Zavrieť

Porady

Archivácia a skartácia dokladov SVB

Poraďáci, pozdravujem Vás a mám prosbu, nespracoval niekto z Vás, alebo nevie niekto poradiť ako dlho sa majú archivovať a skartovať jednotlivé doklady SVB ako: 1. Príjmy a výdaje; 2. Teplo; 3.Voda; 4. Elektrina;5. Fond opráv; 6. Poistka domu; 7. Bankové doklady; 8. Doklady o platbách za káblovú televíziu; 9. Zápisy o schôdzach SVB?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Deganova je offline (nepripojený) Deganova

    Deganova
    Po porade s archivárkou som sa dozvedela, že doklady týkajúce sa SVB treba archivovať a následne skartovať podľa zákona o účtovníctve.

    verkaz je offline (nepripojený) verkaz

    verkaz
    Určite je to stanovené v zákone o archivácii.

    Halli je offline (nepripojený) Halli

    Halli
    Ja mám "usmernenia" v šanonoch zamknutých v spoločných priestoroch, daj ty len pokoj z ďalšími nezmyselnými zápismi, skartáciami, zoznamami...ja mám toho tiež za 11rokov plné zuby, keby radšej zosúladili a dali dokopy s nespočetnými novelizáciami zákon 182...a určite by som to neskladovala v byte Na to čo mám ja by mi nestačila celá plocha bytu

    IvanPK je offline (nepripojený) IvanPK

    IvanPK
    Ja som neskartoval za 10 rokov nič, mám to všetko, máme ale správcu....

    Halli je offline (nepripojený) Halli

    Halli
    Deganova Pozri príspevok
    Po porade s archivárkou som sa dozvedela, že doklady týkajúce sa SVB treba archivovať a následne skartovať podľa zákona o účtovníctve.
    To ti povedala teda novinu ...škoda, že už nemám v pivniciach myši a potkanov ako kedysi...to by bola super skartácia.

    verkaz je offline (nepripojený) verkaz

    verkaz
    Ja to tiež skladujem za 11 rokov v spoločných priestoroch. Mám tam takú starú registračnú skriňu a tam je to podelené v šanonoch podľa rokov. Keď budem mať zbytočný čas, tak tie staré roky pretriedim a nechám len zmluvy a mzdové náležitosti ale do centrálneho archívu sa mi to nechce odkladať a robiť zápisy.

    svojar je offline (nepripojený) svojar

    svojar
    Aj my to máme v miestnosti, ktorú sme si prerobili na kanceláriu. Doklady sú za 11 rokov a v pohode sa do skrine vôjde ešte veľa ďalšej dokumentácie. Teda zatiaľ nič neskartujeme a ani tomu tak nebude v blízskej budúcnosti.

    Rudo Ragula je offline (nepripojený) Rudo Ragula

    predseda SVB Rudo Ragula
    Problém je v tom, že zákon o archivácii rieši povinnú archiváciu dokumentov v štátnej správe, ale SVB je subjekt, ktorý nemá povinnosť vytvárať archív, avšak pre činnosť SVB je taktiež dôležité niektoré doklady archivovať. Účtovne doklady rieši zákon o účtovníctve a z neho by sa dali odvodiť niektoré časti. Vzhľadom na skutočnosť, že história SVB sa začala písať niečo pred rokom 2000, nenašiel som nikde uspokojivé riešenie o archivácii a skartácii dokladov SVB. Som predsedom SVB jedenásty rok v bytovom dome len so šiestimi bytmi, ale aj tak už mám doklady v šestnástich veľkých fascikloch a zaberajú mi miesto viac ako poldruha metra v byte, takže je už načase začať "odtučňovaciu kúru". Aj keď o činnosti SVB rozhodujú samotní členovia, je tu dilema, čo a kedy vyradiť a čo - okrem základných dokumentov ponechať. Preto hľadám pomoc a radu hlavne u ľudí, ktorí majú tie isté problémy, pretože štátne organizácie poskytujú len všeobecné odporúčania, ktoré aj tak nie sú pre SVB záväzné.

    Archivácia a skartácia dokladov SVB

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.