Rozalka Aj ja robím FZ zo surových zemiakov ako Marína .... raz nebolo doma nič vhodného údeného, tak som dala viac vajec (12), odvtedy moji iné ani nechcú, len "vajíčkové skladané zemiaky".
U nás dnes fazuľová na sladko (s údeným kolenom a koreňovou zeleninou) + penne carbonara.
Rozalka, u nás aj klobása musí byť.
Kvalitná, aby voňala údeninou.
Dávam zemiaky, klobása, varené vajcia, cca na 1/2 pekáča strúhaný syr(jeden ho chce, druhý nie), zemiaky, pár kúskov slaniny na vrch a zalejem jednou šľahačkovou smotanou tak, aby na vrchu boli poliate všetky zemiaky. Cca 15 minút pečiem odokryté, potom prikryté alobalom a nakoniec dopečiem odokryté. Smotana sa odparí, tuk z nej vsiakne do zemiakov, chuťovo sa s varenými, aspoň podľa mňa, nedajú porovnať. Tiež som dávnejšie varila z varených, odkedy som však vyskúšala zo surových, inak ani nerobím.
Talianska kuchyňa je aj u nás obľúbená.
lavanda Som sama a musím dnes pokosiť a pohrabať záhradu a ešte aj posadiť dve zabudnuté vistérie, takže na obed len jaterničky s chlebom a kyslou uhorkou. Ale keď to všetko stihnem a ešte budem vládať, upečiem výborný alsaský jablkový koláč
.
Dobré jaterničky, to nie je len, to je niečo.
Pridáš recept, prosím, na ten koláč? Samozrejme, ak stihneš, práce ťa čaká ešte dosť.