Zavrieť

Porady

Kúpa s.r.o. - SURNE potrebujem radu

pekny den prajem, doslat som ponuka na prevziatie s.r.o dokonca za poplatok/terajsi vlastnik mi za prepis da istu sumu. avsak sa mi to zda podozrive, pretoze viem ze s.r.o cky sa predavaju. prosim o radu ako postupovat, aby som si nevzal na krk zadlzenu firmu alebo som sa nestal bielim konom. za rychlu odpoved vopred dakujem... prepis by sa mal uskutocnit uz zaciatkom noveho tyzdna.
Naposledy upravil Dav : 27.06.10 at 17:43
Usporiadat
Deiky Deiky

Deiky je offline (nepripojený) Deiky

Mladý chalan plný cieľov, ktoré chcem pocas svojho zivota dotiahnuť do konca.. Facebook: Dalibor Deiky Kundrat ...viac
Presne ako bolo neraz napísane, nie to aby ti to este niekto daval zadarmo.
S.r.o cky sa predavajú a nestoji to par korun... tu ide evidentne o snahu konatela zbavit sa spolocnosti.
Pozri sa su subjekty, ktore zakladaju takzvane readymadesro cize ty kupis uz vytvorenu, ale rozhodne to nieje zadarmo a stoji to svoje prachy.

Preto rada vsetkych znie, radsej ruky prec od takejto firmy. Zalozit vlastnu.

V pripade ze ti to neda, nechaj si to pri prevode poriadne pravne presetrit a zabezpecit v opacnom pripade môzes byt s odstupom casu nemylo prekvapený.
2 0
jaja99 jaja99

jaja99 je offline (nepripojený) jaja99

Tuším si sa rozhodol uviazať si tú firmu na krk. Keď už tak, súčasťou zmluvy o prevode OP žiadaj inventarizáciu ku dňu prevodu ,potvrdenia daňového úradu a všetkých poisťovní, že firma nemá dlhy, súpis aktívnych zmlúv firmy. Z inventarizácie musí byť jasný stav majetku a záväzkov. Je však pravda, že sú aj záväzky, o ktorých sa neučtuje a mali by byť podchytené v poznámkach - ručenia voči tretím osobám, možné súdne spory, predpokladaný objem reklamácií (ak netvorili rezervu) na predané tovary, sluby, výrobky ... Každé rozhodnutie vedenia firmy v minulosti sa ešte nemuselo naplno prejaviť, preto pri serióznom obchode sa pýta žiadať aj súpis ukončených zmlúv, podľa ktorých sa obchodovalo posledné 3 roky.
Uvedom si, že ak sa rozhodneš pre prevod obchodného podielu, tak Ťa možno čaká likvidácia firmy, čo nie je zďaleka jednoduchá vec, ak sú problémy z minlosti, o ktorých nemáš ani šajnu. Len si predstav, že vyhlásiš likvidáciu a začnú sa Ti ohlasovať veritelia, o ktorých nič nevieš, začnú preukazovať svoje pohľadávky a pýtať peniaze. Dostaneš sa do situácie, že budeš nutený podať návrh na vyhlásenie konkurzu, čo je poplatok po starom 50.000 SKK. Možno si terajší majiteľ spočítal, že radšej zaplatím nejakému dobrákovi ako sa zaťažovať likvidáciou.
6 0
K.Bajanek K.Bajanek

K.Bajanek je offline (nepripojený) K.Bajanek

Jednoducho si over finančnú situáciu na daňovom úrade pre začiatok. A potom prever banky a podobné inštitúcie aby si získal zoznam veriteľov. Ale určite ti ju nechce predať len pre pekný úsmev
0 0
marjankaj marjankaj

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man
K.Bajanek Pozri príspevok
Jednoducho si over finančnú situáciu na daňovom úrade pre začiatok. A potom prever banky a podobné inštitúcie aby si získal zoznam veriteľov. Ale určite ti ju nechce predať len pre pekný úsmev
Prezraď, ktorý DÚ alebo banka dáva takéto informácie?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať