Zavrieť

Porady

TORTY

Fany Fany

Fany je offline (nepripojený) Fany

Zakladám novú tému, prosím iba na torty - recepty, rady, krémy, ozdoby, obrázky...
Ako prvé prikladám niekoľko obrázkov. (Podotýkam - nie sú to vlastné výrobky - kiež by boli. Ale sú krásne, však)
Naposledy upravil Fany : 18.09.07 at 18:31
Usporiadat
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Nemáš za čo, malý zatial spí, ale už sa čoskoro prebudí. Je teraz nejaký nesvoj, rastú zúbky a trochu zasoplíkovaný, možno na neho niečo lezie, v noci spí veľmi zle. Aspoň že teraz toľko spí, u neho to nie je bežné.
0 0
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

Toto je moja prvá riťka. dosť som sa natrápila, nevedala som začistiť spodok, neviem, či sa tá hmota zakladá pod tortu???keby mi niekto poradil, tak som dala točený pásik. A som si myslela, že vytvarovanie doguľata bude jednoduchšie, upiekla som si piškotu a zmiešala s krémom, potom len uhládzala ale sa mi zdala dosť celulitídová tá riťka. Ale viac mi to nešlo, trocha je vidieť hrčky spod hmoty. Keby tiež niekto poradil ako nato. A minule som robila s White icing, teraz som si objednala pasta dama ale vôbec sa mi nepáči, WI je podľa mňa lepší.
0115.jpg  
0 0
Jara Jara

Jara je offline (nepripojený) Jara

Vaú a mne sa páči, no čo trochu celulitídy, veď je to aspoň prirodzené... Nádherná riťka.
0 0
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

díky moc, hádam ďalšie budú lepšie. Na nedeľu budem piecť ešte jednu, dúfam, že sa vydarí.
0 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

Betinka, ďakujeeeeem
0 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

sybila3 Pozri príspevok
Toto je moja prvá riťka. dosť som sa natrápila, nevedala som začistiť spodok, neviem, či sa tá hmota zakladá pod tortu???keby mi niekto poradil, tak som dala točený pásik. A som si myslela, že vytvarovanie doguľata bude jednoduchšie, upiekla som si piškotu a zmiešala s krémom, potom len uhládzala ale sa mi zdala dosť celulitídová tá riťka. Ale viac mi to nešlo, trocha je vidieť hrčky spod hmoty. Keby tiež niekto poradil ako nato. A minule som robila s White icing, teraz som si objednala pasta dama ale vôbec sa mi nepáči, WI je podľa mňa lepší.
No veď taká je reálna ! Až neskutočne. Mne sa páči a mužovi by určite ani tá celulitída nevadila, že? Jemu by určite tie gaťky do oka padli.... a ak je chutná, zjedol by ju aj s ňou.
Pekná a basta !

To si robila v srdiečkovej forme a otočila, že ? Zaujímavý nápad.
0 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Pridám jednu zdravú, žiaľ nemám ju nafotenú, ale časom priložím sken z knižky....

ŠVAJČIARSKA MRKVOVÁ TORTA

Vraj je jednoduchá, nenáročná - môžem potvrdiť.

Potrebujeme:
otváraciu okrúhlu formu s priemerom 26 cm, ale podla mňa môže byť kludne aj inak tvarovaná.

* 120 g ošúpaných mletých lieskových orieškov
* 120 g ošúpaných mletých mandlí
* 50 g hladkej múky
* 1 káv.lyžička kypriaceho prášku
* 7 žĺtkov
* 200+100 g cukru (kryštál)
* 50 g strúhanky
* 220 g najemno postrúhanej mrkvy
* 1/2 KL mletej škorice
* 1/2 KL mletých klinčekov
* 2 PL čerešňovice (kľudne aj rum alebo vodka podľa chuti)
* strúhaná kôra z jedného citróna a 1 pomaranča
* 5 bielkov
* soľ

Na polevu a ozdobu:
* 300 g + 1 KL práškového preosiateho cukru
* po 3 PL citrónovej šťavy a čerešňovice (rumu, vodky)
* 100 g oranžovej marcipánovej hmoty (na mrkvičky)
* 50 g svetložltej alebo bledozelenej marcipánovej masy na lístočky na mrkvičky

Postup:
Spodok a boky formy vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu ošúpeme a nejmno nastrúhame. Zmiešame lieskové oriešky, mandle, strúhanku, múku a kypriaci prášok. Ja som nemala lieskovce ani mandle, tak som použiala klasické pomleté vlašské orechy. A v pohode to vyšlo.
Žltky vymiešame do peny s 200 g cukru, škoricou, klinčekmi a pálenkou a do masy nastrúhame polovicu kôry umytého citróna a pomaranča. Z bielkov ušlaháme so štipkou soli tuhý sneh, postupne pridáme 100 g cukru a šlaháme, kým sneh nebude lesklý. Zapracujeme krém s pochutinami, potom orieškovú zmes a nakoniec mrkvu.
Masu uhladíme vo forme a pečieme 45 -55 minút v strednej časti rúry predhriatej na 190 C. Tortu necháme vo forme trochu vychladnúť , potom ju vyklopíme na mriežku a necháme 1 deň odstáť (to nebolo treba, u nás sa zjedla hned v prvý den )
Na polevu vymiešame 300 g pr.cukru s pálenkou na hustý krém, pod tortu na mriežke dáme tácku prykrytú papierom na pečenie, polevu vylejeme doprostred torty a rovnomerne ju po povrchu rozotrieme tak, aby strekala po okrajoch. Potom ju na 15-20 min. uložíme do vypnutej predhriatej rúry na 100 C. Dvierka necháme pootvorené. Na vzdušnom mieste necháme tortu 1 deň schnúť (to som nerobila, spomínala som, že hned sa zjedla).
Marcipán som ja nepoužívala, stačili nám lentilky a oranžát + citronát na ozdobu.

Je to skôr taký koláč, nie klasická plnková torta, ale je veľmi chutný a zdravý. A jeho príprava nie je náročná ani na čas (ked vynechám to schnutie) ani na suroviny ani na prípravu. Určite ju zvládne aj začiatočník. Výborne chutí ku káve alebo čaju. Chcem ju najbližšie skúsiť s čokoládovou polevou, ako obmenu.
Naposledy upravil Betina2 : 28.05.10 at 21:03
mrkvová torta.jpg  
5 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Ide jahodová sezóna, tak pridávam jednu nepečenú jahodovú:

Overená, chutná, náročné je len uloženie piškót. Fotečku musím zoskenovať, tak priložím neskôr.

CHARLOTTE S JAHODOVOU PENOU

Otváracia okrúhla forma s priemerom 26 cm.

Potrebujeme:
* 800 g jahôd
* 200 g práškového cukru
* 2 vanilínové cukry
* šťava z 1 citróna
* 1 vrecko 10 g / 6 plátkov želatíny
* 1/2 dl pomarančového likéru (ja som použila vodku, ale kludne sa dá aj dobrý džús)
* 300 -350 g dlhých piškót ( 36-40 ks ), také ako na Tiramisu
* 1 dl tokajského/cherry (u nás bola vodka)
* 5 dl smotany na šlahanie
* 1 vrecko tortového červeného želé v prášku

na ozdobu lístoček mätty alebo medovky, posekané pistácie (to som nedávala, malo to byť len na tanieri).

Postup:
Najkrajšie plody z 300 g jahôd odložíme na ozdobu, ostatné umyjeme a na kuchynskej utierke osušíme, potom očistíme a pokrájame. Pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, precedenú citrónovú šťavu a likér. Prykryjeme a necháme 30 minút odstáť. Potom vydličkou roztlačíme na masu.
Želatínu namočíme v 1/2 dl studenej vody. Jeden koniec podlhovastých piškót odrežeme, odrezanými kúsmani vytelieme spodok formy a boky obložíme tými skrátenými piškótami, Potirme ich vínom alebo cherry.
Zo smotany ušlaháme tuhú šlahačku. Želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Rýchlymi pohybmi do želatíny vmiešame 2- PL jahodovej masy a potom želatínovú zmes rýchlo vmiečšame do jahodovej masy. Nesmie sa to zraziť. Po chvíli jahodovú masu primiešame po troche do šlahačky a opatrne zľahla premiešame aby sa to spojilo. Nalejeme do formy a uhladíme. Formu uložíme aspoň na 6, ale lepšie na celú noc do chladničky (po 1 hodine ju môžme prykryť alobalom, aby nenabrala pachy).
Pekne stuhne.
Asi 1/2 hodiny pred podávaním pokrájame odložené jahody a poukladáme ich na vrch torty. Želé pripravíme podľa návodu a nalejeme v tenkej vrstve na jahody na torte. Na 1 hodinu dáme do chladničky. Z torty odtránime obruč a opatrne ju presunieme na plochú servírovaciu misu. Na vrch môžme dať do stredu lístoček mäty alebo medovky a servírovaciu misu posypať nasekanými pistáciami.
Naposledy upravil Betina2 : 28.05.10 at 12:56
jahodová šarlota.jpg  
4 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Betina2 Pozri príspevok

ŠVAJČIARSKA MRKVOVÁ TORTA

Vraj je jednoduchá, nenáročná - môžem potvrdiť.

Potrebujeme:
otváraciu okrúhlu formu s priemerom 26 cm, ale podla mňa môže byť kludne aj inak tvarovaná.

* 120 g ošúpaných mletých lieskových orieškov
* 120 g ošúpaných mletých mandlí
* 50 g hladkej múky
* 1 káv.lyžička kypriaceho prášku
* 7 žĺtkov
* 200+100 g cukru (kryštál)
* 50 g strúhanky
* 220 g najemno postrúhanej mrkvy
* 1/2 KL mletej škorice
* 1/2 KL mletých klinčekov
* 2 PL čerešňovice (kľudne aj rum alebo vodka podľa chuti)
* strúhaná kôra z jedného citróna a 1 pomaranča
* bielkov
* soľ
.
.
.
Ďakujem Beti. Predpokladám, že do torty ide 7 bielkov. Správne? Chcem ju cez víkend upiecť.
Mrkvové cesto je veľmi chutné. Ja robím mrkvové šatôčky, veľmi jednoduchá príprava, sú veľmi chutné a majú krásnu farbu. Recept tu http://www.porada.sk/t10865-rozne-zakusky-overene.html
0 0
Betina2 Betina2

Betina2 je offline (nepripojený) Betina2

Marína Pozri príspevok
Ďakujem Beti. Predpokladám, že do torty ide 7 bielkov. Správne? Chcem ju cez víkend upiecť.
Mrkvové cesto je veľmi chutné. Ja robím mrkvové šatôčky, veľmi jednoduchá príprava, sú veľmi chutné a majú krásnu farbu. Recept tu http://www.porada.sk/t10865-rozne-zakusky-overene.html
Nejako mi to nevzalo číslo...ide tam 5 bielkov, už som to v recepte opravila. Dík za upozornenie.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

časť citátu prísp. 1649
Betina2 Pozri príspevok

ŠVAJČIARSKA MRKVOVÁ TORTA
Dnes som ju piekla, je dobrá. Nabudúce asi urobím menej polevy, naši nemusia veľmi sladké.
Ešte sa mi za roky pečenia nestalo to, čo dnes. Vložila som cesto do rúry a asi po 1-2 minútach zistila, že som zabudla pridať orechy. Rýchle som ju vybrala, cesto "vykydla", z pásov papiera, čo boli na bokoch formy lopatkou rýchlo dávala cesto dole, strihala nové, miešala cesto, noooo, čo vám budem hovoriť, mali ste vidieť tie fofry. Aspoň mi tie pásy lepšie dlžali vo forme, prilepili sa na zvyšky cesta. Tortička sa tvárila, akoby v nej orechy boli odjakživa, cesto sa krásne upieklo. Poleva veľmi nechcela stekať, tak som boky potrela. Do cesta som dala sušenú kôru z citróna. Vždy používam takú, lebo je z chemicky neošetrených plodov a keďže nám citróny vyšli, do polevy som dala graperfuitovú štavu.
IMG_3194.JPG  
IMG_3195.JPG  
1/1
5 0
olio olio

olio je offline (nepripojený) olio

http://tortyodmonikytn.webnode.sk
0 0
sybila3 sybila3

sybila3 je offline (nepripojený) sybila3

Betina2 Pozri príspevok
No veď taká je reálna ! Až neskutočne. Mne sa páči a mužovi by určite ani tá celulitída nevadila, že? Jemu by určite tie gaťky do oka padli.... a ak je chutná, zjedol by ju aj s ňou.
Pekná a basta !

To si robila v srdiečkovej forme a otočila, že ? Zaujímavý nápad.
Robila som v srdiečkovej forme a do obla som tvarovala s piškótou vymiešanou s krémom. Ale pod tým sa mi potom hmota- pasta dama- začala dosť topiť, predtým čo som mala hmotu White icing, tá držala asi sa vrátim k nej a tu je druhá riťka, tá sa mi už robila lepšie aj sa mi zdala lepšie vytvarovaná.
0120.jpg  
1 0
piggos piggos

piggos je offline (nepripojený) piggos

som kto som,..človek čo má rád humor ...viac
torta pre vojaka...
DSCF5379.JPG  
DSCF5380.JPG  
DSCF5386.JPG  
1/1
0 0
olio olio

olio je offline (nepripojený) olio

Pripájam jeden recept na rýchlu, výbornú a bezlepkovú tortu:

„Riaditeľská torta“

6 žĺtkov plus 12 dkg práškového cukru – vymiešať

Pridať 12 dkg orechov, kávovú lyžičku zrnkovej kávy, sneh zo 6-tich bielkov

Pečieme 150 stupňov cca 30 minút.

Plnka: 1 kelímok kyslej smotana, hrsť orechov, 3 lyžice práškového cukru

Poleva: 1 maskapone, 3 žĺtka, sneh z 3 bielkov, 1 lyžica rumu


6 0
Veronika R Veronika R

Veronika R je offline (nepripojený) Veronika R

Dlho som nič nepridala, ale moje posledné dve.....
Jakub 1. sv. prijímanie 001.jpg  
Tato 50 001.jpg  
1/1
1 0
zuzkahris zuzkahris

zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

Ahojte, veľmi rada pečiem, ale až taký odborník ako vy niesom .
Chcela by som upiecť nejakú osvedčenú chutnú orechovú alebo čokoládovú tortu. Torta by mala byť poschodová .Neporadili by ste mi váš nejaký osvedčený recept? vygooglila som veľké množstvo receptov, ale chcela by som niečo, čo má niekto odskúšané. Ďakujem veľmi pekne
0 0
katulik111 katulik111

katulik111 je offline (nepripojený) katulik111

záleží aku chceš vysoku a kolko platov by malo mat 1 poschodie a hlavne aku maš velku formu priemer a potom ti možem napisat moj recept presne na velkost formy
Naposledy upravil katulik111 : 06.06.10 at 16:22
DSC00320.JPG  
DSC00335.JPG  
DSC00339.JPG  
DSC00343.JPG  
DSC00346.JPG  

DSC00352.jpg  
DSC00359.jpg  
DSC00371.JPG  
1/1
1 0
katulik111 katulik111

katulik111 je offline (nepripojený) katulik111

no čo zuzkahris podarila sa tortička?
DSC00407.JPG  
DSC00396.jpg  
DSC00388.jpg  
DSC00379.jpg  
1/1
5 0
zuzkahris zuzkahris

zuzkahris je offline (nepripojený) zuzkahris

katulik111 Pozri príspevok
no čo zuzkahris podarila sa tortička?
Ahoj, no na to, že niesom odorníčka ako vy som s mojim výtvorom spokojná, mojá prvá poschodová torta :
P3240015.jpg  
P3240017.jpg  
1/1
10 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať