Zavrieť

Porady

ryzovy nakyp

ahojte,

v chladnicke mi zostali dva nacate kompoty,a tak ma napadlo,ze by nebol zly ryzovy nakyp.nemam ale ani paru,ako na to.poradite?vopred vdaka!!!!
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Aiculka je offline (nepripojený) Aiculka

    Aiculka
    Mnozstvo podla oka. Uvarit ryzu. Dat zovriet mlieko asi 1:2 (mlieko:ryza), vyspat ryzu, cukor a vyslahane zltka (mnozstvo podla toho kolko mam a dovarit do makka. Z bielok vyslahat sned, do teplej zmesi vmiesame sned.. a uz len davame na pekac po vrstve.. na vrch moze byt natrety zvysok snehu a piect cca 45 min.. dufam, ze aspon kusok pomoze.L

    SMatilda je offline (nepripojený) SMatilda

    SMatilda
    REcept pre lenivé a začiatočníčky- asi 40 Dkg ryže uvariť vo vode /v nádobe musí byť nad ryžou ešte cca 4cm vody aby sa celá nevyvarila/ pridať asi 1 dcl oleja a uvariť kašu - ryža je makká/.Nechať vychladnúť. Zo 4 bielkov a 4-6 lyžíc cukru /podľa toho ako máte radi sladké, nám stačia 4/ a 1 lyžice studenej vody vyšlahať tuhý sneh/ keď sa nádoba prevráti sneh nevypadne/, pridať 4 žltky, vychladnutú kašu, za hrsť umytých hrozienok a zlahka premiešať. Hmotu vyliať na vymastený a strúhankou posypaný plech. Piecť v predhriatej rúre na 160st. asi 30 min/dohneda a keď pichneš špajdlou alebo špáradkom do nákypu vytiahneš ho suché/ Ešte teplý posypeš vanilkovým cukrom.

    daria29 je offline (nepripojený) daria29

    daria29
    tak teda ja varím ryzu v mlieku! dam si ju na plech ,aby sa dobre vychladla,na balkon,medzi tým si vymiesam zltka s maslom,cukrom,z bielok sneh,a az potom to spoluzmiesam,dam na plech polovicu,medzi to dam kompot,alebo jablka,a druhu cast na to.upecene sa moze poliat kompot.stavou.

    lijana1 je offline (nepripojený) lijana1

    rada idem do detailov vecí lijana1
    ryzu oprazis na oleji do sklovita,zalejes vriacou vodou a dusis v rure 10 minut pri 250stupnoch.potom do horucej ryze prilievas studene mlisko po castiach kym ryza nie je vlacna.zltka s cukrom a polovickou masla vymiesas do peny.vmiesas do chladnej ryze, pridas kompot pokrajany na kusky a sneh s krysalovym cukrom.vysypes na pekac a pecies pri 200 stupnoch do ruzova.ryze treba pol kila a styri vajcia a cukor podla chuti

    Kazu je offline (nepripojený) Kazu

    Kazu
    Do ryže nedávam sneh, iba žĺtka. Polovicu rozotriem do zapekacej misy, do druhej polovice pridám cukor a kakao, rozmiešam a rozotriem na svetlú vrstvu. Nechám chvíľu zapiecť. Z bielkov ušľahám sneh s cukrom a natriem na tmavú vrstvu, dopečiem a kompót dávam k tomu na tanier.
    Ja si dám do hrnca umytú ryžu a zalejem mliekom a vodou (pol na pol zaleješ len aby bolo zaliate), keď je ryža uvarená dám do nej maslo aby sa omastila (maslo sa samé rozpustí na teplej r.) a posypem pr. cukrom a van.cukrom - nechám vychladnúť. Potom dam 2-3 žĺtka a nakoniec tuhý sneh (nákyp bude od snehu ľahší), pekáč potriem maslom a posypem strúhankou dám ryžu navrch plátky masla a dopečiem v horúcej rúre. Ryža je už uvarená tak sa to nepečie dlho, len sa to zapeká, na hotové dám dobrý kompótik a už len mňam.

    osky je offline (nepripojený) osky

    osky
    alabut Pozri príspevok
    A bez toho pecenia sa neda?

    preto sa to vola nakyp,ze to vlastne pecenim akoby nakysne-je to take nadychane.
    ak nechces piect,staci ti osladena ryza uvarena v mlieku,zmiesana kompotom.
    to som ja ale nechcela.


    vsetkym ktori pripspeli receptami,velmi pekne dakujem.opät som sa naucila daco nove.

    jackguelina je offline (nepripojený) jackguelina

    jackguelina
    SMatilda Pozri príspevok
    REcept pre lenivé a začiatočníčky- asi 40 Dkg ryže uvariť vo vode /v nádobe musí byť nad ryžou ešte cca 4cm vody aby sa celá nevyvarila/ pridať asi 1 dcl oleja a uvariť kašu - ryža je makká/.Nechať vychladnúť. Zo 4 bielkov a 4-6 lyžíc cukru /podľa toho ako máte radi sladké, nám stačia 4/ a 1 lyžice studenej vody vyšlahať tuhý sneh/ keď sa nádoba prevráti sneh nevypadne/, pridať 4 žltky, vychladnutú kašu, za hrsť umytých hrozienok a zlahka premiešať. Hmotu vyliať na vymastený a strúhankou posypaný plech. Piecť v predhriatej rúre na 160st. asi 30 min/dohneda a keď pichneš špajdlou alebo špáradkom do nákypu vytiahneš ho suché/ Ešte teplý posypeš vanilkovým cukrom.
    Presne takýto recept som hľadala,ďakujem.

    evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

    evaj63
    Do ryžového nákypu pridávam citronovu koru a za 1 polievkovu lyžicu tvarohu, takto upečený je osviežujúci a chutí skoro ako zákusok.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.