Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

janaGT Pozri príspevok
ako robíš kelový prívarok? Ja robím len kelovú polievku.
Si pamätám, že v škole nám to dávali s nejakým mäsom v strede.
Zvykne sa k nemu robiť perkelt,(na tanier na porciu prívarku sa do stredu naloží), alebo len opečený špekáčik.
0 0
vulxy vulxy

vulxy je offline (nepripojený) vulxy

prave som dokoncil lečo s klobasou....mnnnam secko z vlastnych "surovin"
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

janaGT Pozri príspevok
ako robíš kelový prívarok? Ja robím len kelovú polievku.
Si pamätám, že v škole nám to dávali s nejakým mäsom v strede.
Ku kelovému prívarku robím hovädzie na šťave. Prívarok robím podobne ako Silvernola ale nedávam papriku, tá je v mäsovej šťave.
0 0
janka marenistakova janka marenistakova
Ja robím rôzne prívarky - aj kalerábový, kapustový, zemiakový, zo zelenej ale aj suchej fazule, hrachovú kašu, zo zeleného hrášku, k toku väčšinou špekáčiky, volské oko, vyprážanú alebo len opečenú salámu, fašírku alebo perkelt.
0 0
janaGT janaGT

janaGT je offline (nepripojený) janaGT

Kazu Pozri príspevok
Ku kelovému prívarku robím hovädzie na šťave. Prívarok robím podobne ako Silvernola ale nedávam papriku, tá je v mäsovej šťave.
to hovädzie robíš ako?
0 0
brunca1 brunca1

brunca1 je offline (nepripojený) brunca1

Dbes na veceru a dufam zajtra aj na obed ....
Hovadzi gulas s knedlou... asi viete ako sa to robi len ja davam kepoc cibule , aj cervene vino ked dusim a miesto vody pol litra hov. vyvaru a a zahustujem takou nemeckou zapraskou kupenou z Kauflandu, maju svetlu aj tmavu. Knedlu si urobim sama, ked budem leniva, tak nie ... Dobru chut
0 0
Kazu Kazu

Kazu je offline (nepripojený) Kazu

janaGT Pozri príspevok
to hovädzie robíš ako?
Na oleji spením cibuľu, do toho hovädzie pokrájané na rezance, môže byť aj na kocky, opečiem tak aby sa zatiahlo, posypem paprikou, rascou, premiešam a zalejem horúcou vodou. Občas podlievam a dusím do mäkka. Potom pridám korenie. Šťavy nerobím veľa, len tak aby bolo mäso zatopené.
0 0
rozum rozum

rozum je offline (nepripojený) rozum

Tak dnes na obed je u nás hrstková polievka, druhé jedlo halušky s bryndzou a opraženou slaninkou.
0 0
Darina1234 Darina1234

Darina1234 je offline (nepripojený) Darina1234

U nas hov. polievka s mrveničkou, knedla, chrenova omačka a hov. varene, večera palacinky s čokoladou a šlashačkou. Darmo musim chlapci ma idu vyjesť.
0 0
MarcelkaT MarcelkaT

MarcelkaT je offline (nepripojený) MarcelkaT

U nás idú dosť na odbyt torteliny. Stačí ich len uvariť v osolenej vode, scedím pokvapkám olivovým olejom a posýpem nastruhaným syrom. Niekedy manžel urobí takú omačku do ktorej vsypem torteliny, premiešam a tiež posypem postruhaným syrom. Recept na omáčku / ja tomu hovorím maglajz/ neviem, to je jeho špecialita.
0 0
emik emik

emik je offline (nepripojený) emik

pridam nieco z mojej kuchyne:
1. salat s tuniakom:
- 200 g rucola, 3 paradajky, 2 papriky, 2 male uhorky
Dolezite je aby to bolo ochutene na taniery, pred podavanim, cize aby to nestalo s dresingom pol dna
dresing - velmi jednoduchy: olivovy olej - primerane (kedze aj tuniak ma olej), balsamikovy ocot (velmi decentne, ma vyraznu chut), morska sol, cierny korenie cerstvo pomlete
- na vrch tuniak z konzervy, najlpesie s olivovym olejom

2. varena kukurica s maslom
3. cestoviny s roznymi omackami
porcia pre 2 osoby / 250 g cestovin

paradajkova - celkovy cas varenia cca 5-6 minut
2-3 struciky cesnaku, pokrajane na drobne kusky oprazit na olivovom oleji (1-2 min), pokrajané paradajky z konzervy (klasicka mala konzerva), alebo zavarane, varit 3 min, na uplny koniec 4 listy pokrajanej cerstvej bazalky a parmezan

cuketovo smotanova - celkovy cas varenia cca 20 min
- maly kusok slaninky oprazime, pridame mensiu cuketu pokrajanu na tenke pasiky. Spolu dalej restujeme az cuketa zmakne. Pridame slahackovu smotanu 250 ml. Nechame zovriet a po 1 min. vypneme. Ak je omacka riedka, zahustit parmezanom. Taktiez sa moze prijat aj biele vino, ktore zjemni chut. Musi sa ale dlhsie povarit s tou cuketou, cca 3-4 min

Cestoviny varit uz pocas varenia omacky, aby to bolo naraz hotove. Samozrejme nerozvarit cestoviny


(zboznujem taliansko a ich kuchynu )
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

Tweety Pozri príspevok
Zvykne sa k nemu robiť perkelt,(na tanier na porciu prívarku sa do stredu naloží), alebo len opečený špekáčik.
Ja keď varím hovadziu polievku tak urobím kelový prívarok a k tomu varené hovadzie maso z polievky. Kel varím so zemiakmi, potom scedím, potlačím, zelejem polievkou, pridám trošku zásmažky s cesnakom a hotovo.
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena




Dnes som robila zeleninovú polievku s haluškami a šunkaflek. K nemu uhorkový šalát.
0 0
Heni Heni

Heni je offline (nepripojený) Heni

terezamaria Pozri príspevok


Dnes som robila zeleninovú polievku s haluškami a šunkaflek. K nemu uhorkový šalát.
šup šup sem s tým receptíkom na šunkaflek...
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Recept som dostala od mojej priateľky na Porade Biondy a je naozaj výborný.

Uvarí sa cestovina - fliačky , údené mäsko - tak 45 dkg/ záleží od množstva cestoví,môže byť aj l kg, pokiaľ robíme veľa cestovín/ sa tiež uvarí, po vychladnutí sa pomelie a zmieša s uvarenou cestovinou.
Vymastí sa pekáč, nasype zmiešaná zmes cestovín a údeného mäska, rozšľahajú sa 3 vajcia, zalejú v miske smotanou na varenie a šľahačkovou smotanou, osolí sa, okorení a vyleje na zmes. Je dobre, aby to bolo zaliate, nie je to potom suché. Pečieme v rúre asi 45 minút.

Bionda mi radila, že najlepšie sú k tomu uhorky kvašáky, nakoľko som nemala, spravila som uhorkový šalát.
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Dnes idem piecť opačný jablčník.Voláme ho OBLÍŽ JABLČNÍK

Na plech sa rozloží alobal, nasypú sa postrúhané, keď treba vyžmýkané jablká, cca 1 kg,posypú sa 2 vanilkovými cukrami a škoricou.
Na to sa vyleje vyšlahané piškótové cesto:
-4 vajcia
-6 polievk.lyžíc kryšt.cukru
do dobre vyšlahaného pridať
-1 dcl oleja
- spolu zmiešaných 6 polievk.lyžíc kopcom polohr.múky a 1 prášok do pečiva
- 1 lyžičku kakaa
Rovnomerne opatrne rozotrieme a dáme piecť.

Po upečení vyklopíme na opačnú stranu pekáča, teda obrátený pekáč a stiahneme alobal. Po vychladnutí na vrch natrieme 2 pudingy bez varenia, je čokoládový alebo vanilkový, podľa chuti. Pokiaľ ho chcete mať vyzdobený, postrúhate čokoládu, ale netreba.Papá sa lyžičkou, je krehučký. Zje sa tak rýchlo, že ani nebudete vedieť kedy a nebude ho.
Naposledy upravil terezamaria : 15.08.09 at 09:11
0 0
Heni Heni

Heni je offline (nepripojený) Heni

terezamaria, dík za tip, vyskúšam fleky aj jablčník
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

u mňa dnes kuracie tyčinky a kapustový šalát
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Maruška54 Pozri príspevok
u mňa dnes kuracie tyčinky a kapustový šalát
Maruška ja zasa prosím recept na kuracie tyčinky.Ďakujem.
0 0
Maruška54 Maruška54

Maruška54 je offline (nepripojený) Maruška54

kuracie prsia nakrájam na pásiky asi 2x2 cm posolím, urobím cestíčko z hladkej múky, vody,soli a trošku prášku do pečiva. Kuracie tyčinky namočím do cestíčka a vypražím, k obedu sú chrumkavé a k večeri to pekne navlhne a je to veľmi dobré a hlavne rýchle. Je to podľa jedného vietnamského kuchára, oni si to namáčajú také vypražené do tej ich sojovej omáčky, ale ja k tomu robím hocičo ryžu, hranolky alebo náš záhorácky zemiakový šalát.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať