k jednej forme bol letak a v nom aj tento recept:
baranok s marcipanom
100 g marcipanovej hmoty
2 vajcia
75g masla
50g cukru
1 vanilkovy cukor
stipka soli
10 kvapiek mandloveho oleja/nemam ale paru,kde by som ho kupila..
/
80g psenicnej muky typu 405
20g skrobu
1 cajova lyzicka prasku do peciva
praskovy cukor na posypanie
-asi hodinu pred pecenim si vytiahneme z chladnicky studene zlozky,aby sa ohriali na izbovu teplotu
-plech zasunieme do rury na najspodnejsie drazky na pecenie a predhrejeme ruru na 175 stupnov
-marcipanovu hmotu,vanilku a cukor zmiesame
-potom primiesame maslo
-pridame vajcia ,sol a olej
-miesame tak dlho,kym nevznikne hladka hmota
v inej mise zmiesame skrob,muku a prasok do peciva a az potom zmiesame s cestom
-formu na pecenie dokladne vymazeme maslom alebo margarinom
-do formy nalejeme cesto a postavime na plech v rure
-pecieme cca 30-35 minut na 175 stupnov
-ak uzname za nutne,vrch mozme prekryt alobalom
-hotoveho baranka nechame vychladnut a az potom ho vyberame z formy
-v pripade potreby zrezeme spodok do rovna a postavime baranka na dosticku alebo tacku
-ked je uz celkom vychladnuty,posypeme praskovym cukrom
-dnes ho mozno vyskusam