Zavrieť

Porady

Nevvyčerpané prostriedky ŠR

Dobré ráno.
Prosím o rýchlu radu, čo s nevyčerpanými dotáciami zo ŠR. Škole zostali prostriedky zo ŠR za rok 2012. Musí ich odviesť zriaďovateľovi. Môže ich použiť v toto roku? Ak áno, tak asi len na neuhradené záväzky z prostriedkov ŠR za rok 2012? Alebo sa musia odviesť späť do ŠR?
Ďakujem
Naposledy upravil lubocka : 17.01.13 at 07:52
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

GabiZ je offline (nepripojený) GabiZ

GabiZ
Dotácie poskytnuté škole po 1.10. je možné presunúť do ďalšieho roka a vyčerpať do 31.3. nasledujúceho roka. Je možné ich však použiť len na prevádzkové náklady nie na mzdy. V rámci prevádzkových nákladov je možné čerpať ich na energie, opravy, údržbu, služby a pod. Ak to boli prostriedky získané pred 1.10., bolo potrebné ich odviesť zriaďovateľovi a ten následne do ŠR na príslušný krajský školský úrad (toto sa malo však udiať najneskôr do 31.12.2012).
Naposledy upravil GabiZ : 17.01.13 at 07:11

GabiZ je offline (nepripojený) GabiZ

GabiZ
Ak sú to prostriedky poskytnuté po 1.10. a nevyčerpané do 31.12., tak škola ich mala poukázať zriaďovateľovi, ten ich mal presunúť do ďalšieho roka a následne poskytnúť škole na čerpanie.

lubocka je offline (nepripojený) lubocka

lubocka
Ďakujem za odpoveď. V prípade, že sú poskytnuté po 1. 10. musia sa previesť na zriaďovateľa a on následne ich znovu pošle ako dotáciu škole roku 2013, alebo zostanú na účte školy a ona ich použije?

Nevvyčerpané prostriedky ŠR

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.