Zavrieť

Porady

No čo, koho budete voliť PENTU alebo J&T ?

Vyzerá to tak, že vyhrá ten najprefíkanejší.
Ten čo vie, čo chce národ počuť...
Čo vie, že si ľudia zaslúžia.... sľuby.

Usporiadat
SamuelSK SamuelSK

SamuelSK je offline (nepripojený) SamuelSK

Samuel
Tiez ma to zaujima, neviem kam mam naliat nejake peniaze
Maju hentie (ako ich nazvat? firma by bola asi urazka ) nejake akcie?
To chce insidersku info, tak hadze vase hlasy
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
SamuelSK Pozri príspevok
Tiez ma to zaujima, neviem kam mam naliat nejake peniaze
Maju hentie (ako ich nazvat? firma by bola asi urazka ) nejake akcie?
To chce insidersku info, tak hadze vase hlasy
Ak Ti nejaké ostali tak ja Ti pošlem č. účtu.
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Prezraď koho ty, možno sa pridám
0 0
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Ludia by vobec nemali ist k volbam. Ak pojdu, zlegitimizuju vsivakov, ktori z volieb vzidu. Volebnu ucast nezvysujem roky. Je to ako s Harwardskymi fondami. Ludia pristupili na privatizaciu, tak sa privatizovalo. Kto sa bije o svoj smrek, druhemu sa bije o celu horu.
0 0
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Sláviu kapital.
0 0
Filip Glasa Filip Glasa

Filip Glasa je offline (nepripojený) Filip Glasa

Založil som Finstat.sk
J&T nie sú jediní oligarchovia pôsobiaci na Slovensku. Čo sa týka politických strán, tak treba porozmýšľať koho sponzorujú: Široký, Brheľ, Weissovci, Lexovci, Istrolapitál, Világyi, a mnoho ďalších.
0 0
Anna1974 Anna1974

Anna1974 je offline (nepripojený) Anna1974

Môj psík sa pred dvoma dňami vykadil na kandidátnu listinu, omylom mi padla na zem....takže jednoznačne rozhodol, kde patria títo nenažraní všiváci !!
7 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

Bastian Pozri príspevok
Vyzerá to tak, že vyhrá ten najprefíkanejší.
Ten čo vie, čo chce národ počuť...
Čo vie, že si ľudia zaslúžia.... sľuby.
Pekne si to skomentoval.
Vyzerá to tak, že naozaj vyhrá ten najprefíkanejší.
Nuž tak to už na svete chodí. Hlavne medzi sprostými vyhráva ten najprefíkanejší, lebo len on počíta s tou ľudskou hlúposťou.
-------------------------------------------------
Na druhej strane sa nič vážne nedeje, lebo si nevolíme žiadnu zmenu.
Zas si volíme len nejakého baču, ktorý nás bude pásť a dojiť.
Ľudia dúfajú, že sa nájde bača, ktorý ich nebude pásť, ale kŕmiť. Pritom stále zabúdajú, že bača ovce nikdy nekŕmi. Bača len pasie.
--------------------------------------------------------------
No a nakoniec je naozaj jedno, ktorý bača ich pasie.
5 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

jar88 Pozri príspevok
Pekne si to skomentoval.
Vyzerá to tak, že naozaj vyhrá ten najprefíkanejší.
Nuž tak to už na svete chodí. Hlavne medzi sprostými vyhráva ten najprefíkanejší, lebo len on počíta s tou ľudskou hlúposťou.
-------------------------------------------------
Na druhej strane sa nič vážne nedeje, lebo si nevolíme žiadnu zmenu.
Zas si volíme len nejakého baču, ktorý nás bude pásť a dojiť.
Ľudia dúfajú, že sa nájde bača, ktorý ich nebude pásť, ale kŕmiť. Pritom stále zabúdajú, že bača ovce nikdy nekŕmi. Bača len pasie.
--------------------------------------------------------------
No a nakoniec je naozaj jedno, ktorý bača ich pasie.
Ahoj jardo, ešteže si prišiel, lebo absencia múdrosti bez Teba tu už naberala vážnych rozmerov. Takže hovoríš, že potencionálne by voľby mohli dopadnúť dobre, ale reálne nedopadnú, LEBO BAČA Poviem Ti, posun u Teba nastal významný. Vieš, aký je rozdiel medzi potencionálnym? Prepáč, Dušan Č. a ostatní kultivovaní.

