Zavrieť

Porady

Nenainstalovany COM1 a COM2

Dufam, ze mi budete vediet poradit. Pri spustani ActiveSync (dalej AS) sa mi nepripoji PDA. Pri kontrole nastaveni sa mi zobrazi windovsova tabulka s tym, ze zariadenie (PDA) nebolo rozpoznane. Porty COM1, COM2 a IR port maju stav - Nenainstalovany. (mam pocit, ze povudne boli COM 1 a 2 instalovane, ale nievie to na 100%) K dispozicii je iba USB port. Ked PDA dam do modu USB - funguje ako externy disk korektne. Dokonca ho stale viem pouzit k NB ako externy modem.

Mam pocit, ze tento stav je zapricineny zmenou antiviru, kedy som stary odinstaloval... Od tvedy neviem PDA synchronizovat s NB .

Ako viem instalovat COM porty???
Dakujem.
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

pistik71 je offline (nepripojený) pistik71

pistik71
Nedavaj do poriadku COM porty, ked pises ze problem s pripojenim je po zmene antiviru, co pises spravne. MS ActiveSync casto blokuju firewally (teda nie samotny antivir). Napis aky "internet security" balik si nainstaloval (problemom casto byva Eset).
Skus vypnut firewall, ci ti to pojde, pripadene skus svoj internet security balik prepnut do stavu ze ti bude vypisovat vsetky hlasenia o zablokovanych spojeniach. Nasledne daj povolit vsetko potrebne ked pripojis PDA. Resp. vyhladaj riesenie na internete podla typu tvojho AV baliku (kedze si nenapisal, tazko niekto konkretne poradi).

dalid je offline (nepripojený) dalid

dalid
pistik71 - instalovana je Avira. Tu pouzivam od kedy skoncila licencia na Trend Micro Security. Vsetko bolo OK, aj ked sa pouzivala Avira, az kym som neodinstaloval nepouzivany Trend Micro antivir..

salvosko je offline (nepripojený) salvosko

salvosko
No ja mam podozrenie ze Trend Micro mal vytvorene pravidlo ale ako sa odinstaloval tak sa to preplo na windows FW a ten to blokuje.
Skus uplne vypnut windows FW v prvom kroku a ked to pomoze tak treba pozriet ci ActivSync ak sa pouziva ide cez svchost a ten potom povolit vo windows FW.
Resp. ak sa to syncuje cez iny sopft tak jemu povolit na FW komunikaciu.
Dokonca niekedy windows FW brani aj windows update aby fungoval, vcera som to riesil. A to je uz ina haluz.

pistik71 je offline (nepripojený) pistik71

pistik71
Pre synchronizaciu sa pouziva ActiveSync, ktory vyuziva programy WCESCOMM.EXE, WCESMGR.EXE, RAPIMGR.EXE, a CEAPPMGR.EXE.

ActiveSync tiez pouziva nasledovne TCP a UDP porty:

Port Direction Type Description
*****************************************
990 Inbound TCP Remote API (RAPI)
999 Inbound TCP Status
5678 Inbound TCP Legacy Replication
5679 Outbound UDP Legacy Replication
5721 Inbound TCP Desktop Passthrough (DTPT)
26675 Inbound TCP AirSync

Tymto vsetkym treba povolit komunikaciu vo firewalle (bud aplikaciam, alebo na portoch, pripadne vsetko).

Pri pripojeni zariadenia si ActiveSync pouzije IP adresu 169.254.2.1 pre PC a 169.254.2.2 pre pripojene Windows Mobile zariadenie. Tak treba skusit povolit aj tieto IP, ak ine nezabera.

Nenainstalovany COM1 a COM2

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.