Sledovať
chov sliepočiek
Ahojte poraďáci,neviem či som dobre zaradila tému,ale chcem sa spýtať kto mi vie povedať kedy začínajú znášať sliepočky vajíčka. Som novpečený dedinčan a 1. júna sa mi vyliahli kuriatka.Chcela by som vedieť v akom veku začnú znášať. Dočítala som sa všeličo o chove a plemenách ale tieto moje kurence sú plemena aké bolo vajce také sa kura vylahlo.....čiže nič presné.
Ďakujem aprajem pekný dník

Ďakujem aprajem pekný dník

Ahoj,dík za odpoveď. No to si myslím - dúfam že snáď aj skôr. Kohútika mám jedného som si nechala ostatní išli na výkrm-následne perkelt. Ale kohúta nepotrebuješ aby sliepka niesla vajíčka,ale na to keď ich chceš mať oplodnené-teda plánuješ nechať sedeť kvočku a mať malé kuriatka. Vieš s tým začatím znášania vajec sa tie názory tak rozchádzajú tak som sa obrátila na poraďákov.
Ahojček
Ahojček
mamička 2 a pol ročného syna, momentálne začínajúca v práci ...viac
Pochváliť
Tiež si myslím, že to bude az tak na rok z jari... nechaj sa prekvapit. Inak také malé kuriatka su uplne krásne, milujem také žlté guličky.
Pa-pa
PS: si to Ty čo si písala tie peripetie s kúpou domu na HÚ.???
Živnostník , dalo by sa povedať vodca partie dobrých remeselníkov ...viac
Pochváliť
Domáce sliepky začnú znášať vajcia cca po pol, roku. Závisí to aj od vonkajšej teploty .Cez zimu nenesú.Ale ak ich máte v nejakej miestnosti kde teplota neklesá pod 10 stupňov tak nesú aj cez zimu.Treba im urobiť nejaké miesto kde budú tie vajcia znášať.Stačí kartónová krabica s trochou sena.
Domáce sliepky začnú znášať vajcia cca po pol, roku. Závisí to aj od vonkajšej teploty .Cez zimu nenesú.Ale ak ich máte v nejakej miestnosti kde teplota neklesá pod 10 stupňov tak nesú aj cez zimu.Treba im urobiť nejaké miesto kde budú tie vajcia znášať.Stačí kartónová krabica s trochou sena.
Pekný deň
Aj nám sa vyliahli kuriatka v júni. Totiž ja som veľmi chcela, aby sme mali domáce kuriatka, nie z veľkochovu. Mali sme iba jednu sliepku, kropenatú, šedo bielu aj krásneho kohúta, tiež bol taký kropenatý, bol veľmi agresívny, musel ísť na perkelt. Na jar tohto roka som nazbierala od tejto sliepky 14 vajec zohnala som kvočku a v júni sa nám vyliahlo 10 kuriatok. To bolo úžasné ich pozorovať, také guličky a ten ich svet, to ich dorozumievanie. Je to úplná rarita, pretože už málokto sa týmto zaoberá, uprednostňovaný je najviac nákup kurčiat na chov z veľkochovu. Očakávali sme, že budú kuriatka tiež kropenaté. Ale sme boli prekvapení, keď sa nám vyliahlo 5 bielych kuriatok a 5 čiernych kuriatok. V tomto čase je už vidno, že máme 6 sliepočiek a 4 kohútikov. Podľa dlhoročných skúseností a znalostí mojej mamy očakávame, že tieto sliepočky by mali znášať vajíčka asi tak k vianociam. Uvidíme. Dôležitá je aj potrava pre sliepky. Na zimu k potrave máme pripravenú posekanú usušenú žihľavu, doteraz ako doplnok potravy pridávame nadrobno posekanú čerstvú žihľavu, posypanú zmeskou pre kurčatá. Takže necháme sa prekvapiť, dám vedieť v decembri.
Aj nám sa vyliahli kuriatka v júni. Totiž ja som veľmi chcela, aby sme mali domáce kuriatka, nie z veľkochovu. Mali sme iba jednu sliepku, kropenatú, šedo bielu aj krásneho kohúta, tiež bol taký kropenatý, bol veľmi agresívny, musel ísť na perkelt. Na jar tohto roka som nazbierala od tejto sliepky 14 vajec zohnala som kvočku a v júni sa nám vyliahlo 10 kuriatok. To bolo úžasné ich pozorovať, také guličky a ten ich svet, to ich dorozumievanie. Je to úplná rarita, pretože už málokto sa týmto zaoberá, uprednostňovaný je najviac nákup kurčiat na chov z veľkochovu. Očakávali sme, že budú kuriatka tiež kropenaté. Ale sme boli prekvapení, keď sa nám vyliahlo 5 bielych kuriatok a 5 čiernych kuriatok. V tomto čase je už vidno, že máme 6 sliepočiek a 4 kohútikov. Podľa dlhoročných skúseností a znalostí mojej mamy očakávame, že tieto sliepočky by mali znášať vajíčka asi tak k vianociam. Uvidíme. Dôležitá je aj potrava pre sliepky. Na zimu k potrave máme pripravenú posekanú usušenú žihľavu, doteraz ako doplnok potravy pridávame nadrobno posekanú čerstvú žihľavu, posypanú zmeskou pre kurčatá. Takže necháme sa prekvapiť, dám vedieť v decembri.
Prajem všetkým pekný deň.
pokoj,cit, empatia
Pochváliť Domáce sliepky začnú znášať vajcia cca po pol, roku. Závisí to aj od vonkajšej teploty .Cez zimu nenesú.Ale ak ich máte v nejakej miestnosti kde teplota neklesá pod 10 stupňov tak nesú aj cez zimu.Treba im urobiť nejaké miesto kde budú tie vajcia znášať.Stačí kartónová krabica s trochou sena.
Naše kurky tzv mládky sú ešte pohromade aj s kohútikmi, takže aj my ich musíme oddeliť a vykrmovať ich. Dobrá rada. Ďakujem.