Gabi03 Drahý spolurozmýšľajúci. Zajtra mám veľkú brigádu na stavbe s 10timi chlapmi. Čo variť? Na desiatu párky, na obed zapekané kuracie (najskôr prsia) so zemiakmi, rajčinovo - cibulový šalát. Ale akú polievku? A čo na olovrant?
Máte nápady?
Na takého príležitosti mám jeden výborný recept. Živánska v pekáči. Zemiaky okrájať, pokrájať na kolieska, cibuľu na polkolieska, bravčové mäsko, najlepšie z pliecka, na plátky približne vo veľkosti zemiakov, aj oravskú slaninku a zelenú papriku radšej na pásiky. Nenapichujem na špajdle, nebalím do alobalu, ale všetko vo väčšej nádobe posolím, zľahka premiešam a vysypem na masťou vymazaný pekáč, posypem troška rascou, podlejem vodou (opatrne, nie veľa), zakryjem alobalom, alebo druhým pekáčom a dám piesť do dobre horúcej rúry. Pre dopečením odokryjem a zapečiem. Moji stolovníci nechcú ani šalát, lebo by im pokazil chuť.
Je to rýchle, chutné, všetko v jednom hrnci a dá sa toho pripraviť veľa (záleží od kapacity pekáča a rúry). Ja to pripravujem už v maxi kapacite.