Zavrieť

Porady

Onkologicke ochorenia

Na istý podnet sa pokusim zalozit temu s tymto nazvom,nie vsetci chceme verejne o nasich dg. pisat, alebo hovorit, ale je to ochorenie o ktorom treba pisat aj hovorit, my co sme si uz nieco prezili by sme mohli poradit tým, ktorý sú teraz na pochybách pri svojom zdravotnom stave a zvazuju ci ist k lekárovi, alebo neíst, mozno sa hanbia, mozno sa nemaju s kym poradit.
Niektorí ma mozno odsúdia, ze je to cisto sukromna vec, ale ja osobne nesuhlasim, je to vec verejná a moze len malickost zachránit ludský zivot.
Mozno len jedina otázka, ktorú tu niekto položí a my, ktorí nieco o tom vieme by sme mali poradit.
Kto chce nech sa pridá, kto chce nech ma odsúdi, ale pokúsam sa pomôct.
Usporiadat
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

VieraPopluharova Pozri príspevok
Dievčence, možno i chlapci,

práve revem, od toho ako Ste ma dojali, mnohí ma vôbec osobne nepoznáte, ale myslíte na mňa a povzbudzujete ma. Mám Vás všetkých rada a preto sa oplatí bojovať a žiť.

Vďaka
Vierka, stále je dôvod na život, tak bojuj a ži. Nikto nevieme, kedy sa nám niečo prihodí, preto žime tak, ako je to v jednej pesničke, ako poslednykrát. Veľa zdravia, štestíčka v neľahkom žití.
9 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
VieraPopluharova Pozri príspevok
Dievčence, možno i chlapci,

práve revem, od toho ako Ste ma dojali, mnohí ma vôbec osobne nepoznáte, ale myslíte na mňa a povzbudzujete ma. Mám Vás všetkých rada a preto sa oplatí bojovať a žiť.

Vďaka
...nerev ...

...poopravím...aj keby si na nás zvysoka kadila a my na Teba , aj tak sa to oplatí ...

...šak viem ...no nie ?????..........či .....???
3 0
evuš evuš

evuš je offline (nepripojený) evuš

VieraPopluharova Pozri príspevok
Dievčence, možno i chlapci,

práve revem, od toho ako Ste ma dojali, mnohí ma vôbec osobne nepoznáte, ale myslíte na mňa a povzbudzujete ma. Mám Vás všetkých rada a preto sa oplatí bojovať a žiť.

Vďaka

Vierka, nerev, revať budeme my - šťastím, keď zvíťazíš nad chorobou, od radosti a dojatia, že si s nami ! ááá, napriek svojmu podlomenému zdraviu, rozdávaš svoje srdce...prispela si Cascadinim dietkam, takže smekám klobouk a drženkám Ti päste z celých síl
13 0
promont maja promont maja

promont maja je offline (nepripojený) promont maja

... ťažko je tu hľadať slová, keď si to ani neviem predstaviť ... ale našej skvelej Vierke s hrejivým srdiečkom prajem skoré uzdravenie ... a posielam pozitívnu energiu ... a aj trochu poézie:

Priateľstvo.

Priateľstvo je niekedy viac ako láska.
Za priateľstvom sa neskrýva žiadna maska.
Priateľstvo je niekedy iba taká malá viera,
Keď cítiš ako ti dobrý človek ruku zviera.

Keď cítiš na svojej ruke jeho dlaň
A nepýta si za láskavosť žiadnu daň.
Keď vidí na tebe aký máš bôľ,
A robí všetko preto aby ti pomohol.

Tomu sa hovorí priateľstvo z lásky
Človeka človeku bez faloše a masky.

Autor: iva331
http://www.basnicky.sk/basnicky/18395/37/priatelstvo/
Naposledy upravil promont maja : 28.06.11 at 14:38
10 0
Jarka 1 Jarka 1

Jarka 1 je offline (nepripojený) Jarka 1

Len si poplač Vierka. Aj ja som už niekde v tejto téme plakala od dojatia nad tým, ako mi pomáhali, radili a držali palce poraďáci z témy. Je to krásny plač - jeho slzy voňajú človečinou.

V posledných príspevkoch sa často spomína moje meno. Musím Vám napísať, že po poslednej kontrole lekár konštatoval, že po onkostránke som zdravá. Veľmi verím, že to tak zostane navždy. buchač a ivan sú mi príkladom, že je to možné.

Preto ďalej držme palce Vierke a JarkeL, ktoré to majú momentálne veľmi ťažké. Držme palce aj ostatným onkopacientom z témy, ktorí nemajú dosť síl a odvahy napísať sem o svojom trápení a pocitoch. Napriek tomu nás podporujú. Neváhajte, nebojte sa, napíšte! Ak to urobíte, možno aj Vy budete plakať tie slzy, čo voňajú človečinou.
10 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

Jarka 1 , mám z Teba obrovskú radosť!
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

VIerka, určite Ťa prídem pozrieť, budem sa tam motať, aj keby nie, tak prídem len kôli Tebe, veď to nemám tak ďaleko.
Mne 1.krát zavádzali kaval tiež s problémami, až 3x ma pichali, lebo sa im nedarilo trafiť žilu ktorú chceli, ale odvtedy mi to robili asi 3x a vždy bez problémov. Mala si smolu, nie je jednoduché zaviesť kaval, ale ak sa to podarí, je to výborná vec, ja som ho mala 3/4 roka a krásne fungoval.
Dôležité je, aby aj operácia prebehla úspešne, určite budem na Teba myslieť a posielať energiu. Tá sa posielaním nemíňa, ale znásobuje si myslím. Všetci sme popri svojej chorobe stretli anjelov, o ktorých sme ani netušili, že sú okolo nás. Za toto som mojej chorobe vďačná, že mi umožnila ich spoznať. Vy patríte medzi nich, Poraďáci.
0 0
Zimama Zimama

Zimama je offline (nepripojený) Zimama

Dievčence, Vierka - som rada, že si sa zotavila z komplikácií a držím palce pri "opravnom termíne" , Jarka 1 - nech Ti to vydrží dlho-dlho-dlho a JarkaL - nech sa to obráti na lepšie a potom tiež nech drží a nepustí!!!
A slzy dojatia sú výnimočné slzy - dobíjajú energiou, aspoň ja mám také skúsenosti, a je fajn, keď ich človek môže vyroniť...
Všetkým nech sa nám darí aspoň "znesiteľne", keď už výborne sa vždy nedá...!
9 0
Rika Rika

Rika je offline (nepripojený) Rika

Vierka, tiež sa pridávam k ostatným. Ja som sa dlhšie neozvala, pretože tiež riešim nekonečné zdravotné problémy mojich detí a akosi sa nestíham zapájať, ale stále sledujem, čo sa na Porade deje. No teraz mi nedá nereagovať. Je úžasné, ako dokážeš povzbudzovať ostatných aj keď Ty máš sama problémy. To dokážu len "veľkí" ľudia. Prajem Ti, aby všetko dobre prebehlo a aby si dostávala už len dobré správy.

A samozrejme prajem veľa-veľa zdravia aj ostatným, ktorí statočne bojujú s rôznymi ochoreniami a často aj s našim zdravotníctvom.
3 0
ludmilla ludmilla

ludmilla je offline (nepripojený) ludmilla

VieraPopluharova Pozri príspevok
Prajem všetkým krásny slnečný deň,

najskôr sa poďakujem Jarkám, že ma chceli prísť pozrieť do nemocnice, no človek mieni a pánboh mení... . Skrátka pekne som si pripravila predoperačné, dobrovoľne nasilu si išla dať zaviesť CVK ( kaval) a čo sa nestalo, mala som ostať na pozorovaní, pretože vraj išiel obtiažne zaviesť, tak som si od rána do večera poležala na chemo, zdalo sa byť všetko OK, až nato že ma to občas bolelo (miesto zavedenia). Večer som mala isť domov a rano 7.6. ako som písala na operáciu. Takže večer som mala ešte predpísaný kontrolný rentgen, no mali Ste vidieť tú rýchlost akou som sa ocitla na OKO (oddelenie klinickej onkologie) a ani som sa nenazdala a už som aj bola v posteli. Pozerala som ako puk, nakoľko mi nik nič nepovedal, len merali tlak, sestrička sa odo mňa nepohla až prišiel službukonajúci lekár a začal mi vysvetľovať, že musím ostať na ich oddelení nakoľko sa im podarilo dolu na CVK zaviesť kaval tak šikovne, že mi urobili pneumotorax a ešte mi zaviedli aj infekciu do pľuc.
Ani neviete aká som bola "šťastná". Nesmela som z postele dolu, každú chvíľku mi brali krv, myslela som si, že už krmim nejakého úpira, každý deň ma vozili na rentgen, takže sme nepotrebovali večer na izbe ani svetlo, fungovala som ako žiarovka. Trvalo to 7 dní a potom už som sa naštvala a podpísala reverz a išla domov. Jasné, že boli zo mňa "nadšení" ako ja z nich.
Takže pre veľký úspech si to idem zopakovať 12.7.2011 na NOU na chirurgickom oddelení, možno sa im to tentokrát podarí, ani si neviete predstaviť ako sa "teším", leto - moja záhrada, o tom môžem len snívať po narkóze.
Takže takto som dopadla, i preto som sa ozývala len sporadicky, niekedy obrázkami, pretože sa mi nechcelo o tom písať. No už som OK, vyrovnaná a pripravená zasa bojovať.
Dúfam, že inak Ste mi tu všetci aspoň ako tak v poriadku a tiež bojujete, verte život a každá maličkosť v ňom zato stojí.
Držím všetkým palce a Jarka1 a JarkaL ak budete mať v tom čase cestu na NOU budem rada ak sa na mňa mrknete ako snívam.Nástup mám 12.7., 13.7. mám rajský plyn a otvorenie zipsu, a myslím , že 14.7. už budem opäť pri vedomí.Ešte idem na NOU i 6.7. na predoperačné.
Vaša V.

PS: ešte raz všetkým veľká vďaka, že Ste na mňa mysleli.
Vierka šetri rajským plynom, vieš ako je na tom naše zdravotníctvo a verím, že 14. už pri vedomí budeš.
Viem, že teraz nemáš dôvod na smiech a radosť, čaká ťa ďalší pokus, ďalší krok vpred. I napriek všetkým prekážkam ži každý deň Vierka tak, intenzívne ako by bol posledným a zároveň tak bezstarostne akoby bol prvým.
Neexistuje žiaden záručný list na zdravie a šťastie ale nech ťa naše slová, naše pozitívne myšlienky a modlitby sprevádzajú po každý deň.
Želám tebe aj tvojim najbližším veľmi veľa síl a viery k tvojim nastávajúcim ťažkým dňom, nedaj sa zastrašiť žiadnou prekážkou i keby sa zdala neprekonateľnou, ale bojuj.
Mnohé veci sú veľmi dôležité, je ťažké o nich hovoriť, ale Vierka nezabúdaj nikdy, že tu na porade je vždy niektoré ucho otvorené pre všetky dôležité veci tvojho života.
Vierka, ........ drž sa
18 0
babade babade

babade je offline (nepripojený) babade

Pripájam sa aj ja,Vierka,a držím palce!!!!
2 0
Ančika Ančika

Ančika je offline (nepripojený) Ančika

Anna M
Ďakujem všetkým, čo sem prispievajú dobrými radami a optimizmom. Potrebujem oboje. Bojujeme s mojím manželom už tretí rok s týmto ochorením a bohužiaľ je to stále horšie. Zo "zázračne vyliečeného" nádoru močového mechúra sme si pod lekárskym dozorom vypestovali infiltráciu do lymfatických uzlín v oblasti slabín, kde má "zapaketované" cievy, z čoho vznikla trombóza a odvtedy picháme fraxiparín. Vďaka Ľudmile za rady, ako pichať. Ja už totiž neviem kde mu ho mám pichať. Ruku má iba ľavú, pretože metastázy mu totálne zožrali ramennú kosť až po úplnú amputáciu pravej ruky. Teraz najnovšie pokračujeme infekciou a ďalším zhubným ochorením v rane po amputácii. A aby som nezabudla na ešte taký malý nádorík na penise, o ktorý prišiel v marci t.r. A ani neviem, či je to už všetko. Ani sa nepýtame. Len poslušne absolvujeme chemošku a RT v OUSA v Blave. Zrovna v tom čase ako Vierka, bol hospitalizovaný a ožarovaný aj manžel. Myslela som na teba Vierka. Ležala si neďaleko. Manžel je bojovník, každý ďalší ošetrujúci lekár je z neho vedľa, že ako dobre vyzerá. Ale bohužiaľ už iba vyzeral. Po tej RT a následne o týždeň po prepustení aj ďalšej dávke CHT je úplne hotový. Nechce nič jesť, má bolesti v bruchu, otvorenú ranu na ramene, a z tých hnusných lepačiek a po RT sa mu trhá spálená koža, a rany nie a nie vyhojiť. Má aj kaval! Vierka, ty si ma s tými tvojími komplikáciami z neho úplne vyplašila. Hrozne sa o neho bojím a ošetrujem ho doma sama. Aj keď mi to inak nerobí problém, nemám skúsenosti, nepoznám lieky a materiály, ktoré by som mohla použiť. A aby toho nebolo dosť, ešte aj sestrička, čo chodí ošetrovať pacientov domov má teraz dva týždne dovolenku. Ešte že ste tu vy a vaše rady a skúsenosti a ten nekonečný optimizmus. Moooc sa snažím, ale mne už dochádza aj dych aj optimizmus. Prepáčte, ja sa pozviecham a budeme bojovať ďalej.
Naposledy upravil Ančika : 07.07.11 at 10:04
11 0
Zoltan Miklos Zoltan Miklos

Zoltan Miklos je offline (nepripojený) Zoltan Miklos

Bývalý IT guru (teraz už len guru)... ...viac
minule som na internete nasiel clanok a neskor aj videa o veci zvanej "phoenix tears". t.j. fenixove slzy. Je to esencialny olej - vytazok z konope. Ma vraj velmi pozitivne ucinky na onkologicke choroby. Je vsak zial ilegalny, kedze obsahuje THC. Chcel by som sa spytat, ci ste uz niekto poculi o tejto veci, resp, ci mate niekto osobne skusenosti. Trochu ma poburuje totiz, ze ked nieco ma taketo pozitivne ucinky na zdravie (a podla toho, co som videl na internete, slovo 'pozitivne' je asi slaby vyraz) ze sa to lekarska veda nesnazi viac badat a ze sa to nepouziva aspon na nejake klinicke testy, ci tak nejak. Napr. v cechach pan dvorak ma problemy s prokuraturo, lebo poskytuje ludom pomoc a vyraba im tieto fenixove slzy. Nie je to tak trochu protiustavne, ze ked mi alopaticka medicina nevie pomoct nedovoli mi zakon bojovat o svoje zdravie (a zivot ) vlastnymi metodami a skusit veci, v ktore verim, ze by mi mohli pomoct?
podla mna konope ma viac pozitivnych vlastnosti, nez negativnych... stavat rastilnu mimo zakon? co tak alkohol, cigarety, lepidla, riedidla? preco prave konope? rastlinu, ktora moze pomoct milionom a da sa vypestovat v podstate zadarmo? hmm... mozno v tom je ten problem... ked dame ludom liecivu rastlinu, ktora lieci rakovinu, ci diabetes, kto bude kupovat drahe lieky? koho tato tema zaujala:
http://www.stream.cz/uservideo/51740...-konopne-pasie

http://www.konopijelek.eu

ocenim, Vase nazory/skusenosti.
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

Ančika Pozri príspevok
Ďakujem všetkým, čo sem prispievajú dobrými radami a optimizmom. Potrebujem oboje. Bojujeme s mojím manželom už tretí rok s týmto ochorením a bohužiaľ je to stále horšie. Zo "zázračne vyliečeného" nádoru močového mechúra sme si pod lekárskym dozorom vypestovali infiltráciu do lymfatických uzlín v oblasti slabín, kde má "zapaketované" cievy, z čoho vznikla trombóza a odvtedy picháme fraxiparín. Vďaka Ľudmile za rady, ako pichať. Ja už totiž neviem kde mu ho mám pichať. Ruku má iba ľavú, pretože metastázy mu totálne zožrali ramennú kosť až po úplnú amputáciu pravej ruky. Teraz najnovšie pokračujeme infekciou a ďalším zhubným ochorením v rane po amputácii. A aby som nezabudla na ešte taký malý nádorík na penise, o ktorý prišiel v marci t.r. A ani neviem, či je to už všetko. Ani sa nepýtame. Len poslušne absolvujeme chemošku a RT v OUSA v Blave. Zrovna v tom čase ako Vierka, bol hospitalizovaný a ožarovaný aj manžel. Myslela som na teba Vierka. Ležala si neďaleko. Manžel je bojovník, každý ďalší ošetrujúci lekár je z neho vedľa, že ako dobre vyzerá. Ale bohužiaľ už iba vyzeral. Po tej RT a následne o týždeň po prepustení aj ďalšej dávke CHT je úplne hotový. Nechce nič jesť, má bolesti v bruchu, otvorenú ranu na ramene, a z tých hnusných lepačiek a po RT sa mu trhá spálená koža, a rany nie a nie vyhojiť. Má aj kaval! Vierka, ty si ma s tými tvojími komplikáciami z neho úplne vyplašila. Hrozne sa o neho bojím a ošetrujem ho doma sama. Aj keď mi to inak nerobí problém, nemám skúsenosti, nepoznám lieky a materiály, ktoré by som mohla použiť. A aby toho nebolo dosť, ešte aj sestrička, čo chodí ošetrovať pacientov domov má teraz dva týždne dovolenku. Ešte že ste tu vy a vaše rady a skúsenosti a ten nekonečný optimizmus. Moooc sa snažím, ale mne už dochádza aj dych aj optimizmus. Prepáčte, ja sa pozviecham a budeme bojovať ďalej.
Anička, máte teda tých problémov požehnane, mali by ste sa obrátiť aj na ADOS, ku mne chodili vyše roka a aj mi ošetrovali kaval, nemusela som 3xdo týždňa chodiť osobne na ARO, akurát ma to stálo dosť peňazí, lebo všetok materiál na ošetrenie som si musela kupovať sama, na ARO to ošetrujú zadarmo a dajú svoj materiál, vobec to nie je lacné, to už určite vieš. A keď je sestrička na dovolenke, oni zabezpečia "náhradnú", ktorá ju zastúpi. Určite to skús vybaviť, nárok na to určite máte a Tebe by sa uľavilo, je to veľká pomoc.
Obdivujem Ťa, niekedy chorobu ťažšie znášajú rodinní príslušníci ako samotný pacient, to vidím aj na svojej rodine. Niekdy veru ja utešujem ich, nie oni mňa. Viem, že je veľmi ťažké pozerať sa na milovaného človeka, ako trpí a nevieš mu pomôcť (zažila so to pri svojej mamke). Len si nikdy nesmieš hovoriť, že "radšej som mala ochorieť ja" - to som urobila ja a asi som si tú chorobu privolala. Niekedy si pri nás fakt užijete, z tých všetkých liekov a bolesti niekedy nemáme "dobrú náladu" a sme nervózni a odnesú si to naši najbližší.
Držím manželovi aj Tebe palce, teraz v lete je šanca, že sa mu polepší, aspoň ja sa vždy v lete cítim lepšie ako v zime, vtedy na človeka skôr zasadne "depka".
Ak potrebuješ s niečím poradiť, len píš, každý z nás má nejaké skúsenosti a ak nie, vieme pozisťovať.
Posielam veľa, veľa pozitívnej energie Vám obom!
17 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
Ančika Pozri príspevok
Ďakujem všetkým, čo sem prispievajú dobrými radami a optimizmom. Potrebujem oboje. Bojujeme s mojím manželom už tretí rok s týmto ochorením a bohužiaľ je to stále horšie. Zo "zázračne vyliečeného" nádoru močového mechúra sme si pod lekárskym dozorom vypestovali infiltráciu do lymfatických uzlín v oblasti slabín, kde má "zapaketované" cievy, z čoho vznikla trombóza a odvtedy picháme fraxiparín. Vďaka Ľudmile za rady, ako pichať. Ja už totiž neviem kde mu ho mám pichať. Ruku má iba ľavú, pretože metastázy mu totálne zožrali ramennú kosť až po úplnú amputáciu pravej ruky. Teraz najnovšie pokračujeme infekciou a ďalším zhubným ochorením v rane po amputácii. A aby som nezabudla na ešte taký malý nádorík na penise, o ktorý prišiel v marci t.r. A ani neviem, či je to už všetko. Ani sa nepýtame. Len poslušne absolvujeme chemošku a RT v OUSA v Blave. Zrovna v tom čase ako Vierka, bol hospitalizovaný a ožarovaný aj manžel. Myslela som na teba Vierka. Ležala si neďaleko. Manžel je bojovník, každý ďalší ošetrujúci lekár je z neho vedľa, že ako dobre vyzerá. Ale bohužiaľ už iba vyzeral. Po tej RT a následne o týždeň po prepustení aj ďalšej dávke CHT je úplne hotový. Nechce nič jesť, má bolesti v bruchu, otvorenú ranu na ramene, a z tých hnusných lepačiek a po RT sa mu trhá spálená koža, a rany nie a nie vyhojiť. Má aj kaval! Vierka, ty si ma s tými tvojími komplikáciami z neho úplne vyplašila. Hrozne sa o neho bojím a ošetrujem ho doma sama. Aj keď mi to inak nerobí problém, nemám skúsenosti, nepoznám lieky a materiály, ktoré by som mohla použiť. A aby toho nebolo dosť, ešte aj sestrička, čo chodí ošetrovať pacientov domov má teraz dva týždne dovolenku. Ešte že ste tu vy a vaše rady a skúsenosti a ten nekonečný optimizmus. Moooc sa snažím, ale mne už dochádza aj dych aj optimizmus. Prepáčte, ja sa pozviecham a budeme bojovať ďalej.
....mojušík, keby som mala v zásobe aj niečo viac, ako len dobré slovo, všetko ti pošlem..takto môžem len mojich anjelov, aby ti dodali silu a energiu...a aj všetkým statočným, ktorých určite nie je len sedem, ale kopa tu medzi nami...chcela by som dobrú vílu, čo všetku bolesť uprace pod koberec a dá ľuďom len šťastie a úsmev...každý niečo chceme...držím palčoky vo vašom boji a stískanec 3D posielam...
8 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Aj mne posli. :-)
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Ančika Pozri príspevok
Ďakujem všetkým, čo sem prispievajú dobrými radami a optimizmom. Potrebujem oboje. Bojujeme s mojím manželom už tretí rok s týmto ochorením a bohužiaľ je to stále horšie. Zo "zázračne vyliečeného" nádoru močového mechúra sme si pod lekárskym dozorom vypestovali infiltráciu do lymfatických uzlín v oblasti slabín, kde má "zapaketované" cievy, z čoho vznikla trombóza a odvtedy picháme fraxiparín. Vďaka Ľudmile za rady, ako pichať. Ja už totiž neviem kde mu ho mám pichať. Ruku má iba ľavú, pretože metastázy mu totálne zožrali ramennú kosť až po úplnú amputáciu pravej ruky. Teraz najnovšie pokračujeme infekciou a ďalším zhubným ochorením v rane po amputácii. A aby som nezabudla na ešte taký malý nádorík na penise, o ktorý prišiel v marci t.r. A ani neviem, či je to už všetko. Ani sa nepýtame. Len poslušne absolvujeme chemošku a RT v OUSA v Blave. Zrovna v tom čase ako Vierka, bol hospitalizovaný a ožarovaný aj manžel. Myslela som na teba Vierka. Ležala si neďaleko. Manžel je bojovník, každý ďalší ošetrujúci lekár je z neho vedľa, že ako dobre vyzerá. Ale bohužiaľ už iba vyzeral. Po tej RT a následne o týždeň po prepustení aj ďalšej dávke CHT je úplne hotový. Nechce nič jesť, má bolesti v bruchu, otvorenú ranu na ramene, a z tých hnusných lepačiek a po RT sa mu trhá spálená koža, a rany nie a nie vyhojiť. Má aj kaval! Vierka, ty si ma s tými tvojími komplikáciami z neho úplne vyplašila. Hrozne sa o neho bojím a ošetrujem ho doma sama. Aj keď mi to inak nerobí problém, nemám skúsenosti, nepoznám lieky a materiály, ktoré by som mohla použiť. A aby toho nebolo dosť, ešte aj sestrička, čo chodí ošetrovať pacientov domov má teraz dva týždne dovolenku. Ešte že ste tu vy a vaše rady a skúsenosti a ten nekonečný optimizmus. Moooc sa snažím, ale mne už dochádza aj dych aj optimizmus. Prepáčte, ja sa pozviecham a budeme bojovať ďalej.
...radšej v texte nič nezvýrazňujem ...respektíve snáď to jedno len ...

...nič iného nezostáva ...



Mama nás vychovávala v duchu ..." keď nemáš čo povedať , tak mlč "....

Tu sa fakt nedá veľa toho nakecať ,takže
7 0
promont maja promont maja

promont maja je offline (nepripojený) promont maja

... mám zavreté ústa ... od nemohúcnosti niečo dodať ... to, čo ste si prežili ... moji zlatí ... všetkých vás v duchu tuho stískam a objímam ...
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Prvý zákon:
Železné pravidlo vzniku rakoviny a rakovinových ekvivalentov

Spuštačom každého ochorenie je emocionálny konflikt. Ide o prvý biologický zákon. Je tzv. železným, pretože má biologickú zákonnú striedmosť. Každý zmysluplný biologický zvláštny program-ochorenie po starom, vzniká Dirk Hamerovým Syndómom - nazvaný podľa mena nebohého syna MUDr. Hamera, to znamená v momente nejakého ťažkého, vysokoakútneho, dramatického, izolatívneho emocionálneho zážitku - šoku a to zároveň na troch úrovnich súčasne: PSYCHIKA – MOZOG – ORGÁN. DHS je niečím, čo príde ako blesk z jasného neba, úplne neočakávane. Šok, ktorý človeka pristihne nepripraveného, vyvoláva v ňom odpor, nedokáže to prijať. Táto udalosť môže pôsobiť aj izolujúco – človek sa bojí o tom hovoriť, alebo nemá vo svojej blízkosti nikoho, komu by sa zdôveril. Vyvoláva tým v sebe absolútnu bezmocnosť, nedokáže to dočasne vyriešiť. Dôležitou súčasťou je jej izolatívne prežitie: nehovoríme o tom, prípadne spomenieme kontúry konfliktu, ale bez sprievodných pocitov, ktoré sme vtedy prežívali. Človek udalosť jednoducho emočne neodventiluje!

Konfliktom alebo šokovou situáciou môže byť strata dieťaťa, partnera, rodičov, práce, či domova. Iným druhom konfliktu môže byť, že nemôžeme niečo “prehltnúť”, “stráviť” (udalosť, správanie človeka).

Biologický konflikt určuje v momente vzniku DHS dokonca aj lokalizáciu ochorenia v mozgu ako tzv. Hamerove ložisko ako aj lokalizáciu na orgáne ako rakovinu alebo tzv. rakovinový ekvivalent. Čím rozsiahlejšie je toto Hamerovo ložisko v mozgu, tým rozsiahlejší je taktiež nádor, nekróza (úbytok buniek) alebo zmeny buniek u orgánu.

Priebeh zmysluplného biologického zvláštneho programu – ,ochorenia po starom, je synchrónne na všetkých 3 úrovniach (PSYCHIKA – MOZOG – ORGÁN), od DHS až k vyriešeniu konfliktu, ďalej cez epileptickú /liečebnú krízu na vrcholku liečivej fázy až k návratu k normálu (normotónii) u pacienta.

Úroveň a závažnosť choroby určujú samozrejme aj energetické, nutričné, psychologické faktory jedinca, ale jej charakter a umiestnenie záležia od prežitej konfliktnej tematiky.

Práve skutočnosť, že akademická medicína nepátra po ozajstných spušťačoch ochorení, zároveň nejde jej o príčinnú terapiu znižuje sa na úroveň liečenie na úroveň: rezania: chirurgia, otravy: alopatická liečba a ožarovania: radioterapia.


.......choď na detskú onkológiu a "... vyprávěj to holubúm ..."

Piaty zákon:
Kvintesencia – Porozumenie každému tzv. ochoreniu ako súčasti historicky vývojových programov prírody

... v prírode neexistuje nič čo by nemalo zmysel...
Táto veta aspoň zmysel dáva...
10 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať