Zavrieť

Porady

Chlieb upeceny bez namahy a pekarne

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Mile pekarky, chcem vas upozornit na jeden uzasny recept na chlieb, je jednoduchy, absolutne bezpracny a pritom naozaj velmi dobry. Odkedy som sa ho odhodlala upiect, chlieb nekupujem a do posledkej omrvinky doma chlieb zjeme.http://varecha.pravda.sk/recepty/dom...95-recept.html
Usporiadat
stonka stonka

stonka je offline (nepripojený) stonka

Toto je môj prvý výtvor Piekla som ho v mise z jenskeho skla. Je chutný, ale dosť nízky. Nabudúce to chce zrejme iný typ nádoby. K dnešnému obedu- hovädzie na cesnaku bola iná príloha ako zvyčajne Tetrisss, ďakujem tiež za receptík.
chlebik.jpg  
4 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Paradny, hej, treba mensiu nadobu, alebo daj primerane viac surovin, chlebik je dobry aj po styroch dnoch,ak pravdaze vydzi. Tesim sa, ze sa podaril.
Naposledy upravil tetrisss : 14.08.11 at 16:48
0 0
Majkas Majkas

Majkas je offline (nepripojený) Majkas

Huráá, aj ja som sa vcera "pochlebila" - vyzeral asi tak ako Stonke a celá rodinka mna za to milovala - fakt dobručký - díky Tetriss
p.s.
piekla som ho v obyčajnom kastrole s pokrievkou - tá misa z jenského skla je trochu menšia azdalo sa mi to byť málo, ale položila som ho nie na utierku ale na pečiaci papier ako tu niekto radil a s tým som ho capla do kastrola. Tepltoa 230 ...vsetko podla navodu, len som o 5 minut skor vybrala, lebo už bol tmavy
6 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Si kocka, si kocka, si kocka a chleba perfektne upeceny, ...tesim sa.
0 0
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

vidim ze ste usilovne piekli.
ja som zase usilovne pocitala a vypocitala som si to,ze ked to zamiesim o 12.00 a necham to kysnut tych 18 hodin,potom poprekladam a necham este 2 hodky kysnut,kym sa upecie....o 9.00 mame prave upeceny chlebik na stole.
sice si musim koli tomu prekladaniu a peceniu trochu privstat,ale to nevadi.
tento tyzden uz to konecne vyskusam aj ja.
0 0
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

ja už v piatok večer kvasím zas /teda chlieb/ :-))))))))))))))))))))))))
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

tetrisss Pozri príspevok
Mile pekarky, chcem vas upozornit na jeden uzasny recept na chlieb, je jednoduchy, absolutne bezpracny a pritom naozaj velmi dobry. Odkedy som sa ho odhodlala upiect, chlieb nekupujem a do posledkej omrvinky doma chlieb zjeme.http://varecha.pravda.sk/recepty/dom...95-recept.html
Dnes som skusila chlebik podla receptu od tetriss.

Namiesto liatinoveho hrnca s pokrykou posluzila teflonova forma na pecenie srncieho chrbata zakryta alobalom.
Chlebik chutil vyborne
Naposledy upravil arizona : 15.01.13 at 20:58 Dôvod: preklep
P1150220_PP.jpg  
9 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
asi je to obdoba toho istého chlebíka, pre istotu priložím aj môj recept
3 0
kozlíček kozlíček

kozlíček je offline (nepripojený) kozlíček

arizona Pozri príspevok
Dnes som skusila chlebik podla receptu od tetriss.

Namiesto liatinoveho hrnca s pokrykou posluzila teflonova forma na pecenie srncieho chrbata zakryta alobalom.
Chlebik chutil vyborne
Poprosím,máte niektorá skúsenosť s pečením tohoto chlebíka aj v plynovej rúre?Nevysúša ho tam moc?
Ďakujem!
0 0
ivet74 ivet74

ivet74 je offline (nepripojený) ivet74

ahojte,
viete mi prosim niekto poradit kedy zapracovat do cesta semienka? pri tom "prekladani"? a prekladanim sa mysli poriadne to cesto premiesit? ci len tak ledabolo "poprekladat" ?
dakujem
0 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
ivet74 Pozri príspevok
ahojte,
viete mi prosim niekto poradit kedy zapracovat do cesta semienka? pri tom "prekladani"? a prekladanim sa mysli poriadne to cesto premiesit? ci len tak ledabolo "poprekladat" ?
dakujem
Ja si preosejem múku,pridám tam všetko: soľ,droždie a 2 PL ľanové a 1 PL slnečnicové semiačka + 1 PL zemiakového cesta v prášku,zamiešam a vmiešam vodu.Robím z dvoch dávok.Takže na začiatku dávam semiačka.
0 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
kozlíček Pozri príspevok
Poprosím,máte niektorá skúsenosť s pečením tohoto chlebíka aj v plynovej rúre?Nevysúša ho tam moc?
Ďakujem!
Občas postrekovať vodou napr. ostrekovačom na kvetinky.
0 0
Topas Topas

Topas je offline (nepripojený) Topas

Skúsila som ho už tiež. Včera zmiešala suroviny, dnes upiekla. Použila som misku z janskeho skla. Piekla som už chlieb podľa viacerych receptov, no takú kôrku som ešte nemala. Chutil všetkým. Má len jednu chybu - je to dlhý proces, na druhej strane však nenáročný. Prikladám foto, nestihla som ho odfotiť celý, iba to čo zvýšilo.
IMAG0625.JPG  
4 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Dnes som skusila chlebik od tetriss upiect v rimskom hrnci.
Opat sa vydaril.
Odkedy som objavila tento recept, nepouzivam ani domacu pekarnicku,ani ziaden iny recept. Tento chlebik a hlavne korka nemaju chybu
chlebik.jpg  
4 0
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
arizona Pozri príspevok
Dnes som skusila chlebik od tetriss upiect v rimskom hrnci.
Opat sa vydaril.
Odkedy som objavila tento recept, nepouzivam ani domacu pekarnicku,ani ziaden iny recept. Tento chlebik a hlavne korka nemaju chybu
Pekárničku používam už len na miesenie, akéhokoľvek, nielen kysnutého cesta. Pracuje lepšie ako kuchrobot.
Janka, vďaka za nápad, rímsky hrniec mi zatiaľ nenapadlo použiť.
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Rozalka Pozri príspevok
Pekárničku používam už len na miesenie, akéhokoľvek, nielen kysnutého cesta. Pracuje lepšie ako kuchrobot.
Janka, vďaka za nápad, rímsky hrniec mi zatiaľ nenapadlo použiť.
Roznych hrncov mam doma plno,ale liatinovy s pokryvkou nie, takze skusam . Zistujem, ze tento chlebik sa da upiect v hocicom,vzdy je dobry.
Moj prvy pokus bol v obycajnom nerezovom-tescomackom hrnci,z ktoreho som pred vlozenim do rury odskrutkovala usi - tiez sa vydaril.
1 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
Ja som videla na českom serveri,že ho upiekla baba v mise od remosky (z dvoch dávok) a prikryla smaltovanou pokrievkou.Liatinový hrniec sa dá kúpiť aj tu:
http://kotliky.sk/index.php?main_pag...roducts_id=314
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1



Maly chlebik 600g na to potrebujete - 500g hladkej muky, 300ml vlaznej vody, 1kocka drozdia,
1 kavova lyzicka soli, 1kavova lyzicka rasce, 1 vacsi uvareny zemiak, 1 polievkova lyzicka octu, 1kavova lyzicka praskoveho cukru
Do pohara si odlejete polovicu vlaznej vody pridate praskovy cukor a drozdie a nechate, aby drozdie nabopnalo. Do misky si date muku, sol, rascu. do zvysnej vody si pridate ocot, zamiesate a pridate do misky s mukou. Uvareny zemiak si nastruhate na jemno a pridate k tomu, pridate aj hotovy kvasok. Poriadne vymiesit, nechat cca 15minut na teplom mieste kysnut, po 15 minutach znovu premiasat a opakovat 2-3 krat. Ja chlebik peciem na mriezke z truby, na tu si dame alobal, trosku pomucime. vykysnute cesto si dame na dosku, rozvalkame na hruho, zvynieme ako zavin a dame na ten alobal. Potriet to slanou vodou a piest. Pečieme to na 160stupnov cca 40 minut, treba to sledovat, aby to nezhorelo. Vyberieme upeceny chlebik a este na horuci polozit mokru utierku, aby zmakla korka.
Naposledy upravil alaya1 : 28.01.13 at 08:03
1 0
EPk EPk

EPk je offline (nepripojený) EPk

Robila som ho v sobotu 1 salka pomletej psenice 2 salky hl. muky a piekla som ho v rimskom hrnci. Bol vyborny, ked som ho vkladala do hrnca zdal sa mi velmi riedky a dala som ho tam aj s foliou na pecenie na ktorej som ho nechala vykysnut (ani nie 2 hodiny, iba kym sa rozohriala rura s hrncom), lebo sa s nim nedalo moc pracovat, ale krasne vykysol a pekny dierkovany vysiel
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Peggynka Pozri príspevok
Ja som videla na českom serveri,že ho upiekla baba v mise od remosky (z dvoch dávok) a prikryla smaltovanou pokrievkou.Liatinový hrniec sa dá kúpiť aj tu:
http://kotliky.sk/index.php?main_pag...roducts_id=314

V lildi je teraz takato akcia http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-...ndex_30059.htm

ja som piekla v obycajne jenskej mise http://nanicmama.sme.sk/obrazky-ku-c...ieb-rozkrojeny celkom v pohode. Tusim sa musim do toho zase pustiť... len si treba premysliet niektore kroky dopredu
3 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať