Zavrieť

Porady

Baklažán - dobré recepty

Zitulda

Zitulda je offline (nepripojený) Zitulda

Zitulda
Prosím Vás kuchárôčky a kuchárikovia. Ak máte nejaké dobré recepty na úpravu baklažánu ako jedlo alebo tzv. lakocinka, prosím pridajte. Na budúci týždeň robíme oslavy a bola by som rada nejakej novinke. Tortu - z témy "torty pre mužov" už mám vybratú. Recept ako nakladať - je už ako téma na porade.
Ďakujem vopred
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    Rozalka

    Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

    Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac Rozalka
    Zitulda, mám jeden recept z Rumunska - je to "lakocinka". Baklažán opekáme na platni šporáka, sem-tam pretočiť. Ak je baklažánov veľa, môžeš aj v trúbe, občas treba pretočiť, dokonca v trúbe bude krajší výsledok.
    Po upečení ošúpať, vybrať jadierka, baklažán rozpučať vidličkou. Pridať pretlačený cesnak, majonézu, horčicu (klasickú), podľa chuti okoreniť, osoliť. Natiera sa na rožky pokrájané na oválčeky.
    Pre skrášlenie môžeš pridať na každý rožtek kúsok vlašského orecha.

    PS: výsledok z platne - zelená farba nátierky, z trúby - svetlokrémová farba
    caligulax

    caligulax je offline (nepripojený) caligulax

    caligulax
    Rozalka Pozri príspevok
    Zitulda, mám jeden recept z Rumunska - je to "lakocinka". Baklažán opekáme na platni šporáka, sem-tam pretočiť. Ak je baklažánov veľa, môžeš aj v trúbe, občas treba pretočiť, dokonca v trúbe bude krajší výsledok.
    Po upečení ošúpať, vybrať jadierka, baklažán rozpučať vidličkou. Pridať pretlačený cesnak, majonézu, horčicu (klasickú), podľa chuti okoreniť, osoliť. Natiera sa na rožky pokrájané na oválčeky.
    Pre skrášlenie môžeš pridať na každý rožtek kúsok vlašského orecha.

    PS: výsledok z platne - zelená farba nátierky, z trúby - svetlokrémová farba
    ahojte, tak toto sa mi zda dost jednoduche, tak to skusim aj ja, Peknz den prajem
    Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
    Porada je založená na aktívnej spolupráci členov. Aktívnym zapájaním sa naučíte viac ako keď informácie prijímate len pasívne. Spolu vieme viac!
    petovsan

    petovsan je offline (nepripojený) petovsan

    petovsan
    U nás ide: Zapekaný baklažán
    Neošúpaný baklažán (1-2 ks) pokrájať cca na 0,8 cm kolieska, opiecť na panvici (dávam iba 2 lyžice oleja na začiatok, pretože baklažán aj tak všetok olej vcucne do seba a radšej podlievam vodou a podusím). Naukladať do zapekacej misy (aj so šupkou), poliať rajčinovou zmesou (krájané rajčiny v konzerve, 3-4 strúčky cesnaku, bazalka, soľ, korenie) a posypať nastrúhanou mozzarellou alebo iným syrom, vhodným na zapekanie. Môžete urobiť aj viac vrstiev. Zapiecť v rúre cca 20 minút na 180°C.
    Príloha: pre koncom pečenia vložím zohriať do rúry ciabattu alebo bagetky.

    Je to super večera !!!

    Baklažán - dobré recepty

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.