Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Paradajková polievka, hrnčekový vyprážaný syr s hranolkami, tatarkou, kečupom, upravený podl'a mňa.

Moj synátor vyprážaný syr nelúbi. Aby to zjedol, pridala som na poslednú vrstvu syra plátky paradajky a posypala som to celé korením na pizzu. Chutilo mu aj nám ostatným.

A na večeru kto bude chciet'- vel'ká misa vajíčkového šalátu.
2 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

Dobrý nápad s tými paradajkami a syrom-vyskúšam.
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Gulášová polievkam, jablková žemlovka
DSC00287.jpg  
2 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

dala by som si
0 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
Sviečková na smotane + zemiakové knedle.
3 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

mňamky
0 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

tak ja dnes asi vysmážaný syr,hranolky tatarka a kečup a večer spravím chlebík vo vajíčku, na to horčica,kečup, syr strúhaný a príloha paprika,rajčiny a cibula
4 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Pečené kuriatko, ryža, zemiaková kaša, kompót, rajčinovo-cibuľový šalát.

Na prilepšenie oškvarkové pagáčiky a parížsky šalát podľa receptu od Juraja, len som ho trošilinku zmenila.
70 dkg diétnej salámy pokrájať na pásiky
4 uvarené, pokrájané vajcia
karotka s hráškom - 3 dcl pohár - opláchnuť a odkvapkať
1 veľká cibuľa - nakrájať nadrobno a preliať na 5 minút vriacou vodou,scediť
5 - 7 kyslých uhoriek nadrobno nakrájať
1 malá tatárska omáčka
1 malá majolka
vegeta, čierne ml.korenie, príp.soľ, podľa chuti

Robila som ho už viackrát, je naozaj dobrý.
4 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

Dnes varím:šošovicovú polievku a bryndzové pirohy so slaninkou a opraženou cibuľkou.Ako dezert:kávovo-čokoládový krém s broskyňou a so šľahačkou.
3 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

terezamaria Pozri príspevok
................
Na prilepšenie oškvarkové pagáčiky a parížsky šalát podľa receptu od Juraja, len som ho trošilinku zmenila.
............
Terezka, poprosím ťa, ak máš dobrý recept a zvýši ti čas, dodáš recept, prosím?
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Evička toto je Jurajov šalát :
http://www.porada.sk/1504314-post5803.html

a tento je môj, vlastne to isté, len zvýšené množstvo salámy a tým aj tat.omáčky a majolky.

70 dkg diétnej salámy pokrájať na pásiky
4 uvarené, pokrájané vajcia
karotka s hráškom - 3 dcl pohár - opláchnuť a odkvapkať
1 veľká cibuľa - nakrájať nadrobno a preliať na 5 minút vriacou vodou,scediť
5 - 7 kyslých uhoriek nadrobno nakrájať
1 malá tatárska omáčka
1 malá majolka
vegeta, čierne ml.korenie, príp.soľ, podľa chuti
3 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Terezka, ja som myslela recept na škvarkové pagáčiky.
0 0
terezamaria terezamaria

terezamaria je offline (nepripojený) terezamaria

som jednoducho žena
Teraz robím tieto :

Oškvarkové pagáčiky

1 kg polohrubej múky
1 kyslá smotana
1 dcl oleja
2 celé vajcia
1 kvasnice - modrá kocka
1 ČL cukru
2 - 3 KL soli
cca 4 dcl mlieka
trocha oškvarkov, asi 20 - 25 dkg

Postup:
Z prísad vypracujeme cesto,ja to robím elektrickým ručným šlahačom - tými špirálami, ktoré hneď na doske rozvaľkáme na štvorec. Rozotrieme pomleté oškvarky, tesne pred rozotieraním ich trošku zriedime teplou vodou, 2 - 4 lyžice. Prekladáme ako lístkové cesto. Opakujeme 3krát po 15 minútach. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 cm a vykrajujeme pagáče, ktoré poukladáme na plech trocha ďalej od seba (pagáče nakysnú).
Na vrch pagáčov spravíme nožíkom mriežku, potrieme rozšľahaným vajcom, prípadne posypeme sezamom, rascou.
Upečieme vo vyhriatej rúre.
7 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Ďakujem Terezka.

U nás dnes francúzske zemiaky.
Robím zo surových zemiakov.
IMG_4222.jpg  
IMG_4221.jpg  
IMG_4224.jpg  
IMG_4233.jpg  
1/1
9 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
Aj ja robím FZ zo surových zemiakov ako Marína .... raz nebolo doma nič vhodného údeného, tak som dala viac vajec (12), odvtedy moji iné ani nechcú, len "vajíčkové skladané zemiaky".

U nás dnes fazuľová na sladko (s údeným kolenom a koreňovou zeleninou) + penne carbonara.
3 0
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

Som sama a musím dnes pokosiť a pohrabať záhradu a ešte aj posadiť dve zabudnuté vistérie, takže na obed len jaterničky s chlebom a kyslou uhorkou. Ale keď to všetko stihnem a ešte budem vládať, upečiem výborný alsaský jablkový koláč.
2 0
JankaII JankaII

JankaII je offline (nepripojený) JankaII

ten alsaský by ma zaujímal...môžeš receptík pridať?
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Rozalka Pozri príspevok
Aj ja robím FZ zo surových zemiakov ako Marína .... raz nebolo doma nič vhodného údeného, tak som dala viac vajec (12), odvtedy moji iné ani nechcú, len "vajíčkové skladané zemiaky".

U nás dnes fazuľová na sladko (s údeným kolenom a koreňovou zeleninou) + penne carbonara.
Rozalka, u nás aj klobása musí byť. Kvalitná, aby voňala údeninou. Dávam zemiaky, klobása, varené vajcia, cca na 1/2 pekáča strúhaný syr(jeden ho chce, druhý nie), zemiaky, pár kúskov slaniny na vrch a zalejem jednou šľahačkovou smotanou tak, aby na vrchu boli poliate všetky zemiaky. Cca 15 minút pečiem odokryté, potom prikryté alobalom a nakoniec dopečiem odokryté. Smotana sa odparí, tuk z nej vsiakne do zemiakov, chuťovo sa s varenými, aspoň podľa mňa, nedajú porovnať. Tiež som dávnejšie varila z varených, odkedy som však vyskúšala zo surových, inak ani nerobím.
Talianska kuchyňa je aj u nás obľúbená.

lavanda Pozri príspevok
Som sama a musím dnes pokosiť a pohrabať záhradu a ešte aj posadiť dve zabudnuté vistérie, takže na obed len jaterničky s chlebom a kyslou uhorkou. Ale keď to všetko stihnem a ešte budem vládať, upečiem výborný alsaský jablkový koláč.
Dobré jaterničky, to nie je len, to je niečo.
Pridáš recept, prosím, na ten koláč? Samozrejme, ak stihneš, práce ťa čaká ešte dosť.
3 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

Rajčinová polievka a lokše s kačacím tukom, dúfam, že ostanu aj k zajtrajšej pečenej kačke
5 0
jackguelina jackguelina

jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

Mňam,lokše zbožňujem.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať