pavol54
korela
pavol54
Potešilo ma že sa otvorila cesta GMO potravinám dúfam že to dopadne ako s plastami (tiež boli hodnotené ako absolútne neškodné) ani s tými si príroda nevie poradiť.
Áno, napr. paradajka krížená s lososom, s jej molekulami nebude mať ľudské telo problém ich rozlíšiť a niekde ich v organizme nakoniec uložiť.
Len prečo si to Maďarsko zatiaľ vie údajne ustrážiť?
Všimla som si, že mrazená zelenina Bonduelle sa balí už v Rumunsku, tak predpokladám, že už nepôjde o HU zeleninu, ak vôbec išlo, ale o rumunskú.
Prečo toľko vzruša, u nás sa nedala kúpiť kvalitná kápia, tak sme doviezli kamióny zo španielska už vyjadrincovanú len do pračky a rezačky a pohárov. Uváž 2200 km a príde kvalitná, u nás prejde 50 km a polovička osliznutá nezrelá no na vyhodenie. Čím to bude že by lepšie technologické vybavenie priamo u pestovateľa? Za čo? no za dotácie.
Čo sa týka GMO ešte sa nedokázalo čo kde zablokujú genetické patvary, jeden známy sa mi sťažoval že keď jedol niečo s konzervantmi mal bolesti hlavy, keď ich vylúčil z jedla tak po pár dňoch pominuli, Je to psychika alebo fakt?
Asi každý uzná, že by boli pre nás najvhodnejšie lokálne potraviny.
Raz som sa nechala nachytať na morčacie prsia v dobrej cene, kúpila viac kg, čerstvé, za sklom krásne. Vyberal ich pred mojimi očami.
Doma som ich išla rozporcovať, už som to tu raz popisovala, piliny, v ktorých boli naložené sa nedali z mäsa vymyť, reklamovala telefonicky, mohla som ich vrátiť. Osobne mi povedal, že boli španielske a aby neboli v mraziacom aute, tak sem cestovali v nejakom roztoku. Dnes to masiarstvo má pod palcom BA kraj na mäsodomov.sk, takže si nerobím žiadne ilúzie ani o tejto stránke.
.
Čo sa týka prídavných látok, každý na ne môže zareagovať.
Ja som takto zistila reakciu v tele po požití aspartamu, mávala som po ňom rozvrátené vnútro min. 6 hod., je mi nevoľno, takže nikdy žiadne umelé sladidlo. Kupovávala som si v lete vonku 2 dl ovocné šťavy Fruika v tetrapakoch.
Sám si tu o tom už písal, prečo sa pridáva do konzervovaných výrobkov, vychádza násobne lacnejšie ako cukor.To bolo poučné.
A je fakt problém nájsť ešte klasicky spracovanú zeleninu, konkr. neviem nájsť strúhaný chren a keď nájdem, tak je tam 50% chrenu. A vyberám si aspoň z piatich druhov, nenájdem žiadny vhodný. Načo je to dobré? Čím viac ľudí si bude čítať etikety komplet, tým budú mať spracovatelia menší odber. Okrem toho, že podporujú chorobnosť obyvateľstva vedome.
.
Ešte som dosť dávno čítala, že nejaký alternatívec išiel robiť niečo s klientom a nedalo sa z neznámych príčin, tak sa ho nakoniec spýtal, čo predtým jedol. Že si skočil na čínu. Takže o tých reakciách na organizmus, môže to byť fakt.