Zavrieť

Porady

Aký je Váš názor na očkovanie? Nechali ste očkovať Vaše dieťa / seba?

Anketa: Aký je Váš názor na očkovanie?

Počet hlasujúcich
85. Na účasť v tejto ankete nemáte prístupové práva.
  • som za povinné očkovanie

    37 43.53%
  • som za dobrovoľné očkovanie

    35 41.18%
  • som proti očkovaniu

    9 10.59%
  • nechal som sa / svoje dieťa očkovať

    32 37.65%
  • nenechal som sa / svoje dieťa očkovať

    7 8.24%
Hlasovanie s viacerými možnosťami.
Dobrý deň,

rada by som vedela, aký máte názor na očkovanie vo všeobecnosti, či ste za alebo proti očkovaniu, či preferujete povinné očkovanie alebo by ste boli za dobrovoľné resp. odporúčané očkovanie. Nechali ste sa / svoje dieťa niekedy očkovať (proti čomu?), mali ste po ňom nejaké ťažkosti alebo bol priebeh bezproblémový?

Túto anketu potrebujem na školskú prácu, budem rada, ak mi budete ochotní pomôcť Za pochopenie a pomoc ďakujem
Usporiadat
Zdenka175 Zdenka175

Zdenka175 je offline (nepripojený) Zdenka175

Ja som za povinné očkovanie. No tento rok uvažujem, či áno či neočkovať proti chrípke..
Syn má 8r. , je astmatik. Do 2rokoch mál využívaných 11 ATB????, od 2rokoch očkujem proti chrípke a navštevujem alergologiu - za 6rokov- mal 1x ATB a to len kôli hospitálizácii v nemocnici/mal zápal kože/.... Rozmýšľam, že tento rok nezaočkujem a uvidím či bude častejšie chorý..
0 0
dalid dalid

dalid je offline (nepripojený) dalid

Idea očkovania je v princípe dobrá. Hlavným problémom sú podľa rôzne pomocné látky pridávané do vakcíny (adjuvanty). Myslím, že na určité typy ochorení je vhodné sa dať očkovať (TBC, záškrt, tetanus). Na druhej strane očkovania typu proti chrípke = ťažký marketing, na ktorý som sa raz dal aj ja nachytať, od vtedy nikdy viac (2x ťažká chrípka v priebehu jednej sezóny, cca 2 mesiace po očkovaní ) Od kedy máme doma psa, mal som až tento rok ľahšiu chrípku za posledných 5 rokov
Proti papilovírusom, už to tu bolo spomínané, úplný súhlas!!!
Otázka kombinovaných vakcín u detí- je tiež dosť problematická.. V niektorých prípadoch nie je celkom vhodné podať naraz 4 očkovacie látky, ale kto to vie povedať dopredu komu áno a komu nie?

obrovský problém je aj v slovenskej legislatíve. V prípade komplikácii po očkovaní máte smolu, akurát tak môže vzniknúť reportáž v Lampárni. Nikto Vám žiadne odškodné nedá za poškodené zdravie. Veď možné nežiadúce účinky boli vymenované v príbalovej informácii k vakcíne a mali ste ti ju prečítať.. To že napr. vaše dieťa skončí s autizmom, cukrovkou nikoho nezaujíma... Vlastne tá cukrovka je dobrá, bude potrebovať syntetický inzulín na celý život a farma spoločnosti majú zabezpečený príjem... (ten prírodného pôvodu sa dnes už tuším nevyrába, mal menej nežiadúcich účinkov, no bol o niečo drahší...)
4 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Zita5 Pozri príspevok
O očkovaní detí ....mám svoj názor a dokonca aj viď téma Febrilné kŕče.Poviem Vám, nič príjemné sa pozerať na dieťa s ferbilnými kŕčmi .

O očkovaní dospelých .....vlastná skúsenosť pri manželovi.
Na očkovanie proti chrípke sme chodievali celá rodina .Vyslovene nás lekárka nabádala a my sme si mysleli, že robíme pre seba osožnú vec . Až raz po takom očkovaní zostal manžel zle . Nevedela som čo sa robí ....začal rapídne chudnúť (schudol 20 kg za 3-4 mesiace) bol slabý, nevládal pracovať,všetko ho vyčerpalo necítil sa dobre ..no samozrejme k lekárovi nechcel ísť ako takmer každý chlap ....diagnóza diabetes melitus II., až vtedy išiel keď už mal hladinu 21,9 .... Odvtedy sa nezúčastňujeme žiadneho očkovania proti chrípke ...mám to doma ....povedala som otvorene svoj názor aj obvodnej lekárke ,avšak vyhýbavo sa k tomu postavila...až raz som na TA3 počúvala jedného lekára , ktorý vravel o nežiadúcich účinkoch očkovania proti chrípke a dokonca medzi vymenovanými možnými chorobami bol aj Diabetes .....
...zareagujem ešte raz ...samozrejme vlastná skúsenosť ( ako vždy - žial ...)

Obvoďák je obvoďák a špecialista je špecialista !!!!

K tomu Diabetes melitus II. ....
...a sa čuduješ , že takto dopadol ????....pri takýchto hladinách ???????
Tvojmu bolo zle , vraj po očkovaní ...čomu sa mi ale nechce veriť ...že prečo ???
Mňa vzala sanitka ...3 týždne ma dokopy dávali , nakoľko mi organizmus zlyhával...
...mám ho aj ja ......inzák si 4 x denne aplikujem.....
...moja diabetka mi vyslovene doporučila to očkovanie , o onkologičke ani nevravím ...v súbehu týchto dvoch je predsa len imunita oslabená ...
...očkujem sa už tých 11 rokov , nemám žiadne problémy (klop , klop..) s chrípkou ...
...moje okolie ( rodina ) si to zvykne statočne odležať , ja v tom najhoršom prípade zo 2 - 3 dni trochu viac kýcham a mám väčšiu spotrebu vreckoviek...

...čo sa týka lekára v telke ???.......predsa on vo všeobecnosti vravel...
...veď aj pri nejakom tom športe je dochádza k nežiadúcim zraneniam ...obrazne povedané , jeden faul pri futbale môže priniesť iba modrinu a druhého odnesú na nosidlách ....
...a keby sa jeden mal správať , čo v telke dávajú ???......nuž , zbohom rodina a všetci svätí...


Ale podotýkam a zdôrazňujem...nemám nič proti očkovaniu , či neočkovaniu ....každý nech koná , ako za vhodné uzná ...
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Juraj ....ja nenamietam nikoho názor, ja som vyjadrila svoj a ani nikoho nechcem ovplyvňovať v jeho rozhodovaní.Môj sb zatiaľ chodí po svojich ...ale sú aj prípady, kedy zostali na vozíku.Každý z nás nesie na svojich ramenách nejakú ťarchu .....nuž hold s tým sa musíme zmieriť .Ale ja sa už nikdy nedám očkovať proti chrípke .
2 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

buchač Pozri príspevok


...myslíš si , že ja som písal za niekoho iného ???

Ty sa riadiš so všeobecným lekárom ...tak buď rada , že sa nemusíš s tými odbornými ako ja ....holt , ništ nenarobím s tou realitou , t.j. oslabená imunita po onko a následne si diabetes sadol na mňa , ktorý má vplyv aj na srdce ...aj iné pridružené ťažkosti ...

Čo týka všeobecného konštatovania ???........kurňa , šak inak sa ani nedá .....každý jedinec je iný a to aj pri očkovaní .
Jeden zareaguje na látku neadekvátne a 99 žiaden problém nemá ....





...a zatnem do živého .....

Zaujímavé je , že čo sa týka povinného očkovania psov ( zo zákona iba besnota ) , tak nad tým sa nejak majitelia nepozastavujú ...pichajú látky hala bala....ťažké love na to dávajú ....

...nad vlastnými deťmi uvažujú ...?????????????????

Toto si dufam nemyslel konkretne mna!!
Napisala som, ze vsetky povinne ockovania moje deti absolvovali a ani som nikdy neuvazovala nad tym.
A ze odporucane zvazujem? ,myslim si, ze uz aj tak farmaceutik mame v sebe dost a preco je potom oslabena imunita.
Co sa tyka nakazlivych chorob od asocialov. 15 rokov robim s "roznymi" detmi, nikdy som ani zltacku, ani TBC nedostala a to tam boli este ine, super diagnozy. Zvysena hygiena a ziskana imunita. Ale je to kazdeho osobna vec,.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
alaya1 Pozri príspevok
[/FONT]Toto si dufam nemyslel konkretne mna!!
Napisala som, ze vsetky povinne ockovania moje deti absolvovali a ani som nikdy neuvazovala nad tym.
A ze odporucane zvazujem? ,myslim si, ze uz aj tak farmaceutik mame v sebe dost a preco je potom oslabena imunita.
Co sa tyka nakazlivych chorob od asocialov. 15 rokov robim s "roznymi" detmi, nikdy som ani zltacku, ani TBC nedostala a to tam boli este ine, super diagnozy. Zvysena hygiena a ziskana imunita. Ale je to kazdeho osobna vec,.


Každý ( zo starších prispievateľov ) by už mal ( mohol ) vedieť , že kedy píšem za seba ( moje osobné skúsenosti ) a kedy vo všeobecnosti...

...a čo sa týka srandovania , tak ohľadom zdravia by som si nejak nedovolil ...
0 0
GabiZ GabiZ

GabiZ je offline (nepripojený) GabiZ

Pripojím svoju skúsenosť s dcérou. Od malička mala oslabenú imunitu, jej najčastejším ochorením bola angína. Čo sa týka povinných očkovaní, nikdy som ani len trošku neváhala, keď bolo treba išli sme zaočkovať podľa pokynov obvodného lekára. Keď mala 3 roky, tak som sa pýtala lekárky, či neexistuje niečo, čo by jej pomohlo predchádzať častým angínam (nepoznala som iné očkovacie vakcíny ako tie povinné). Vtedy mi lekárka povedala, že čo sa týka očkovaní ako napr. proti chrípke je to ako vystreliť šíp do tmy. Buď zasiahne cieľ, alebo nie (ale stále hovorím o tých nepovinných očkovaniach). Všetko záleží aj od organizmu konkrétnej osoby. Preto si myslím, že pred tým, ako sa niekto chce ísť zaočkovať, určite by sa mal poradiť so svojim obvodným lekárom, prípadne špecialistom ak sa lieči na nejakú chorobu ako napr. cukrovka a pod. Tá istá vakcína jednému pomôže, inému môže značne uškodiť a len lekár, ktorý má svojho pacienta dlhodobo na starosti môže zvážiť prípadné riziká. Rozhodnutie je samozrejme na každom z nás. Keď sme išli na zákrok na chirurgiu, predtým jej tiež dali vakcínu proti tetanu, ani som sa nezamýšľala, či áno, či nie. Keď lekár zvážil, že je to potrebné, tak som neprotestovala. Čo sa týka tej angíny, detský lekár nám nakoniec odporučil podávať lieky na posilnenie imunity, tento režim sme dodržiavali dlhodobo (vrátane prestávok v užívaní liekov). Odvtedy sa značne zlepšil jej stav, nebola tak často chorá. Preto prevencia nemusí byť vždy len v očkovaní a treba zrejme zohľadniť aj zdravotný stav konkrétnej osoby v spolupráci s lekárom.
1 0
saskia26 saskia26

saskia26 je offline (nepripojený) saskia26

Pred očkovaním treba prečítať príbalový leták každej vakcíny a zvážiť si výhody očkovania a riziká spojené s nežiadúcimi účinkami!
Lekárovi slepo nedôverovať, ale dôkladne preverovať. Nevedia o tom toľko, ako by mali a mohli a nehovoriac o tých s dlhodobou praxou.
Len moja osobná skúsenosť...
0 0
emily emily

emily je offline (nepripojený) emily

:-)
0 0
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

Bez akéhokoľvek uvažovania som s dcérou absolvovala všetky očkovania, žiadny problém, teraz neviem či to bolo tými socialistickými vakcínami alebo čo. Proti chrípke nikdy, ani vybrať mandle, aj keď bývala chorá, no ale čo od škôlky a 5-dňovej OČR čakať. Ja ako dieťa som vraj mala čierny kašeľ, vtedy sa ešte neočkovalo. Či ma to nejako postihlo neviem, okuliare nosím asi od 16 r., hluchá nie som a verím, že ani mentálne postihnutá.
Som za povinné očkovanie, ale čo si o terajších vakcínach týka, neviem som na pochybách.
1 0
Estetic Estetic

Estetic je offline (nepripojený) Estetic

Pokiaľ je na Slovensku legislatíva taká aká je,lekári si nemôžu dovoliť neočkovať.Pokiaľ chcete zmenu,treba tlačiť na zmenu legislatívy.
0 0
Silvernola Silvernola

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

Skúste si nájsť niečo o detskej obrne(nie detskej mozgovej obrne-to je niečo iné), na tú zomieralo vo svete A AJ U NÁS! veľa detí ešte z generácie mojich rodičov, osobne poznám ľudí, ktorých pripútala na vozík. Dnes sa už o nej takmer nič nevie, u nás vymizla práve VĎAKA OČKOVANIU.
Detská obrna (iné názvy: (akútna) poliomyelitída, Heineho-Medinova choroba

Rovnako pravé kiahne. Dnes o ich existencii väčšina ľudí ani nevie.
Kiahne alebo pravé kiahne alebo variola (variola, smallpox, neštovice)

A
​le stačí niekoľko nezaočkovaných jedincov a choroba, ktorá sa považovala za "vymýtenú" sa môže vrátiť. To riziko je tu vždy a rastie s počtom nezaočkovaných detí.
8 0
pivko pivko

pivko je offline (nepripojený) pivko

Farang
Už aby tu bola vakcína proti AIDS
0 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Stanislav 1975 Pozri príspevok
s Darinou zasa skoro vždy nesúhlasím, ale teraz aspoň s nou súhlasím v tej 2 časti- že laik( nelekár) nič tomu nerozumie, či áno, či nie a mladé , neskúsené mamičky (žaby) toto zasa začnú preberať s mamičkami na roznych netových mamičkovských forach a tie mamičkovské portály sú na 99% na grc...
Podľa teba sú mamičkovské portály na grc, tak treba zájsť na tatičkovský portál, ten bude určite bezchybný. Milujem mužov, čo vedia všetko o pôrodoch, o klimaktériu aj o očkovaní. Ja som deti dala očkovať samozrejme na tie naj...diagnózy. Dobrovoľne. Bez akejkoľvek povinnosti. Môj manžel sa očkuje každý rok proti chrípke, ja by som to do seba nikdy nedala. Jeho keď náhodou napriek tomu tá chrípka zachváti, tak mu nezávidím. Ja idem zatiaľ bez chrípky. Nič nie je čiernobiele. A slobodná vôľa by mohla byť akceptovaná vo všetkom.
0 0
Silvernola Silvernola

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

Pikoška Pozri príspevok
A slobodná vôľa by mohla byť akceptovaná vo všetkom.
Moja sloboda končí tam, kde začína sloboda iného!
Ja nechcem, aby moje dieťa bolo ohrozené napr. TBC preto, že niektorí neboli zaočkovaní a v nich sa baktérie mohli voľne vyvíjať a mutovať do podoby odolnej proti dnešným antibiotikám.
Síce trochu , ale... Keďže som slobodný človek, môžem ohrozovať teba a tvoje dieťa tým, že postihnutý nebezpečnou nákazlivou chorobou sa budem voľne pohybovať medzi ostatnými a odmietnem sa liečiť a budem šíriť nákazu?!

Každá minca má dve strany.
3 0
Pikoška Pikoška

Pikoška je offline (nepripojený) Pikoška

Silvernola Pozri príspevok
Moja sloboda končí tam, kde začína sloboda iného!
Ja nechcem, aby moje dieťa bolo ohrozené napr. TBC preto, že niektorí neboli zaočkovaní a v nich sa baktérie mohli voľne vyvíjať a mutovať do podoby odolnej proti dnešným antibiotikám.
Síce trochu , ale... Keďže som slobodný človek, môžem ohrozovať teba a tvoje dieťa tým, že postihnutý nebezpečnou nákazlivou chorobou sa budem voľne pohybovať medzi ostatnými a odmietnem sa liečiť a budem šíriť nákazu?!

Každá minca má dve strany.
A prečo si vebyrieš z môjho príspevku len to, čo sa Tebe práve hodí? Ja som predsa napísala, že akceptujem naj.....diagnózy. A ak vieš Ty, že TBC je naj, viem to aj ja. Vieš koľko nových baktérií denne pribúda? A pokiaľ bude vyvinutá očkovacia látka a všetci budú zaočkovaní, tak podľa teba by sme mali chodiť v rúškach. A postihnutý nebezpečnou nákazou, ktorý je ochotný vedome ohrozovať Teba a Tvoje dieťa nie je slobodný človek, ale pako.
0 0
Estetic Estetic

Estetic je offline (nepripojený) Estetic

Silvernola Pozri príspevok
Skúste si nájsť niečo o detskej obrne(nie detskej mozgovej obrne-to je niečo iné), na tú zomieralo vo svete A AJ U NÁS! veľa detí ešte z generácie mojich rodičov, osobne poznám ľudí, ktorých pripútala na vozík. Dnes sa už o nej takmer nič nevie, u nás vymizla práve VĎAKA OČKOVANIU.
Detská obrna (iné názvy: (akútna) poliomyelitída, Heineho-Medinova choroba

Rovnako pravé kiahne. Dnes o ich existencii väčšina ľudí ani nevie.
Kiahne alebo pravé kiahne alebo variola (variola, smallpox, neštovice)

A
​le stačí niekoľko nezaočkovaných jedincov a choroba, ktorá sa považovala za "vymýtenú" sa môže vrátiť. To riziko je tu vždy a rastie s počtom nezaočkovaných detí.
Variola čiže pravé kiahne sa považujú za eradikované a prestalo sa proti nim očkovať.Ale nechcem vidieť to Božie dopustenie ak sa vrátia,radšej na to ani nemyslieť.
Poliomyelitída bola ešte v mojej generácii prítomné ochorenie a naozaj ak ju človek prežil,zvyšok života zostal ako deti s ťažkou DMO,tiež po tom ochorení naspať netúžim,vo svete sa vyskytuje.Taký tetanus vo veľkom zabíja v Afrike čerstvo narodené bábätká a je to bolestivá smrť.Na druhej strane by sa možno dalo dohodnúť,aby niektoré očkovania,napr.proti Rubeole neboli povinné.Ale to je vec diskusie a názorov.Nediskutujte s lekármi,ale legislatívcami.
0 0
Silvernola Silvernola

Silvernola je offline (nepripojený) Silvernola

A vieš prečo sa dievčatá očkujú proti rubeole?
Ak žena počas tehotenstva v prvom trimestri ochorie na rubeolu, dieťa sa môže narodiť ťažko postihnuté.
Chlapci po prekonaní mumpsu môžu ostať sterilní (neplodní).
Nestojí za to to očkovanie?!
0 0
dalid dalid

dalid je offline (nepripojený) dalid

http://aktualne.atlas.sk/to-ci-vakci...zdravotnictvo/

Ako som sa skorej v tejto teme vyjadril, problemom je podkytutnutie realnyhc informacii o realnych rizikach pri ockovani...
0 0
Letko Letko

Letko je offline (nepripojený) Letko

...letom-svetom...
Pre odporcov očkovania:

http://kosice.korzar.sme.sk/c/652310...elu-skolu.html
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať