0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

nadčas - kedy ho možu zamestnanci odmietnuť?

delices

delices je offline (nepripojený) delices

delices
Chcela by som sa spytat ci musia zamestnanci suhlasit s nadcasom ak je im oznameny 8 hodin predtym ako maju na neho nastupit? Dakujem moc za pomoc
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Rozsah a podmienky práce nadčas určí zamestnávateľ po dohode so zástupcami zamestnancov (§97 ods. 9). Skús zistiť, či sú nejaké podmienky určené.
    Ak nie, a zamestnanec ešte neprekročil 150 hodín nariadenej práce nadčas a sú splnené podmienky podľa §97 ods. 5, tak síce s prácou nadčas nemusí súhlasiť, ale musí ju vykonať.
    §97 ods. 5:
    Prácu nadčas môže zamestnávateľ nariadiť len v prípadoch prechodnej a naliehavej zvýšenej potreby práce, alebo ak ide o verejný záujem, a to aj na čas nepretržitého odpočinku medzi dvoma zmenami, prípadne za podmienok ustanovených v § 94 ods. 2 až 4 aj na dni pracovného pokoja. Nepretržitý odpočinok medzi dvoma zmenami sa nesmie pritom skrátiť na menej ako osem hodín.
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať