Zavrieť

Porady

zámerné zadržiavanie poštových zásielok

môj skoro exmanžel mi zadržiava moje poštové zásielky, ktoré mi chodia na miesto môjho trvalého pobytu, kde sa ja nezdržiavam.
krátko vysvetlím pre objasnenie: rozvádzam sa(už 2 roky!) a nebývam v mieste spoločného trvalého bydliska. na túto adresu mi však stále chodí pošta, ktorú vyberá manžel (postupne žiadam o zmenu korešp. adresy). kľúč k bytu má iba on, keďže ja som svoj poskytla tým, ktorí v tom byte bývajú. keďže ešte nie sme rozvedení, nemáme vysporiadané bsm. byt po rozvode mal pripadnúť mne. kľúč pre prístup ku poštovej schránke mi odmieta dať s odôvednením, že mám žiadať od domového dôverníka, aby mi ho dal vyrobiť (je to číp) - mám si ho niekde kúpiť a on mi ho nakonfiguruje. to by ma samozrejme stálo ďalší zbytočný výdavok.
tvrdí, že mi neprišla žiadna pošta, no ja určite viem, že aspoň mesačné vyýpisy z banky k môjmu účtu tam chodili.
je toto porušením listového tajomstva?
Usporiadat
viktorviktor viktorviktor

viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

asi bude dobré pozrieť knihu poézie "Listové tajomstvá" vydala autorka Janka Bernáthová - Lehotská v roku 2012. V knihe nájdete básne inšpirované láskou ......

asi zbytočné, ale pre tých čo nehľadajú

http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=1661

Čo je poštové tajomstvo?


Poštové tajomstvo v sebe zahŕňa listové tajomstvo (napr. obsah korešpondencie a obsah ostatných poštových zásielok) a informácie a údaje o poštových zásielkach (napr. informácie o adresátoch, odosielateľoch, počtoch dodávaných a podávaných zásielok a i.). Pri porušení poštového tajomstva (vrátane listového zaručeného aj Ústavou SR) zo strany zamestnancov poštových podnikov ide o trestný čin podľa §196, §197 a § 264 Trestného zákona č. 300/2005 Z.z.
(§ 8 zákona č. 507/2001 Z.z. o poštových službách v znení neskorších predpisov).

http://data.juls.savba.sk/std/listov%C3%A9%20tajomstvo

Slovenská
terminologická
databáza



listové tajomstvo

ústavou garantované právo občana na ochranu informácií v zasielaných správach medzi občanmi, ktorému poskytuje ochranu aj Trestný zákon tým, že porušenie alebo prezradenie tajomstva uzavretého listu alebo inej zasielanej písomnosti považuje za trestný čin
Kto úmyselne poruší listové tajomstvo vyzvedaním alebo otvorením uzavretého listu alebo inej písomnosti prepravovanej poštovým podnikom alebo iným obvyklým spôsobom, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
2 0
viktorviktor viktorviktor

viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

vymazané - zduplované
Naposledy upravil viktorviktor : 20.12.12 at 11:46
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať