Zavrieť

Porady

Exoticke parene buchty

Suroviny:
2 dcl mlieka
50 g drozdia
90 g praskoveho cukru
500 g polohrubej muky
1 vajce
50 g rastlinneho tuku - Hera
sol
2 pol. lyzice struhanej citronovej kory
pomarance
struhane orechy

Postup:
Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie, pridame 1 cajovu lyzicku cukru a pripravime kvasok. Nechame na teplom mieste vykysnut. Muku preosejeme do misky - ziska tak vzduch a cesto bude lahsie a odstranime aj pripadne necistoty, pridame cele vajce, rozpusteny zvysok tuku, sol, struhanu citronovu koru a kvasok a zlahka vypracujeme cesto.
Ked je cesto hotove - nemalo by sa lepit ani na ruky ani na steny misky, prikryjeme misku cistou utierkou a nechame cesto vykysnut v teple.
Po vykysnuti odoberame z cesta kusky ktore plnime pomarancom - pomaranc predtym osupeme a z dielikov odstranime aj blanu. Ak je pomaranc velmi kysly, mozeme kusky obalit v praskovom alebo skoricovom cukre. Buchty poukladame na pariaci rost a vlozime do hrnca s vodou tak aby sa hladina vody nedotykala buchiet a parime asi 20 minut.
Druha moznost je poukladat buchty do vymasteneho hrnca alebo pekaca aby pokryli cele dno, zaliat ich vodou - hladina vody by mala byt asi 1 cm nad vrchom buchiet, nie viac a vo vyhriatej rure ''parime'' cca 20 minut. Hotove buchty posypeme struhanymi orechami s praskovym cukrom, alebo prelejeme ovocnou stavou, podla chuti.

Dobru chut
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

Silvernola
Je toto dostatočný dôvod na otváranie nových tém? Myslím že je tu dosť rubrík, do ktorých by sa tieto zaujímavé recepty dali zaradiť!

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
Zewa Pozri príspevok
Suroviny:
2 dcl mlieka
50 g drozdia
90 g praskoveho cukru
500 g polohrubej muky
1 vajce
50 g rastlinneho tuku - Hera
sol
2 pol. lyzice struhanej citronovej kory
pomarance
struhane orechy

Postup:
Vo vlaznom mlieku rozmiesame drozdie, pridame 1 cajovu lyzicku cukru a pripravime kvasok. Nechame na teplom mieste vykysnut. Muku preosejeme do misky - ziska tak vzduch a cesto bude lahsie a odstranime aj pripadne necistoty, pridame cele vajce, rozpusteny zvysok tuku, sol, struhanu citronovu koru a kvasok a zlahka vypracujeme cesto.
Ked je cesto hotove - nemalo by sa lepit ani na ruky ani na steny misky, prikryjeme misku cistou utierkou a nechame cesto vykysnut v teple.
Po vykysnuti odoberame z cesta kusky ktore plnime pomarancom - pomaranc predtym osupeme a z dielikov odstranime aj blanu. Ak je pomaranc velmi kysly, mozeme kusky obalit v praskovom alebo skoricovom cukre. Buchty poukladame na pariaci rost a vlozime do hrnca s vodou tak aby sa hladina vody nedotykala buchiet a parime asi 20 minut.
Druha moznost je poukladat buchty do vymasteneho hrnca alebo pekaca aby pokryli cele dno, zaliat ich vodou - hladina vody by mala byt asi 1 cm nad vrchom buchiet, nie viac a vo vyhriatej rure ''parime'' cca 20 minut. Hotove buchty posypeme struhanymi orechami s praskovym cukrom, alebo prelejeme ovocnou stavou, podla chuti.

Dobru chut
Neviem, či som pochopila správne
Druha moznost je poukladat buchty do vymasteneho hrnca alebo pekaca aby pokryli cele dno, zaliat ich vodou - hladina vody by mala byt asi 1 cm nad vrchom buchiet, nie viac a vo vyhriatej rure ''parime'' cca 20 minut.
tie buchty sú zaliate vodou? ...potom sa neparia, ale varia

Zewa je offline (nepripojený) Zewa

Zewa
pre alla66: pochopila si spravne...takto ich robila moja stara mama, ale mne sa tak nepodarili, preto som to iba uviedol ako druhu moznost ktoru mozno niekto uz skusal alebo o nej pocul... ja osobne ich parim na pariacom roste na ktorom sa parievaju bezne knedle...

pre anilah: presne ako pise Monika Kovacova :-)

pre Silvernola: suhlasim ze tu nemusi byt kazdy recept zvlast...priznam sa ze som vkladal tie recepty neskoro v noci a uz sa mi velmi nechcelo prehladavat rubriky...snad som z priestoru nikomu neubral...dalsie recepty vlozim do existujuich tem, pripadne ked budem mat dostatocny pocet prispevkov uverejnim www stranku kde su aj nafotene spolu s anglickym a slovenskym popisom ... zatial prajem dobru chut :-)

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac alla66
Zewa Pozri príspevok
pre alla66: pochopila si spravne...takto ich robila moja stara mama, ale mne sa tak nepodarili, preto som to iba uviedol ako druhu moznost ktoru mozno niekto uz skusal alebo o nej pocul... ja osobne ich parim na pariacom roste na ktorom sa parievaju bezne knedle...

:-)
buchty si zalievala studenou vodou, alebo teplou?...nie sú mazgľavé?

Zewa je offline (nepripojený) Zewa

Zewa
alla66 Pozri príspevok
buchty si zalievala studenou vodou, alebo teplou?...nie sú mazgľavé?
buchty som zalieval vodou iba raz, a nepodarilo sa mi to tak ako mojej starej mame....ona zalievala buchty v liatinovom pekaci vodou z vodovodu...vody bolo nie viac ako 1 cm nad buchty.... zaklad uspechu je dobre pekac vymazat tukom a tiez aj buchty potriet, vtedy voda nevsiakne tak rychlo do cesta ... pocas ohrievania v peci sa cast vody odpari - pekac nieje prikryty, takze tie co som jedol od starej mamy mlazgave neboli...to com som vyprodukoval v pekaci ja nebolo 2x vabne, hehe...preto to robim osvedcenou metodou na pariacom roste...

milka 60 je offline (nepripojený) milka 60

Som dôchodca ,mám 2 synov a 4 vnúčence a manž. ...viac milka 60
Podlievané buchty robím tak,že najskôr si ich troška zapražím v širšom kastróle a potom podlejem vodou z vodovodu-asi za väčšiu žufanku a parím 15 min.

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M Ančika
milka 60 Pozri príspevok
Podlievané buchty robím tak,že najskôr si ich troška zapražím v širšom kastróle a potom podlejem vodou z vodovodu-asi za väčšiu žufanku a parím 15 min.
Aj moja mama také robila a boli fantasticky chrumkavé zospodu. Môj muž má ale radšej parené na pare, potom uložiť na hlboký tanier, posypať mletými orechami s cukrom a dobre zaliať horúcim mliekom s maslom a cukrom. Čo komu chutí, od toho sa neotrávi.

Exoticke parene buchty

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.