Zavrieť

Porady

euro - hyperinflácia - ochrana prevodom na inú menu

už dlhšiu dobu špekulujem ako ochrániť úspory ... bohužiaľ to s hodnotou našeho eura nevypadá ružovo ... preto by som chcel s mojimi našporenými eurášmi niečo urobiť skôr než sa z nich stanu len bezcenné papieriky a pliešky

nie som zrovna borec pokial sa jedná o financie a jediné možnosti čo ma napadli ako ochrániť peniaze sú:

1. kúpa nehnuteľnosti (problém ale je že ceny nehnuteľnosti hlavne v Ba podľa mňa pôjdu tiež dole, okrem toho nehnuteľnosť treba správne vybrať inak na nej človek prerobí a ja zrovna moc do nehnuteľností nevidím)

2. vraziť to do nejakého podnikania (bohužial nemám s podnikaním skúsenosti a ísť v tomto čase podnikať s tými skúsenosťami čo mám by bolo ako hodiť gupku medzi žraloky

3. zlato alebo diamanty (osobne si myslim že o kúpe zlata som mal uvažovať už davnejšie a nie teraz ked je jeho cena tak vysoko)

4. umenie (do umenia sa vôbec nevyznám takže to je pase)

5. prevod eura na iné stabilnejšie meny ako napr švajčiarsky frank alebo austalsky dolar alebo singapursky dolar


môže mi niekto poradiť aké sú spojené výhody a nevýhody prevodu eura na vyššie uvedené meny ? či by to bola vhodná ochrana svojich úspor pred hyperinfláciou ?

prípadne ak máte iné nápady ako ochrániť financie tak skúste poradiť. Jedná sa o sumu cca 40 000 eur. Málo na to s tým niečo robiť ale veľa na to aby to zožrala hyperinflacia.
Naposledy upravil SamuelG : 20.12.11 at 09:58
Usporiadat
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
http://ekonomika.sme.sk/c/6209202/ne...m-vynosom.html Nie som ekonom.Ale zrejme to znamená to že v priebehu 6 mesiacov sa niečo udeje.Gréci majú peniaze len na dva mesiace.Už ich slušne viacerý ekonomovia a politici posielajú do pi....možno to s tým súvisí.
0 0
SamuelG SamuelG

SamuelG je offline (nepripojený) SamuelG

do kelu a mne stale ostalo 20 000 eur a neviem ako ich mam ulozit aby som o ne neprisiel. Snazil som sa kupit nehnutelnost nejaku tu chatku na rekreaciu ale bohuzial za tuto cenu sa mi to doposial nepodarilo

tu ornu podu to neviem ako kupit v tom sa vobec nevyznam ako mi tu niekto radil

a k tomu aby som to previedol na inu menu ako napr australsky dolar som sa doposial nedopatral k tomu ci je to vhodne alebo je to blbost
0 0
rado3105 rado3105

rado3105 je offline (nepripojený) rado3105

Mozno by som menil na rubel, turecke peniaze... Asi treba brat viac faktorov do uvahy. Za par rokov sa v europe predpoveda velka sila Polska(jeden z najvyspelejsich statov spolu s madarskom). Turecko, Japonsko maju byt svetove velmoci...
Orban pekne vycitil co sa deje v EU. Neni blby, a zaujimave ako sa chytaju slamky cela EU, lebo takto kedze ma centralnu banku pod kontrolou euzlodeji ju neokradnu. Coskoro padne Grecko...potom pojde euro do sraciek a tipujem ekonomicky rast madarska....
0 0
SamuelG SamuelG

SamuelG je offline (nepripojený) SamuelG

fuha no tak takyto scenar som este vazne nepocul od nikoho

ale je to pekne naprd .. clovek pol zivota setri aby mal nejaku financnu rezervu a napokon o tie peniaze pride kvoli hyperinflacii a deflaci a este bohvie comu este .. normalne zavidim tym co jednoducho sa nekaslali a kupovali si co chceli a kaslali na financne rezervy proste zarobili minuli a uzivali si ... setrit sa vazne neoplati
0 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
Tak to Maďarsko neviem z čoho by malo rásť/ žeby pick saláma alebo Gyulai kolbás?/Maďari su v takých sračkách že sa z nich nedostanu ani za 10 rokov.Poliaci to je iná káva , tam ten rast verím.
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
220870 Pozri príspevok
http://ekonomika.sme.sk/c/6209202/ne...m-vynosom.html Nie som ekonom.Ale zrejme to znamená to že v priebehu 6 mesiacov sa niečo udeje.Gréci majú peniaze len na dva mesiace.Už ich slušne viacerý ekonomovia a politici posielajú do pi....možno to s tým súvisí.
Bude dvojrýchlostná europa. To je jasne. Prečo by niekto nakupil dlhopisy so zapornym vynosom. Tu ide o ine istoty.
0 0
SamuelG SamuelG

SamuelG je offline (nepripojený) SamuelG

však toto ... lenze kde maju brat istoty obycajni ludia so svojimi usporami ... mna by vazne zaujmalo ako to riesia ini ludia mojej triedy ... ale skor sa mi zda ze to riesi len minimum ludi ... co sa pytam v okoli ludi co poznam tak nik z nich to neriesi
0 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
20.000 niesu peniaze aby si tu špekuloval už mesiac čo s nimi urobiť .
0 0
SamuelG SamuelG

SamuelG je offline (nepripojený) SamuelG

ako to myslis ze to nie su peniaze aby som spekuloval co s nimi urobit ? ... to vazne nechapem ... pre niekoho je to dost penazi na to aby o ne prisiel
0 0
brodozz brodozz

brodozz je offline (nepripojený) brodozz

Ja € verim,kazdu menu z casu na cas oslaby inflacia,posledne roky sa financne spravam tak ze rozdiel kredit. a debet.operacii na ucte su vyrovnane al 5% do plusu,uspory na rocnej vklad.knizke su urokovane skoro rovnako aka bola inflacka v 2011,investovat do drahych kovov,umenia,pozemkov atd, je pre tych cosu uz davno za vodou,
0 0
SamuelG SamuelG

SamuelG je offline (nepripojený) SamuelG

tiež by som chcel euru verit ... bohuzial zakazdym ked si precitam rano noviny tak jedine co sa mi s eutom spaja je hyperinflacia deflacia alebo zanik a nasledna hyperinflacia a podobne

bohuzial chybaju v tych novinach aj nejake pozitivne clanky ohladne eura pretoze co sa eura tyka je na 98 percent len negativne
0 0
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto
JAK VZNIKLA KRIZE:

Helga je vlastníkem baru.
Zjišťuje, že téměř všichni její zákazníci jsou nezaměstnaní alkoholici, a jako takoví si již nemohou dovolit podporovat její bar.
Aby tento problém vyřešila, přichází s novým reklamním plánem, který jejím zákazníkům umožňuje pít nyní a platit později.
Helga si zaznamenává vypité nápoje v knize (čímž poskytuje zákazníkům úvěr).
Její reklamní strategie "pij nyní, plať později" se rozkřikne a vdůsledku toho proudí do jejího baru stále větší počet zákazníků.
Brzy má největší prodeje ze všech ve městě.
Tím, že umožňuje svým zákazníkům neplatit okamžitě, nesetkává se Helga s odporem, když v pravidelných intervalech zvyšuje ceny vína a piva,nejvíce konzumovaných nápojů.
Následně se její hrubý prodej zvýší obrovsky. Mladý a dynamický vice-prezident v místní bance pochopí, že tyto dluhy zákazníků představují cenná budoucí aktiva, a zvyšuje Helze její úvěrový limit.
Nevidí žádný důvod k nepřiměřeným obavám, protože má jako kolaterál dluhy nezaměstnaných alkoholiků!!!
V sídle banky experti na obchodování najdou způsob, jak vydělat obrovské provize a jak přeměnit tyto zákaznické úvěry na CHLASTACÍ DLUHOPISY.
Tyto "cenné papíry" jsou zabaleny a zobchodovány na mezinárodních trzích s cennými papíry.
Naivní investoři opravdu nechápou, že cenné papíry, které jsou jim prodávány jako "zajištěné dluhopisy" AA, jsou ve skutečnosti dluhy Nezaměstnaných alkoholiků.
Nicméně ceny dluhopisů neustále rostou!!" a tyto cenné papíry se brzy stanou nejprodávanějšími instrumenty nějakých předních brokerských domů.
Jednoho dne, ačkoliv ceny dluhopisů stále rostou, manažer rizik v původní místní bance rozhodne, že je čas požadovat zaplacení dluhů vytvořených pijáky v baru Helgy. Informuje o tom Helgu.
Helga pak požaduje zaplacení po svých notorických kunšaftech, ale protože jsou to nezaměstnaní alkoholici, nemohou své chlastací dluhy splatit.
Protože Helga nemůže dostát svým úvěrovým závazkům, je nucena zbankrotovat.
Bar zavírá a 11 zaměstnanců přichází o práci.
Ceny chlastacích dluhopisů přes noc spadnou o 90%. Zkolabovaná hodnota dluhopisových aktiv zničí likviditu banky a zabrání ji vydat nové úvěry, čímž dochází k zmrazení úvěrů a ekonomické aktivity ve společnosti.
Dodavatelé baru Helgy ji poskytli štědré prodloužení termínů splatnosti a investovali do dluhopisů penzijní fondy svých firem. Nyní zjišťují, že čelí odpisům jejích špatných dluhů a ztrátě více než 90% předjímané hodnoty dluhopisů.
Její dodavatel vína také vyhlašuje bankrot, zavírá rodinnou firmu, která přetrvala tři generace, její dodavatel piva je převzat konkurencí, která okamžitě uzavírá místní pivovar a propouští 150 lidí. Naštěstí však banka, brokerské domy a jejich vedení jsou zachráněni a nouzově vyplaceni miliardami od vlády, bez jakýchkoliv podmínek.
Zdroje potřebné pro toto nouzové vyplacení jsou získány novými daněmi uvalenými na zaměstnané, střední třídu, abstinenty, kteří nikdy v baru Helgy nebyli.
Už chápete, jak vzniká krize?... :-)
0 0
day day

day je offline (nepripojený) day

duves to je dobre, asi prestanem platit tej mojej "barmanke"
0 0
jozo0205 jozo0205

jozo0205 je offline (nepripojený) jozo0205

mam na tuto temu rovnaky nazor, ako p. SamuelG, chcem sa opytat ci ste to nejako poriesili, dakujem za Vas nazor. Môzete mi napisat aj SS, mozeme sa o tom porozpravat. Dakujem za nazor
0 0
lalovic lalovic

lalovic je offline (nepripojený) lalovic

SamuelG Pozri príspevok
už dlhšiu dobu špekulujem ako ochrániť úspory ...
prípadne ak máte iné nápady ako ochrániť financie tak skúste poradiť. Jedná sa o sumu cca 40 000 eur. Málo na to s tým niečo robiť ale veľa na to aby to zožrala hyperinflacia.
Nepocuvat vsetky sprostosti
Niekto hovoril, ze investovat doborovicky - na terminaku mas 4 % p.a. a tu 40 % hned.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať