Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
Usporiadat
zuzu247 zuzu247

zuzu247 je offline (nepripojený) zuzu247

Moja malá neter, keď ešte len začala rozprávať, mala problém s mojim označením "teta" a nejako sa jej so poplietlo na "tati". To si viete predstaviť tie pohľady, keď sme išli aj s jej maminkou po meste a malá na celé kolo:mami, tati!
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
kendy
...... Malá sa spýtala: A jeho kto mal v brušku???
To mi pripomenulo môjho 2,5 ročného syna, keď som sa z pôrodnice vrátila s bábätkom a bez bruška. Podišiel k otcovi, poťapkal ho po jeho pivnom brušku a spýtal sa: Tatinko a ty kedy donesieš bábätko?
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
Na ceste od lekára som sa zastavila aj s deťmi v práci odovzdať OČR-ku môjmu šéfovi. Keďže som robila na Vojenskej správe, môj šéf bol "ujo náčelník". Môj starší syn si ho prezerá: Ujo, ty si náčelník? Odpoveď: áno, ja som tu náčelník! Syn sa poobzerá po miestnosti a zahlási: A kde máš Indiánov?)
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

ZEvina
Na ceste od lekára som sa zastavila aj s deťmi v práci odovzdať OČR-ku môjmu šéfovi. Keďže som robila na Vojenskej správe, môj šéf bol "ujo náčelník". Môj starší syn si ho prezerá: Ujo, ty si náčelník? Odpoveď: áno, ja som tu náčelník! Syn sa poobzerá po miestnosti a zahlási: A kde máš Indiánov?)
Veď to bola správna reakcia.:p Určite boli zalezení vo svojich vigvamoch.
0 0
alušik alušik

alušik je offline (nepripojený) alušik

Malému som kúpila nové botasky a kedze staršie sme museli vyčistiť, boli mokré a malému som bola nútená dať tie najnovšie do školky. Ráno som mu teda dohovárala, nech ho ani nenapadne babrať sa v škôlke v pieskovisku. Samozrejme poobede, keď sme po neho prišli, celý bol zafúľaný, bol od piesku od hlavy po päty - plné topánky, však to poznáte. Tak som začala na neho kričať, že mu už nové botasky nekúpim, nech chodí bosý, keď si nevie veci vážiť.
Poobede potom išiel s ním von manžel a pred domom sa stretli s Matúškovou kamarátkou zo školky, ktorá ho ťahala na preliezky a samozrejme do pieskoviska. Na to malý zahlásil: "Ja do pieskoviska ani nepáchnem..."
0 0
Jana Motyčková Jana Motyčková

