Zavrieť

Porady

mravce v záhrade

Neviete mi niekto poradiť ako sa zbaviť mravcov v záhrade, ničia mi všetky kvety, nosia si na ne vošky a tam si ich pestujú. Už som kúpila aj kriedy proti mravcom, aj sme dávali lepiacu pásku na pníky a nič nepomáha.
Ďakujem za každú radu
Usporiadat
legolas legolas

legolas je offline (nepripojený) legolas

muž
..ja som dnes pozeral ČT2 a tam dávali ukážky ako sa zbaviť cudzích mačie, veľmi jednoduché, treba si vyrobiť, alebo kúpiť pascu, to je taká bednička s mriežkovaním a tá má samospadacie dvierka, dnu vložiš niečo dobré pre mačky, a počkáš až sa tam chytne, potom manžel, nastaví vrece, otvoriš dvierka, mačka vojde do vreca a manžel ju odvezie niekde ďaleko od vás a vypustí von a máš po probléme...
0 0
Chokma Chokma

Chokma je offline (nepripojený) Chokma

K nam sa dostahoval odniekial kocur, najprv som ho plasila a potom som to vzdala a osvojila si ho ) a je pokoj a este som mu zohnala spod vchodu do nasej cukrarne macku, z ujovej zahrady dve vyhodene maciatka a je to rano idyla, ked otvorim dvere, uz ma cakaju a stvorhlasne miaukaju. Takze jednou z moznosti je si macky osvojit... asi to vyriesila aj tvoja suseda takto. ;-)
5 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

skuku Pozri príspevok
neviete mi niekto poradit, co sa da robit, ked nam po dvore behaju cudzie macky? budia nas skakanim po streche, behaju nam po stole aj stolickach, dufam, ze nie aj po pradle, ktore vonku susime.
mali sme psa, macky k nam nechodili, ale on cele noci stekal, takze sme nemohli spat. teraz sme ho darovali k znamym a macky veselo chodia a nicia nam dvor.
horsie je, ze tie macky zrejme nikomu nepatria, ale suseda ich krmi a chodia k nej asi z celeho mesta, ak nie okresu. a preliezaju aj k nam.
nechcem navody, ako ich odplasit, skor radu, ci sa da niekde podat staznost, a aka institucia by s tym vedela pomoct. policia, mestsky urad... ?
dakujem
Priroda,je priroda... s tym nenarobis nic.
Bud rad, ze tam mas macky,ktore ta nic nestoja a mas pokoj od mysi,potkanov,krtkov, ci inej havede.

Zivot v rodinnom dome so zahradkou je vzdy spojeny so spoluzitim s prirodou... Ma to svoje caro
5 0
zk24 zk24

zk24 je offline (nepripojený) zk24

Škoda ze sa neda oznacit aj zadanie otazky ako "zabavné"
0 0
willma willma

willma je offline (nepripojený) willma

ja neviem, máme tri domáce- to sú ale mačky cestovateľky naučené v paneláku aj na dvore - a okrem nich sa nám po dvore tmolí celý rákoš od susedov z neviem koľkého dvora. Len tie od najbližšieho suseda sa dajú aj pohladkať a pomojkať- ostatné sú plaché, ale vieme, že si z dvora spravili promenádu. Aj o tom je život na dedine.
0 0
Ice dive Ice dive

Ice dive je offline (nepripojený) Ice dive

legolas Pozri príspevok
..ja som dnes pozeral ČT2 a tam dávali ukážky ako sa zbaviť cudzích mačie, veľmi jednoduché, treba si vyrobiť, alebo kúpiť pascu, to je taká bednička s mriežkovaním a tá má samospadacie dvierka, dnu vložiš niečo dobré pre mačky, a počkáš až sa tam chytne, potom manžel, nastaví vrece, otvoriš dvierka, mačka vojde do vreca a manžel ju odvezie niekde ďaleko od vás a vypustí von a máš po probléme...
super nápad ako sa zbaviť jednej dvoch mačiek... ale keď ich tam chodí viac a stihnú ešte využiť aj ruju 2x do roka po 5 - 6 mačeniec... tak vrátka na pasci riadne zoderieš a autom prejazdíš majland

ku mne tiež čas od času zablúdi nejaká mačka do dvora, avšak ihneď po spozorovaní sa jej začne havino "venovať" a je zas na pol roka pokoj... jediný spôsob ako sa zbaviť mačiek je nasadiť im prirodzeného nepriateľa t.j. psa... tie rôzne plašiče fungujú len chvíľu... mal som ten na krtka... fungovalo to až kým si na tie zvuky krtko nezvykol...
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Ano,pes je prirodzeny nepriatel,ale nie kazdy

Ja som naseho kocura trhala susedovmu pitbulovi z papule.Za par sekund ,pokym som stihla pribehnut, tak ho stihol tak oplieskat o zem, ze tyzden bol cely zeleny od travy a neslo to z neho dole.
Druhy krat zas skocil na pitbula a skoncilo to tak, ze mal obe usi v strede prestiknute od pitbulych zubov,lebo ho chytil v "letku". Uz len nausnice nasadit ...
Teraz nas sebavedomy a drzi kocur chodi teraz k opacnym susedom,kde maju LEN kokrspaniela, toho vyzenie aj od vlastnej misy

Asi aj zalezi aky pes to je...
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Náš pes spáva s kocúrom v búde.Ale cudzieho na dvor nepustí.Podobne to máme zo susedmi.Náš kocúr sa tam odváži len ak je ich pes na druhej strane dvora, rýcho prebehne.Niekedy je zaujímavé sledovať ,ako je to zviera prešekulované.Vie ,že pes sa za plot nedostane a bude sa prechádzať okolo plota zatiaľ čo susedovho psa ide šľak trafiť od jedu.
0 0
Oliwa Oliwa

Oliwa je offline (nepripojený) Oliwa

220870;1731097 [B
Náš pes spáva s kocúrom v búde.Ale cudzieho na dvor nepustí.Podobne to máme zo susedmi.[/B]Náš kocúr sa tam odváži len ak je ich pes na druhej strane dvora, rýcho prebehne.Niekedy je zaujímavé sledovať ,ako je to zviera prešekulované.Vie ,že pes sa za plot nedostane a bude sa prechádzať okolo plota zatiaľ čo susedovho psa ide šľak trafiť od jedu.
Už som sa zľakla, že aj susedia spávajú v búde...
Ale s tými psami je to pravda - že aj povahové črty "zdedia" po pánovi...
Dnes sme išli okolo známych, ktorí sa nedávno prisťahovali - kúpili starší dom a ako "bonus" zdedili psa a päť mačiek k tomu - veľmi sa s nami chceli podeliť... A ten ich pes je vraj taký dobrosrdečný, že svoju búdu uvoľnil mačkám - aby mali kde spávať...
0 0
Chokma Chokma

Chokma je offline (nepripojený) Chokma

My sme mali psika, ktory uvolnil miesto v bude kvocke s kuriatkami. Rovnako - aj misku s papinou. A raz nam pred nasimi ocami zachranil topiace sa kura vo vedre - nufakom ho vyhodil. Bol to krizencek spica s dlhosrstym jazvecikom. Neskutocne dobry psik. Ale potkany, jezkovia museli byt v pozore.
0 0
bono9 bono9

bono9 je offline (nepripojený) bono9

..ja som dostal zaujímavú radu od kamaráta, citujem: " zo vzduchovkou ju strel, ale zásadne na brucho, stihne ešte prísť domov a zakope si ju vlastný pán."
Nemal som tú odvahu to skúsiť, ale riešenie to je :-!
0 0
suzika1979 suzika1979

suzika1979 je offline (nepripojený) suzika1979

ja som vzduchovku tiez navrhla,ale len zo srandy... toto sa mi zda moc krute , dlhe trapenie a myslim,ze tie macky su tulave a nemaju majitela,uhynu dakde na tvojom dvore abo na ulici a este z tej zdochliny povalujucej sa na slnku sa moze stat aj zdroj nakazy,fuj
0 0
Anna123 Anna123

Anna123 je offline (nepripojený) Anna123

Mám mravce v skleníku, boli aj vlani skúšala som kypriaci prášok, kávu, aj tie domčeky, aj sme ich zobrali na lopatu a vyhodili a potom bol pokoj. Tento rok som pred 2 týždňami sadila priesady paprík a ešte tam neboli, dnes ich je tam plno, bola som nasypať sodú, máte niekto aj iné skúsenosti?
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Ja mam do sklenika vyskusane, zakopat na 3-4 miestach zvysky surovej ryby, mravce zmiznu. Naozaj.
0 0
kamoska1 kamoska1

kamoska1 je offline (nepripojený) kamoska1

Ja som do skleníka dala pred dvomi rokmi v kvetináči mäsožravú rastlinu hned na jar.Všetci mravci pekne do nej vliezli a viac nevyliezli.Vtedy som nemala ani vošky na paprikach,lebo mravci nemali kedy na nosiť.Vôbec som nemusela striekat.Rastlinku som neprezimovala,hoci som ju mala na chodbe,na konci zimy mi uschla.Minuly rok som ju zohnala až neskoro a to mravci boli už velmi v skleníku udomacnení.Tento rok ju ešte nemam,ale zhanam.(nie ludovo povedanú mucholapku),ale myslím že s rodu Saracenia.Musí mat kalichy,aby do nej vliezli.
Ale inak v skleníku sa da použit aj sprei na večer,do hniezda.
0 0
ela77 ela77

ela77 je offline (nepripojený) ela77

Už ste našli niekto spôsob ako ich ničiť???Už nezaberá ani postrek. Jeden deň zasadím kvietky a na druhý deň sú zožraté. Nevidím ani slimáky, iba mravce, mravce a mravce. Denne zasadím nové priesadky aksamietnice a do dvoch dní sú z nej iba holé stopky, alebo nič. O tejto dobe mi minulé roky už kvitla.To isté mi robia z ačokčou, zasadila som ich asi 10 ks., muž sa smial, že toho bude veľa a tri sú už zožraté, tiež sú okolo nej iba mravce. Prístup k nej som posypala soľou aby som mala istotu pred slimákmi, ale nevidím nič len mravce. Pri presádzaní kvietkov už neviem ani kde zakopnúť, všade narazím na mravce a hniezda z vajíčkami, či larvami majú už tesne pod povrchom, nevadí im ani pravidelné polievanie, že je zem mokrá. Z Lídla som kúpila na jar nejaké cibuľky, ale ani sa nedozviem čo to je a ako to bude kvitnúť, lebo je to zožraté. Už mám dojem, že sú odolné voči všetkému. Sypala som aj formitox a po mesiaci nič a sypem ho všade kde ich uvidím. som taká naštvaná, že by mi ani smajlíci nestačili na vyjadrenie hnevu.
0 0
petmar petmar

petmar je offline (nepripojený) petmar

Volania na prípravok proti mravcom sú tu zúfalé, váhal som, či to napísať....
Jeden môj známy stary včelár používal na zamedzenie prístupu mravcov do svojho včelína prípravok, ktorý je zadarmo a je ho dosť - skrátka ich vždycky obcikal. Mravce utekali preč.
2 0
DanielaSL DanielaSL

DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

Mama troch dospelých detí
Aj my s nimi bojujeme...dnes som práve likvidovala nejakým práškom na mravce dve hniezda.... Vlani sa pchali aj do domu...pomáhal mi na to sprej z Kauflandu v modrej nádobe.
0 0
Valcake Valcake

Valcake je offline (nepripojený) Valcake

...možno to u už bolo napísané, ale pravdu povediac nechcem čítať od začiatku.
Niekde som čítala, že je dobrý púder-zásyp...no nemám to odskúšané. Ja používam kypriaci prášok. Podľa mňa to zaberá super, len mravce sa odsťahujú inde
...má niekto skúsenosti s kriedou? A aká je to krieda, obyčajná školská, alebo nejaká špeciálna len na mravce? Dík.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať