Zavrieť

Porady

Výroky detí

...tak mi napadlo pridať témičku na odľahčenie: Výroky detí.

Minule na mňa dcérka volala: "Mamiii poď sem a povedz niečo Laure. Stále na mňa vyplazuje oči!"

Alebo "Ako si mám upratať hračky s takými malými rukami???"
Usporiadat
slavkasig slavkasig

slavkasig je offline (nepripojený) slavkasig

Moja skoro 3-ročná dcerka strašne túži po bábätku tak som jej vysvetlovala že máme už 2 velkých chlapcov ktorí neposlúchajú a mama je už stará aby ešte mala bábo. Na to mi dcérka povedala mami ty si neni stará si nová. (aj to poteší)
0 0
katkapekly katkapekly

katkapekly je offline (nepripojený) katkapekly

mladá mamička, ktorá chce byť naj mamou na svete ...viac
Môj 2 a pol ročný synček sa akosi nechce hrať sám a tak sa mu musím stále venovať a navyše začal s otázkou "prečo". Keď varím, driape sa mi ku sporáku a musí miešať, na vecko chce ísť so mnou a tlieska mi keď sa vycikám, dávkuje a sladí mi kávu a potom ju zmetá zo zeme,...Tak so ho dobitá uložila spať po jeho viacnásobnom varovaní, že "nece pinkať" a vyčerpaná som mu pohrozila, že keď vyjde z tej postele, tak pôjde do kúta. To naňho zaberá. Čakám 5 minút,... a zrazu moje dieťatko so širokým úsmevom vyjde z izby a oznámi mi - "idem do kúta".
0 0
kitky kitky

kitky je offline (nepripojený) kitky

COGITO ERGO BOOM
katkapekly Pozri príspevok
Môj 2 a pol ročný synček sa akosi nechce hrať sám a tak sa mu musím stále venovať a navyše začal s otázkou "prečo". Keď varím, driape sa mi ku sporáku a musí miešať, na vecko chce ísť so mnou a tlieska mi keď sa vycikám, dávkuje a sladí mi kávu a potom ju zmetá zo zeme,...Tak so ho dobitá uložila spať po jeho viacnásobnom varovaní, že "nece pinkať" a vyčerpaná som mu pohrozila, že keď vyjde z tej postele, tak pôjde do kúta. To naňho zaberá. Čakám 5 minút,... a zrazu moje dieťatko so širokým úsmevom vyjde z izby a oznámi mi - "idem do kúta".
Naaadhera! Toto milujem.Normalne ti zavidim toto obdobie.Skoda, ze trva tak kratko.
0 0
JAJA11 JAJA11

JAJA11 je offline (nepripojený) JAJA11

breckova Pozri príspevok
Moja 3 ročná vnučka dnes oplakala vyhodený cumlík. Mamina jej vysvetlila, že nový sa kúpiť nemôže, pretože cumlíky predávajú len pre malé bábetká.
Simonka sa opýtala: mami, kedy sa ja zase narodím, aby si mi mohla kúpiť dudu?
Toto mi pripomenulo moje deti. Ja som ich nechala s dudlíkom tak do 2 rokov. Keď mali 2 roky, tak som ich presvedčila, že už sú veľkí a dudlík je veľká hanba. A následne som ich presvedčila, že ho spláchneme do záchoda. Keď ho pýtali, tak som im pripomenula, že zo záchoda sa nedá už vybrať. Pomohlo to a už sme dudlík nenosili.
0 0
zlatica76 zlatica76

zlatica76 je offline (nepripojený) zlatica76

Na "staré" kolená som sa začala učiť španielčinu. A keďže každý deň morím moju dcéru s angličtinou, tak na oplátku ona bude moriť španielčinu mňa.

Takže sme začali... také jednoduché "ja som, ty si", a súčasne sa učíme aj odbornú španielčinu.

A zrazu moja malá prečíta otázku: "Ste zvracač?"

správna odpoved: "Es usted soldador?" (zvárač)
P.s. Z toho vidieť - pracujem v strojárskom podniku
0 0
chorvatik chorvatik

chorvatik je offline (nepripojený) chorvatik

A takto to zaklincoval moj 1.5 rocny syn, ktory sa akurat pusta hovorit. Manzel vecer zavesil velky obraz z nasej svatby a rano, ked ho syncek zbadal, tak sa zaradoval: "Očččči. " A po chvili upreneho pohladu na fotku dodal: " Teta."
0 0
Danka77 Danka77

Danka77 je offline (nepripojený) Danka77

Dnes som bola s mojou 3 ročnou dcérkou pri detskej lekárke. Na jej otázku akú máme zdravotnú poisťovňu moja ratolesť zahlásila: "Poistovnu stastia".
0 0
petovsan petovsan

petovsan je offline (nepripojený) petovsan

Ja som sa dnes nestíhala čudovať, keď sa môj 2,5 + kúsok ročný syn hral v obývačke s nákladným autom, a pri tom si rozprával: "ide auto, ide ... veze TOVAJ" .... no zostala som v nemom úžase, odkiaľ ten pojem zobral? ... keby povedal tehly, cement ... ale TOVAR ??? akoby mal matku účtovníčku

... a ešte som si spomenula na nedávne večerné vyjednávanie, keď sa mu nechcelo umyť si zúbky.
Vravím mu: "Oliverko, keď si nebudeš umývať zúbky, budú ťa bolieť ako toho krtka (čítame rozprávku o krtkovi a krtka bolel zub) a čo budeme potom robiť, ha?"
A on mi asi po sekundovom rozmýšľaní na to: "vythneme, mamina, vythneme."

... no a ešte ma napadlo do tretice: asi 2-3 mesiace dozadu, šli sme na bežné nákupy a cestou späť sa môjmu manželovi ktosi rútil do jeho jazdnej dráhy, tak trochu pribrzdil, pootočil volantom a zatrúbil na toho "nevšímavca" v susednom pruhu ... a to bolo všetko ... asi 20 sekúnd po celej akcii náš mladý s kľudom Angličana skonštatoval: "debiv", "debiv" ... až asi na jeho piate "debiv" to môj manžel nevydržal a pýtal sa: "A ja som to nejako okomentoval?" ...vravím mu: "No TY nie, ale tvoj syn vie presne, čo malo za tým všetkým ešte nasledovať."
Naposledy upravil petovsan : 16.02.08 at 00:05
0 0
spring spring

spring je offline (nepripojený) spring

Pred týždňom som bola chorá len som ležala a malý stále ku mne chodil. No ja mu vravím nechod ku mne budeš chorý aj ty, chod sa hrať do druhej izby. No a synček na to : Mami ja sa musim o teba starať a davať ti lieky, veď tatik nemá taku dlhú ruku aby ti z roboty podaval tabletky.

Alebo.............debata večer na posteli o Bohu a Ježišovi, prečo chodime do kostola atď. Ja mu vysvetľujem že ako Ježiš zomrel prečo a ako dávno sa to stalo a že teraz bude Veľká noc a zase zomrie. A on trošku nechápavý sa pozrel na krížik čo je na stene a hovorí. : Mami a potom zdrevenel??
No tak ja som sa zplakala od smiechu a on chudačik taky zlatučky sedel na posteli.
0 0
ZEvina ZEvina

ZEvina je offline (nepripojený) ZEvina

šťastná babička dvoch vnučiek (od 21.9.2009 už troch) ...viac
No tak ja som sa zplakala od smiechu ...

aj toto sa mi páči
0 0
katkapekly katkapekly

katkapekly je offline (nepripojený) katkapekly

mladá mamička, ktorá chce byť naj mamou na svete ...viac
Včera večer o pol desiatej sa môj synček rozhodol že bude kakať a keďže mu to trvá dlho, tak som ho zabávala tým, že som mu hovorila slová, kde sa vyskytuje L alebo Ľ, či ho to náhodou nenaučím hovoriť. Tak po mne opakoval slová ako ľuľok (jujok) ajhľa (ajja) a potom som si spomenula na jednu básničku zo ZŠ a hovorím mu "Zubná pasta Poľana, zuby nemáš..." a on dokončil "...umyté". Proste má zmysel pre rým. (ktorí to nepoznajú, má tam byť "do rána".
0 0
tiny77 tiny77

tiny77 je offline (nepripojený) tiny77

z malickosti sa sklada svet. ...viac
pred casom sa piataci ucili na dejepise o kalendaroch- juliansky, krestansky... Nedavno sme cestovali autom, v radiu sa bavili o julianskom kalendari, vyrusila som debatujuce deti vzadu, a davam kontrolnu otazku: a my pouzivame aky kalendar? - orindz, outu, timobajl, preco?
0 0
Lubica H Lubica H

Lubica H je offline (nepripojený) Lubica H

pri tejto téme som sa dobre "narehotala", nedá mi nepridať sa:

my máme doma síce len 1,5 ročného samka, ale jazýček sa mu už začína rozväzovať, ale je asi nejaký pohodlný, lebo na niekoľko vecí používa univerzálny výraz.

napr. "pá" - to je buď niečo horúce, alebo studené

"táti" - (nech sa) páči
"tátik" - vtáčik
"tatik" - čajík

a najnovšie, na čom sa bavíme, je napodobovanie zvieratiek.
keď som samka učila, ako robí kohútik, tak mu vyšlo "kikikí"
0 0
Lubica H Lubica H

Lubica H je offline (nepripojený) Lubica H

a ešte pridám z môjho detstva - spomenula som si na to pri čítaní niektorých príspevkov:

keď som sa naučila chodiť (už tak obstojne), ocino mi vysvetlil, že už cumlík nemôžem mať, že to nie je pekné. tak keď sme išli do mesta na prechádzku a ja som zbadala nejaký kočár s dieťaťkom, dobehla som k nemu, vyštverala sa naň, vytrhla dieťatku cumlík z pusy a zahodila so slovami: "kako, púha"

a keď som chodila do škôlky (bolo to ešte za socializmu), ráno sme cestovávali autobusom, rozprávala som v autobuse politický vtip - o leninovi. samozrejme, poriadne nahlas. s odstupom doby sa otec priznal, že sa vtedy dobre obzeral po autobuse, či tam nie je nejaký tajný a bol rád, keď sme vystúpili.
0 0
denisie denisie

denisie je offline (nepripojený) denisie

....moja kamarátka mi spomínala ako jej deti volajú, keď sa rodičia idú milovať. Vraj jeden z nich tomu vraví že "keretujú" a druhý malý "budú hromy blesky"
no a v inej rodine zasa malý chlapec je naučený, že keď sa rodičia zavrú v spálni, tak "robia čalamádu"
a ako tomu hovoria vaše deti???
0 0
dadasv dadasv

dadasv je offline (nepripojený) dadasv

baran
Keď mala moja dcéra 2 roky, pribudol jej braček. Raz prišla za mnou a povedala, že aj ona chce také bábo, aby mu bola mamina. Keď som jej povedala, že má bábiku Filipka, povedala, "Ale ja cem také co sa mrviu"
0 0
dadasv dadasv

dadasv je offline (nepripojený) dadasv

baran
Môj syn, keď mal asi 4 roky nechcel veľmi chodiť von, stále by sedel pri televízore. Povedala som mu, že keď nebude chodiť von, bude stále taký bledý. Tak sa teda vybral. Pozerala som na neho z balkóna a on len sedel na lavičke pred domom. Asi za 3 min. zazvonil a spýtal sa: "Mami, už som červený, môžem ísť domov?"
0 0
kristín kristín

kristín je offline (nepripojený) kristín

Ahojte, aj ja sa chcem s vami podeliť o nádherný výrok, lepšie povedané výraz môjho 3-ročného syna, ktorý sa vynašiel, keď mu nemohlo prísť na um sloveso - točiť sa.
Povedal mi:" Pozri maminka, ako sa to koliesko krásne - kolesá."
0 0
Erika-ežka Erika-ežka

Erika-ežka je offline (nepripojený) Erika-ežka

Podelím sa aj ja s výrokom môjho asi 3-ročného syna (dnes 13). Uvidel na oblohe rožok mesiaca a kričí mi: "Mami, aha mesiac a zlomený"
0 0
Cecilia Cecilia

Cecilia je offline (nepripojený) Cecilia

Keď sa blíži termín podania DPH, tak celý deň sedím pri počítačí a moje deti sa nemôžu dostať k svojim obľúbeným hrám. Vtedy sa ma pýtajú: Mami, budeš ešte dlho hrať?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať