Zavrieť

Porady

Téma je uzavretá.
alabut alabut

alabut je offline (nepripojený) alabut

Krasne letne pocasie.
Ranajky - baca doniesol do kolonialu cerstvu bryndzu, cize bryndzova natierka s domacou paprikou, salotkou a cesnacikom, bylinkovy caj.
Obed - hovadzia polievka, kuraci rezen, omastene zemiaky so zelerovou vnatou, spenatovo-redkvickovy salat.
Vecera - alabutka ma v plane akysi kolacik k vecernej kavicke.
IMG_0580c.jpg  
8 0
wirgi wirgi

wirgi je offline (nepripojený) wirgi

kuracia polievka, bravčové stehno na smotane, knedľa
6 0
verkaz verkaz

verkaz je offline (nepripojený) verkaz

Zeleninová polievka, hovädzie na hubách s ryžou a šopský šalát. Ako zákusok som naplnila tortové oblátky karamelovou plnkou ( kondenzované sladené mlieko uvarené a zmiešané s maslom)
4 0
babka - ježibabka babka - ježibabka

babka - ježibabka je offline (nepripojený) babka - ježibabka

Polievka od včera fazuľová s údeným kolenom. šnicľa, zemiaky, hlávkový šalát.
nicľa, zemiaky, hlávkový šalát.jpg  
7 0
evaj63 evaj63

evaj63 je offline (nepripojený) evaj63

Kuracia s rezancami, dusená ryža, opekané mladé zemiaky, zapekané kuracie stehná plnené broskyňou šunkou,syrom, na želanie dcéry, miešaný šalát z čínskej kapusty, perník z acidka.
4 0
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Včera som na rynku ukoristila dobrú kyslú kapustu, tak som deckám dala na výber, či chcú segedín alebo kapustnicu. Vybrali si kapustnicu, takže bola vianočná verzia - so smotanou, sušenými hríbmi, údeným mäsom, klobáskou a kúskom bravčového pliecka. Ostalo aj na zajtra, mrmlem si ďakovnú modlitbu
7 0
mpv mpv

mpv je offline (nepripojený) mpv

alebo také parené buchty s makom
0 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Hovädzia polievka, zemiakový šalát, rezne, chlebíky, očká, zakúsky, torta, korbáče, oštiepky -Mali sme prijímanie
6 0
msa msa

msa je offline (nepripojený) msa

v piatok som skúšala upiecť hrnčekovú vianočku, bola krásna a dokonca aj dobrá. v sobotu som varila kapustnicu, kapustové a bryndzové halušky, v nedeľu polievka s mrvancami a červená dusená kapusta, knedľa a pečené kozľa + plnená hruď.
7 0
Kvaka Kvaka

Kvaka je offline (nepripojený) Kvaka

Dnes na obed francúzske zemiaky. Večera ovocie.
4 0
Mária Mojžišová Mária Mojžišová
U nás keďže máme ešte jablká z minulého roku tak žemlovka s jablkami a tvarohom
9 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Kedže sme víkendové menu až na polievku všetko pojedli, tak dnes pripravená hovädzia roštenka, zem. pyré, domáci marhuľový kompót, a hov. polievka z víkendu.
7 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

dnes plnene lokse http://kuchar.mojerecepty.sk/2013/02/plnene-lokse/
8 0
ZlaticaB ZlaticaB

ZlaticaB je offline (nepripojený) ZlaticaB

Mletý rezeň so syrom a zemiaková kaša.
8 0
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

hríbové placky
0.jpg  
6 0
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Salade lyonnaise
Toto je jeden z najlepsich salatov na svete! Uplne jednoduchy, vsetko sa da pripravit vopred a potom ostava uz len to zostavit. Je to vlastne hrba listov s pazitkou, zaliata typickym francuzskym drezingom (preco je to po slovensky so Z, mi ostava a navzdy ostane zahadou), vinaigrette (doslova: octik), opecenou slaninou a posirovanym vajcom.
1, Najprv dame piect slaninu nakrajanu na tie najtensie platky a to tak, ze platky polozime medzi dva papiere na pecenie a tie dame medzi dva plechy, aby slanina drzala tvar. Upecieme do chrumkava.
2, Pripravime si vinaigrette. Nadrobno nasekame bielu cast jarnej cibulky a cesnak, dame do misy. Pridame kvalitny biely vinny ocot a dijonsku horcicu (najlepsia znacka je Edmont Fallot, ale prilis na tom nezalezi, skor ten ocot nech je dobry, napr. ten od Borges), sol a peper. Premiesame a prilejeme trosku teplej vody. Teraz postupne, za staleho slahania, prilievame obycajny rastlinny olej. Mali by sme dostat nieco s konzistenciou obycajneho jogurtu. Vzdy za jazdy dochucujeme horcicou, solou, peprom, octom. Dame do chladnicky a tam by mal vydrzat vraj mesiace.
3, Teraz vajcia. Dame vodu takmer zovriet a drzime ju pod bodom varu (mali by vychadzat len take bublinky, ale nesmie bublat). Pridame asi lyzicu octu (na kvalite tentoraz nezalezi). Vajcia rozbijeme do osobitnych misiek a kazde tam nechame opatrne sklznut. Takto posirujeme styri minuty, potom vajcia vyberieme do misy so studenou vodou. Takto zltky ostanu tekute a to presne chceme.
4, Hotovo. Nasekame hrst pazitky a natrhame na kusy salatove listy. Mozete pouzit akykolvek oblubeny salat, aj kombinacie. Premiesame to spolu, pridame slaninu, ktoru mozeme este nalamat na mensie kusky, premiesame. Dame do osobitnych misiek (mensich mis). Pokvapkame drezingom a navrch polozime jedno vajce. Host si potom sam vajce vidlickou roztrhne a zltok mu vytecie na salat.

Truites farcies aux herbes
Toto je klasicky burgundsky recept pripravy malych prstruhov. Potrebujeme pstruhy, ktore maju cca. 250g. Presne take dostat hlboko mrazene v Lidli, 500g, teda dva kusy za 3,50€. Okrem toho potrebujeme stavel, ale iba zopar listov, takze ked robite napr. stavelovo-sosovicovu polievku, tak si nieco odlozte. A biele vino. Pinot blanc a pinot gris od Muellera, tie dve alsaske vina, ktore mavaju v Lidli, su velmi dobre a velmi vhodne. Pinot gris som mal a to je univerzalnejsie, ide aj k mnohym upravam bravcoveho a hydiny. Pinot blanc je jednoduchsie a je skor na tie sladkovodne ryby. Ale je trochu lacnejsie. Ostatne suroviny su bezne doma.
1, Pripravime si plnku. Na kazdeho pstruha potrebujeme polievkovu lyzicu nasekaneho stavelu. Na malej panvici vsetok stavel osmazime na masle (cca. 20 sekund), kym nezmeni farbu, pridame trochu smotany, nechame zhustnut a dochutime solou, peprom a muskatovym orechom.
2, Pstruhy umyjeme a posolime, poperime, naplnime. Polozime do vymastenej (maslom) nadoby na pecenie, posypeme kazdy jeden nasekanou salotkou (cibula tiez moze byt). Zalejeme 70ml vina na kazdeho pstruha. Sol, peper, na sporaku nechame zovriet a potom prikryte alobalom dame do rury na 190°C na 10-12 minut.
3, Zatial si pripravime hrianky, ktore sa k tomu mozu zajedat. Vezmeme bagetu, diagonalne nakrajame na rezy, tie nasucho opecieme na panvici a potom potrieme maslom premiesanym s cesnakom, petrzlenom a trochou soli.
4, Pstruhy vyberieme na servirovaci tanier, vyvar/vypek precedime, ak chceme, a nechame v panvici zredukovat na polovicu, potom pridame smotanu (asi 0,5dcl na pstruha), dijonsku horcicu (1 mensiu lyzicku na pstruha) a citronovu stavu (1 lyzicku na pstruha). Varime do zhustnutia a dochutime. Nakoniec nalejeme na pstruhy. Hrianky poukladame dookola.
2 0
Žabinka Žabinka

Žabinka je offline (nepripojený) Žabinka

Jedna veľká parená buchtička plnená slivkovým lekvárom.
Obrázok 6964.jpg  
6 0
korduľa korduľa

korduľa je offline (nepripojený) korduľa

tekvicova kremova polievka s chilli, pecene pstruhy v alobale + zemiaky robene v parnom hrnci
5 0
gypsynka gypsynka

gypsynka je offline (nepripojený) gypsynka

mám rada spoločnosť, ale som rada aj sama so sebou, milujem svoju rodinu ...viac
tekvica na orientálny spôsob, prírodný plátok karé osypaný údeným syrom.
5 0
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Francúzske zemiaky
5 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať