K tej srdiečkovej torte od alaya1:
ak chceš obložiť iba boky, prípadne vrch, treba strany natrieť nátierkovým maslom, následne prikladať syr. Hrany spojiť väčšími kolečkami salámu, alebo netenko nakrájaným salámom. Ak chceš potiahnuť celú tortu syrom, treba kúpiť aspoň 45% syr. Ja kupujem kocky eidamu v LIDLI. Na tej torte so srdiečkami je vidno, že syr bol rozšúľaný rýchlo, trhal sa a následne bol lepený a znovu šúľaný. Syr treba vybrať z obalu a nahriať tak 30 sekúnd v mikrovlnke. Vyskúšať konzistenciu a ak treba ešte nahriať. Ja ho nahrievam priamo v mikroténe, ktorý som si dopredu nachystala veľkostne. Po nahriatí vyberiem syr, dám na drevenú dosku, a pomaly začínam rozvaľkávať. Dôležité je pomaly. Ak viac pritlačíš, syr sa začne trhať a už ho nespojíš. Teda spojíš, ale bude to vidno. Treba znovu nahriať a začať odznova. Treba pri tom naozaj trpezlivosť a neunáhliť sa. Potom zhodím vrchnú časť mikroténového vrecka, syr obrežem podľa šírky akú potrebujem , pritlačím na tortu a spodnú časť mikroténového vrecka postupne odlepujem, ako prilepujem syr na tortu. Pri torte so srdiečkami od alay treba rozvaľkať plát syra na pokrytie celej torty naraz, následne rohy prehnúť. Veľa zdaru kucharenkám