Ja tento recept poznám ako "sypaná štrúdľa", dobre vymastený plech posypem najprv makom, potom múka s cukrom, jablká posypem všetkým možným čo je doma: mak, orechy, figy, datle, dokonca aj ľanové a iné semienka, veľa škorice, ale nakoniec to zalejem aj vajíčkami rozhabarkovanými v medovom mlieku, čo je riadne mastná a presladená kalorická bomba
Je mi ľúto, že nemôžete mlieko, skúste toto cesto, ja z neho síce robím "valčeky", ale inšpirovali ste ma a skúsim z neho štrúdľu.
podotýkam že smotana je tuk a nie mlieko.
Smotanové rožky
28 Dg hl. múky obyčajnej
18 Dg smetol - zmäknutý
2 dcl kyslej šľahačkovej smotany
troška soli
Spracujeme cesto, ktoré dáme aspoň na 2 hodiny chladiť, potom vyvaľkáme na obdľžnik, pokrájame na 4 pásy, plníme hustou orechovou, alebo makovou plnkou, stočíme, porežeme, vytvarujeme rožky, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v horúcej rúre, hotové pocukrujeme.