Zavrieť

Porady

Onkologicke ochorenia

Na istý podnet sa pokusim zalozit temu s tymto nazvom,nie vsetci chceme verejne o nasich dg. pisat, alebo hovorit, ale je to ochorenie o ktorom treba pisat aj hovorit, my co sme si uz nieco prezili by sme mohli poradit tým, ktorý sú teraz na pochybách pri svojom zdravotnom stave a zvazuju ci ist k lekárovi, alebo neíst, mozno sa hanbia, mozno sa nemaju s kym poradit.
Niektorí ma mozno odsúdia, ze je to cisto sukromna vec, ale ja osobne nesuhlasim, je to vec verejná a moze len malickost zachránit ludský zivot.
Mozno len jedina otázka, ktorú tu niekto položí a my, ktorí nieco o tom vieme by sme mali poradit.
Kto chce nech sa pridá, kto chce nech ma odsúdi, ale pokúsam sa pomôct.
uct2007 uct2007

uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

Čo píšeš o tom stravovaní - presne tak !! Aj ja som radikálne zmenila stravu, jem veľa zeleniny, ovocia, mäso málokedy a vyhodila som absolútne cukor - prijímam ho iba v ovocí a verím tomu, že aj úprava stravy pri tejto chorobe je dôležitá.
Držím ti palce a prajem veľa sily do ďalšieho boja !! A zamestnávateľ ťa v žiadnom prípade nemôže nútiť dať výpoveď - ani ju v žiadnom prípade nedávaj.
U mňa to bolo tak, že po roku PN mi priznala posudková komisia SOCP ID a potom sme sa so zamestnávateľom dohodli na ukončení PN, dostala som aj odstupné aj odchodné.
8 0
delonka delonka

delonka je offline (nepripojený) delonka

Majulík, klobúk dole, prepáč za tak sprofanované slová, to boli však prvé, ktoré ma napadli., chcem sa ale vyjadriť k tej PN., určite ju neukončuj! po roku platenej PN som pokračovala v neplatenej, pokým mi nebol priznaný invalidný dôchodok., áno, bolo obdobie, že som bola bez príjmu, určite však máte "železnú rezervu"., ID som začala vybavovať hned po skončení platenej PN a bol mi priznaný v relatívne krátkej dobe., hned som požiadala zamestnávateľa, v zmysle vyjadrenia a doporučenia posudkovej komisie o vytvorenie pracovného miesta resp. prácu, ktorá zodpovedá môjmu zmenenému zdravotnému stavu., zamestnávateľ nemal takú možnosť ani také pracovné miesto a tak sme sa dohodli na výpovedi a aj odstupnom., až vtedy som ukončila PN a zaregistrovala som sa na úrade práce., o invalidný dôchodok som požiadala presne k dátumu, kedy mi končila platená PN a tak mi aj bol priznaný a dodatočne vyplatený, takže sa mi opäť doplnila aj železná rezerva., bolo to veľmi ťažké obdobie, tak ako aj tebe, aj mne telo a zdravie zavelilo, že musím niečo zmeniť., stalo sa, a osud mi dal ešte ďalšiu pripomienku, ja tomu hovorím facku aj na druhé líce, aby som bola v rovnováhe - po dvoch rokoch na ID som prekonala cievnu príhodu., veľký zázrak, bez následkov, nález mám v centre rovnováhy, nebolo poškodené tkanivo, tak len cvičiť, chodiť a žiť, t.j. tešiť sa z každej maličkosti.,
Majulík, želám veľa, veľa, veľa zdravia a síl.,
Naposledy upravil delonka : 28.02.13 at 09:19 Dôvod: gramatika
6 0
majka 62 majka 62

majka 62 je offline (nepripojený) majka 62

Odporúčam ID začať vybavovať ešte pred uplynutím platenej PN. Niekedy skompletizovanie podkladov pre posúdkovú komisiu trvá dlhšie. Teraz nemám na mysli iba správy od lekárov ale všetky podklady pre sociálnu poisťovňu tak ako keby si išla do starobného dôchodku. Ono to síce majú v počítači - jednotlivé doby zamestnania, štúdium a úhrady poistného ale niekedy sa stane, že to nesedí s tými potvrdeniami čo máme doma a z jedného sedenia sú 2,3, a čas uteká. Tým sa predlžuje aj doba bez príjmu keď je už platená PN ukončená. Síce sa to potom dorieši a peniažky sa pošlú neskôr ale niekedy to trvá aj niekoľko mesiacov.
8 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

ahojte, stále čítam nové príspevky, tiež som nastolila otcovi prísnu diétu, zeleninové šťavy od minulého týždňa, žiadny cukor, výrazné zníženie soli, a aj som mu vylúčila červené mäso (napriek tomu, že máme mäso len domáce jahňacina, baranina, kozie, príp. bravčové a že ho ľúbi), biele pečivo preč, žiadne sladkosti. prvý týždeň sa pár dní držal statočne len na tých šťavách a tekutinách, ale potom mu už bývalo dosť nevolno, a keďže dochádza ešte opatrovať každý druhý deň svojho otca, musela som mu zaradiť aj niečo sýtejšie, tak zatiaľ sa drží, šťavy má 3-4x denne, pomedzi to sem-tam varené zemiaky v šupke, sem-tam misku ryže, pohánky alebo krúpov, na raňajky celozrnné pečivo trošku šmahnuté maslom alebo syrom a v nedelu sme mu "dovolili" kus ryby na troške masla, rasci a vode,, skúšam sa aj ja takto živiť podobne (ale v robote aj zhreším), tie šťavy sa dajú, ale neviem si predstaviť, byť len na tom niekoľko týždňov, obdivujem tých čo to dokázali. Spravila som mu aj sirup so sody bicarbony a javorového sirupu (aj keď to práve beží v telke, že to nie je žiaden zázrak), ale verím, že niečo na tom bude , ako by inak mohla soda zahnať žalúdočnú kyselinu. Za ten týždeň čo sme začali môžem povedať jednu výraznú zmenu, a to, že sa mu znížila tvorba žalúdočnej kyseliny, ktorú mal už takmer každý deň z úplne všetkého. Neviem, či je to tou diétou alebo tým sirupom, možno obojím, ale som rada aspoň za to. Neviem ešte aké úpravy by som mala ohla zaradiť, poraďte, prípadne, čo by som mu pre zmenu ešte mohla zaradiť do jedálnička, alebo naopak úplne vyradiť. Veľmi pekne Vám ďakujem. Inak je "sranda" ako jedna informácia zmení komplet pohľad na život, a prevráti celý život jemu aj najbližším. Doteraz sa mi zdalo , že najhoršie je ak nestihnem odovzdať výkazy načas, alebo mi nejaká kontrola niečo nájde, prípadne pohovor v riaditelni školy so synom. Áno aj to je dôležité , ale na to sa nezomiera. Vždy som si myslela, že nám sa niečo takéto nemôže stať, že keď si pestujeme prevažne všetko svoje, žijeme dostatočne bio a eko. Možno by to aj stačilo nebyť zanedbanej prevencie. Ale nad tým už teraz neuvažujem, prvé noci som vôbec nespávala, a budila som strhaná s myšlienkou rakoviny. Ale čas beží, pre nás to je už druhý mesiac čo o tom vieme, a človek je fakt tvor, čo si zvykne na všetko a prispôsobí sa danému spôsobu života. Obdivujem Vás, ktorí sem prispievate a radíte iným, dávate sem svoje rady a osobné skúsenosti, všetkým vám držím palce a prajem len tie najlepšie možné výsledky v danej situácii. ĎAKUJEM.

P.S. myslíte, že pol deci domácej večer do čaju, môže až tak veľmi ublížiť? (viem, že alkoholl sa má vylúčiť samozrejme, ale...)
Naposledy upravil msa : 28.02.13 at 20:26
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
msa Pozri príspevok
tak sa ozývam po dlhšej dobe, otec má už metastázy v kostiach, bola to len telef.informácia, takže neviem v akom rozsahu ani nič bližšie. je mi z toho úplne nanič, vlastne som to čakala, ale v kútiku duše dúfala, že to tak nebude.
msa Pozri príspevok
ahojte, chcem sa vás spýtať na názory, prípadne skúsenosti alebo rady na kvapky MMS. myslíte, že je to možné? ja viem, že topiaci sa slamky chytá, ale......, ďakujem. maja
msa Pozri príspevok
ahojte, stále čítam nové príspevky,tiež som nastolila otcovi prísnu diétu, zeleninové šťavy od minulého týždňa, žiadny cukor, výrazné zníženie soli, a aj som mu vylúčila červené mäso (napriek tomu, že máme mäso len domáce jahňacina, baranina, kozie, príp. bravčové a že ho ľúbi), biele pečivo preč, žiadne sladkosti. prvý týždeň sa pár dní držal statočne len na tých šťavách a tekutinách, ale potom mu už bývalo dosť nevolno, a keďže dochádza ešte opatrovať každý druhý deň svojho otca, musela som mu zaradiť aj niečo sýtejšie, tak zatiaľ sa drží, šťavy má 3-4x denne, pomedzi to sem-tam varené zemiaky v šupke, sem-tam misku ryže, pohánky alebo krúpov, na raňajky celozrnné pečivo trošku šmahnuté maslom alebo syrom a v nedelu sme mu "dovolili" kus ryby na troške masla, rasci a vode,, skúšam sa aj ja takto živiť podobne (ale v robote aj zhreším), tie šťavy sa dajú, ale neviem si predstaviť, byť len na tom niekoľko týždňov, obdivujem tých čo to dokázali. Spravila som mu aj sirup so sody bicarbony a javorového sirupu (aj keď to práve beží v telke, že to nie je žiaden zázrak), ale verím, že niečo na tom bude , ako by inak mohla soda zahnať žalúdočnú kyselinu. Za ten týždeň čo sme začali môžem povedať jednu výraznú zmenu, a to, že sa mu znížila tvorba žalúdočnej kyseliny, ktorú mal už takmer každý deň z úplne všetkého. Neviem, či je to tou diétou alebo tým sirupom, možno obojím, ale som rada aspoň za to. Neviem ešte aké úpravy by som mala ohla zaradiť, poraďte, prípadne, čo by som mu pre zmenu ešte mohla zaradiť do jedálnička, alebo naopak úplne vyradiť. Veľmi pekne Vám ďakujem. Inak je "sranda" ako jedna informácia zmení komplet pohľad na život, a prevráti celý život jemu aj najbližším. Doteraz sa mi zdalo , že najhoršie je ak nestihnem odovzdať výkazy načas, alebo mi nejaká kontrola niečo nájde, prípadne pohovor v riaditelni školy so synom. Áno aj to je dôležité , ale na to sa nezomiera. Vždy som si myslela, že nám sa niečo takéto nemôže stať, že keď si pestujeme prevažne všetko svoje, žijeme dostatočne bio a eko. Možno by to aj stačilo nebyť zanedbanej prevencie. Ale nad tým už teraz neuvažujem, prvé noci som vôbec nespávala, a budila som strhaná s myšlienkou rakoviny. Ale čas beží, pre nás to je už druhý mesiac čo o tom vieme, a človek je fakt tvor, čo si zvykne na všetko a prispôsobí sa danému spôsobu života. Obdivujem Vás, ktorí sem prispievate a radíte iným, dávate sem svoje rady a osobné skúsenosti, všetkým vám držím palce a prajem len tie najlepšie možné výsledky v danej situácii. ĎAKUJEM.