Jana Motyčková je offline (nepripojený) Jana Motyčková

Jedna téma (o výpomoci v rodine) mi tu pripomenula - syn sa bil s dcérou (mala asi 5 rokov), tak som mu dohodvárala, že dievčatá sa nebijú, lebo sú slabšie, načo dcéra doplnila :"a múdrejšie". Tak mi to nedalo a spýtala som sa jej, či ja som múdrejšia ako tatino. Ona odpovedala "áno, lebo tato vie iba chodiť do roboty a ty vieš aj variť, upratovať, žehliť a všetko."
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
Ako dieťa som ani ja nebola výnimka. Tiež som povyvádzala veci... Zmyslela som si na jednu príhodu: Moja starká bývala na druhom konci dediny (asi 2km od nás). Zlomila si nohu, tak jej varila mamka a my vzorné deti sme jej každý deň nosili jesť. Ja so sestrou (5 a 7 rokov) vybavené taškami s potravinami v hrncoch sme sa pomaly presúvali k starkej, keď po ceste stretneme pohrebný sprievod. Ešte nikdy sme na pohrebe neboli a dnes už ani neviem, či to napadlo mňa, alebo sestru, ale zrazu stojíme nad jamou neznámeho človeka (ani sme nezistili, či to bola žena, alebo muž). V teplákoch (tí mladší si už nepamätajú tie hrubé tepláky s vyťahanými kolenami), s taškami s obedom v rukách a rumázgali sme, akoby sme pochovávali vlastnú matku.....
Než sme sa vrátili od starkej, už dáka "dobrá duša" stihla mamke referovať o našom "výlete" Nerada chodím na pohreby a určite to nie je len tým výpraskom, ktorý potom od mami nasledoval...........
0 0
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
Včera som si bola vyzdvihnúť detičky z prázdnin u mojej mamky. Keď sme sa lúčili, babka vtisla deťom peniažky na prilepšenie, na školske pomôcky atď.
Babka nás vybozkala, chlapcom sa pekne poďakovala za pomoc pri upratovaní, zaváraní, a za vzorné správanie.
a malý kubo zrazu povedal: nemáš za čo, šak si nám už zaplatila.
0 0
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
Dnes ráno sa dívali na rozprávku a mala vekovú hranicu 7. Bola ale veľmi pretechnizovaná, ultra moderná, so škaredými pomenovaniami, rýchlo blikajúca atď., a tak som teda navrhla, aby to prepli. Na inom programe dávali dobrodružný film o medvedici, už som ho videla, a preto ho aj odporučila.
Znovu to malé šidlo Jakub, povedal:
tak si rozmysli mamka, rozprávku kde je napísané 7 pozerať nemôžeme, a kde je 12 - áno??


no.... neviem kto tie vekové ohraničenia určuje, ale mal by sa aj on nad tým zamyslieť, lebo na táto detská otázka sa ťažko vysvetľovala..
0 0
elli elli

elli je offline (nepripojený) elli

[quote=Sharon]Tu je zase zopár výrokov mojej Simonky

Pokazila sa nám žalúzia. Povedala som, že treba zavolať opravára. Nato sa Simonka ponúkla, že ho zavolá. Opýtala som sa, že ako ho zavolá. “No s hubou ako ináč” odvetila, vyšla na balkón a z plného hrdla zakričala “opravár prídi k nám”.

Minule mi suseda pripomenula, ako v casoch, ked v ulici obcas nesla elektrina, jej moja dcera na otazku, co robi na balkone, odpovedala, ze pozera, "ci nejde puud" (nejde prud), po chodniku ako chodia navstevy.

Detsky slovnik: mlada macky = maciatko, mlada kravy = kravatko, mlada ovecky... no predsa bahniatko!
0 0
Elena Navrátilová Elena Navrátilová

Elena Navrátilová je offline (nepripojený) Elena Navrátilová

Úžasné čítanie. Hneď sa mi vybaví keď boli moje v takom veku. No keby sa to dalo vrátiť späť. :p
0 0
Danila Danila

Danila je offline (nepripojený) Danila

Poraďácky odpadlík:)))))
Elena Navrátilová
Úžasné čítanie. Hneď sa mi vybaví keď boli moje v takom veku. No keby sa to dalo vrátiť späť. :p
Elenka, pozeraj sa radšej dopredu moja. Čakajú Ťa vnúčatká a mudrovania si užiješ až-až. Aj Ti bude rozum stáť, čo sa v tých hlavičkách preháňa. Ako mama to vnímaš povrchnejšie. Ako stará mama budeš vnímať aj to, ktorou nosnou dierkou dýcha manej a ktorou viac Tvoje vnúčatko. Na mňa sa hneval môj vnuk, keď som mu nevyhovela v požiadavke pozerať telku po desiatej. Pozrel sa na mňa, asi by bol najradšej vyplazil jazyk, ale to mu rešpekt nedovolí, a tak si zahundral: Prečo ste vy dospelí takí starí.... a potom ničomu nerozumiete......
0 0
alušik alušik

alušik je offline (nepripojený) alušik

Minulý týždeň sme s malým kráčali pešo do škôlky a práve pršalo. Malý zahlásil: "Mamíííí, tá pršanica to je voda." Začala som sa smiať na výraze, ktorý použil a tak som sa ho spýtala, odkiaľ to má. Malý sa okamžite vynašiel - "To hovorili v televíznych novinách"...
0 0
alušik alušik

alušik je offline (nepripojený) alušik

A ešte ma niečo napadlo. S rodičmi a strýkom sme boli na chalupe. Ráno malý vstal ako prvý, tak zišiel z manzardky dole k starkému. Asi o hodinu sa guľkal dole rebríkom aj strýko. Malý mu hovorí: "A ty si kde bol?". Strýko sa vynašiel a vraví mu, že bol hore na streche pribiť šindol, aby nám netieklo do chaty (to aby nepovedal, že tak dlho vyspával). A Matúš mu na to: "A Ťa nešiblo z jebuíka?" (Nevie povedať r, tak preklad - z rebríka).
Išli sme sa pocikať od smiechu a malý nechápal. Od toho dňa ho strýko stále pri stretnutí naťahuje, nech povie rebrík.
0 0
LubicaN LubicaN

LubicaN je offline (nepripojený) LubicaN

...no Ali, naše deti si môžu ruky podať. Naša Lali sa konečne naučila povedať "L". Doteraz bola Jaujušta (Lauruška)... Taká je hrdá, stále opakuje LLLLáááállllíííí...

Aj keď už vie "L", stále sa nenaučila "K". Včera sme boli na leteckom dni v Slávnici. Bolo tam veľa ľudí, manžel zobral baby na ruky a pretlačil sa čo najbližšie k plôtiku, aby videli pokiaľ možno čo najviac. Ja som stála opodiaľ a pozerala. Priletel vrtuľník, spustili z neho lano, ktosi sa spustil na zem... Zrazu dav ľudí okolo našich vybuchol smiechom. Naša Lali totiž komentovala:

" Ty totos, tutláči...!" (Ty kokos, kukláči...!)
0 0
alušik alušik

alušik je offline (nepripojený) alušik

My sme boli cez víkend na termálnom kúpalisku a malý v bazéne volal na manžela - "Ocinooooo, mne tjeba čújaaaať." (Ocino, mne treba čúrať - aj keď vôbec netuším, odkiaľ to slovíčko vzal).
Mne to ani nepripadalo smiešne, no 4 mladé baby, čo boli blízko nás sa začali na tom nesmierne zabávať.
0 0
JarkaL JarkaL

JarkaL je offline (nepripojený) JarkaL

Moja malá (3roky) ukázala na dážďovku a povedala: "Aha, pršidažď !"
0 0
bezradná bezradná

bezradná je offline (nepripojený) bezradná

knihomol I. stupňa
najnovšie hlášky môjho synovca:
- keď budem veľký budem mozgonautom(kozmonautom)
- pôjdem s dedom na ryby a vezmem si aj hudicu(udicu)
- aj ja chcem svičiť(cvičiť)
Naposledy upravil bezradná : 07.09.06 at 13:42 Dôvod: teraz ma napadlo to svičenie, keď som písala v inom príspevku
0 0
Lila Lila

Lila je offline (nepripojený) Lila

Náš malý sa stále umýva umývadielkom. /T.j. mydielko/
0 0
Leila2006 Leila2006

Leila2006 je offline (nepripojený) Leila2006

optimistka
Dúfam, že toto nebudete považovať za neslušné, ale nás to celkom dobre pobavilo: Boli sme s dcérkou (4) v butiku, keď sa zrazu rozbehla smerom von. Ja som sa rozbehla za ňou, reku, kam bežíš, tam sama nesmieš, a ona na celý obchod zahlásila: "Musela som si ísť vonku p.dnúť, aby tu nebol smrad." Samozrejme, že som jej hneď dohovorila, že to sa nepatrí vykrikovať nahlas, ale aj tak mi to bolo smiešne.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať