Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
Ančika Ančika

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M
Mám výborný tvaroh a rezance s tvarohom a kyslou smotanou zbožňujeme. Rýchle a chutné.
0 0
plada plada

plada je offline (nepripojený) plada

Zita5 Pozri príspevok
Vyskúšaj a podeľ sa s nami o skúsenosť .To by aj mňa zaujímalo , ako sa to upečie .
Ja odjakživa pečiem rezne, mäso, fašírky aj vyprážaný karfiol v trúbe, raz-dvakrát otočím a nemusím celú dobu stáť pri šporáku.
Plada
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
polievka z mäkkej bobovice, brokolicové fašírky, zemiakový šalát, večer opekačka - gulášik.
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

Drahý spolurozmýšľajúci. Zajtra mám veľkú brigádu na stavbe s 10timi chlapmi. Čo variť? Na desiatu párky, na obed zapekané kuracie (najskôr prsia) so zemiakmi, rajčinovo - cibulový šalát. Ale akú polievku? A čo na olovrant?
Máte nápady?
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

Ančika Pozri príspevok
Mám výborný tvaroh a rezance s tvarohom a kyslou smotanou zbožňujeme. Rýchle a chutné.
Klasické moje obľúbené piatkové jedlo, len keby to aj môj vnuk ľúbil. Kvôli nemu musíme variť nadvojo.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Gabi03 Pozri príspevok
Drahý spolurozmýšľajúci. Zajtra mám veľkú brigádu na stavbe s 10timi chlapmi. Čo variť? Na desiatu párky, na obed zapekané kuracie (najskôr prsia) so zemiakmi, rajčinovo - cibulový šalát. Ale akú polievku? A čo na olovrant?
Máte nápady?
ja by som sa na obed netrápila so zap.kuracími prsami, pre toľkých chlapov budeš musieť dosť toho urobiť, radšej by som urobila buď pečené kurence alebo kotlíkový guláš. Keď by si urobila guláš, nemusíš polievku.
Na olovrant som zvykla brigádnikom robiť buď varené alebo opekané klobásky. Alebo pečené jaternice. Alebo jaternice by neboli zlé aj k obedu + nejaká čalamáda, uhorky ...
0 0
Ančika Ančika

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M
Gabi03 Pozri príspevok
Drahý spolurozmýšľajúci. Zajtra mám veľkú brigádu na stavbe s 10timi chlapmi. Čo variť? Na desiatu párky, na obed zapekané kuracie (najskôr prsia) so zemiakmi, rajčinovo - cibulový šalát. Ale akú polievku? A čo na olovrant?
Máte nápady?
Na takého príležitosti mám jeden výborný recept. Živánska v pekáči. Zemiaky okrájať, pokrájať na kolieska, cibuľu na polkolieska, bravčové mäsko, najlepšie z pliecka, na plátky približne vo veľkosti zemiakov, aj oravskú slaninku a zelenú papriku radšej na pásiky. Nenapichujem na špajdle, nebalím do alobalu, ale všetko vo väčšej nádobe posolím, zľahka premiešam a vysypem na masťou vymazaný pekáč, posypem troška rascou, podlejem vodou (opatrne, nie veľa), zakryjem alobalom, alebo druhým pekáčom a dám piesť do dobre horúcej rúry. Pre dopečením odokryjem a zapečiem. Moji stolovníci nechcú ani šalát, lebo by im pokazil chuť.
Je to rýchle, chutné, všetko v jednom hrnci a dá sa toho pripraviť veľa (záleží od kapacity pekáča a rúry). Ja to pripravujem už v maxi kapacite.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

mňa ešte napadol jeden recept, ktorý som často robila na brigády na stavbu:
br. krkovička na plátky, každý osoliť, okoreniť, ukladať na vymastený pekáč šikmo na seba - a medzi každý plátok dať za lyžicu leča, ostatné lečo poukladať popri mäsku a niečo navrch.
Nachystať večer, na druhý deň nechať piecť.
Tiež veľmi dobrý a vďačný recept.
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

janaGT Pozri príspevok
ja by som sa na obed netrápila so zap.kuracími prsami, pre toľkých chlapov budeš musieť dosť toho urobiť, radšej by som urobila buď pečené kurence alebo kotlíkový guláš. Keď by si urobila guláš, nemusíš polievku.
Na olovrant som zvykla brigádnikom robiť buď varené alebo opekané klobásky. Alebo pečené jaternice. Alebo jaternice by neboli zlé aj k obedu + nejaká čalamáda, uhorky ...
No mám nakúpené kuracie prsia... to si nemyslím, že by bol taký problém. Guláš bol predvčerom. Tie opekané klobásky, alebo špekačky budú na olovrant. Jaternice sa tiež minuli včera.

Ančika Pozri príspevok
Na takého príležitosti mám jeden výborný recept. Živánska v pekáči. Zemiaky okrájať, pokrájať na kolieska, cibuľu na polkolieska, bravčové mäsko, najlepšie z pliecka, na plátky približne vo veľkosti zemiakov, aj oravskú slaninku a zelenú papriku radšej na pásiky. Nenapichujem na špajdle, nebalím do alobalu, ale všetko vo väčšej nádobe posolím, zľahka premiešam a vysypem na masťou vymazaný pekáč, posypem troška rascou, podlejem vodou (opatrne, nie veľa), zakryjem alobalom, alebo druhým pekáčom a dám piesť do dobre horúcej rúry. Pre dopečením odokryjem a zapečiem. Moji stolovníci nechcú ani šalát, lebo by im pokazil chuť.
Je to rýchle, chutné, všetko v jednom hrnci a dá sa toho pripraviť veľa (záleží od kapacity pekáča a rúry). Ja to pripravujem už v maxi kapacite.
Tá živánska nie je zlý nápad, lenže vždy keď robím dačo podobné, neviem sa trafiť do korenín a vždy je to bez chuti. Okrem toho, by som asi pre tých 10- tich "poriadnych" chlapov musela robiť aspoň na 3 pekáče.

A čo tá polievka? Žeby nejaká fazulová?
0 0
MartinkoK MartinkoK

MartinkoK je offline (nepripojený) MartinkoK

na olovrant by mohli byť aj obložené chleby
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

MartinkoK Pozri príspevok
na olovrant by mohli byť aj obložené chleby
Hehe, to bol dobrý vtip.

Bez urážky, ale ja na to nie som. To by muselo byť minimálne 50 polkrajcov.

Ešte ma k tým pečeným špekačkám napadlo vyložiť pokrájanú salámu, nejaký syr a zeleninu.... a každý si zoberie, čo chce.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Gabi03 Pozri príspevok
Tá živánska nie je zlý nápad, lenže vždy keď robím dačo podobné, neviem sa trafiť do korenín a vždy je to bez chuti. Okrem toho, by som asi pre tých 10- tich "poriadnych" chlapov musela robiť aspoň na 3 pekáče.

A čo tá polievka? Žeby nejaká fazulová?
ja robim podobny recept, ale zemiaky davam osobitne (potom netreba tolko pekáčov) , teda varené a pridávam k tomu na tenko narezanú kvalitnejšiu klobásu - ta slúži miesto korenín, výborne to ochutí.

A okrem bravčoveho masa tam dam aj napriklad kuracie krídla, stehna a oravsku slaninu. Podľa toho, čo mám v mrazáku.
0 0
Muška Muška

Muška je offline (nepripojený) Muška

Libuška...., vidím Ťa
0 0
ALDA ALDA

ALDA je offline (nepripojený) ALDA

stará mama, matka, manželka
Muška Pozri príspevok
Libuška...., vidím Ťa
Aj ja už ani nevidím od hladu a roboty
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Gabi03 Pozri príspevok
Drahý spolurozmýšľajúci. Zajtra mám veľkú brigádu na stavbe s 10timi chlapmi. Čo variť? Na desiatu párky, na obed zapekané kuracie (najskôr prsia) so zemiakmi, rajčinovo - cibulový šalát. Ale akú polievku? A čo na olovrant?
Máte nápady?
polievku zo zelenej fazuľky so slaninkou, olovrant lečo alebo studený plnený bôčik, buď len rožkami, alebo aj mäsom
0 0
Gabi03 Gabi03

Gabi03 je offline (nepripojený) Gabi03

kukučka Pozri príspevok
polievku zo zelenej fazuľky so slaninkou, olovrant lečo alebo studený plnený bôčik, buď len rožkami, alebo aj mäsom
Takú polievku ja nechyrovala a nemala ani fazuľky Slanina by bola. Ten bôčik nie je zlý nápad, ale to je ďalšie varenie a okrem toho už by boli rozmaznávaní. No a lečo... toľko paprík a paradajok čistím iba keď zaváram to lečo.

Ale ďakujem všetkým za nápady. Hádam sa inšpiruje aj niekto iné.
0 0
Ančika Ančika

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M
Pri čítaní tejto témy vždy vyhladnem. Teraz tiež. Končím a idem robiť tie tvarohové rezance. Zajtra bryndzové halušky a v nedeľu asi tú moju živánsku. Už dávno nebola. Všetkým želám pekný víkend.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

a čo mrkvová? podusiť mrkvu a veľmi veľa nasekanej petržlenovej vňate, korenie a muškát, klasická mliečno-smotanová zátrepka a mrvenička, alebo krupicové halušky, kto nechce mliečnu, môže dať kurací bujón. S obmenou korenín sa tak dá pripraviť akákoľvek zeleninová polievka
písala si, že chleby nie, tak zemiaky nakyslo, alebo s kyslým mliekom, alebo hrubý kysnutý ovocný koláč s posýpkou, aj chlapi majú radi sladké
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

a nezabudnite likvidovať staré zásoby jak z mrazničky, tak zo špajze, raz som musela kvôli "návšteve molí" všetko vyhodiť, odvtedy toho doma držím menej
0 0
Blankake Blankake

Blankake je offline (nepripojený) Blankake

Gabi03 Pozri príspevok
No mám nakúpené kuracie prsia... to si nemyslím, že by bol taký problém. Guláš bol predvčerom. Tie opekané klobásky, alebo špekačky budú na olovrant. Jaternice sa tiež minuli včera.



Tá živánska nie je zlý nápad, lenže vždy keď robím dačo podobné, neviem sa trafiť do korenín a vždy je to bez chuti. Okrem toho, by som asi pre tých 10- tich "poriadnych" chlapov musela robiť aspoň na 3 pekáče.

A čo tá polievka? Žeby nejaká fazulová?
Presne to som mala na mysli - fajná hustá fazuľová - chlapi to majú väčšinou radi.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať