Zavrieť

Porady

Čo dnes na obed?

som
Ja už fakt neviem čo variť!
Mám dojem, že varíme doma dookola tie isté jedlá. Nejako nás opustila fantázia.
Tak ma napadlo, že by bolo dobre, keby do tejto rubriky (kto chce) napísal, čo dnes varí, aby som dostala nejakú inšpiráciu - čo môžem asi tak dnes navariť. Samozrejme normálne domácke slovenské jedlá.
Nie recepty, ale názov jedla.
Čo dnes na obed?
dnes: vyprážaný karfiól

P.S.
A čo zajtra na obed? a Každý deň na obed?
Naposledy upravil mysimis : 19.11.10 at 19:38 Dôvod: doplnenie P.S.
Téma je uzavretá.
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
No a u nas nema kto zjest biele maso z vareneho kurata zo vcerajsej kuracej polievky, tak bude "kari kura". Kuracie masko opecieme, v kokosovom mlieku rozmiesame Kurkumu, kari, muskatovy orech a trebulku pravu, zalejeme tym masko a pridame uvarenu ryzu. Fotecky budu neskor
Naposledy upravil taiko : 09.08.10 at 13:05
0 0
erzet erzet

erzet je offline (nepripojený) erzet

Dôchodca
Krúpová polievka so zemiakmi, segedínsky guláš, kysnutá knedľa.
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

kráľovské kura-grilované, ryža a broskyňový kompót. To kuriatko ste už kupovali? Je naozaj skvelé doporučujem.
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
taiko Pozri príspevok
No a u nas nema kto zjest biele maso z vareneho kurata zo vcerajsej kuracej polievky, tak bude "kari kura". Kuracie masko opecieme, v kokosovom mlieku rozmiesame Kurkumu, kari, muskatovy orech a trebulku pravu, zalejeme tym masko a pridame uvarenu ryzu. Fotecky budu neskor
No takze tu to mame aj s obrazkami
karikura1.jpg  
karikura2.jpg  
karikura3.jpg  
1/1
5 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

po depresiach v nemocnici marodim a tak som sa prisla zregenerovat k mojim rodicom na Slovensko.moj muz to este chvilu vydrzi doma sam.
takze vari moja mami
dnes:
fazulovy privarok s parkom ,k tomu kto ako chce chlieb alebo varene zemiacky.dezert:jablkovo-makovy zavin.mnam.

a na veceru huby s vajickom-z dnesneho ranneho zberu.
4 0
jozka56 jozka56

jozka56 je offline (nepripojený) jozka56

osky prajem ti rýchlu regeneráciu doma na Slovensku a príjemný pobyt u rodičov a veľa dobrých maminých jedál
0 0
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

kuracia polievka a cevapcici z nedele...a ako obycajne kazdy pondelok leco s kolienkami..a pretoze vcera nebol kolac, lebo sa zrazilo mlieko, tak musel byt dneska a to orechovy a slivkovy..
DSC00368.jpg  
5 0
lavanda lavanda

lavanda je offline (nepripojený) lavanda

Falošná gulášová polievka a keďže sme dnes boli na huby, tak huby s vajcom a varenými zemiakmi. Synovi a jeho kamarátovi som pre istotu upiekla kuracie stehná.
1 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

osky Pozri príspevok
a na veceru huby s vajickom-z dnesneho ranneho zberu.
Podotýkam, že huby nie sú dobrým výberom jedla na večeru, pretože sú ťažko stráviteľné.
0 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Pochádzam z horárne, jedla som huby pomaly s materským mliekom a nikdy mne a ani nikomu nebolo zle, alebo že by sme z nich mali ťažký žalúdok. Ako maličké deti sme vyprážané bedle alebo dubáky jedli len-tak bez chleba, vynášali sme ich von namiesto koláčov. Jedli sme ich aj zohrievané na druhý deň. Huby sú lepšie keď "oschnú" (potom sa môžu namočiť do vody aby získali svoj objem), ako keby mali byť slizké z chladničky.

Samozrejme je iné, keď huby už dáme do mrazáka zmraziť.
1 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Deganova Pozri príspevok
A mňa veru áno... napr. lečo z ryžou na to postrúhaný syr a je rizoto, lečo spolu s cukinou do toho syr v črievku a cestovina, lečo so šampiňónami, šunkou a smotanou+vyprážané zemiaky... takže nie je lečo ako lečo...
Podobné - bez syra: Suroviny ako na lečo, na malé kúsky bravčové mäso, ryža. Neviem čo je to. Ja tomu hovorím gemiš.
Na dnes nám zostalo od včera. Polievka klasika mäsová, vypražené kuracie stehienka horné aj dolné v cestíčku, zemiaky, uhorkový šalát. Na zajtra mám pripravenú cukinu. Neviem ešte čo z nej stvorím. Asi podĺa receptu, ktorý dala minule Deganova.
0 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

taiko Pozri príspevok
No takze tu to mame aj s obrazkami
Dobre to vyzerá. U nás keď zostane kuracie alebo slepačie mäso z polievky, tak ho tiež nevyhodím. Urobím na druhý deň babu. Klasika - pokrájané, prípadne pomleté mäso, vajcia, namočené + suché pokrájané rožky, koreniny a upečiem.
1 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
ZAJAC

1. zajac
2. slanina , ale prerastaná
4. DUBÁKY - nie " hríby" ....západňári vedia
5. paradajka , paprika , chilly paprika
6. koreniny- přiměřeně

POSTUP

Najprv si zajaca musíme zohnať , tento sa dá rôznymi spôsobmi :

a. zrazíme na ceste
b. pytliackym spôsobom
- strelíme
- ulovíme do oka
c. ukradneme
d. dostaneme darom
e. kúpime v hypersupermarkete ....ale to je len posledná , najkrajnejšia možnosť ....

Následný postup je jednoduchý .
Na oleji popražíme cibuľku so slaninou a chilly paprikou . Pridáme naporcované kúsky zajaca. Koreniny podľa chuti , osobne som dal len vegetu , soľ a mletú červenú papriku .
Podlejeme vodou a dusíme . Pozor však na možnosť , že zajac môže byť aj " starý kus " , tvrdšie mäso má a vtedy je potrebné niekedy aj škrtiť .
Nesmieme zabudnúť na neustále a pravidelné miešanie a samozrejme aj ochutnávanie ...
Keď je mäso mäkké , tak akurát , pridáme dubáky a ostatnú zeleninu . Necháme prebytočnú vodu odpariť , tak aby šťava mal takú hustešiu konzistenciu , môže sa aj troch kečupu pridať . Kto má rád , nie je problém aj zahustiť trochou múky .

PRÍLOHA
V podstate všetko - ryža , zemiaky , cestovina ...vrelo však doporučujem domáce nokerlíky - halušky .
Zeleninovo - uhorkový šalát by bol k tomu fajn ...

P.S.:
Na chalupe som si dal v nedeľu ...po hubačke prišiel vhod , deň predtým som si takto pripravil .
Zajac.jpg  
4 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

buchač Pozri príspevok
ZAJAC

1. zajac
2. slanina , ale prerastaná
4. DUBÁKY - nie " hríby" ....západňári vedia
5. paradajka , paprika , chilly paprika
6. koreniny- přiměřeně

POSTUP

Najprv si zajaca musíme zohnať , tento sa dá rôznymi spôsobmi :

a. zrazíme na ceste
b. pytliackym spôsobom
- strelíme
- ulovíme do oka
c. ukradneme
d. dostaneme darom
e. kúpime v hypersupermarkete ....ale to je len posledná , najkrajnejšia možnosť ....

Následný postup je jednoduchý .
Na oleji popražíme cibuľku so slaninou a chilly paprikou . Pridáme naporcované kúsky zajaca. Koreniny podľa chuti , osobne som dal len vegetu , soľ a mletú červenú papriku .
Podlejeme vodou a dusíme . Pozor však na možnosť , že zajac môže byť aj " starý kus " , tvrdšie mäso má a vtedy je potrebné niekedy aj škrtiť .
Nesmieme zabudnúť na neustále a pravidelné miešanie a samozrejme aj ochutnávanie ...
Keď je mäso mäkké , tak akurát , pridáme dubáky a ostatnú zeleninu . Necháme prebytočnú vodu odpariť , tak aby šťava mal takú hustešiu konzistenciu , môže sa aj troch kečupu pridať . Kto má rád , nie je problém aj zahustiť trochou múky .

PRÍLOHA
V podstate všetko - ryža , zemiaky , cestovina ...vrelo však doporučujem domáce nokerlíky - halušky .
Zeleninovo - uhorkový šalát by bol k tomu fajn ...

P.S.:
Na chalupe som si dal v nedeľu ...po hubačke prišiel vhod , deň predtým som si takto pripravil .
tatino prave dnes "klofol" troch zajov-dvoch si beriem vo stvrtok domov, tak potom to isto vyskusam.
mamik vari uz na zajtra polievku a co s dalsou zajacinkou uvidim az zajtra.ona radsej uz tie svoje overene receptiky....
1 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

hubatá Pozri príspevok
Pochádzam z horárne, jedla som huby pomaly s materským mliekom a nikdy mne a ani nikomu nebolo zle, alebo že by sme z nich mali ťažký žalúdok. Ako maličké deti sme vyprážané bedle alebo dubáky jedli len-tak bez chleba, vynášali sme ich von namiesto koláčov. Jedli sme ich aj zohrievané na druhý deň. Huby sú lepšie keď "oschnú" (potom sa môžu namočiť do vody aby získali svoj objem), ako keby mali byť slizké z chladničky.

Samozrejme je iné, keď huby už dáme do mrazáka zmraziť.
Konečne som pochopila Tvoj nick!
Doteraz som žila v hlbokej nevedomosti, že je to kvôli Tvojmu daru reči -
a ono je to o hubách!
0 0
m.hladka m.hladka

m.hladka je offline (nepripojený) m.hladka

som
Losos + americké zemiaky
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

hubatá Pozri príspevok
hehe...... tiež kukám v ktorej nemocnici na Slovensku varia takéto menu.
A na konci vidím: Viedeň

.... ale sme to zasa dopadli a či ešte len stále padáme a padáme .....
to je fakt,ale na Slovensku za den v nemocnici platis necele 2 eura.
vo Viedni niekolkonasobok.......
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

zajacie hody:
zajacia polievka s rezancami,zajaci paprikas s varenymi zemiakmi

na veceru:nadievka so zajacimi pecienkami,hlavkovy salat
0 0
calawen calawen

calawen je offline (nepripojený) calawen

lečo s chlebom...
0 0
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
na spodok jenskeho skla trosku ghee, cuketa, mrkva, brokolica. Na to treska namarinovana v olivovom oleji, limetkovej stave, kuopre a rasci a sup s tym do pece na 15-20 minut pri 180ºC. Fotecky ako obvykle neskor
Naposledy upravil taiko : 10.08.10 at 15:07
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať