Zavrieť

Porady

11.platová trieda

V roku 2005 som ukončila VŠ II.stupňa a začala učiť na ZŠ vyštudované predmety. V roku 2007 som si urobila rigorózne pokračovanie v odbore a podľa starého zákona som to mala ako náhradu I. kvalifikačnej skúšky. Keďže som ale v roku 2009 išla na MD, podľa nového zákona nespĺňam podmienku na jej uznanie ako I.atestáciu, lebo som nemala čistých päť rokov pedagogickej praxe. Ale tento rok-2011 som v máji ukončila rozširujúce štúdium anglického jazyka a literatúry na UKF v Nitre. Uznáva sa mi teda toto štúdium ako I.atestácia, nakoľko som odborne spôsobilá vyučovať tretí abrobačný predmet? Môžem byť tým pádom zaradená do 11.plat triedy, keď opäť nastupujem do práce tento rok, no stále nemám päť rokov praxe? Lebo nový zákon o tejto podmienke rokov nehovorí.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    zdenka131 je offline (nepripojený) zdenka131

    logopéd, psychopéd, pedagóg, večný študent, absolvent viacerých VŠ ...viac zdenka131
    Po 1.11.2009 nie je možné získanie náhrady kvalifikačných skúšok uznať ako I., resp. II. atestáciu, ak zamestnanec získal náhradu kvalifikačnej skúšky pred 1.11.2009 a podmienky na jej uznanie splnil až po 1.11.2009.
    Naposledy upravil zdenka131 : 10.08.11 at 06:40

    pe.pe je offline (nepripojený) pe.pe

    optimista pe.pe
    silviad Pozri príspevok
    Už mám v ruke jej diplom. Vykonala rigoróznu skúšku a obhájila rigoróznu prácu na univerzite v Nitre 18.11.2011. Prácu začala v septembri 2009, pedagigickú prax nemá 5 rokov a kredity nemá. Pri obhájení práce jej povedali, že má nárok na PT 11. Teraz je v PT 10, v júni 2011 len ukončila adaptačné vzdelávanie. Má nárok na 11? Ďakujem za názory!
    Takže na 11. nárok nemá. To čo jej povedali na fakulte nie je smerodajné. Po 3 rokoch pedag. činnosti je riaditeľ školy môže priznať 60 kreditov. Potom môže dotyčná absolvovať 1. atestáciu a tak sa dostať do 11.

    Podľa §61a zákona 390/2011 (novela 317-ky):

    10)Od 1. januára 2012 za absolvovanie rozširujúceho štúdia podľa § 8a alebo za vykonanie rigoróznej skúšky alebo za vykonanie štátnej jazykovej skúšky z cudzieho jazyka získa pedagogický zamestnanec, ktorý má minimálne tri roky pedagogickej činnosti, a odborný
    zamestnanec, ktorý má minimálne tri roky odbornej činnosti, 60 kreditov, ak týmto zamestnancom nebola za tieto štúdiá alebo za tieto skúšky uznaná do 31. decembra 2011 prvá atestácia.

    Vebi34 je offline (nepripojený) Vebi34

    Vebi34
    Ahoj,
    ako náhrada za 1.atestačnú skúšku rigorózna skúška už neplatí. To platilo do 2009 s podmienkou 5 rokov pedagogickej praxe. Od januára 2012 je v platnosti novela školského zákona, kde sa začína prihliadať na vykonanie rigoróznej skúšky. Ale nie je to automatické pridelenie, ide o

    "Kredity za vykonanie rigoróznej skúšky alebo za vykonanie štátnej jazykovej skúšky z cudzieho jazyka priznáva riaditeľ školy alebo riaditeľ školského zariadenia, ktorý vydá pedagogickému zamestnancovi s najmenej trojročnou pedagogickou praxou alebo odbornému zamestnancovi s najmenej trojročnou odbornou praxou osvedčenie o získaní 60 kreditov; osvedčenie sa vydáva osobitne pre každý druh vykonanej skúšky"
    v 317/2009 §47a

    Sabadka je offline (nepripojený) Sabadka

    Kto ma pozná vie. Sabadka
    Len pre upresnenie ak v júni 2011 ukončila adaptačné, to ako stihla nazbierať kredity, absolvovať atestačné vzdelávanie a spraviť si I. atestáciu do novembra 2011? To nejak nejde do kopy?
    Považuje sa rozširujúce štúdium, ktorým som získala kvalifikáciu na vyučovanie tretieho abrobačného predmetu za I.atestáciu?

    jana46 je offline (nepripojený) jana46

    jana46
    Dobrý večer,
    chcem sa opýtať ak som si urobila pedag.minimum v roku 1996 a učiť som začala v roku 2006. V auguste 2010 som ukončila špecializačné kvalifikačné štúdium informatiky,v pracovnej zmluve mam celkom dole napísané: do započítanej praxe mi uznávajú 8 rokov. Chcem sa opýtať či som splnila všetky podmienky a môžem byť zaradená do 11.platovej triedy.
    ďakujem

    jana46 je offline (nepripojený) jana46

    jana46
    ja som sa zle vyjadrila,mne riaditeľ keď som nastúpila do školy v roku 2006 uznal 4 rokov praxe, lebo ja som pred tým pracovala inde a tak postupne som došla až ku 8 rokom praxe.a tých 8 rokov praxe nieje zápočtových tých mám niečo cez 13 a preto si myslím že tých 8 rokov čo mám v prac. zmluve teraz je pedagogických, veď načo by zápočtové roky boli v mojej zmluve,nemá to logiku.
    ďakujem
    Naposledy upravil jana46 : 21.11.11 at 19:36

    pavlinka je offline (nepripojený) pavlinka

    pavlinka
    Osem rokov máš započítaných odbornej praxe. Ale pedagogickej päť rokov podľa toho čo píšeš nemáš.Musíš si narátať čisto pedagogickú prax keď si učila,bez MD.MD sa ti ráta do odbornej ale nie do pedagogickej praxe.

    jana46 je offline (nepripojený) jana46

    jana46
    ďakujem za odpoveď.Ale čo keď po naštudovaní zákonov riaditeľ uzná tie roky za pedag.prax a uzná 11.plat.triedu. Ty hovoríš že nemám mať 11. čo potom

    miramax1 je offline (nepripojený) miramax1

    miramax1
    zákony sa dajú naštudovať len správne, riaditeľ si ich nemôže vykladať ako sa mu to hodí,
    ak by si mala vyššiu platovú triedu, ako ti patrí, musela by si peniaze získané neoprávnene vrátiť

    silviad je offline (nepripojený) silviad

    silviad
    Dobrý deň! Ja sa len chcem uistiť, či som to pochopila správne. Učiteľka má necelé 2 roky pedagogickej praxe, v júni 2011 ukomčila adaptačné vzdelávanie a v novembri 2011 doniesla papier že ukončila štúdium, má 1.kvalifikačnú skúšku. Nemá ale 5 rokov praxe, takže nemá nárok na 11 PT. Je to správne? Ďakujem za odpoveď!

    pavlinka je offline (nepripojený) pavlinka

    pavlinka
    Podľa mňa keď ukončila adaptačné a v roku 2011 1. kvalifikačnú , tak by mala byť zaradená ako PZ s prvou atestáciou v 11. platovej triede.Ak sa mýlim opravte ma. Ešte sme sa to poriadne nenaučili a už máme novelu.

    silviad je offline (nepripojený) silviad

    silviad
    Aj keď nemá päť rokov pedagogickej činnosti? Nemá ich preto, lebo bola v Anglicku. Ďakujem!

    silviad je offline (nepripojený) silviad

    silviad
    Učiteľka atestačné vzdelávanie začala ešte niekedy pred 11/2009, medzitým bola v Anglicku. Vrátila sa, pracovala na jednej ZŠ kde s ňou nezačali adaptačné. Nastúpila k nám v 09/2010 s praxou 200 dní. Začali sme adaptačné ktoré sa ukočilo v 6/2011. A teraz doniesla papier o 1. kvalifikačnej skúške. O kreditoch sa tam vôbec nehovorí, a na študijnom jej povedali, že má nárok na PT 11. Tak teraz fakt neviem čo s ňou. Ďakujem vopred za názory!

    pe.pe je offline (nepripojený) pe.pe

    optimista pe.pe
    silviad Pozri príspevok
    Učiteľka atestačné vzdelávanie začala ešte niekedy pred 11/2009 - to ťažko, keďže pred 11/2009 atestačné vzdelávanie neexistovalo, medzitým bola v Anglicku. Vrátila sa, pracovala na jednej ZŠ kde s ňou nezačali adaptačné. Nastúpila k nám v 09/2010 s praxou 200 dní. Začali sme adaptačné ktoré sa ukočilo v 6/2011. A teraz doniesla papier o 1. kvalifikačnej skúške - naozaj teraz? s aktuálnym (plus mínus) dátumom? 1. kvalifikačná skúška sa od 1.11.2009 nerobí, nakoľko už neexistuje. O kreditoch sa tam vôbec nehovorí, a na študijnom jej povedali, že má nárok na PT 11. Tak teraz fakt neviem čo s ňou. Ďakujem vopred za názory!
    Silvia, skúste napísať presne čo pred 11/2009 začala dotyčná študovať a aký papier teraz priniesla. Veľmi ťažko sa dá radiť, keď hovoríte v zadaní o veciach, ktoré sú dnes jednoducho nereálne. Potom bude možné niečo poriešiť. Ok?

    silviad je offline (nepripojený) silviad

    silviad
    OK, budem s ňou hovoriť a ešte upresním konkrétne fakty. Zatiaľ mi toto tlmočila riaditeľka, ktorej to celé rozprávala a chcela vedieť, či má nárok na PT 11. Ďakujem!

    silviad je offline (nepripojený) silviad

    silviad
    Už mám v ruke jej diplom. Vykonala rigoróznu skúšku a obhájila rigoróznu prácu na univerzite v Nitre 18.11.2011. Prácu začala v septembri 2009, pedagigickú prax nemá 5 rokov a kredity nemá. Pri obhájení práce jej povedali, že má nárok na PT 11. Teraz je v PT 10, v júni 2011 len ukončila adaptačné vzdelávanie. Má nárok na 11? Ďakujem za názory!

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.