Zavrieť

Porady

Oprava mzdy z predchádzajúceho roku

Na sociálke zistili že som zle vystavila mzdu jedného zamestnanca - nastúpil na nemocenskú 10.4. ale ja som nedopatrením dala 14.4. Tam vznikol preplatok na odvodoch do zdravotnej a sociálnej poisťovne. Koniec maródky mal 10.6.2012 a ja som dala 11. , tam zase vznikol malý nedoplatok. Ak teraz ale opravím tie dva mesiace, budem musieť podať dodatočné výkazy, ale tým sa mi pomenia aj mesačné prehľady na DU, ročné hlásenie na DU. Aké to bude mať následky - myslím tým pokuty, neviete niekto? A ako to zaúčtujem v podvojnom účtovníctve? Takýto prípad som ešte neriešila. Ďakujem.
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

beroun je offline (nepripojený) beroun

beroun
Ak nebudete mat smolu a spravíte to šikovne, tak maximálne dostanete úroky z omeškania ak ste niečo dlhovali - je možné že to budú tak malé sumy, že to ani nevyrúbia. Preplatky za 04/2012 by som sa snažil kompenzovať s nedoplatkami 06/2012. Prehľady, Hlásenie a výkazy do SP a ZP treba spraviť opravné, aj opraviť zamestnancovi obidve výplaty s vyčíslením rozdielu.
Čo sa týka účtovania - predpokladám, že to nebude významná oprava, tak by som neotváral rok 2012 ale to zaúčtoval do 2013 - daňovo uznané. V podstate musíte zaúčtovať rozdiely medzi výkazmi do SP, ZP a výplatnými páskami. Treba si skontrolovať hlavnú knihu, či vám sedia zostatky opravovaných účtov. Je to skôr "babračka" ako niečo zložité, lebo treba sa poriadne sústrediť, aby ste opravili všetky veci a pretlačili všetko čo treba - čo bolo zmenené.
Naposledy upravil beroun : 04.04.13 at 16:32

Zuziana je offline (nepripojený) Zuziana

Zuziana
ved si to popísala - oprava miezd, opravné výkazy na SP, ZP a DÚ. Sankcie asi za to nie sú. V PÚ si vyčísliš rozdiely a doúčtuješ ID.

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

Mila123
ale daj si pozor na napr. RZD, tam patrí iba tá mzda, kt. bola do 31 01 2013 vyplatená......

maria58 je offline (nepripojený) maria58

maria58
Ďakujem za uistenie, nebudem otvárať rok 2012, lebo sa to jedná o nejakých 10 € a hlavne je to v konečnom zostatku preplatok odvodov, nie nedoplatok. Idem sa s tým babrať.

Oprava mzdy z predchádzajúceho roku

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.