Zavrieť

Porady

Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

sito je offline (nepripojený) sito

sito
Re: Sú merače na radiátoroch podvod ?? III. Príspevok č. 66, autor IvanPK
Áno, výhoda je že máme vlastnú kotolňu, sú tam 2 x kotly Buderus (116 Kw) a 2 x zasobníky po 300 l na TÚV, pre 24 bj, máme vonkajšie čidlo, ktoré reaguje na vonkajšiu teplotu a v noci od 23.00 do 05.00 je nadstavený mierny útlm, pred rekonštrukciou tam boli 3 x kotly ETA (maďarská výroba 106 Kw) a 2 x po 1500 l zásobníky na TÚV - strašné - ale plyn bol lacnejší, v 2004 sme zateplili, vyreguľovali a vymenili všetky okná a dvere - každý rok priemerne šetríme 5000 ečiek na plyne a máme teplo...ak sa pamätám, keď prišla do platnosti nejaká vyhláška, že musia byť merače, požiadali sme o výnimku a predstavte si, potom ju zmenili a nie sú povinné...koľko bytoviek si ich namontovalo a ešte montáž a kúpu im zaplatil centrálny dodávateľ tepla....je to na rozhodnutí vlastníkov....je to tak ako som včera pozeral v TV, že prečo je drahšia pítná voda a tá pracovníčka povedala - pretože, klesá spotreba vody !!!
-----------------------------------------


Áno, nie je nad vlastnú kotolňu v bytovom dome! Jasne, nie je to tiež bez starosti, ale nie je dom viazaný na dodávateľa tepla a hlavne na to, že dom musí uhradiť povinné náklady, ale nemusí ho trápiť úhrada nie len primeraného zisku dodávateľa tepla. Aj v obrázkoch si uviedol, ako vypadá vaša kotolňa, nedá sa iné, len vás pochváliť. Zníženie nákladov na byt v priemere o 208 eur. Dobre!!! Povinné boli od roku 1991 do roku 1997. Potom bola povinnosť zo zákona vypustená. Od roku 2004 museli súhlasiť všetci. Od roku 2007 stačí nadpolovičná väčšina a od roku 2010 platí vyhláška 358/2009. Takže, ak nadpolovičná väčšina, tak všetci.

Ako si písal, spravili ste všetko preto, aby ste znížili spotrebu plynu na vykurovanie. Zaujímalo by ma, ako rozpočítavate náklady? Spočítate všetky položky, plyn, kuriča, revízie ... prepočítate na kWh? A jednu vec, je to vaše rozhodnutie a je v súlade so zákonom, že nechcete pomerové meranie. Viete, že ako celok ušetríte, ale nikdy sa nedozviete kto sa viac podieľa na potrebe tepla v jednotlivých bytoch, či by nemal niekto predsa len platiť viac ako je priemer na jeden m2 v dome. Ale ak všetci vlastníci pochopia ako nastaviť termostatické hlavice, dovyregulovať vykurovací systém, pomerové meranie je zbytočné. Nič neušetrí, nezníži spotrebu tepla.

Je to niečo ako váha u mäsiara, tá ti tiež nič neušetrí, ak je ciachovaná, overená len uistí kupujúceho, že dostal toľko mäsa, o koľko požiadal, prípadne +/- 10 dkg. Je to priamy obchodný styk. U vás ste v priamom obchodnom styku s plynárňami. Náklady sa na jednotlivé byty rozpočítavajú. Pri dodávatelovi je v priamom obchodnom styku dom, náklady sa tiež rozpočítavajú na jednotlivé byty.

Bežne je to tak, že väčšina vlastníkov sa o spôsob rozpočítania nezáujíma, ba správca vie informácie aj zatajovať, aby si vlastníci nemohli spraviť predstavu ako sú náklady rozpočítané na jednotlivé byty. V tom prípade sa dá povedať, že to meranie je podvod. Vlastne každá firma, ktorá sa zaoberá výrobou Prístrojov pomerového merania má svoje veci, na základe ktorých sa upravujú zaznamenané jednotky, ks. Niekto to nazýva bulharské konštanty. Ale sú veci, ktorých rozpočítanie sa už dá kontrolovať, len treba trocha chcieť. Každý dom má svoje špecifiká, aj rovnaké domy nie sú rovnaké, už len preto, že v dome bývajú iní vlastníci s rôzným prístupom k svojmu majetku. Teda aj k rozpočítaniu nákladov za vykurovanie.

Ono je treba vidieť, sledovať čo sa deje v dome s teplom viac rokov, aby sa dalo uvažovať o objektívnejšom rozpočítaní nákladov za teplo.

duves je offline (nepripojený) duves

Niekto duves
Paskov, prosím ťa, nelinkuj sem žiadne članky Csc architektov, čo píšu kadejake žvásty. Nejakych docentov a pod.

A ked si sa pytal na tu jalovú vodu. Tak takto sa ma vec. Napíš mi, ako funguju, na akom principe tieto pomerové rozdelovače vykurovacích nákladov a ja ti vysvetlím teda, čo je to jalová voda.
http://www.yzamer.sk/produkty/meraci...acich-nakladov

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

PASKOV
PRVN není měřidlo, aproto nic nenaměří.

Doporučuji autorovi témy nastudovat základy metrologie.

Děkuji za pochopení.

PASKOV je offline (nepripojený) PASKOV

PASKOV
Jedinečná příležitost prezentovat: * jalovou vodu *

20. medzinárodná konferencia VYKUROVANIE 2012

Datum: 6.1.2012 | Organizace: Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia

27. 2. - 2. 3. 2012 sa uskutoční v Novoľubovnianskych kúpeľoch už 20. medzinárodná konferencia VYKUROVANIE 2012, ktorej hlavným organizátorom je Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia (SSTP).


Nosnou témou bude tentoraz "Trvalá udržateľnosť, energetická efektívnosť a environmentálna bezpečnosť"
.
Je zrejmé, že aj vykurovanie budov, v celom svojom procese, teda od výroby, cez akumuláciu a distribúciu, až po odovzdávanie tepla, musí napĺňať atribúty nosnej témy, teda malo by byť: udržateľné, efektívne a bezpečné.

Pokračování...

http://vytapeni.tzb-info.cz/8170-20-...kurovanie-2012

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

hubatá
Určite je to podvod, ako aj celý prevod králikární do osobného vlastníctva so zhrdzavenými rozvodmi teplej a studenej vody.....

Sú merače na radiátoroch podvod???? IV.

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.