Zavrieť

Porady

Pečený diviak

ldi

ldi je offline (nepripojený) ldi

ldi
Priatelia ,
dostal som divinu a nemám s ňou skusenosti.Poprosil by som o nejaký receptík na pečeneho diviaka(je možný aj s kapustou a knedlou,)a prípadne nejaký dobrý gulaš z daniela prípadne srnky.Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    comodo

    comodo je offline (nepripojený) comodo

    comodo
    Hlavne sa ubezpec ze to maso je prezrete veterinarom. Svalovec nie je iba Schwarzenegger.
    Maja39

    Maja39 je offline (nepripojený) Maja39

    Maja39
    Ano, comodo má pravdu. Mäso z diviny treba tepelne aspoň 1,5 hodinu upravovať na vyššej teplote. Rozhodne nepoužívajte na minutky, klobásy a jedlá ktoré nepodliehajú dlhšiemu tepelnému spracovaniu.
    osky

    osky je teraz online osky

    osky
    v Schönbrune vo Viedni som si kupila knizku "Recepty z cisarskej kuchyne".
    Pridavam teda recept na diviaka,ktory som si sice trosku upravila a preto napisem obidva.original aj upraveny.oba su super-uz som skusala.

    Original:
    mäso z diviaka v celku,ak je z kuskov,ma byt zrolovane a stlacene do rolky a zviazene spagatom

    sol
    primerane mnozstvo korenovej zeleniny
    2-3 paradajky
    2 pol.lyzice masti
    borievky/6-7 guliciek/
    brusnice/10 - 20 guliciek,mozeme nahradit lyzicou sipkoveho lekvaru/
    cele cierne korenie/3-5 guliciek/
    bobkovy list/2-3 kusky/
    cele nove korenie/4 gulicky/
    0,5 l cervene vino/na 2kg mäsa/
    vyvar alebo voda
    kusok masla
    susene huby

    na pavici rozpustit mast,pridat ocistenu ,na kocky nakrajanu zeleninu a paradajky,takisto huby.
    pridame vsetky vyssie spomenute koreniny /mozeme pridat rovno do panvice,ale ak ich chceme lahsie vybrat,doporucujem vlozit ich do kovoveho vajicka na caj a tak varit v omacke/.
    napokon vlozime mäso a zo vsetkych stran ho pomaly postupne poopekame.
    ked sa vstrebe vsetok tuk,pridame vino a tolko vyvaru alebo vody,aby bolo mäso cele prikryte.

    ruru zapneme na 200 - 220 °C,predhrejeme a mäso vlozit a dusit v rure prikryte cca 90 min./skratka sa dusi dokym je mäkke/
    potom mäso vyberieme a vypek prepasirujeme cez cistu kuchynsku utierku.
    mäsko narezeme na platky a podavame s prepasirovanym vypekom,maslovymi zemiakmi a sipkovou omackou/vlastne ak do toho vypeku pridame sipkovy lekvar,dostaneme sipkovu omacku..../

    Moj zjednoduseny recept.

    vsetky ingrediencie su ako pred tym,ale nepouzijeme paradajky,a pridame cibulu.

    mäso dobre nasolime,pekac potrieme mastou.mäso vlozit do pekaca ,podliat vinom a aj vodou,ma byt zaliate asi do dvoch tretin.
    pridame nakrajanu korenovu zeleninu v pomere 2 diely mrkvy,2 diely petrzlenu a 1 diel zeleru.pridame jednu velku cibulu nakrajanu na 0,5 cm platky a kovove vajicko na caj naplnene koreninami/borievky,bobk.list,korenie..../.dookola nasypeme zmes susenych hub,zamocime ich do vina a na vrch diviaka poukladame platky masla.
    kto by chcel este pikantnejsie,moze pichnut z kazdeho koca do mäsa malu vetvicku rozmarinu.Prikryjeme.

    Takto to dame piect do rury na 200 stupnov,pecieme pomaly,kontrolujeme a obcas mäso obratime.pecieme aj dve hodiny a ked sa nam uz vidi mäso mäkke,dame dolu pklop a dalej pecieme odokryte,ked sa chyta korka,obratime,pecieme este az do kym sa neodpari polovica povodnej tekutiny.
    Hotove pripecene mäso mozeme krajat na platky a servirovat ihned s ryzou poliatou vypekom a oblozenou zeleninou z pekaca .
    druhym variantom je tarhona.

    kto chce vsak delikatesu,mäso vyberieme,vajicko s bylinkami tiez.
    vypek a zeleninu z pekaca prelejeme do vyssej nadoby a vymixujeme na omacku,kt.dame do hrnca na platnu,ochutime citronovou stavou a zahustime slahackovou smotanou.rozvarime a podavame s parenou knedlou alebo rakuskymi zemlovymi knedlikmi alebo s ceskymi hrncekovymi knedlami....podla chuti.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.