pridam nieco z mojej kuchyne:
1. salat s tuniakom:
- 200 g rucola, 3 paradajky, 2 papriky, 2 male uhorky
Dolezite je aby to bolo ochutene na taniery, pred podavanim, cize aby to nestalo s dresingom pol dna
dresing - velmi jednoduchy: olivovy olej - primerane (kedze aj tuniak ma olej), balsamikovy ocot (velmi decentne, ma vyraznu chut), morska sol, cierny korenie cerstvo pomlete
- na vrch tuniak z konzervy, najlpesie s olivovym olejom
2. varena kukurica s maslom
3. cestoviny s roznymi omackami
porcia pre 2 osoby / 250 g cestovin
paradajkova - celkovy cas varenia cca 5-6 minut
2-3 struciky cesnaku, pokrajane na drobne kusky oprazit na olivovom oleji (1-2 min), pokrajané paradajky z konzervy (klasicka mala konzerva), alebo zavarane, varit 3 min, na uplny koniec 4 listy pokrajanej cerstvej bazalky a parmezan
cuketovo smotanova - celkovy cas varenia cca 20 min
- maly kusok slaninky oprazime, pridame mensiu cuketu pokrajanu na tenke pasiky. Spolu dalej restujeme az cuketa zmakne. Pridame slahackovu smotanu 250 ml. Nechame zovriet a po 1 min. vypneme. Ak je omacka riedka, zahustit parmezanom. Taktiez sa moze prijat aj biele vino, ktore zjemni chut. Musi sa ale dlhsie povarit s tou cuketou, cca 3-4 min
Cestoviny varit uz pocas varenia omacky, aby to bolo naraz hotove. Samozrejme nerozvarit cestoviny
(zboznujem taliansko a ich kuchynu
)