amon2
Raz na jar (vek asi 45) som si na ceste autom kúpil C-vitamin - bol so šípkami. Behom hodiny a pol, ešte počas jazdy, mi prudko začalo búšiť srdce, zadúšalo ma a mal som pichavú bolesť v oblasti srdca asi tak hodinu. Nevedel som si to vysvetliť. Po pár dňoch, som narazil na ten C-vitamín so šípkami a znova to isté. Opakovalo sa to zakaždým, keď som tabletku zjedol. Nenapadlo ma nič iné, ako podozrenie na tie šípky. Tak som krabičku odsunul. Znova sa ten kolotoč zopakoval na jeseň, keď som doma nemal iný C-vitamín. Potom viackrát v nasledujúcich rokoch. Nikdy tie príznaky, keď som to nezjedol. Dnes som si už istý. Raz som sa o tom zmienil doma a dcéra potvrdila, že má tie isté príznaky zo šípkového čaju a tiež z tých tabliet so šípkami. Na internete som sa o pár rokov neskôr na mnohých miestach dočítal, že šípky škodia na srdce a na arytmiu. Dokonca som našiel aj také miesta, kde tvrdia opak!!! Neverme teda hneď jednému textu v novinách alebo na nete! Ale ja mám v tom jasno ohľadne šípok. Ohľadne mechanických chĺpkov si myslím, že je hlúposť, že by sa dostali do tela. Keď som bol malý, tak sme doma často varili šípky na lekvár. Hrozne mi chutil, ale dnes sa už šípkam vyhýbam. Pred pol rokom som prestal piť kávu a začal som piť bylinkové čaje. Na moje prekvapenie som zistil, že z 9-tich druhov čajov, čo máme doma - všetky obsahovali šípky. V obchode sme zistili to isté. Zo sáčkových boli iba kamilkový (harmanček) a repík kóšer.
na tejto stránke je možné sa objednať na zistenie vzácnych alergií - medzi inými je aj na šípky
Vyšetrenie obsahuje:
Vajíčka – slepačí žĺtok, bielok
Ovocie – limetka, melón, rebarbora, dula, opuncia, granátové jablko, guava, brusnice, grapefruit, mandarinka, malina, brusnica, egreš, čučoriedky, ríbezle, černice
Ryby a morské plody – krevety, morský rak, ustrice, slávky, pangasius, úhor, čert morský, morský vlk, sépia, mušle, chobotnica, chňapáč červený
Korenie a bylinky – rakytník, bambusové výhonky, červené riasy, púpava, fenikel, hroznové listy, ibištek, ďatelina, chilli, aníz, koriander, kardamón, rasca, rasca lúčna, klinček, šafran, kandizovaná citrónová kôra, trebuľka pravá, nové korenie, biele korenie, borievky, kurkuma, kôpor, šalvia, levanduľa, žerucha, ligurček, saturejka, medovka lekárska, bobkový list, majorán, cesnak medvedí, zázvor, žihľava, Moluchia
Huby – shitake, hliva ustricová, kuriatka, dubáky, suchohríby
Čaj/káva/taníny – šípky, káva, čierny, zelený, roibos čaj, harmanček, triesloviny
Sladidlá – javorový sirup
Aditíva - E407, E413, pektín (E440), agar (E406), xantánová guma, agávový nektár, kyselina benzoová (E211), kyselina sorbová (E200), aloe vera
Plesne a kvasinky – aspergillus niger, candida albicans Zákernosťou IgG reakcie na potraviny je jej oneskorenosť. Často sa prejavuje niekoľko hodín až dní, v niektorých prípadoch až týždňov po požití problémovej potraviny, preto nemusí byť so zdravotnými problémami vôbec spájaná. Toto oneskorenie je spôsobené aj tým, že IgG potravinová alergia je charakterizovaná slabým zápalom, ktorý sa stáva symptomatickým, až keď prejde do chronického štádia, čo nastáva po opakovanom dlhodobom príjme problematickej potraviny, cca 2 – 3 krát za týždeň (kumulatívny efekt).
vyšetrenie stojí 200€
Vyšetrenie obsahuje:
Vajíčka – slepačí žĺtok, bielok
Ovocie – limetka, melón, rebarbora, dula, opuncia, granátové jablko, guava, brusnice, grapefruit, mandarinka, malina, brusnica, egreš, čučoriedky, ríbezle, černice
Ryby a morské plody – krevety, morský rak, ustrice, slávky, pangasius, úhor, čert morský, morský vlk, sépia, mušle, chobotnica, chňapáč červený
Korenie a bylinky – rakytník, bambusové výhonky, červené riasy, púpava, fenikel, hroznové listy, ibištek, ďatelina, chilli, aníz, koriander, kardamón, rasca, rasca lúčna, klinček, šafran, kandizovaná citrónová kôra, trebuľka pravá, nové korenie, biele korenie, borievky, kurkuma, kôpor, šalvia, levanduľa, žerucha, ligurček, saturejka, medovka lekárska, bobkový list, majorán, cesnak medvedí, zázvor, žihľava, Moluchia
Huby – shitake, hliva ustricová, kuriatka, dubáky, suchohríby
Čaj/káva/taníny – šípky, káva, čierny, zelený, roibos čaj, harmanček, triesloviny
Sladidlá – javorový sirup
Aditíva - E407, E413, pektín (E440), agar (E406), xantánová guma, agávový nektár, kyselina benzoová (E211), kyselina sorbová (E200), aloe vera
Plesne a kvasinky – aspergillus niger, candida albicans Zákernosťou IgG reakcie na potraviny je jej oneskorenosť. Často sa prejavuje niekoľko hodín až dní, v niektorých prípadoch až týždňov po požití problémovej potraviny, preto nemusí byť so zdravotnými problémami vôbec spájaná. Toto oneskorenie je spôsobené aj tým, že IgG potravinová alergia je charakterizovaná slabým zápalom, ktorý sa stáva symptomatickým, až keď prejde do chronického štádia, čo nastáva po opakovanom dlhodobom príjme problematickej potraviny, cca 2 – 3 krát za týždeň (kumulatívny efekt).
Vajíčka – slepačí žĺtok, bielok
Ovocie – limetka, melón, rebarbora, dula, opuncia, granátové jablko, guava, brusnice, grapefruit, mandarinka, malina, brusnica, egreš, čučoriedky, ríbezle, černice
Ryby a morské plody – krevety, morský rak, ustrice, slávky, pangasius, úhor, čert morský, morský vlk, sépia, mušle, chobotnica, chňapáč červený
Korenie a bylinky – rakytník, bambusové výhonky, červené riasy, púpava, fenikel, hroznové listy, ibištek, ďatelina, chilli, aníz, koriander, kardamón, rasca, rasca lúčna, klinček, šafran, kandizovaná citrónová kôra, trebuľka pravá, nové korenie, biele korenie, borievky, kurkuma, kôpor, šalvia, levanduľa, žerucha, ligurček, saturejka, medovka lekárska, bobkový list, majorán, cesnak medvedí, zázvor, žihľava, moluchia
Huby – shitake, hliva ustricová, kuriatka, dubáky, suchohríby
Čaj/káva/taníny – šípky, káva, čierny, zelený, roibos čaj, harmanček, triesloviny
Sladidlá – javorový sirup
Aditíva - E407, E413, pektín (E440), agar (E406), xantánová guma, agávový nektár, kyselina benzoová (E211), kyselina sorbová (E200), aloe vera
Plesne a kvasinky – aspergillus niger, candida albicans
stránka
https://www.laboratornadiagnostika.s...eny-a-koreniny