P.S. myslíte, že pol deci domácej večer do čaju, môže až tak veľmi ublížiť? (viem, že alkoholl sa má vylúčiť samozrejme, ale...)
Ako Ti to v súvislosti s vyššie napísaným ....????

MMS je blud ... ale čo už ???

Otec má metastázy a TY si mu nasadila diétu ???....zdôrazňujem a podčiarkujem to TY ...
Neviem síce , že čo podstupuje otec ( chemo , rádio ....) a čo bolo spúšťatdlom vytvorenia metastáz ...ale diéta nie je rozhodne to pravé orechové na stav onko pacienta ... dosť ho vyšťaví samotná choroba a z niečoho je potrebné sily nabrať ...

Štamprlík snáď nepoškodí ...
0 0
Gabhus Gabhus

Gabhus je offline (nepripojený) Gabhus

Súhlasím s Jurajom, MMS - nuž čo, ak tomu veríš. Verí tomu aj otec? Vlastná skúsenosť a skúsenosť viacerých z onkológie - človek musí byť aj telesne silný a pri takej diéte - neviem. Otcovi dávaj jesť to, na čo má chuť, ono ani na psychiku nevplýva najlepšie ak sa mu odopiera niečo.... Rob tak, aby bol psychicky, ale aj fyzicky O. K.. Ja viem, úmysel je dobrý, človek načíta aj to, aj to, chytá sa každej slamky. Ale vyberaj a nechaj otca jesť tak, aby bol spokojný on. Pri tejto chorobe je to buď - alebo a aj anjelíček strážniček do toho hovorí, nielen my...... Tak nech ten otcov len chráni a nič nehovorí. Držte sa
3 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

buchač Pozri príspevok
Ako Ti to v súvislosti s vyššie napísaným ....????

MMS je blud ... ale čo už ???

Otec má metastázy a TY si mu nasadila diétu ???....zdôrazňujem a podčiarkujem to TY ...
Neviem síce , že čo podstupuje otec ( chemo , rádio ....) a čo bolo spúšťatdlom vytvorenia metastáz ...ale diéta nie je rozhodne to pravé orechové na stav onko pacienta ... dosť ho vyšťaví samotná choroba a z niečoho je potrebné sily nabrať ...

Štamprlík snáď nepoškodí ...
teraz som už úplne zmätená, takže k veci, nepodstupuje nič, ani chemo, ani rádioterapiu, len mu raz pichli hormonálnu injekciu , a vraj za pol roka ďalšiu a teraz budúci týždeň mu majú nasadiť liečbu kostí. tak nám povedal doktor, že so samotným nádorom sa teraz nedá robiť nič, keďže má tie metastázy, rakovina prostaty v pokročilom štádiu ide rovno na kosti,a čo bolo spúšťadlom? V oktobri spadol a zlomil si 4 rebrá, má ich práve tam. ťažko povedať, či je toto tým spúšťadlom, ale je to viac ako možné a možno nie. Všetko zlé je na niečo dobré, a ak by si ich nezlomil, možno by sme doteraz netušili o tomto. Neviem.
ďalej, áno ja som mu nastolila diétu, ale SAMOZREJME, že po dohovore s ním, ak by s tým nesúhlasil, nenútila by som ho do toho. Bavili sme sa o tom dlhšie a až keď nám potvrdili tie metastázy pristúpili sme k takému radikálnemu riešeniu. Veľa som čítala a študovala, prevažne na nete. Očistenie organizmu mi príde správne, teraz som si už ale neni istá, či je toto tá správna cesta. čo máme teda robiť? Je fakt, že tie záhy mu ustúpili, takže určite to bude aj tým. MMS kvapky-normálne som realistka a keby sa nám toto neprihodilo, nikdy by som o tom ani len nečítala. Takže toto sme vypustili. Takže ak by som Vás mohla poprosiť rady na úpravu jedálnička, bola by som fakt rada. ďakujem vám.
0 0
maja maja

maja je offline (nepripojený) maja

Ahoj msa,
musím súhlasiť s Jurajom. Ak nám v rodine ochorie niekto blízky, tak v tejto dobe internetu hneď zháňame informácie, že čo a ako. Je toho strašne veľa, vyberieme to, čo nám je "najsympatickejšie" a hurá pomáhať chorému....On väčšinou podľahne nášmu nadšeniu, presvedčovaniu a veľa krát naliehaniu a ide do toho, lebo nás má rád a vidí, čo s nami jeho choroba spravila....Ako tu už bolo veľa krát písané, treba sa poradiť hlavne s jeho onko-lekárom. Prešla som si tým s mojou mamou (aj keď nebola onko pacient, ale chorôb je veľa). Vydržala nás deti "počúvať" cca rok, potom robila to, čo ona chcela. Vtedy sme to nechápali, že ako môže....Dnes je mesiac čo zomrela a mne to spätne príde všetko od nás detí také trochu sebecké....
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

maja Pozri príspevok
Ahoj msa,
musím súhlasiť s Jurajom. Ak nám v rodine ochorie niekto blízky, tak v tejto dobe internetu hneď zháňame informácie, že čo a ako. Je toho strašne veľa, vyberieme to, čo nám je "najsympatickejšie" a hurá pomáhať chorému....On väčšinou podľahne nášmu nadšeniu, presvedčovaniu a veľa krát naliehaniu a ide do toho, lebo nás má rád a vidí, čo s nami jeho choroba spravila....Ako tu už bolo veľa krát písané, treba sa poradiť hlavne s jeho onko-lekárom. Prešla som si tým s mojou mamou (aj keď nebola onko pacient, ale chorôb je veľa). Vydržala nás deti "počúvať" cca rok, potom robila to, čo ona chcela. Vtedy sme to nechápali, že ako môže....Dnes je mesiac čo zomrela a mne to spätne príde všetko od nás detí také trochu sebecké....
Maja, prijmi úprimnú sústrasť.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
msa Pozri príspevok
teraz som už úplne zmätená, takže k veci, nepodstupuje nič, ani chemo, ani rádioterapiu, len mu raz pichli hormonálnu injekciu , a vraj za pol roka ďalšiu a teraz budúci týždeň mu majú nasadiť liečbu kostí. tak nám povedal doktor, že so samotným nádorom sa teraz nedá robiť nič, keďže má tie metastázy, rakovina prostaty v pokročilom štádiu ide rovno na kosti,a čo bolo spúšťadlom? V oktobri spadol a zlomil si 4 rebrá, má ich práve tam. ťažko povedať, či je toto tým spúšťadlom, ale je to viac ako možné a možno nie. Všetko zlé je na niečo dobré, a ak by si ich nezlomil, možno by sme doteraz netušili o tomto. Neviem.
ďalej, áno ja som mu nastolila diétu, ale SAMOZREJME, že po dohovore s ním, ak by s tým nesúhlasil, nenútila by som ho do toho. Bavili sme sa o tom dlhšie a až keď nám potvrdili tie metastázy pristúpili sme k takému radikálnemu riešeniu. Veľa som čítala a študovala, prevažne na nete. Očistenie organizmu mi príde správne, teraz som si už ale neni istá, či je toto tá správna cesta. čo máme teda robiť? Je fakt, že tie záhy mu ustúpili, takže určite to bude aj tým. MMS kvapky-normálne som realistka a keby sa nám toto neprihodilo, nikdy by som o tom ani len nečítala. Takže toto sme vypustili. Takže ak by som Vás mohla poprosiť rady na úpravu jedálnička, bola by som fakt rada. ďakujem vám.
Nechcem Ťa teraz zmiasť už úplne ... preto si prečítaj svoj príspevok raz , dva krát a zamysli sa nad tou realitou ...

Dám Ti LEN svoje " múdrosti " , že ohľadom toho stravovania ...
Dohodli ste sa s otcom na tom , či onom ...šak jasné , foter pristúpi na všetko , len aby mal pokoj od každého ( prežil som tie stavy )...
Keďže budúci týždeň nastupuje na tú liečbu , to bude už iná káva - nebude mu asi veľmi chutiť ...
Otcovi nedávaj žiadnu diétu ... proste sa ho opýtaj na čo má chuť a keď sa nevyjadrí , tak vtedy polož pred neho tanier s už hotovým jedlom ...
Niekedy je ale potrebné nanútiť - doslovne ( hehe...žena , dcéry nado mnou s vareškou stáli ....že jedz !!!! )...
Jedným slovom , nech si dá to , na čo má tú chuť ..... a kľudne aj ten štamperlík , dva ...

Spomínaš jednu skutočnosť , že si normálna realistka ... ale znesieš aj krutú pravdu ???
6 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

ja viem, že to je sebecké, ale kto chce blížnemu zle? možno sme na to vhupli až príliš, a na základe vašich reakcií vidím, že hej. ale na druhej strane myslím, že taká detoxikácia organizmu môže pomôcť aj zdravému nie? a obmedzenie príp. vylúčenie mäsa, cukru, údenín, a zaradenie zeleniny, či štiav , cereálnych potravín, nemôže byť na škodu. Preto vás poprosím o radu, čo je alebo vôbec nie je vhodné. ďakujem.
0 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

buchač Pozri príspevok
Nechcem Ťa teraz zmiasť už úplne ... preto si prečítaj svoj príspevok raz , dva krát a zamysli sa nad tou realitou ...

Dám Ti LEN svoje " múdrosti " , že ohľadom toho stravovania ...
Dohodli ste sa s otcom na tom , či onom ...šak jasné , foter pristúpi na všetko , len aby mal pokoj od každého ( prežil som tie stavy )...
Keďže budúci týždeň nastupuje na tú liečbu , to bude už iná káva - nebude mu asi veľmi chutiť ...
Otcovi nedávaj žiadnu diétu ... proste sa ho opýtaj na čo má chuť a keď sa nevyjadrí , tak vtedy polož pred neho tanier s už hotovým jedlom ...
Niekedy je ale potrebné nanútiť - doslovne ( hehe...žena , dcéry nado mnou s vareškou stáli ....že jedz !!!! )...
Jedným slovom , nech si dá to , na čo má tú chuť ..... a kľudne aj ten štamperlík , dva ...

Spomínaš jednu skutočnosť , že si normálna realistka ... ale znesieš aj krutú pravdu ???
Keď čítam tvoje príspevky, vždy ma udivuje, ako dokážeš na tú istú vec hodiť úplne iný pohľad, (nemyslím len v tejto téme), ktorý by mňa ani nenapadol, asi musí ešte veľa vody pretiecť, kým aj ja budem takto myslieť. Takže odo mňa máš diky a som rada, že mi občas otvoríš oči a pozerať iným smerom.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
msa Pozri príspevok
ja viem, že to je sebecké, ale kto chce blížnemu zle? možno sme na to vhupli až príliš, a na základe vašich reakcií vidím, že hej. ale na druhej strane myslím, že taká detoxikácia organizmu môže pomôcť aj zdravému nie? a obmedzenie príp. vylúčenie mäsa, cukru, údenín, a zaradenie zeleniny, či štiav , cereálnych potravín, nemôže byť na škodu. Preto vás poprosím o radu, čo je alebo vôbec nie je vhodné. ďakujem.
Detox nie je na škodu ... chorý a či zdravý ???...vsio rovno - obaja na tom môžu ( ale nemusia ) získať ...

Ja vždy súhlasím s tým starým názorom ...." všetkého veľa škodí "......" všetko s mierou "......
6 0
bonita bonita

bonita je offline (nepripojený) bonita

na facebooku zalozene stranky: ZOPZ - združenie ochrancov a priateľov zvierat. ...viac
Msa, kolko rokov ma tvoj otec? Pytam sa len preto, ze mala som pacienta s rakovinou prostaty, este zije, len ja tam uz nerobim, chemo bral v tabletkach, dake hormonalne a inak nic a myslim, ze aj zabudl ze ma rakovinu a mozno len preto, ze ma cievku- vyvod v mocovom mechuri , si na to obcas spomenie. Dostal ju asi vo veku 75 rokov a teraz ma uz 86.

Jeho jedalnicek bol dost striedmy - ranajky jedna zemla s maslom a dzemom, rokrojena na polku a obe strany teda potrete, doobeda dake ovocie, podla jeho chuti a miloval dynove semiacka, ale tie male zelene, aj normalne orechy. Obed - rozne, ale ked som varila maso, tak to ani nedojedol, okrem kuracieho na rozne sposoby, to zjedol. Ale bravcove, hovadzie to naozaj minimum, takze som ho ani moc nevarila. Olovrant - kava, kolacik daky, vecera hocico lahke.

Myslim to, ze sa svojou choroou uz nestresoval a ze naozaj jedol striedmo ho este drzi tu na zemi. Poharik si dal tiez, ked dosla navsteva.

Sledujem zdrave stravovanie, aj ked ho nedrzim, zatial je na mna moc narocne - hlavne co sa pripravy tyka a myslim si, ze si celkom dobre sa do toho vrhla, len by som dolozila tvojmu otcovi ten obed, podla jeho chuti. Teda kludne vepro, knedlo, zelo, ak to ma rad, teda tak 2x do tyzdna by som mu kludne pripravila obed od masa, ale snazila by som sa od bieleho, alebo teda malo tucneho. To je hydina, a trebars kralik, ine neviem zhodnotit, len nie bravcovina, hovadzina, aj ked raz za cas mu ani to neuskodi. Ohladom masa ide o to, ze telo musi vyvijat ovela vacsiu namahu, ked sa ma zbavot skodlivin z neho. Hlavne creva maju vtedy co robit a tie povazujem za velmi podstatne v chorom organizme. Stavy , zelenina a stiredmo ovocie su velmi vyznamne, hlavne stavy z cervenych plodov - repa, mrkva, cucoriedky, brusnice, lebo dodavaju telu potrebne antioxidanty, zvlast teraz velmi ziaduce. Ryby len striedmi, nakolko maju zial velky obsah tazkych kovov, leda ze by ste mali vlastny rybnik a nie kupovane morske ryby. Ak nemate, ja by som mu kupila rybi tuk v bio kvalite v tobolkach alebo omega3 mastne kyseliny v tobolkach. Lebo ak nema ryby, tak niekde musi ziskat dost velku cast tychto kyselin, jedna tobolka denne uplne staci / ak ma mat liecebny ucinok mali by byt 3 denne s obsahom 1000 mg omega 3/. Ja osobne mam dobre vyskusany vit. C, drzi ma uz 4 roky kazdu zimu zdravu. Odporucana davka je 3x denne tableta 1000 mg. V strave ho taku davku nema sancu dostat, leda ze by denne zjedol 5 kg papriky. Ak inak nepomoze, tak sa ptec vyhne chripke, prechladnutiu v case, ked potrebuje svoje obranne mechanizmy sustredit na iny boj a nie na virusy.

Tieto dva doplnky / vit a omega3/ nevyliecia, ale telu velmi pomozu.

Suhlasim s tym, ze clovek nema drzat dietu, ale nesmie sa prejedat, nakolko stravenie jedla a zvlast tazkych jedal / hlavne cervene maso/ mu beru velmi vela energie na ich spracovanie a tym ju odburavaju z inych casti tela. zeleninove stavy vnimam ako take pohladkanie pre telo .

Drzim otcovi silno palce a verim, ze este vela rokov sem obcas zbehnete do temy podelit sa s tym ako sa otcovi dari.
3 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Úplne, ale úplne súhlasím s buchačom. Žiadna drastická úprava stravy. Keď sa začne liečba, tak si telo aj tak nasadí vlastnú diétu. Neviem si predstaviť, že by som musela hneď po zistení ochorenia začať s takou diétou. Počas liečby išli kilečká dolu a bola som rada, že som vôbec mala som z čoho zhadzovať.

msa, môžem ťa ubezpečiť, že tvoj otec pri tom čo prežíva nebude mať ani chuť sa nejako prejedať a napchávať nezdravými jedlami. A čo sa týka ovocia, zeleniny a štiav, tie by som ponúkala každý deň, ale nie ako náhradu jedla. Každučký deň na desiatu, olovrant, alebo keď dostane chuť. Aj nejaké tie výživové doplnky z lekárne kľudne môžete. Podľa toho, čo si písala sa otec aj tak nestravoval nejako nezdravo.

A tá štamperla, alebo červené vínko, alebo pivko s mierou ho tiež nezabije. Budú dni, keď na to nebude mať ani pomyslenie.
2 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

ďakujem Vám dievčatá - bonita a jarka 1, aj jurajovi, človek sa snaží urobiť to najlepšie , aby pomohol, a nie vždy to dobre vypáli, tak ako u mňa. ďakujem aj za jednoduchý príklad jedálnička. som taká rada, že existuje táto stránka, kde sa môžem "porozprávať" s ľuďmi, ktorí to ozaj zažili a zažívajú. ďakujem maja.

bonita - otec má 64, horšie sú tie metastázy. Schudol odkedy si zlomil tie rebrá v oktobri cca 8kg. bojím sa čo bude ďalej, ak to bude metastázovať ďalej, on má zatiaľ dosť roboty, určite , že ho to tiež zaskočilo, ale možno to ja beriem horšie ako on. Chováme kozu a ovce, zajace a sliepky, a chodí sa ešte starať o svojho otca, v chalupe s ním sme dve segry spolu so štyrmi deťmi, dvomi pubošmi a dvomi malými, takže možno nemá toľko času, aby nad tým tak rozmýšľal, a možno to je aj lepšie.
0 0
maja maja

maja je offline (nepripojený) maja

Neviete čo je s Vierkou, dlhšie tu nebola ?
0 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Hlásim, že Vierka je v rámci možností v poriadku. Momentálne má aj veľa práce, ale iste sa nám sem ohlási, keď bude mať čas. Nemusíme sa o ňu báť.
11 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Jarka 1 Pozri príspevok
Hlásim, že Vierka je v rámci možností v poriadku. Momentálne má aj veľa práce, ale iste sa nám sem ohlási, keď bude mať čas. Nemusíme sa o ňu báť.
Pozdravuj pekne, nech sa šetrí a s prácou nech to nepreháňa.
3 0
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

msa Pozri príspevok

P.S. myslíte, že pol deci domácej večer do čaju, môže až tak veľmi ublížiť? (viem, že alkoholl sa má vylúčiť samozrejme, ale...)
Tvoj otecko má do kostí metastázujúci karcinóm, tvrdý alkohol ublíži určite. Kosti sú narušené, riziko zlomenín, treba sa vyhýbať alkoholu, kofeínu a nadbytočnému príjmu vitamínu A. Kompromis možno s červeným vínom, kde "reservatrol obsiahnutý vo víne zabíja rakovinotvorné bunky. Pomáha to najmä pri niektorých špecifických druhoch rakoviny ako rakovina prostaty, vaječníkov a prsníka."
Prečítaj si:http://www.webnoviny.sk/zdravie/pre-...86-clanok.html
1 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať