Zavrieť

Porady

Chov psov

študentka
Dobrý deň,

rada by som sa poradila a podebatovala ohľadom chovu psov

Na návrh 1Dara vytváram preto novú tému
1Dara Pozri príspevok
preto navrhujem, aby sme pokracovali dalej v sulade so zadanim temy a na problematiku psov s PP a bez PP si mozes zalozit svoju samostatnu temu.
http://www.porada.sk/t98890-p237-sta...ost-o-psa.html

Chcem sa spýtať
1. Podľa čoho vyberajú chovatelia psov do chov?
2. Kedy sú psy vhodné na chov?
3. Podľa čoho vyberajú chovatelia vhodný rodičovský pár??
Ďakujem za odpoveď!
Usporiadat
Téma je uzavretá.
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

MisheliQ Pozri príspevok
Od majiteľa? Od akého majiteľa? Táto fenka má vrodené zdravotné problémy. U niekoho sa musela narodiť. Chovateľ by sa mal postarať o nápravu. Bez ohľadu na to či je alebo nie je z útulku (čo na tom, že je z útulku?).
Ak by sa to stalo chovateľovi psov s PP, tak ten by mal (a z kódexu chovateľa aj musí) majiteľa takéhoto psíka (z jeho odchovu) odškodniť (ako, to je už na dohode medzi chovateľom a majiteľom psíka). Ak by tak chovateľ neurobil, veľmi by to nepridalo na dobrom mene jeho chovateľskej stanici a jeho vlastnom...
A to, či dôjde alebo by došlo niekedy ku kompenzácii, je vlastne úplne jedno. Fenka sa s problémom narodila. Čo ma však viac zaujíma je to akým spôsobom chovateľ zabránil/zabráni ďalšiemu šíreniu tejto vady?? Keďže sa v chove psov bez PP nevedie evidencia ako potom chovatelia vedia o zdravotných komplikáciách, ktoré sa v chove vyskytli/vyskytujú?

Ak je teda problém, že fenka je z útulku (čo by som teda nečakala, že sa to bude považovať za problém ale možno som to len nesprávne pochopila), tak mám aj iný prípad. Dostala som správu od jednej panej (ktorá ma kontaktovala, pretože jej to poradila jedna naša spoločná známa), že jej 1-ročný psík bez PP má mediálnu luxáciu pately (vykĺbenie jabĺčka) na oboch nohách. Na jednej nôžke má 3-4 stupeň, na druhej nôžke má 2-3 stupeň. Pri tak vysokých stupňoch tohto ochorenia je operácia viac než nutná. Luxácia pately je dedičné ochorenie, a teda by mali byť rodičia, súrodenci a prípadne ďalší príbuzní (predkovia) tohto psíka vylúčení z chovu, aby sa zabránilo šíreniu tohto ochorenia. Lenže ako tomu zabrániť?? Chovateľa kontaktovali, ale neodpovedá im. Nakoľko psík nie je čipovaný ani tetovaný (je bez PP), nemôžu napísať ani len meno chovateľa, aby naňho upozornili ostatných záujemcov, aby neporušili náhodou nejaký zákon, keďže nemajú v rukách nič, čím by mohli dokázať, že tohto ich psíka odchoval tento chovateľ, to nebol chovateľ,to bol množič.môžeš ho teraz zháňať.Práve preto majú psy PP.ktorého meno uviedli. Psík nemá nič, čo by ho s chovateľom spájalo.
.
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

buchač Pozri príspevok
...majú ......

Mal som možnosť vidieť , čítať .....

Rodný list človeka je trt proti tomuto .......

Až do neviem ktorého pokolenia nazad sú tam údaje ......

....a ozaj .....aby mal pes henten papier ( presnejšie knižku ) , tak sa musia zučastňovať tých všeliakých výstav a súťaží .....inak je to na trt ....
to je blbosť,pes s PP sa nemusí zúčastňovať žiadnych súťaží ani výstav.
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Llívia Pozri príspevok
Áno, skutočná záruka zdravia a skutočné a pravdivé informácie o rodičoch:


Myslíš si, že Verkaz klame? Ja teda vôbec nie. A tiež nie každý a ani väčšina z tých, ktorí napíšu svoje negatívne skúsenosti s registrovanými chovateľskými stanicami, klame alebo to píše zo svojo "ublíženého" pohľadu. Nepotrebujem vidieť chov v žiadnej registrovanej chovateľskej stanici na vlastné oči, nepotrebujem sama chovať psa na to, aby som vedela, žee nemáš pravdu, že nie vždy je chov v registrovaných chovateľských staniciach tak ideálny, ako to tu tlačíš ľuďom do kocky – dôkazov proti je dosť.




MisehliQ nie je jediná, ktorá o tomto vie – ďalší dôkaz o tom, ako to v niektorých „dokonalých“ kluboch funguje.

Takže keď už chceš niekoho presviedčať o výhodách kúpy psa s PP, tak mu povedz nielen A, ale aj B:
  • nech si overí chovateľa (registrovaného v klube) – recenzie na nete alebo u nejakého iného majiteľa jeho odchovov,
  • to, že má niekto papier = registráciu chovateľskej stanice, nedáva 100 % záruku, že je to dobrý chovateľ,
  • nech sa ide k chovateľovi, od ktorého chce šteniatko, pozrieť, aby videl na vlastné oči, ako je o psov postarané,
  • nech si overí celý klub, či tam nie sú nejaké „nekalé“ praktiky spomenuté vyššie, proste či klub nezatvára oči pred vecami ktoré ani podľa jeho vlastných pravidiel by sa nemali diať,
  • že 100 % záruku na zdravie ani povahu mu nikto nedá a ak mu ju dáva, tak ten niekto klame,
  • momentálne mi viac nenapadá.
Si proste teoretik a aj tvoje vyroky o tom svedcia. nevidela si chov s PP, nevidela si mnoziaren,videla si aspon utulok?A v nom psy s PP? Ale si znala dokonale problematiky. je to smiesne.Ja rada budem komunikovat s ludmi a aj polemizovat, ale ty si vzdy vycucnes z prispevku len to, co sa ti hodi. ja viem, ze mate v rodine psa b PP.

A tie body , co si tu vytasila. To ja mam pisat tym, ktori si chcu kupit psa, aby sa tam isli pozriet, aby si presli net a hladali referencie?

To ty tak podcenujes ludi, ze im tieto elementarne veci chces prikazovat, aby to robili?

Ved je to jasne myslim kazdemu, ze kym si kupim psa tak, ze tam pridem a nie ze úpridem a beriem.

Ja mam o gramotnosti ludi v tomto smere asi vyssiu mienku ako ty.
Naposledy upravil alaya1 : 20.05.12 at 16:19
0 1
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

BUCHAC Nemas pravdu- kazdy pes dostava PP, ked sa narodi z registrovaneho chovu . Niekedy vraj, velmi davno to tak nebolo, ale ja si to nepamatam. Teraz dostava kazdy pes PP, ci je prvy, ci posledny vo vrhu.

neviem Buchac, ale ja sa snazim pisat vseobecne o vyhodach PP chovu. Napisem, ze je vyhodou, ze dostanes kupnu zmluvu. Hned je to negovane, ze su to moje mudrosti.
Dalej je to zaruka, ze rodicia su testovani na rozne dedicne choroby.

Aj to je len moj vymysel podla niektorrych.Ze si kupis s PP prave tu rasu, ktoru si chcel, aj to nie je pravda. tak ak chcu mnozit, nech mnozia, len chudata tie psy, v kotercoch v utulkoch.
A mas pravdu- je to tema o nicom. lebo kto chce, pochopil, kto nie- ..........

A krici tu na plne hrdlo clovek, ktory absolutne nic, okrem vygooglenia zakona o chove nevie. Nikdy nevidel chov PP psov, nevidel asi ani mnoziaren. Ale vie vsetko a nic nepotrebuje vidiet. lebo vie....To je vizitka naozajstneho odbornika na chov psov.

P.S. a neviem, ci ta fotka je dobry napad, bez povolenia majitela.
Naposledy upravil alaya1 : 20.05.12 at 16:59
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
kopretinka Pozri príspevok
to je blbosť,pes s PP sa nemusí zúčastňovať žiadnych súťaží ani výstav.
...kua ....zasa ma niekto zle pochopil ...
Pes , respektíve jeho potomstvo nedostáva okamžite PP ...a ak si chce zachovať tvár , tak sa na nejakej súťaži ukáže ...
Z potomstvo dostávajú preukaz PP len 3 ( TRI !!! ) najlepšie šteňatá , ktoré sa majú takpovediac k svetu ... zvyšok skončí kade tade ....

Môj názor ......DEBATA o ničom ....bolo by sa dobré pozrieť aj na problematiku ako takú a nie drby z parku nahádzať ....




....a ozaj ...táto čajočka vie o tom všetko oveľa viac , ako vy všetky dohromady .....

...a meno ????????......domyslite si , alebo vyhľadajte ..........schválne som si do PC stiahol , aby sa z vlastností fotiek nedalo zistiť len tak , o koho ide ...


....ozaj .....len tak mimochodom , zvrhla sa táto témička na psíčkarov a psíčkarov - šak klasika - každý len seba vidí , ako jedinca a svojho psa ...nebolo by od veci aj vo všeobecnej rovine zastať určitý názor ...
...či PP a či nie , všetky psi serkadia rovnakým spôsobom ...
0 0
kellee kellee

kellee je offline (nepripojený) kellee

alaya1 Pozri príspevok
nemas pravdu- kazdy pes dostava PP, ked sa narodi z registrovaneho chovu . Niedy vraj, velmi davno to tak nebolo, ale ja si to nepamatam. teraz dostava kazdy pes PP, ci je prvy, ci posledny vo vrhu.

neviem Buchac, ale ja sa snazim pisat vseobecne o vyhodach PP chovu. Napisem, ze je vyhodou, ze dostanes kupnu zmluvu. Hned je to negovane, ze su to moje mudrosti.
dalej je to zaruka, ze rodicia su testovani na rozne dedicne choroby.

Aj to je len moj vymysel podla nietorrych.ze si kupis s PP prave tu rtasu, ktoru si chcel, aj to nie je pravda. tak ak chcu mnozit, nech mnozia, len chudata ptie psy, v kotercoch v utulkoch.
A mas pravdu- je to tema o nicom. lebo kto chce, pochopil, kto nie- ..........

P.S. a neviem, ci ta fotka je dobry napad, bez povolenia majitela.

dobre napisane, kto nechce nepochopi,
aj ja som dostala kupnu zmluvu, kde bolo potvrdenych kopec veci o mojom stenati, napriklad ze obaja rodicia su testovani na to a ono, ze otec ma displaziu jednotku, ze steniatko ma obe gulky, a kadeco ine, co na tom je divne neviem. Narozdiel od bez PP kde si kupia mini yorka a vyrastie z toho pes strednej velkosti aj s tymto som sa uz stretla. To je v poriadku. kto ti da zaruku? na nejakej ceskej stanici raz bola pani, ktora sa chcela podelit o to, preco si nekupovat psika bez PP. kupila si prazskeho krysiarika, vyrastlo z toho nieco uplne ine, aj ked jej predtym ukazali vraj oboch rodicov a steniatko malo kopec chorob. Ked sa obratila na tych predajcov, ze chce vratit peniaze za podvod vymiali ju a ani sa s nou nebavili.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
alaya1 Pozri príspevok
nemas pravdu- kazdy pes dostava PP, ked sa narodi z registrovaneho chovu . Niedy vraj, velmi davno to tak nebolo, ale ja si to nepamatam. teraz dostava kazdy pes PP, ci je prvy, ci posledny vo vrhu.
...vidíš ...ja nie som psíčkar , ale aspoň k veci vravím ....nepoznám všetky podrobnosti ...
No ver , že keby sa mi pes okolo nôh tmolil , to by už iná káva bola ...


neviem Buchac, ale ja sa snazim pisat vseobecne o vyhodach PP chovu. Napisem, ze je vyhodou, ze dostanes kupnu zmluvu. Hned je to negovane, ze su to moje mudrosti.
...zle si pochopila ...
...vybrala si si práve to porekadlo o tej húske ....a práve na Teba som nemyslel ...

dalej je to zaruka, ze rodicia su testovani na rozne dedicne choroby.

Aj to je len moj vymysel podla nietorrych.ze si kupis s PP prave tu rtasu, ktoru si chcel, aj to nie je pravda. tak ak chcu mnozit, nech mnozia, len chudata ptie psy, v kotercoch v utulkoch.
A mas pravdu- je to tema o nicom. lebo kto chce, pochopil, kto nie- ..........

P.S. a neviem, ci ta fotka je dobry napad, bez povolenia majitela.
...fotku som vyšmaril ... ....no mladú som našiel , tam kde som aj chcel ...
Múdro vraví , až mi je to divnô ...

Zvyšok , samozrejme ten Tvoj , akceptujem ...
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Hovori sa, ze pes je vizitkou majitela a jeho vychovy .Verim tomu, ze je to pravda.

Niekto, kto ma prachy si casto kupi psa s PP,len preto, ze "na to ma". Pritom sa mu nevenuje,nepohladi, neuci...
Zo psika vyrastie nevychovany pes,hoci ma rodokmen siahajuci az neviem kde...

A niekto,kto ma vztah k zvieratam,ale nema kopec penazi,aby si kupil psa s PP, si moze zohnat aj psika bez PP, venuje sa mu, cvici ho,dava mu kopec lasky.

Myslim, ze cela debata, ci je lepsi pes s PP,alebo bez PP je zbytocna. Kazdy ma svoj nazor, za ktorym si stoji.

Ak ma niekto zalubu s chove urciteho druhu psika s PP, v chodeniach na vystavy a pod. nech sa svojej zalube venuje.
A taktiez,ak ma niekto rad zvierata a chova psika bez PP a nepotrebuje vediet kto su jeho rodicia,bratranci,sesternice a neviem kto, tak ten clovek si tiez zasluzi uctu, nie?

Jedine, co ma vie poriadne na*rat, su mnozitelia,ktori nadmerne zatazuju feny a chovaju psikov bez akehokolvek citu,jedine pre prachy.
A taki sa najdu na oboch stranach...
3 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Arizona, tak tento tvoj prispevok je naozaj to tom, o com vobec tato tema nemala byt.
pises "Ak clovek nema peniaze kupi si psa bPP"- ak clovek nema peniaze, nekupi si ziadneho psa, lebo nema peniaze,alebo si vezme psika z utulku. lebo cena psika je len ta minimalna investicia, ktoru do psika pocas jeho 12-15 rocneho zivota investujes.

A tu neide o to, ci je lepsi pes b PP ci s PP, ale, ze ked sa.....ale ved uz vsetko bolo napisane..
Naposledy upravil alaya1 : 20.05.12 at 17:15
0 1
Dav Dav

Dav je offline (nepripojený) Dav

alaya1 Pozri príspevok
Arizona, tak tento tvoj prispevok je naozaj to tom, o com vobec tato tema nemala byt.
Ak clovek nema peniaze kupi si psa bPP- ak clovek nema peniaze, nekupi si ziadneho psa, lebo nema peniaze,alebo si vezme psika z utulku. lebo cena psika je len ta minimalna investicia, ktoru do psika pocas jeho 12-15 rocneho zivota investujes.

A tu neide o to, ci je lepsi pes b PP ci s PP, ale, ze ked sa.....ale ved uz vsetko bolo napisane..
1. O čom mala byť téma????
2. A čo má byť tá minimálna investícia do psa z útulku za 15 rokov?Len kúpa??? To akože pes nežerie, nie je očkovaný, odčervovaný, nemá vôdzku, obojok, zaplatenú daň????
1 1
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

alaya1 Pozri príspevok
Arizona, tak tento tvoj prispevok je naozaj to tom, o com vobec tato tema nemala byt.
Ak clovek nema peniaze kupi si psa bPP- ak clovek nema peniaze, nekupi si ziadneho psa, lebo nema peniaze,alebo si vezme psika z utulku. lebo cena psika je len ta minimalna investicia, ktoru do psika pocas jeho 12-15 rocneho zivota investujes.

A tu neide o to, ci je lepsi pes b PP ci s PP, ale, ze ked sa.....ale ved uz vsetko bolo napisane..
mam peniaze a napriek tomu nie som ochotna ich dat za psa s PP ... chcem dat domov psovi - je mi jedno ci ma PP alebo nema PP

ak si vezmem psa z utulku, tak je vsetko v poriadku - vsetci ma budu ospevovat aka som milovnicka psov

ak si ale vezmem psa od suseda, znamych, resp. dam majitelovi symbolicky 20 € za ockovanie a ockovaci preukaz za psa bez PP - uz som ta zla, lebo podporujem mnozitela a ze preco som si nezobrala psa z utulku? ved ich je tam vela!

ok, tak nabuduce odnesiem stena najprv do utulku, s tym, ze som ho nasla pohodene na ulici (pripadne poziadam majitela, o odovzdanie cez utulok) ... podpisem nejaku "adopcnu zmluvu" ... a bude vsetko OK?

nebolo by lepsie zaoberat sa tymi mnozitelmi a chovatelmi, ktori chovaju zvierata v nevhodnych podmienkach, pripadne ich tyraju?
a tiez sa venovat osvete, ze pes nie je modny doplnok ale zavazok na cely jeho zivot?

preco tu niekto vyskakuje meter patdesiat, ked si dovolim nazvat mojho psa bez PP maltezakom? skvalitni to jeho zivot ked ho budem volat krizenec?

este mam jednu otazku - ako casto by mala byt fenka pripustana a mat mlade? aky je najmensi interval podla standardov?

Doplnenie: citovala som len jednen prispevok, otazky su polozene pre vsetkych zucastnenych
Naposledy upravil avalik : 20.05.12 at 17:15 Dôvod: doplnenie
1 1
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Dav, preboha, ved si precitaj normalne co som napisala!! Uz to nechapem...napisala som, ze kupa psa je len minimalna investicia k tomu, kolko treba do psa investovat, pocas zivota.

Nerozumiem, hladas konflikt? Ci co??
0 0
Dav Dav

Dav je offline (nepripojený) Dav

alaya1 Pozri príspevok
Dav, preboha, ved si precitaj normalne co som napisala!! Uz to nechapem...napisala som, ze kupa psa je len minimalna investicia k tomu, kolko treba do psa investovat, pocas zivota.

Nerozumiem, hladas konflikt? Ci co??
Nehľadám konflikt, ale nepovažujem za potrebné odsúdiť niekoho za to, že príležitostne "vyprodukuje" psov bez preukazu pôvodu. Myslím si, že vzhľadom na módnosť plemien je čoraz ťažšie udržať nezdegenerovaný chov, aj ten s PP. Mimochodom, v jednej relácii ma zaujalo, že už sa objavujú krížené plemená , pamätám si len pudlík s niečím, ale boli tam viaceré zmesky. Práve kvôli zníženiu dedičných ochorení a zlepšeniu kvality života psíkov. Množiteľov, či už s PP, alebo bez PP, odsudzujem. A nepochopím, prečo by môj štvorlabkový spoločník mal byť presne taký istý, ako má sused, švagrova kolegyňa, alebo čo ja viem kto (s výnimkou psov pre alergikov).
1 0
kellee kellee

kellee je offline (nepripojený) kellee

alaya1 Pozri príspevok
Dav, preboha, ved si precitaj normalne co som napisala!! Uz to nechapem...napisala som, ze kupa psa je len minimalna investicia k tomu, kolko treba do psa investovat, pocas zivota.

Nerozumiem, hladas konflikt? Ci co??

myslim ze tu je vazne zbytocne plytvat casom aj namahou, lebo tito ludia si stale budu hovorit svoje.

na margo niekoho kto tu pisal ze neda peniaze za PP psa, kukni inzeraty york bez PP- 200e to je normalna cena ked za PP psa das pomaly len o 100 viac?

ste zadubeni a nechapete o co tu ide, alebo nechcete chapat, niekto by vas mal na tyzden zavriet do mini klietky, aby ste si s.... pod nohy a jedli mozno.. mozno raz za den a potom by vas mal vyhodit niekam na kraj cesty, alebo priviazat v lese o strom, v lepsom pripade o vrata utulku, aby ste konecne pochopili, ze akekolvek mnozenie bez papierovych psikov, len a len podporuje tych sviniarov co to robia, je jedno ci maju vrh raz ci dva krat, ci sto krat, pre mna je to nic ine len blbec, co mnozi, co nema a pletie sa do toho, comu nerozumie.
1 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

kellee Pozri príspevok
myslim ze tu je vazne zbytocne plytvat casom aj namahou, lebo tito ludia si stale budu hovorit svoje.

na margo niekoho kto tu pisal ze neda peniaze za PP psa, kukni inzeraty york bez PP- 200e to je normalna cena ked za PP psa das pomaly len o 100 viac?

ste zadubeni a nechapete o co tu ide, alebo nechcete chapat, niekto by vas mal na tyzden zavriet do mini klietky, aby ste si s.... pod nohy a jedli mozno.. mozno raz za den a potom by vas mal vyhodit niekam na kraj cesty, alebo priviazat v lese o strom, v lepsom pripade o vrata utulku, aby ste konecne pochopili, ze akekolvek mnozenie bez papierovych psikov, len a len podporuje tych sviniarov co to robia, je jedno ci maju vrh raz ci dva krat, ci sto krat, pre mna je to nic ine len blbec, co mnozi, co nema a pletie sa do toho, comu nerozumie.
dala som za psa 20 € ... preco by som mala davat 300 a viac?

a k tomu druhemu odstavcu - chcela by som byt mojim psom
... su aj tyrane deti, zijuce v nevhodnych podmienkach a napriek tomu neosocujem VSETKYCH ludi, ze su zadubeni a nechapu o co ide

- ak vies o tyrani zvierat si povinna to oznamit na prislusne urady
1 1
kellee kellee

kellee je offline (nepripojený) kellee

1Dara Pozri príspevok
dala som za psa 20 € ... preco by som mala davat 300 a viac?

a k tomu druhemu odstavcu - chcela by som byt mojim psom
... su aj tyrane deti, zijuce v nevhodnych podmienkach a napriek tomu neosocujem VSETKYCH ludi, ze su zadubeni a nechapu o co ide

- ak vies o tyrani zvierat si povinna to oznamit na prislusne urady

a este mi povedz ze je cistokrvny nie?
je to jednoducho len a len nezodpovednost a nic viac.
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

alaya1 Pozri príspevok
Arizona, tak tento tvoj prispevok je naozaj to tom, o com vobec tato tema nemala byt.
pises "Ak clovek nema peniaze kupi si psa bPP"- ak clovek nema peniaze, nekupi si ziadneho psa, lebo nema peniaze,alebo si vezme psika z utulku. lebo cena psika je len ta minimalna investicia, ktoru do psika pocas jeho 12-15 rocneho zivota investujes.

A tu neide o to, ci je lepsi pes b PP ci s PP, ale, ze ked sa.....ale ved uz vsetko bolo napisane..
Neviem, preco si myslis, ze ty svoj nazor na verejnej stranke napisat mozes a ja nie
Svojim prispevkom som nikoho neurazala, nerypala som do nikoho...to akoze kazdy, kto v tejto teme neospevuje chovatelov psov s PP , alebo nesuhlasi s tvojim nazorom tu nema co robit?

A nechytaj ma za slovicka. Tym, ze som napisala" ze nema peniaze", som urcite nemyslela nejakych ludi celkom bez koruny vo vrecku, co nedokazu uzivit seba,toboz nie psa. Mala som na mysli ludi,ktori nie su ochotni dat za PP nejakych par sto eur. Ale kto chcel, pochopil...

Idem pozerat radsej hokej, na hadky ozaj nemam chut...
Eto vsjo.
2 0
kellee kellee

kellee je offline (nepripojený) kellee

http://zvierata.bazos.sk/inzerat/154...-na-krytie.php


tu mate dokonaly priklad toho ako vyzeraju tie " cistokrvne" psy bez PP, lebo toto je vsetko len nie york
0 0
sisima sisima

sisima je offline (nepripojený) sisima

to sa všetky témy venované psom musia rovnako zvrhnúť? a samozrejme tými istými osobami?

celé to množenie bude dovtedy, dokedy bude dopyt! a môžte sa tu hádať donekonečna...
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

kellee Pozri príspevok
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/154...-na-krytie.php


tu mate dokonaly priklad toho ako vyzeraju tie " cistokrvne" psy bez PP, lebo toto je vsetko len nie york
najprv sa jedného zbavila a teraz skúša zarábať na druhom???
http://www.bazos.sk/hodnotenie.php?m...C5%A1kov%C3%A1
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/146...ujem-psika.php
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať