0
  • Paci sa mi to
  • Paci sa mi to Paci sa mi to Paci sa mi to
  • Poslať e-mailom
  • Verzia pre tlač

Záloha za prenájom a DPH

silvia

silvia je offline (nepripojený) silvia

silvia
Prosím Vás o radu. Dňa 31.3. nám z ČR (platcovia dane v ČR) prieviezli pracovnú plošinu na prenájom. Hneď nám vystavili zálohovú faktúru za prenájom (samozrejme bez DPH) a ešte v ten istý deň sme im zálohu zaplatili.
Vzniká nám dňa 31.3. daňová povinnosť-samozdanenie a zároveň nárok na odpočet DPH? (prenájom bude ukončený a dofakturovaný v máji)
Vďaka za rady, s DPH nemám veľké skúsenosti...
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Teraz odpovedáte na otázku. Ak potrebujete v otázke niečo upresniť napíšte komentár namiesto odpovede. Nepýtajte si radu, ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    Usporiadať podľa času
    Vďaka!

A na ktorých riadkoch daň.priznania uvádzam spomínanú DPH (za prenájom pracovnej plošiny z ČR)? Je to riadok 10 a 15, alebo riadok 02 a 16?
    Ešte niečo k prenájmu prac.plošiny z ČR. Dostali sme ostrú faktúru za prvé dva týždne prenájmu. Fakturovanú sumu samozdaním a uplatním si nárok na odpočet aj v pripade, že tento prenájom ďalej fakturujem slovenskému zákazníkovi?

Pr.: suma FA z ČR je 900 EUR. Samozdanenim dostanem DPH zhruba 6.500,-Sk, ktoru si aj uplatnim na odpocet (r.2 a r.16 daň.priznania). A pre slov.zákazníka fakturujem 900EUR +19% DPH???

Vďaka!
    Pre slovenského zákazníka už môžeš fakturovať v Sk. Napr. ja výrabam malinovku, zoženiem si lacnejšie arómy z Maďarska a teraz mám ten výrobok predávať v EUR? Podľa toho aká bola mena na faktúre?? No to silne pochybujem, veď by ma všetci zákazníci zožrali. Aspoň ja to takto beriem.
    My práveže potrebujeme fakturovat v EUR. Len neviem, ako má vyzerať faktúra slovenskému odberateľovi v EUR- DPH musí byť iba v Sk a základ dane aj celková suma v Sk aj v Eur?
    Poraďte prosím!
    Sylvi a kedy ste odviedli daň na výstupe?mali by ste dňom kedy váš dodávateľ prijal platbu nie je mi moc jasné či ste už dostali poslednú fa alebo fa k vyplatenej zálohe.lebo pokial samozdanujes pri službe vznika ti danova povinnost dnom prijatia platby.zaroven si mozes uplatnit dnom prijatia platby aj odpočet lebo uz staci mat DPH len v zaznamoch pre ucely odpoctu uz nie je podmienkou fa pri samozdaneni
    pekny den
    Podľa §71 ods.2 písm. i zákona č.222/2004 o DPH musí faktúra obsahovať výšku dane v SK. Aby si ty na výstupe odviedla rovnakú daň ako si uplatní tvoj odberateľ na vstupe.
    silvia
    My práveže potrebujeme fakturovat v EUR. Len neviem, ako má vyzerať faktúra slovenskému odberateľovi v EUR- DPH musí byť iba v Sk a základ dane aj celková suma v Sk aj v Eur?
    Poraďte prosím!
    Otázky k novej Porade
    http://www.porada.sk/nova-porada
    Zavrieť

Rubriky

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať