Zavrieť

Porady

Vy sa pýtajte a my Vám budeme odpovedať

Zakladám novú tému pre menej skúsené, ale za to snaživé gazdinky, kde im my, viacej skúsené, odrastenejšie gazdinky poradíme. Pretože stihla som si tu všimnúť, že sa tu nájdu aj takí - také, ktoré nemajú pochopenie pre ne. Veď nie všetci spadli z neba múdri, že jóóó
Usporiadat
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
srska Pozri príspevok
1. je taliansky v tom je akože kvalita?
2. je dlhý mám doma dlhý valček a viac som zvyknutá s ním robiť,ale po koncoch trochu zúžený
3. je použiteľný aj na váľkanie cesta
a ešte načo? dúfam ,že nie na polovičku

fakt sa vážne pýtam, lebo môj mám ešte z domu a neviem,aké sa teraz predávajú
0 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

hnedoočka Pozri príspevok
a ešte načo? dúfam ,že nie na polovičku

fakt sa vážne pýtam, lebo môj mám ešte z domu a neviem,aké sa teraz predávajú
este nan mozes zavesit klobasky

moja babka pouzivala prave taku rozvaľku ... dobre sa s nou valkalo cesto na rezance alebo pirohy
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

hnedoočka Pozri príspevok
určite bude dobrý, tú hrúbku cesta ti zabezpečia okraje, ktoré nastavuješ, dreveným sa ti nepodarí
ale vidím to prvýkrát

ja som pôvodne chcela tento http://www.bytovedoplnky.sk/kategori...joseph-zeleny/ tam sa dajú nastaviť 3 hrúbky cesta. Medzitým sa hrali aj návrhari v tesome a vymysleli toto čudo
0 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

hnedoočka Pozri príspevok
a ešte načo? dúfam ,že nie na polovičku

fakt sa vážne pýtam, lebo môj mám ešte z domu a neviem,aké sa teraz predávajú
V tom, ze je taliansky, samozrejme, vobec nie je kvalita. Ale v tom, ze je dlhy, je vhodnejsi na valkanie cesta na cestoviny. Ver mi, s klasickym valcekom je to dost naprd. Este uvazujem aj o strojceku na cestoviny, ale valcek vraj robi lepsie cestoviny.
1 0
hnedoočka hnedoočka

hnedoočka je offline (nepripojený) hnedoočka

snažím sa brať prácu zodpovedne,ale ináč som veselá kopa ...viac
Slayer666 Pozri príspevok
V tom, ze je taliansky, samozrejme, vobec nie je kvalita. Ale v tom, ze je dlhy, je vhodnejsi na valkanie cesta na cestoviny. Ver mi, s klasickym valcekom je to dost naprd. Este uvazujem aj o strojceku na cestoviny, ale valcek vraj robi lepsie cestoviny.
Slayer, takto som dnes vaľkala...je to to isté ,čo hľadáš, alebo je v nich nejaký rozdiel?
prihodila som tam balíček múky kvôli porovnaniu dĺžky

Klikni a zobrazí sa väčšia verzia obrázku.

Názov:  14042012053.jpg
Zobrazení: 51
Veľkosť:  54.2 KB
0 0
patalia patalia

patalia je offline (nepripojený) patalia

Obycajna studentka plna snov a ambicii ...viac
prepáčte dámy, toto bude off topic , ale skatarinas- mami dobrú tému si založila, konečne nemusím tebe volať ako sa robí cesto na palacinky a namiesto odpovede od oka sa dozviem presné množstvo!
0 0
skatarinas skatarinas

skatarinas je offline (nepripojený) skatarinas

čo sa pýtaš, napíš odpoviem .......
0 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Idem robiť koláč a na vrch treba urobiť čokoládovú polevu, máte nejaký osvedčený spôsob? Vraj dobrá poleva a neláme sa je z čokolády a oleja- skúšali ste už? Niekto robí zas céra a čokoláda, kakao. ďakujem za rady
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Zdenka175 Pozri príspevok
Idem robiť koláč a na vrch treba urobiť čokoládovú polevu, máte nejaký osvedčený spôsob? Vraj dobrá poleva a neláme sa je z čokolády a oleja- skúšali ste už? Niekto robí zas céra a čokoláda, kakao. ďakujem za rady
skús kuk tu:http://www.porada.sk/t83809-cokoladova-poleva.html
http://www.porada.sk/t153290-cokolad...pt-c-12-a.html
http://www.porada.sk/t49259-cokoladova-poleva.html
1 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

ja som bola na jednej cokoladovej prezentacii a tam sa robila kvalitna cokolada iba rozpustenim takych drobnych peniaztekov, bez pridania akehokolvek tuku. A takou sa aj poťahovalo. Ale to rozpúšťanie bolo trochu dlhšie - čokoláda sa mohla zahriať iba na nejakých 40 stupňov, miešala sa. A nakoniec sa do nej ešte primiešala neroztopená čokoláda, opäť sa to intenzívne miešalo.
1 0
lofr lofr

lofr je offline (nepripojený) lofr

Aky je rozdiel medzi tvrdou mozzarelou (teda nie v tom naleve) a parenym neudenym syrom?
Ked su vedla seba v baleni, vyzeraju prakticky rovnako. (napriklad znacka milsy)
Ked citam, o aky druh syra sa jedna, tak mozzarela je oznacena ako pareny, neudeny, polomakky syr zrejuci (mozno som si zapamatal zle, ospravedlnujem sa), ide o to, ze parenica je oznacena prakticky presne rovnakymi terminmi ako mozzarela.
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

tvrdá mozzarella?? to som ešte nevidela....
http://sk.wikipedia.org/wiki/Mozzarella

http://www.mlieko.sk/parene_s.php
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

kopretinka Pozri príspevok
myslel asi totok.... ale to pre mna nie je mozarela
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

lujza.j Pozri príspevok
myslel asi totok.... ale to pre mna nie je mozarela
to som fakt nevidela,ale možno preto,že ja mozarellu nemusím....pre mňa je to iba hmota bez chuti...
0 0
vema vema

vema je offline (nepripojený) vema

V Piešťanoch na liečení dávali po obede teplý dezert a to cestové guľky, veľké ako čerešne, plnené čokoládou, alebo nutelou neviem, posypané škoricou a kakaom, poliate maslom. Bolo to neskutočne dobré, ale neviem aké to bolo cesto a či to bola nutela, alebo čokoláda. Nepozná to niekto, dajte prosím recept, ďakujem.
0 0
lofr lofr

lofr je offline (nepripojený) lofr

kopretinka Pozri príspevok
to som fakt nevidela,ale možno preto,že ja mozarellu nemusím....pre mňa je to iba hmota bez chuti...
Prakticky rovnake je to aj s masom... hmota bez chuti.

Ide o to, co k nemu dodas, akym sposobom ho pripravis, a ake korenia a bylinky. Rovnake je to s mozzarelou.
Napriklad, na pizzi by ti uz pravdepodobne nevadila, a keby napriklad talianovi niekto na pizzu naserviroval Eidam, ako na nasom slovensku byva zvykom, nakopal by ho do zadnych casti.
Ja to riesim preto, ze na pizzu pouzivam radsej tvrdsiu mozzarelu. Pracoval som aj v jednej pizzerii a pamatam si, ze pouzivali znacku Paladin. A mozem povedat, ze zo vsetkych "tvrdych" chuti najlepsie, len tazko sa zhana. Ta Milsy je sice fajne tvrda, dobre sa struha, ale faktze je uplne bez chuti. Osobne si myslim, ze dobra kvalitna mozzarela ma chutit dobre a lahodne aj samotna. Celkovo, tieto tvrde mozzarely sa tazsie zhanaju, a prave preto by som rad vedel rozdiel oproti parenici, a vlastne, akym sposobom sa vyrabaju.
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

lofr Pozri príspevok
Prakticky rovnake je to aj s masom... hmota bez chuti.

Ide o to, co k nemu dodas, akym sposobom ho pripravis, a ake korenia a bylinky. Rovnake je to s mozzarelou.
Napriklad, na pizzi by ti uz pravdepodobne nevadila, a keby napriklad talianovi niekto na pizzu naserviroval Eidam, ako na nasom slovensku byva zvykom, nakopal by ho do zadnych casti.
Ja to riesim preto, ze na pizzu pouzivam radsej tvrdsiu mozzarelu. Pracoval som aj v jednej pizzerii a pamatam si, ze pouzivali znacku Paladin. A mozem povedat, ze zo vsetkych "tvrdych" chuti najlepsie, len tazko sa zhana. Ta Milsy je sice fajne tvrda, dobre sa struha, ale faktze je uplne bez chuti. Osobne si myslim, ze dobra kvalitna mozzarela ma chutit dobre a lahodne aj samotna. Celkovo, tieto tvrde mozzarely sa tazsie zhanaju, a prave preto by som rad vedel rozdiel oproti parenici, a vlastne, akym sposobom sa vyrabaju.
mozzarella je z byvolieho a kravského mlieka,parenica z ovčieho
http://www.ireceptar.cz/vareni-a-rec...ave-mozarelly/
http://www.ovcisyr.sk/sk_Syry_k-3_Pa...slovenska_t-34
Naposledy upravil kopretinka : 15.05.12 at 17:44
0 0
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
chcem uvariť špenátovú polievku, ale všade nachádzam len 1 recept s obmenami - muka, smotana, vajíčko... Vie niekto recept na špenátovú polievku s inou zeleninou, nejakú zeleninovú odskúšanú kombináciu?
Naposledy upravil bettylou : 14.06.12 at 05:08
0 0
Letko Letko

Letko je offline (nepripojený) Letko

...letom-svetom...
lofr Pozri príspevok
Prakticky rovnake je to aj s masom... hmota bez chuti.

Ide o to, co k nemu dodas, akym sposobom ho pripravis, a ake korenia a bylinky. Rovnake je to s mozzarelou.
Napriklad, na pizzi by ti uz pravdepodobne nevadila, a keby napriklad talianovi niekto na pizzu naserviroval Eidam, ako na nasom slovensku byva zvykom, nakopal by ho do zadnych casti.
Ja to riesim preto, ze na pizzu pouzivam radsej tvrdsiu mozzarelu. Pracoval som aj v jednej pizzerii a pamatam si, ze pouzivali znacku Paladin. A mozem povedat, ze zo vsetkych "tvrdych" chuti najlepsie, len tazko sa zhana. Ta Milsy je sice fajne tvrda, dobre sa struha, ale faktze je uplne bez chuti. Osobne si myslim, ze dobra kvalitna mozzarela ma chutit dobre a lahodne aj samotna. Celkovo, tieto tvrde mozzarely sa tazsie zhanaju, a prave preto by som rad vedel rozdiel oproti parenici, a vlastne, akym sposobom sa vyrabaju.
"Ozajstné" mäso nie je bez chuti.
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
lofr Pozri príspevok
Prakticky rovnake je to aj s masom... hmota bez chuti.

Ide o to, co k nemu dodas, akym sposobom ho pripravis, a ake korenia a bylinky. Rovnake je to s mozzarelou.
Napriklad, na pizzi by ti uz pravdepodobne nevadila, a keby napriklad talianovi niekto na pizzu naserviroval Eidam, ako na nasom slovensku byva zvykom, nakopal by ho do zadnych casti.
Ja to riesim preto, ze na pizzu pouzivam radsej tvrdsiu mozzarelu. Pracoval som aj v jednej pizzerii a pamatam si, ze pouzivali znacku Paladin. A mozem povedat, ze zo vsetkych "tvrdych" chuti najlepsie, len tazko sa zhana. Ta Milsy je sice fajne tvrda, dobre sa struha, ale faktze je uplne bez chuti. Osobne si myslim, ze dobra kvalitna mozzarela ma chutit dobre a lahodne aj samotna. Celkovo, tieto tvrde mozzarely sa tazsie zhanaju, a prave preto by som rad vedel rozdiel oproti parenici, a vlastne, akym sposobom sa vyrabaju.
....bratu ...to máš tak .......keby mne talian strapačky s bryndzou alebo kyslou kapustou servíroval .....he , nie do zadnej časti tela by to inkasoval .....šak načo ho zbytočne ešte aj otáčať , rovno do oných by to vyfasoval ....


...ibaže , ako to na Slovensku býva zvykom ...všade samá pizzeria , mekáč , číňan ....
Pizzu málokde vedia , mekáč nejak nemusím ...a od ryže mi oči nejak šikmejú......

Ale aj tie strapačky nevie hocikto , možno sa daný kuchár rekvalifikoval z murára na kuchára , lebo už aj také som videl , že by aj panel jedna dávka strapačiek podržala ..
Naposledy upravil buchač : 05.06.12 at 11:59 Dôvod: oprava halušiek na strapačky v poslednom odseku...
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať