Zavrieť

Porady

Medové rezy

bianka117

bianka117 je offline (nepripojený) bianka117

bianka117
Prosím, má niekto recept na medové rezy, pláty plnka džem, čokoláda. Dakujem.
Velmi ich mam rada, a čo mam recept, tak mi cesto zostalo dost tvrdé, nezmäklo ani plnkou- plnku som mala super, len to cesto.Dakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    Marína

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    Najlepšia odpoveď len pre registrovaných
    Porada je tu vďaka aktívnej spolupráci členov
    Registrovať
    Marína

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    Aby ti cesto nevysýchalo, kým vyvaľkáš pláty, už rozdelené na časti daj do mikrot. sáčka.
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Porada je založená na aktívnej spolupráci členov. Aktívnym zapájaním sa naučíte viac ako keď informácie prijímate len pasívne. Spolu vieme viac!
    tina1

    tina1 je offline (nepripojený) tina1

    tina1
    Medove rezy
    4 PL pras. cukru
    15 dg masla
    6 PL medu
    4 Pl mlieka
    2 cele vajcia
    Ohrievat na slabom plameni, kym sa vsetko nerozpustii a pridat trocha sody bicarbony.
    Este do tepleho pridat 63 dg hladkej muky. Rozdelit na 5 casti a piect 15 min. pri 190°C.
    Plnka: ta ista ako je uvedena vyssie.
    Plnime: plat-lekvar, plat-plnka, plat-lekvar, plat- plnka, vrch plat. Nechat cez noc stat zatazeny. Na druhy den poliat cokoladou.
    Naposledy upravil tina1 : 24.09.08 at 08:04
    nela88

    nela88 je offline (nepripojený) nela88

    nela88
    Takmer ako Marína.Zlatý klas je nahradený hrubou múkou a maizenou. Ale to najdôležitejšie je, že nepoužívam rum, ale citrónovú šťavu z jedného veľkého citróna. Pláty cesta sú sladké a plnka kyselkavá. Je to perfektné. Naučila som sa to od svokry a iné medové rezy by som už nezjedla. Sú úžasné.
    Dáša_

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    Pridám aj náš medovník. Od jednej pani, čo pečie na svadby sme prebrali jeden figel - zohrieva sa iba med, potom sa vleje do ostatných surovín. Veľmi dobre sa cesto spracováva, nevadí mu, keď postojí. Dokonca si hodinovú pauzu priam vyžaduje.

    1 vajce, 2 žltka, 15 dkg cukor kryštál, 3 PL medu, 6 dkg tuku (ja davam maslo), 1 a pol PL soda bicarbona, 45 dkg hl. múka.
    Med rozpustíme najlepšie vo vodnom kúpeli a ešte teplý vlejeme do premiešaných surovín, spracujeme cesto, necháme 1 hodinu oddýchnuť. Rozdelíme na 5 časti, rozgúľame. Pečieme na opačnej strane plechu, asi 7-8 minút, rúra vyhriata na 180 stupňov.
    Ja to gúľam priamo medzi dvoma papiermi na pečenie. Spodný papier potom priamo prenesiem na opačnú stranu plechu.
    Doteraz som robila okruhle tvary (vyrezala som miskou, ale teraz uz budem robiť obdlžniky.

    Krém: 1 šľahačka, 0,5l mlieka , 2 smotanové pudingy, uvariť puding bez cukru
    15 dkg masla vyšľahať, zmiešať s vychladeným pudingom a skaremelizovným salkom (salko sa vari neotvorené cca 2-3 hodiny).
    Skúšala som aj tak, že som dala iba skaramelizované salko a maslo, ale bolo to hodne sladké.

    Doma sme medzi stredné pláty natierali originálny slivkový lekvár a na vrch prišla čokoládová poleva.
    Ja už lekvár nedávam a ani čokoládu navrch. A pláty občas pokvapkám kávou.
    vema Piekol niekto tieto medové rezy? Keď sa tá zmes nevarí, či majú takú istú chuť ako bežné varené cesto. Hľadám iný recept ako bežný, lebo mám veľký problém rozgúľať cesto, lebo tvrdne. alebo poradíte ako na to?
    Dáša_ pečieme podľa tohto receptu bežne, s gúľaním nie je problém. A čo sa týka chuti, tiež nie. Aspon podľa nás
    durisovad

    durisovad je offline (nepripojený) durisovad

    uctovnicka na dochodku durisovad
    Ja zvyknem kupovat hotove platy na medove rezy. Potriem kazdy plat pikantnym lekvarom, na to dam plnku - nastavovanu s pudingom- dam dalsie platy, necham asi 2 hodiny v chladnicke a potom na vrch cokoladovu polevu. Nam chutia a je to viac-menej bez roboty a bez risku.
    babi2

    babi2 je offline (nepripojený) babi2

    babi2
    Dáša - recept vyzerá veľmi zaújmavo, ale naozaj
    tej sody bicarbony až jeden a pol polievkovej lyžice?
    Dáša_

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    babi2 Pozri príspevok
    Dáša - recept vyzerá veľmi zaújmavo, ale naozaj
    tej sody bicarbony až jeden a pol polievkovej lyžice?
    Ano, PL.
    Ale ked porovnám PL moju a tú, čo roky používa moja mama, tak moja je len tak polovičná. A plát sa rovnako podarí nám obom. Takže až tak presne to odmerané asi nebude.
    Ak máš veľkú lyžicu, kľudne trošku uber.
    Rozalka

    Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

    Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac Rozalka
    Získala som recept na medové rezy (pochádza až z Rumunska), jeho prednosťou je, že pláty zmäknú hneď, tak sa s ním s vami rozdelím:

    MEDOVÉ REZY
    (z Rumunska)
    3 poháre múky (pol hladkej a pol výberovej )
    3 celé vajcia
    3 lyžice medu
    1 pohár práškového cukru
    1 pohár mletých orechov
    2 lyžice masla/tuku
    1 lyžica sodabikarbona

    s troškou mlieka zmiešame, rozdelíme na 4, na spodnej časti plechu rozvaľkáme a upečieme
    samostatné pláty

    Plnka:
    1 pohár mletých orechov
    3 krabice smotany pochúťkovej (čo stála 3,10 Kčs)
    1 pohár práškového cukru 250 g
    1 vanilia cukor


    Pláty naplníme.
    Vylepšená verzia: čokoládová poleva
    Naposledy upravil Rozalka : 12.10.08 at 21:02
    Juhele

    Juhele je offline (nepripojený) Juhele

    Juhele
    Prosím , vie niekto ako dlho vydržia upečené medové pláty bez naplnenia, a ako ich uskladniť??? Chcem si ich skôr upiecť asi 5 dní pred naplnením. A neviem či mi potom zmäknú...
    zoe30

    zoe30 je offline (nepripojený) zoe30

    Som normálna baba z mäsa a kostí ...viac zoe30
    Juhele Pozri príspevok
    Prosím , vie niekto ako dlho vydržia upečené medové pláty bez naplnenia, a ako ich uskladniť??? Chcem si ich skôr upiecť asi 5 dní pred naplnením. A neviem či mi potom zmäknú...
    ja si pečiem pláty aj 2 týždne do predu.vychladnuté ich uložím do mikroténového vreca. síce stvrdnú, no potom keď ich natriem plnkou a zaťažím, tak sú mäkké

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.