Potencionalne a realne



Otec pozera TV, pride za nim maly syncek a pyta sa ho: " Ocko, aky
je rozdiel medzi potencionalne a realne?" Otec mu hovori: "Mhh ...
akoby som Ti to ... no chod sa spytat mamy, ci by sa za milion eur
vyspala s Kevinom Costnerom, tvojej sestry ci by sa za milion eur vyspala
s Tomom Cruisom a tvojho brata ci by sa za milion eur vyspal s
Bradom Pittom." za chvilu sa maly vrati a referuje: "Mama
povedala, ze by sa s nim vyspala aj za menej, sestra ze je to jej sen a moj
brat povedal,
ze za milion eur by dal aj Eltonovi Johnovi." Na to mu otec odpovie: "Tak
vidis, teraz to
pochopis. Potencionalne by sme sa stali milionarmi a realne mame
doma dve kurvy a buzika.













8 0
anklar anklar

anklar je offline (nepripojený) anklar

Anklar
Pozdravujem Poradu! Pozdravujem ťa, Bastian. Dávno som tu nebola. Akosi zbytočne citlivo som vnímala vzájomné ataky, ktoré na tejto stránke nemajú čo hľadať. Vytvorila som si obraz o Porade, o jednej komunite ľudí, ktorí chcú pomáhať, chcú odovzdávať svoje vedomosti a skúsenosti bez nároku na odmenu. Medzi týchto skvelých ľudí sa však miešajú aj takí, ktorí chcú len prezentovať svoje názory na čokoľvek. A útočia . Z takého si zvyčajne neprosím.
A hľa, dostala som sa k politikom.
Ešte však nie celkom. Aby som vstúpila do témy, k tomu ma motivoval Kormi, nádherný kocúrik, ktorý sa rozcvičoval v záhrade a v letku chytil prekrásneho ďatlíka. Nezjedol ho, zabil ho. Pre hračku. Povedala som mu do duše, povedala som mu svoj nekompromisný názor na jeho čin. Pozeral na mňa síce akože skormútene, ale flegmaticky zavlnil chvostíkom a, uvidiac otvorené dvere, rýchlo vbehol do domu. (Dom – zázemie, bezpečie, prepožičanie sily, ochrana)
Som späť, u politikov, strán, volieb.
Nepôjdem voliť!!! Azda prvýkrát v živote. Je to môj postoj, môj názor a nežiadam ťa, vážený Poraďák, aby si so mnou súhlasil. Nežiadam ťa však ani o to, aby si na mňa pre tento môj postoj útočil, povrával, znevažoval ma. Ale komunikuj, prezentuj svoj názor, svoj postoj, bez náznaku agresivity, konštruktívne – to áno. To už áno.
Z môjho terajšieho postoja je jednoznačne zrejmé, že politikov, poslancov a strán v našom štáte mám plné zuby. Nevážim si ich, nemám pred nimi žiadny rešpekt. Tu potrebujem zdôrazniť, že napriek tomu ich nehádžem úplne všetkých do jedného vreca. Viem, nájdu sa medzi nimi i občania! s rovnou chrbticou a dobrým svedomím, s citom pre správne kroky, správne veci. Toto zdôrazňujem!
Avšak, nech je ten občan!, ktorý sa s dostatkom počtu voličských hlasov dostal/dostane do parlamentu akokoľvek správny človek, dosiahne príliš málo svojou činnosťou. Prečo? Nuž, lebo bude robiť to, čo mu káže jeho strana. A prevažná väčšina občanov(!) a strán vstupuje do politiky s jasným vedomím, že bude ovplyvňovaná prevažujúcim faktorom, ktorým sú peniaze a moc. Uff, veď pre toto sa do toho Domu (parlamentu) veľmi oplatí nasťahovať. Ak možno, tak na čo najdlhšiu dobu, no nie?
Všimol si si, vážený Poraďák, že keď som použila slovo občan, dala som zaň výkričník? Zámerne. Totiž občania!, ktorí sa dostali/dostanú do parlamentu, sú naozaj občania. Avšak, čo sa s nimi zrazu udeje? Zrazu prestanú byť občanmi! , zrazu sa stali „nie bežnými občanmi (?)“. Neviem, či sa vtedy niečo deje v oblasti môjho sebavedomia, ale cítim silnú nevôľu keď počujem, ako politici používajú slovné spojenie „bežný občan“. Šľak ma ide trafiť (nepožičala som si túto vetičku od neb. pána Satinského, skutočne ma z nich ide šľak trafiť). Čiže, keď zabudol vôl, že teľaťom bol, ja som na to nezabudla a budem ho naďalej považovať za teľa. (A mám ho plné zuby.)
Len čo sa občan! dostane do parlamentu, jeho sebavedomie napučí, naleje sa na komunitnej úrovni – poslanci v parlamente = jedna samostatná komunita = „vyššia kasta“. Takto si to sami zariadili, lebo sme proti tomu nenamietali. Tu poukazujem ale aj na ich trestnoprávnu imunitu. Nemajú mať žiadnu imunitu, okrem tej vnútroparlamentnej, aby si beztrestne mohli vzájomne nadávať, koľko im srdce ráči. (Fakt ich mám ich plné zuby.)
Vláda
Mnohokrát sa zamýšľam aj nad tým, či slovo „vláda“ nie je trochu aj škodlivé pre tých našich volených/zvolených občanov!. Totiž, automaticky v nich evokuje to, že „a teraz sme tu my pánmi!“ a podľa toho sa aj, žiaľ, správajú. (Aj preto ich mám plné zuby.)
Zamýšľam sa, či by nebolo vhodné rozmýšľať nad iným, možno vhodnejším výrazom pre komunitu, ktorá v súťaži o hlasy voličov vyhrala a ktorá teda bude spravovať túto spoločnosť, kým ju nenahradia iní výhercovia. V krajine je plno nesmierne vzdelaných, inteligentných ľudí, o.i. jazykovedcov - nebolo by to azda pre nich zábavné a užitočné zároveň – vymyslieť taký výraz pre kormidelníkov/správcov štátu, ktorý by v nich pocit moci neevokoval? Ja vladárov rozhodne odmietam nechcem ich, nepotrebujem ich. (Mám ich plné zuby.)
Kontrola
Uvedomujeme si naozaj, že výhercov súťaží o naše voličské hlasy v ďalších obdobiach vôbec nekontrolujeme? No, možno áno. Ale! Uvedomujeme si, že si nevytvárame (lebo všetko si musíme vytvoriť, však) žiadne podmienky pre to, aby sme týchto výhercov súťaže o naše voličské hlasy kontrolovali? A prečo ich nekontrolujeme? Z akého dôvodu súhlasíme, aby sa tá zvolená komunita „kontrolovala“ len vo vnútri, sama? Tak mi napadlo, že ja by som si vedela predstaviť Deň občana v parlamente, povedzme raz za mesiac, kedy by si hociktorý občan, ktorý o to požiada, vzal túto komunitu na raport v hocijakej konkrétnej oblasti. Ale, komplexne . Žiadať od nich vysvetlenia. (Lebo „bežný občan“ používa aj zdravý rozum, kým „nie bežný občan!“ používa iba veľmi škodlivú „politickú dohodu“) Plus k tomu žiadať aj snímanie televíziou, aby to „nie bežní občania!“ nemohli zakamuflovať. Skontrolovať, kto, prečo nie je na svojej stoličke. Samozrejme, všetko premyslene, je tam toho viacej, aby si zase kvalifikovaní manažéri nemysleli, že si to predstavujem jednoducho! Totiž keď ich nijako nekontrolujeme, robia si to, čo vieme, že robia. (A ja toho mám plné zuby.)

No, mám toho na srdiečku veľa, čo by som ešte chcela povedať a už aj tak som ťa, vážený Poraďák, asi unudila svojimi úvahami. Možno pochopíš, prečo nepôjdem voliť. Preto, lebo poslancov, politikov a strán v tomto štáte mám plné zuby!
Na záver: Čakala som raz v Bratislave na hl. stanici na vlak. Rozprávali sa potichu dvaja muži. Bola som na peróne za stĺpom, možno ma nezbadali. Jeden hovorí druhému: „ Vstúp do strany, ale ihneď. Je to veľmi dobrý džob.“
7 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Krásna úvaha K....ka.
Je to naozaj veľmi dobrý džob. Len sa poobzerajte okolo seba, ako sa zmenil život a majetkové pomery predsedíkom rôznych strán, či už parlamentných, alebo aj mimoparlamentných. Aké polyfunkčné domy v centrách miest, týmto maličkým funkcionárikom hovoria "ocko" a do tých goríl vo vysokej politike, radšej ani nebudem vŕtať- zabezpečené sú desiatky ich generácií . Oni na nás môžu kašľať a verte, že sa aj teraz keď majú všeličo za ušami z nás rehocú a považujú za blca každého z nás kto nemá konto aspoň so 6-timi nulami. Fuj,fuj,fuj - známy to výraz jedneho ministra.
6 0
jar88 jar88

jar88 je offline (nepripojený) jar88

anklar Pozri príspevok
Pozdravujem Poradu! Pozdravujem ťa, Bastian. Dávno som tu nebola. Akosi zbytočne citlivo som vnímala vzájomné ataky, ktoré na tejto stránke nemajú čo hľadať. Vytvorila som si obraz o Porade, o jednej komunite ľudí, ktorí chcú pomáhať, chcú odovzdávať svoje vedomosti a skúsenosti bez nároku na odmenu. Medzi týchto skvelých ľudí sa však miešajú aj takí, ktorí chcú len prezentovať svoje názory na čokoľvek. A útočia . Z takého si zvyčajne neprosím.
A hľa, dostala som sa k politikom.
Ešte však nie celkom. Aby som vstúpila do témy, k tomu ma motivoval Kormi, nádherný kocúrik, ktorý sa rozcvičoval v záhrade a v letku chytil prekrásneho ďatlíka. Nezjedol ho, zabil ho. Pre hračku. Povedala som mu do duše, povedala som mu svoj nekompromisný názor na jeho čin. Pozeral na mňa síce akože skormútene, ale flegmaticky zavlnil chvostíkom a, uvidiac otvorené dvere, rýchlo vbehol do domu. (Dom – zázemie, bezpečie, prepožičanie sily, ochrana)
Som späť, u politikov, strán, volieb.
Nepôjdem voliť!!! Azda prvýkrát v živote. Je to môj postoj, môj názor a nežiadam ťa, vážený Poraďák, aby si so mnou súhlasil. Nežiadam ťa však ani o to, aby si na mňa pre tento môj postoj útočil, povrával, znevažoval ma. Ale komunikuj, prezentuj svoj názor, svoj postoj, bez náznaku agresivity, konštruktívne – to áno. To už áno.
Z môjho terajšieho postoja je jednoznačne zrejmé, že politikov, poslancov a strán v našom štáte mám plné zuby. Nevážim si ich, nemám pred nimi žiadny rešpekt. Tu potrebujem zdôrazniť, že napriek tomu ich nehádžem úplne všetkých do jedného vreca. Viem, nájdu sa medzi nimi i občania! s rovnou chrbticou a dobrým svedomím, s citom pre správne kroky, správne veci. Toto zdôrazňujem!
Avšak, nech je ten občan!, ktorý sa s dostatkom počtu voličských hlasov dostal/dostane do parlamentu akokoľvek správny človek, dosiahne príliš málo svojou činnosťou. Prečo? Nuž, lebo bude robiť to, čo mu káže jeho strana. A prevažná väčšina občanov(!) a strán vstupuje do politiky s jasným vedomím, že bude ovplyvňovaná prevažujúcim faktorom, ktorým sú peniaze a moc. Uff, veď pre toto sa do toho Domu (parlamentu) veľmi oplatí nasťahovať. Ak možno, tak na čo najdlhšiu dobu, no nie?
Všimol si si, vážený Poraďák, že keď som použila slovo občan, dala som zaň výkričník? Zámerne. Totiž občania!, ktorí sa dostali/dostanú do parlamentu, sú naozaj občania.(tu by sa mi žiadal otáznik) Avšak, čo sa s nimi zrazu udeje? Zrazu prestanú byť občanmi! , zrazu sa stali „nie bežnými občanmi (?)“. Neviem, či sa vtedy niečo deje v oblasti môjho sebavedomia, ale cítim silnú nevôľu keď počujem, ako politici používajú slovné spojenie „bežný občan“. Šľak ma ide trafiť (nepožičala som si túto vetičku od neb. pána Satinského, skutočne ma z nich ide šľak trafiť). Čiže, keď zabudol vôl, že teľaťom bol, ja som na to nezabudla a budem ho naďalej považovať za teľa. (A mám ho plné zuby.)
Len čo sa občan! dostane do parlamentu, jeho sebavedomie napučí, naleje sa na komunitnej úrovni – poslanci v parlamente = jedna samostatná komunita = „vyššia kasta“. Takto si to sami zariadili, lebo sme proti tomu nenamietali. Tu poukazujem ale aj na ich trestnoprávnu imunitu. Nemajú mať žiadnu imunitu, okrem tej vnútroparlamentnej, aby si beztrestne mohli vzájomne nadávať, koľko im srdce ráči. (Fakt ich mám ich plné zuby.)
Vláda
Mnohokrát sa zamýšľam aj nad tým, či slovo „vláda“ nie je trochu aj škodlivé pre tých našich (je tu veľa "občanov", ktorým Ficovo vyjadrenie, že predsa vláda, je odvodené od slova vládnuť nevadí,)volených/zvolených občanov!. Totiž, automaticky v nich evokuje to, že „a teraz sme tu my pánmi!“ a podľa toho sa aj, žiaľ, správajú. (Aj preto ich mám plné zuby.)
Zamýšľam sa, či by nebolo vhodné rozmýšľať nad iným, možno vhodnejším výrazom pre komunitu, ktorá v súťaži o hlasy voličov vyhrala a ktorá teda bude spravovať túto spoločnosť, kým ju nenahradia iní výhercovia. V krajine je plno nesmierne vzdelaných, inteligentných ľudí, o.i. jazykovedcov - nebolo by to azda pre nich zábavné a užitočné zároveň – vymyslieť taký výraz pre kormidelníkov/správcov štátu, ktorý by v nich pocit moci neevokoval? Ja vladárov rozhodne odmietam nechcem ich, nepotrebujem ich. (Mám ich plné zuby.)
Kontrola
Uvedomujeme si naozaj, že výhercov súťaží o naše voličské hlasy v ďalších obdobiach vôbec nekontrolujeme? No, možno áno. Ale! Uvedomujeme si, že si nevytvárame (lebo všetko si musíme vytvoriť, však) žiadne podmienky pre to, aby sme týchto výhercov súťaže o naše voličské hlasy kontrolovali? A prečo ich nekontrolujeme? Z akého dôvodu súhlasíme, aby sa tá zvolená komunita „kontrolovala“ len vo vnútri, sama? Tak mi napadlo, že ja by som si vedela predstaviť Deň občana v parlamente, povedzme raz za mesiac, kedy by si hociktorý občan, ktorý o to požiada, vzal túto komunitu na raport v hocijakej konkrétnej oblasti. Ale, komplexne . Žiadať od nich vysvetlenia. (Lebo „bežný občan“ používa aj zdravý rozum, kým „nie bežný občan!“ používa iba veľmi škodlivú „politickú dohodu“) Plus k tomu žiadať aj snímanie televíziou, aby to „nie bežní občania!“ nemohli zakamuflovať. Skontrolovať, kto, prečo nie je na svojej stoličke. Samozrejme, všetko premyslene, je tam toho viacej, aby si zase kvalifikovaní manažéri nemysleli, že si to predstavujem jednoducho! Totiž keď ich nijako nekontrolujeme, robia si to, čo vieme, že robia. (A ja toho mám plné zuby.)

No, mám toho na srdiečku veľa, čo by som ešte chcela povedať a už aj tak som ťa, vážený Poraďák, asi unudila svojimi úvahami. Možno pochopíš, prečo nepôjdem voliť. Preto, lebo poslancov, politikov a strán v tomto štáte mám plné zuby!
Na záver: Čakala som raz v Bratislave na hl. stanici na vlak. Rozprávali sa potichu dvaja muži. Bola som na peróne za stĺpom, možno ma nezbadali. Jeden hovorí druhému: „ Vstúp do strany, ale ihneď. Je to veľmi dobrý džob.“
Tak či tak, pekne napísaný príspevok.
Že by naozaj od občana? Čo vlastne robí z človeka občana?
0 0
anklar anklar

anklar je offline (nepripojený) anklar

Anklar
jar88 Pozri príspevok
Tak či tak, pekne napísaný príspevok.
Že by naozaj od občana? Čo vlastne robí z človeka občana?
Ďakujem ti, jar88, za sympatie, prejavené môjmu príspevku. Som naozaj občan, anonymný, bežný, som jeden z nás. A vďaka priazni členov tejto skvelej stránky, aj Poraďák. Na Tvoju otázku, čo vlastne robí z človeka občana, v jednoduchej odpovedi možno povedať, že hranice. Hranice štátu, krajiny. To ostatné, čo robí občana občanom, je na tej krajine, na jej zákonoch, na jej kormidelníkoch, na láske k tej krajine, na tom, či sa v krajine žije dobre a či nie. Občan je sebavedomý a slobodný. Sebavedomý a slobodný člen spoločnosti má právo a povinnosť kontrolovať chod krajiny, štátu, ktorého je občanom. Má právo a povinnosť vytvoriť si kontrolné mechanizmy. Ak len odovzdá svoj hlas vo voľbách podľa akýchsi ničím nepodložených sympatií, nie je to sebavedomý a slobodný občan.
0 0
Bastian Bastian

Bastian je offline (nepripojený) Bastian

4 1
Bastian Bastian

Bastian je offline (nepripojený) Bastian

Fico vie, čo si ľudia zaslúžia.... ľudia si ale pod slovom istota predstavujú niečo iné :-)

3 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

... ľudia si zaslúžia aj pivečko. Na zdravíčko.
http://volby.sme.sk/c/6228544/poslan...uzky-pivo.html
0 0
Petra Nová Petra Nová

Petra Nová je offline (nepripojený) Petra Nová

Koho budem voliť ??? Týchto?




Či toto čudo?





Ešte si musím rozmyslieť.
3 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

a este co media diskretne taja http://aktualne.atlas.sk/tajna-sprav...nsko/politika/
0 0
sisima sisima

sisima je offline (nepripojený) sisima

názor jedného voliča...
http://janavaculova.blog.sme.sk/c/28...ov-miting.html
0 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
SaS
číslo 5 a 150
Naposledy upravil pivko : 22.02.12 at 13:52
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať