6

zavaranie - recepty

Ahojte kuchtici, mate nejake OVERENE, ZARUCENE, VYSKUSANE recepty na zavaranie? Ak ano, prosim sup sem s nimi. Veeelka vdaka.
Usporiadat
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Pochváliť
Pozná niekto orechový kompot?Robí to niekto?
0 0
BXLmiami BXLmiami

Pochváliť
Posuvam
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

Pochváliť
Zavárané orechy.
Ja som ich robila 2x v živote. Je to dosť pracné, nenazvala by som to kompot, je to taká mlska.
3 kg nezrelých orechov popichať ihlicou, namočiť do vody a 2 x denne meniť vodu 10 dní. Potom orechy uvaríme do makka.

Sirup: 3 litre vody 2,5 kg cukru, 5 hrebíčkov, celá škorica. Týmto sirupom horúcim, zalejeme uvarené orechy, necháme 24 hodin stáť a zopakujeme 2x. Nakoniec sirup prevaríme, necháme vychladnúť a zalejeme orechy. Zavičkujeme a sterilizujeme 15 min, aby chytilo vičko. Orechy nesmú mať ešte vytvorenú škrupinu, je na to obdobie, kedy trhať, ale zabudla som. Myslím, že keď sú orechy dosť veľké, asi tak jún-júl.
1 0
BXLmiami BXLmiami

Pochváliť
Do Jána sa dajú spracovávať zelené orechy,teraz možno aj kratšie ked je tak teplo.Dakujem.
0 0
BXLmiami BXLmiami

Pochváliť
Ako spracovávate letné hrušky?Okrem hruškovice :-))
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Pochváliť
Kompót. Na spodok aj na vrch pohára dať koliesko citróna, 2 ks klinčeky, kto chce tak aj kúsok škorice. Na kompóty nerobím nálev. Dám podľa druhu - kyslosti ovocia 3 - 4 lyžice cukru, nalejem vodu a dám sterilizovať podľa tvrdosti ovocia. Hrušky svoje nemáme.Tento rok čo sme dostali hrušky dala som všetky neveste, neviem, aké boli. Vlani sme dostali tvrdé ako potvory aj po uvarení. Ešte sú tam. Keď som robila pečený čaj, tak som tam z nich nastrúhala. Asi ich pôjdem pohľadať a fúknem ich do suda ku slivkám. Vďaka za pripomenutie.
.
1 0
tweedle tweedle

tweedle je offline (nepripojený) tweedle

Pochváliť
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

žena, manželka, mama, babina ...viac
Pochváliť
1 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Pochváliť
tweedle Pozri príspevok
Ahojte, prosím vás nemáte niekto recept ako sterilizovať chilli papričky? sú extra štiplavé a chcela by som, aby aj ostali tak nechce sladkokyslý nálev
ak chceš len samotné papričky, tak na zadnej strane Deka...Zelka, alebo čo používaš je návod i bez použitia cukru
0 0
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Pochváliť
tweedle Pozri príspevok
Sladkokyslý málev nikdy nerobím, ja sladkokyslé nemusím. Aj deko robím bez cukru. Do ničoho cukor nepridávam. Normálne nalož do pohárov, zalej nálevom z deka a octu. Do každého pohára daj na zjemnenie chuti lyžicu oleja a zalej nálevom. Sterilizuj 15 minút od bodu varu. Ak ich chceš zavárať aj s jadierkami, tak ich aspoň poprepichuj ihlicou, nech sa nálev dostane aj do vnútra,
0 0

Pridať pochvalu

Zavrieť

Rubriky

Upraviť

Hlavné

Pozrite si čo prináša nová verzia Porady pozrieť neskôr viac nezobrazovať