Zavrieť

Porady

Čo môžem urobiť aktuálne pre zdravie

ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Tak ma napadlo, že by som otvorila novú tému, kde by sme si mohli navzájom odovzdávať skúsenosti na báze alternatívnej a preventívnej starostlivosti o zdravie.
Osvedčené bylinné extrakty, obklady a pod. Každý si tu môže nájsť niečo, čo môže pre seba urobiť.
Ako prvé ponúkam: čistiaca jarná kúra Medvedím cesnakom.
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:53
Usporiadat
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Ďakujem Janko:-) som rada, že sa môj príslevok páči!
0 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Detoxikácia organizmu podľa ročných období.
15 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

zdenka131 Pozri príspevok
Detoxikácia organizmu podľa ročných období.
suhlasím so zdenkou
0 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Rychla pomoc doma pri ruke, nielen na prechladnutie..
Naposledy upravil ubka : 11.02.11 at 21:43
6 0
Valcake Valcake

Valcake je offline (nepripojený) Valcake

Fakta o medu a skořici.

Je zjištěno,že směs medu a skořice léčí většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí bez jakýchkoliv vedlejších účinků.Vědci zjistili, že ačkoliv je med sladký, jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.Týdeník World News, vycházející v Kanadě, ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí,které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

Nemoci srdce:
Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani. Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti, kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně,budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě,různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty,kteří jsou ve věku,kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

Artritida:
Artritičtí pacienti mohou denně,ráno a večer,jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1malou lžičkou skořice.Berou – li to pravidelně může se vyléčit dokonce i chronická artritida.Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní,kteří se nemohli pohybovat,začali chodit bez bolestí.

Infekce močového měchýře:
Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.

Bolesti zubů:
Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu.Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.

Cholesterol:
2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin. Podává – li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med,je – li užíván denně,zabraňuje zvyšování cholesterolu.

Nachlazení:
Ti,kdo trpí na časté nachlazení,by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.

Potíže se žaludkem:
Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.

Plynatost:
Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.

Posílení imunitního systému:
Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.

Těžký žaludek:
1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.

Chřipka:
Vědci ve Španělsku zjistili,že med obsahuje přírodní látky,které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.

Dlouhověkost:
Čaj vyrobený z medu a skořice,je–li brán pravidelné,zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a uvařte jako čaj spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj.Pijte ¼ šálku 3x denně.To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku.Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží,jako ve 20 letech.

Pupínky:
3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu.Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou.Když to děláte denně pupínky do týdne zmizí i s kořeny.

Kožní infekce:
Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzemy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.

Hubnutí:
Každý den ráno,1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí.Pravidelné užívaní sníží váhu i u mimořádně obézních osob.Pravidelné užívaní zabraňuje usazování tuku i při požívání mimořádně tučných jídel.

Rakovina:
Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázali,že i pokročilá rakovina kostí,žaludku a střev může být s úspěchem léčena.Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.

Chronická únava:
Nedávné studie ukazují,že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil.Pacienti-senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější.Dr Milton, který tyto výzkumy prováděl říká,že 1 lžíce medu a malá lžička skořice smíchané s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne,kdy začíná klesat tělesná vitalita obnoví do týdne vitalitu těla.

Zápach z úst:
Lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají je to,že kloktají 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou.Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.

Závěrem:
Co říci závěrem?Myslím.že Vám to určitě neublíží a že je nejlepší to vyzkoušet.Co myslíte?Vzpomínáte,když jsme byli děti?Krajíc chleba pomazaný čerstvým máslem a posypaný skořicí patřil mezi oblíbené pochoutky.Asi na tom něco je!
13 0
wegamizi wegamizi

wegamizi je offline (nepripojený) wegamizi

Zhruba pred 10-tymi rokmi som si zacala uvedomovat, ze kvalita mojho zivota a moje zdravie je len v mojich rukach. Kde ale zacat? Po dlhych uvahach a mnohych precitanych knih a clankov som sa rozhodla zacat najprv z pozitivnym myslenim. Zdalo sa to jednoduche. Pre mna osobne je to vsak tazka uloha dodnes. Hoci si uvedomujem vsetky suvislosti s tym spojene, v kazdodennom zivote sa casto ocitam v situaciach, kedy mam co robit, aby moje myslienky a pocity neprerastli do negativizmu.


POZITÍVNE MYSLENIE

V našich programoch zdravého životného štýlu má nezastupiteľné miesto pozitívne myslenie.

Prečo?

30% chorôb vzniká na základe psychických príčin – tzn., že ich spúšťame svojimi myšlienkami, jednaním a emóciami, ktoré prežívame. Všetky emócie okrem radosti a lásky nám škodia.

Kedy Vám pomôže pozitívne myslenie:
- keď už nemáte silu snažiť sa o naplnenie svojho cieľa a chcete sa radšej svojho sna vzdať,
- keď vás „tlačia“ problémy a neviete, čo s tým,
- keď sa nervozita a napätie natrvalo vkradli do vášho života a oberajú vás o šťastie a pokoj,
-keď vám chýba správna motivácia, aby ste sa zo zápalom, odhodlaním a oduševnením pustili do konania, na ktoré máte schopnosti a talent,
- keď vám chýba zdravé sebavedomie a sebadôvera, pretože sú prvoradým tajomstvom úspechu,
- keď si neveríte, že všetko zvládnete,
- keď máte časté obavy a strach,
- keď si myslíte, že vás zázrak nikdy nepostihne,
- keď ste bezradný, unudený a znechutený...,
- keď pochybujete o dosiahnutí úspechov vo svojom živote,
- keď chcete byť zdravý, vitálny a dlho žiť,
- keď ste nepokojný a strácate zmysel pre humor.

Takže všetky poklady pozitívneho myslenia môžme nájsť v sebe, nemusíme ich hľadať v majetku alebo u druhých ľudí. Naše myšlienky sú sťaby hnacím motorom, veľmi záleží na tom ,ako zmýšľame a čo si programujeme.
9 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Chcem vám iba pripomenúť, že je máj a z májových výhonkov smreka si pripravíme sirup proti kašľu a zápalu horných ciest dýchacích.

Natrhané májové výhonky smereka natlačíme do pohára a vrstvíme s cukrom, vrstva výhonkov , vrstva cukru, potom to uložíme na slniečko a necháme roztopiť. Vznikne sirup, ktorý uložíme do menších uzavretých sklenených fliaš a používame v období viróz, prechladnutia a proti kašľu. Výborné najmä pre deti.
užíva sa 3-4 x denne jedna mokka lyžička sirupu. Veľmi účinné a hlavne prírodné, cukor uprednostňujem hnedý.

Môže sa pripraviť macerát, kedy majové výhonky zalejeme 40% vodkou a necháme luhovať 21 dní, potom prefiltrovať a uložiť na čas prechladnutia.
Užívajú dospelí 3-4 krát denne 1 k.l.
6 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Z tohtoročných výhonkov borovice sa pripravuje macerát vo Vodke, alebo sa pripravuje masť proti lámke, bolesti kľbov a iných bolestiach.

Natrhané výhonky borovice sa pokrájajú na menšie kúsky, natlačia do fľaše a zalejú sa Vodkou. Maceruje sa to 21 dní, potom prefiltrovať a uložiť vo fľaši-uzavrieť. Potierajú sa boľavé miesta.

Masť sa pripravuje z pol kg natrhaných výhonkov a pol kg bravčovej masti, zmes sa prihrieva na ohni až po bod varu, praženia. Akonáhle dosiahneme bod varu odstavit a ponechať do ďalšieho dňa odstavené. Na druhý deň prihriať a prefiltrovať cez plátno. Uložiť do kelímkov, alebo pohárikov a používa sa na natieranie boľavých miest.
!Borovicu obsahuje Alga-san, masť proti bolesti Lesana a iné../
6 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Sedmikráskový sirup proti kašľu

500 hlávok sedmikrások, 750g kryštálového cukru, 3/4l vody
3/4 l vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého dňa. Minimálne 12 hodín. Potom výluh scedíme .

Cukor necháme skaramelizovať . Ku karamelu pridáme výluh a varíme do hustoty redšieho sirupu. Horúci nalejeme do menších fľaštičiek, uzatvoríme a po vychladnutí skladujeme v chladničke.
8 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

Med z kvetov púpavy:
200 ks rozkvitnutých hlávok kvetu púpavy, nabieraných za slnečného dňa
8 dl vody
3 ks citrón nakrájať, vopred umyť
Vložiť do hrnca a variť 20 min. Precediť na jemnom sitku a znovu variť s pridaním 1 a pol kg cukru do zhustnutia-konzistencie medu.
Používame nielen pri prechladnutí. Chutí výborne.:-)
Naliať do pohárikov a
8 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
Detoxikačný čaj

Bylinná zmes čistí krv, zlepšuje krvotvorbu, povzbudzuje pečeňové funkcie a látkovú výmenu. Čistí tiež pleť od vyrážok a ekzémov.

Potrebujeme: 30g žihľavových listov (čerstvé, mladé lístky nazbierané do 15 mája sú najúčinnejšie – vtedy však dáme polovičnú dávku), po 20g sušenej vňate ľubovníka, rebríčka, po 10g listov šalvie, rozmarínu a vňate paliny.

Polievkovú lyžicu zmesi zalejme 1/4 litrom vriacej vody a necháme 15 minút lúhovať. Scedené pijeme 3x denne po pohári.
12 0
betrix betrix

betrix je offline (nepripojený) betrix

Ahojte, skúste poradiť aj mne. Práve kvôli tomu, aby som dačo urobila pre zdravie . som začala behať, korčuľovať (i keď mám po 50-tke . Liečia mi rameno, už druhé, bolesti pri pohybe, s prvým som chodila pol roka., bolia svaly, kosti, kĺby., zvyšuje sa tlak. Tak som si povedala, začnem robiť aspoň to, k čomu mám vzťah. Okrem toho, že mám aj 2x v týždni migrény, začala ma strašne bolieť hlava. Dr. povedala, že to môže byť aj z behu . Tak čo mám vlastne robiť? Vyzerá to tak, že pohyb a športovanie sú iba pre zdravých.
0 0
zdenka131 zdenka131

zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac
betrix Pozri príspevok
Ahojte, skúste poradiť aj mne. Práve kvôli tomu, aby som dačo urobila pre zdravie . som začala behať, korčuľovať (i keď mám po 50-tke . Liečia mi rameno, už druhé, bolesti pri pohybe, s prvým som chodila pol roka., bolia svaly, kosti, kĺby., zvyšuje sa tlak. Tak som si povedala, začnem robiť aspoň to, k čomu mám vzťah. Okrem toho, že mám aj 2x v týždni migrény, začala ma strašne bolieť hlava. Dr. povedala, že to môže byť aj z behu . Tak čo mám vlastne robiť? Vyzerá to tak, že pohyb a športovanie sú iba pre zdravých.
Želám pekný deň.
Bolesť hlavy počas behu môže spôsobovať nedostatok tekutín. Pred behom vždy pite tekutiny – riedená ovocná šťava alebo izotonické nápoje - obsahujú vitamíny, dodávajú energiu a sú vhodné pri fyzickej záťaži.

Nízku hladinu cukru v krvi si zvýšite malým banánom, cereálnou tyčinkou.
Na behanie si vyberte terén, ktorý nie je tvrdý, najlepšie v hore, v parku.
Pred každým behom nezabudnite na strečing .
Aj ostré slnko môže mať negatívny vplyv na bolesť hlavy.
Krčnú chrbticu máte v poriadku?
10 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

ubka Pozri príspevok
Med z kvetov púpavy:
200 ks rozkvitnutých hlávok kvetu púpavy, nabieraných za slnečného dňa
8 dl vody
3 ks citrón nakrájať, vopred umyť
Vložiť do hrnca a variť 20 min. Precediť na jemnom sitku a znovu variť s pridaním 1 a pol kg cukru do zhustnutia-konzistencie medu.
Používame nielen pri prechladnutí. Chutí výborne.:-)
Naliať do pohárikov a
taký medík by bol fajn ale ja v smradľavej BA by som ho asi mala s príchuťou od Slovnaftu
0 0
digehe1 digehe1

digehe1 je offline (nepripojený) digehe1

som samouk, ale nechám si rád poradiť od dobrých ľudí ...viac
super stránka, ďakujem všetkým, ktorí prispeli svojimi dobrými a skusenými radami.Veľmi rada sa sem opäť vrátim a myslím, že aj viacerí poraďáci.Jana
3 0
fulmaja fulmaja

fulmaja je offline (nepripojený) fulmaja

Olejová sauna

Potrebujeme: Čistý pokožku nedráždiaci olej (mandľový, olivový, sezamový či slnečnicový)

Celé telo si natrieme olejom. Potom sa na 10 až 15 minút ponorme do horúcej vody (má byť tak teplá, ako to znesieme, asi 40-45 stupňov Celzia). Organizmus sa pod vrstvou oleja poriadne prehreje a po jeho umytí sa začne potiť. Po kúpeli sa ľahneme ešte na 30 minút do suchej osušky a prikryjeme sa teplou dekou.
Na záver sa osprchujme studenou vodou a dôkladne vyutierajme.
9 0
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

fulmaja Pozri príspevok
Olejová sauna

Potrebujeme: Čistý pokožku nedráždiaci olej (mandľový, olivový, sezamový či slnečnicový)

Celé telo si natrieme olejom. Potom sa na 10 až 15 minút ponorme do horúcej vody (má byť tak teplá, ako to znesieme, asi 40-45 stupňov Celzia). Organizmus sa pod vrstvou oleja poriadne prehreje a po jeho umytí sa začne potiť. Po kúpeli sa ľahneme ešte na 30 minút do suchej osušky a prikryjeme sa teplou dekou.
Na záver sa osprchujme studenou vodou a dôkladne vyutierajme.

Joooj, tak teraz som zazmätkovala ja s tlačítkami a som sa sekla,pretože som chcela dať bod za "užitočné" a dala som to zle....no chcela som oceniť tento príspevok, pardon...Dá sa to nejako zmeniť ???
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

uz s tym nic nenarobis, nie si ani prva ani posledna, co sa sekla
0 0
kyblik kyblik

kyblik je offline (nepripojený) kyblik

Robotník telom i dušou
Este stale tu nikto nenapísal najdolezitejsiu cinnost pre ludske zdravie: MILOVANIE.

"Rakúsky psychoanalytik Wilhelm Reich už v 40. rokoch minulého storočia tvrdil: "Jeden orgazmus denne udrží človeka vo forme." Dnes vedci dokazujú, že mal absolútnu pravdu. Sex má podľa mnohých vedeckých výskumov pozitívny vplyv na naše zdravie, pomáha srdcu, imunitnému systému, tlmí bolesť, prispieva k dlhovekosti a blahodarne pôsobí i na psychiku."


PS:Takze mili moji sexujte...
2 0
ubka ubka

ubka je offline (nepripojený) ubka

betrix Pozri príspevok
Ahojte, skúste poradiť aj mne. Práve kvôli tomu, aby som dačo urobila pre zdravie . som začala behať, korčuľovať (i keď mám po 50-tke . Liečia mi rameno, už druhé, bolesti pri pohybe, s prvým som chodila pol roka., bolia svaly, kosti, kĺby., zvyšuje sa tlak. Tak som si povedala, začnem robiť aspoň to, k čomu mám vzťah. Okrem toho, že mám aj 2x v týždni migrény, začala ma strašne bolieť hlava. Dr. povedala, že to môže byť aj z behu . Tak čo mám vlastne robiť? Vyzerá to tak, že pohyb a športovanie sú iba pre zdravých.
Bolesti ramena majú rôzny pôvod, môže to byť zablokovaná krčná chrbtica, potom je reálne pripísať bolesť hlavy pri behu, ale tiež to môže byť nedostatočnná činnosť žlčníka, ale rovnako atrofia svalstva.
Jednoznačne však odporúčam použiť opakovane obklady, ktoré odstraňujú ťažkosti nielen v ramene, ale aj iných kĺboch.


Do bieleho studeného vína sa namočí bavlnená látka a zloží sa na veľkosť boľavého miesta, namočenú látku posypeme- nešetriť, mletým zázvorom a priložíme na boľavé miesto, na jednu hodinu. Môže sa prekryť fóliou a osuškou.
Miesto pod obkladom bude výrazne páliť, ale to tak má byť. Po hodine obklad odstránime, a ošetríme miesto bežným krémom.
Opakujeme do vymiznutia bolesti, min 5 dní po sebe. Odskúšané, overené
3 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať