Zavrieť

Porady

Nemá byt,ani peniaze...

.Minuly rok sa dostal moj brat do situacie,kde mu jeden clovek ponukol moznost kupit si od neho nehnutelnost-byt,ten dotycny mu ponukol,ze sa o nic nemusi starat,ze vsetko vybavi zahno-uver v banke(mal znamosti v banke...),prepis bytu na katastri do bratovho vlastnictva,slovne sa dohodli aj na tom,ze dotycny pan mu odovzda byt kompletne dorobeny,no v zmluve,ktoru brat podpisal to uz tak uvedene nebolo.Vsetko sa vybavilo,brat dostal uver,peniaze boli prevedene obratom na ucet toho pana(resp.panej,ktora to podpisala,lebo pan to vsetko nenapisal na seba,ale na nejaku pani,ktoru brat videl prvy krat az v banke-bola to mama priatelky dotycneho pana,lebo nanho bola zavalena exekucia).Peniaze dostali no byt do dnesneho dna nie je prepisany na brata a dokonca nie je ani dokonceny-nie je vlozeny na prislusnom katastri,brat pisal na policiu,pretoze mal podozrenie,ze bol spachany trestny cin ale vsetko zamietli,vraj to nie je opodstatnene-no ziadne konanie sa nekonalo,policia nepredvolala ziadnych svedkov-proste nic ( bolo tam podozrenie,ze ten dotycny pan mal podchytenych aj ludi,ktory sa zaoberali tymto pripadom).Brat sa aj odvolaval,no znova napisali,ze si za tym vsetkym co napisali predtym stoja.Brat nema ani byt,ani peniaze.Zalozne pravo na byt je napisane na tu pani,od brata teraz banka vymaha peniaze,lebo nesplaca tu pozicku v SLSP.Potrebovali by sme sa poradit,ci sa s tym vsetkym da nieco robit,ci sa to neda dat na iny sud,kde ten dotycny pan nebude mat ziadne konexie.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    draik je offline (nepripojený) draik

    draik
    Angažovať čím skôr zbehlého právnika a obetovať peniaze na neho, aby uchránil väčšie hodnoty. Tu na porade to nevyriešime.

    pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

    ...originál... pepsikova
    ..treba poslať do Lampárne!..lebo ľudská hlúposť je nekonečná!..prepáč, ale plné médiá sú toho, ako kto koho obtiahol a tvoj brat si vedome založí lano na krk!..
    ..písal na políciu- to je čo?..osobne podať trestné oznámenie na účastníkov,doložiť dokladmi, podpísanými oboma stranami)je to podvod, obohacovanie sa na úkor iného (hlúpejšieho),vedomé podanie nesprávnych informácii pred uzavretím transakcie a čojaviem, čo ešte!..polícia je povinná preveriť každé oznámenie a ak sa tak nestane, sú predsa vyššie inštancie...
    ..a môžeš ešte podať na súd Vymáhanie pohľadávky na základe nedodržania zmluvného záväzku,ktorým bol dohodnutý dátum dodania služby..(pokiaľ je na zmluve o predaji nejaký dátum odovzdania bytu bratovi)
    ..a čo sa týka pôžičky, treba ju splácať podla dohody, pravidelne, aj ked nemá za ňu nič...lebo to je už iná zmluva, s bankou o úvere a podvodu sa netýka..mohol by sa dostať do riadnej šlamastiky s bankou, následne exekútor a ...
    ...a pokiaľ máte podozrenie, že dotyčný pán má všade konexie a určite zariadi všetko vo svoj prospech, tak, naozaj len do médií..väčšinou sa to oplatí..

    Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

    Mária27
    Čo bráni bratovi, aby dal vklad do katastra nehnuteľností?
    Tu píšeš:
    jeane1976 (Dnes 01:05)Brat ma zmluvy o kupe nehnutelnosti,uver vystaveny na jeho meno,no zalozne pravo na byt v slsp je podpisany tou panou,

    Aké záložné právo? Kto bol vlastníkom nehnuteľnosti - kto ju podľa zmluvy prevádza bratovi?
    Na koho je uvalená exekúcia?

    Tak sa tu budem rozprávať sama so sebou - aj tak je to príšerné hľadať odpovede medzi tými všetkými komentármi ...
    Naposledy upravil Mária27 : 07.09.13 at 10:48
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    misoft Asi to, že v rukách nemá nič, žiadny papier. I záložné právo je na niekoho iného.
    Katy a R čože by nemal? - veď píše, čo bolo v zmluve uvedené - a návrh môže dať on sám !
    misoft Nemá nič - prečítaj si poriadne - zmluva s pánom X, byt je však písaný na pani Y. Tu to poriadne SMRDÍ podvodom. Už mal stepovať na prokuratúre i s lajstrom.
    Katy a R nuž ja čítam, že na pani Y je len záložné právo - a byt je stále "neprepísaný" - čiže vlastníkom je stále pán X.
    samozrejme, že ide o podvod - nuž ale, keď niekto toto podpíše( cit: "v zmluve, ktorú brat podpísal to už tak uvedené nebolo") - tak fakt neviem, či si to aj nezaslúži ???
    možno tá medializácia by pomohla ??
    jeane1976 v zmluve bolo pisane že po prevedeni penazi na ucet,teda po vyplateni bytu bude do neviem kolkych dni urobeny prepis na brata,no neuskutocnilo sa tak,lebo na ten dom bola vydana exekucia a vsetky byty zostali zablokovane exekutorom
    Katy a R - brat vedel, že pán X má exekútora na krku a zobral úver - vlastne preňho ? (moje nervy!)
    jeane1976 On to nevedel,moj brat pracuje v rakusku na stavbe,zarobil si nejake peniaze a chcel si kupit byt no potreboval hypoteku lebo tolko na byt nezarobil,no ziadna banka mu uver nedala lebo bla bla bla,toto vsetko sa vybavovalo cez bratovho dobreho kamarata,nebol dovod neverit mu,moj brat nebol jediny co takto skoncil,vsetci v tej bytovke tak skoncili,cca tri mesiace po podpise zmluvy ten dom z tytmi bytmi zastavil sud,su v exekucii,pretoze ty dotycny pan x a pani y + rodina usli do kanady,vsetci z toho domu sa dali dokopy,boli podat ziadost na policii, v ziline,vsetko sa "vysetrilo".neboli volani ziadny svedkovia,proste nic a dostali vyrozumenie,ze vsetko je v poriadku...
    jeane1976 Takze existuju tieto zmluvy:kupna zmluva medzi mojim bratom a pani Danovskou,zmluva o zriadeni zalozneho prava k nehnutelnosti medzi SLSP a pani Danovskou,zmluva o splatkovom uvere medzi bratom a SLSP,dalej mame papiere z okresneho riaditelstva PZ v Ziline-odbor kriminálnej polície a papiere z okresnej prokuratury v Ziline
      zbaliť

    buchač je offline (nepripojený) buchač

    Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac buchač
    Len Boh a zúčastnení vedia , čo vlastne brat podpísal ....
    marjankaj No nie som istý
    misoft To skôr ten Boh vie ........ zúčastnení ani nie...... šak podpis ako podpis, hlavne, že je na lajstri načmáraný.

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    Preco brat podpisoval zmluvu,v ktorej neboli uvedene dolezite veci?
    Preco brat suhlasil,aby niekto konal v jeho mene? Mali aspon medzi sebou podisanu nejaku zmluvu,splnomocnenie,alebo bolo vsetko len na dobre slovo???
    Ked uz sa dal zastupovat, to si nic nepreveroval a len tak mirnix-dirnix sa spolahol na cudzich ludi a poslal im peniaze?

    Fakt nepochopitelne! Brat sa moze obratit na Policiu a nahlasit podvod,alebo sa obratit na sud a ziadat vratenie sumy /mozno to poslal cez banku, takze aspon nejaky doklad ma/ , ale bude to trvat dlho a bude sa mu tazko dokazovat,ak sa dohodol len ustne...

    Co ma vlastne v rukach? Aky dokaz?
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač Viac slov a aj viet použitých na to isté , čo som ja iba jednou vetou povedal - viď vyššie ...mne sa už niekedy ani nechce rozpisovať .
    Ale súhlas .
    jeane1976 Brat ma zmluvy o kupe nehnutelnosti,uver vystaveny na jeho meno,no zalozne pravo na byt v slsp je podpisany tou panou,moj brat to nepodpisoval.Ked to daval na policiu neboli v tej veci vypocuti ziadny svedkovia hoci ich par bolo,dokonca nevypovedal ani brat,len od policajtov prisiel domov papier ze to preskumali a nic zvlastne nezistili..ale tam je kopa zvlastnych veci..
    buchač Spomínaš ,že brat písal na políciu . Dokonca , že ide o PODOZRENIE zo spáchanie trestného činu .
    Osobne by som sa s políciu veľmi nebavil .
    Bolo by oveľa lepšie dať podnet - OZNÁMENIE zo spáchania trestného činu na príslušnú prokuratúru so všetkým dôkaznym bremenom . Zvyšok už by malo byť v kompetencii prokurátora .
    Toto je ale v trestno - právnej rovine .
    Aj v prípade kladného rozsudku sudca môže navrhovateľa odkázať na občiansko právne konanie , kde si tento od odporcu bude musieť to svoje právo uplatniť .
    mareko :-((
    jeane1976 a to co znamea obciansko pravne konanie?
      zbaliť

    stormcatcher je offline (nepripojený) stormcatcher

    stormcatcher
    Začal som čítať tento príspevok a dostal som sa len po "ten dotyčný mu ponúkol, že sa o nič nemusí starať, že všetko vybaví".....a niektorý sa čudujú, že šmejdi odrbú starých ludí....
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    babka - ježibabka Zabudol si dodať v zátvorke:..... a dá sa obalamutiť aj mladý.
    mareko Ja mám iba jednu otázku. Na čo ešte čaká brat -čakajú zrejme aj ostatní "rádoby" vlastníci bytov v bytovom dome. Veď sa to udialo minulý rok! To sa nevedia spojiť a podať trestné oznámenie, riešiť to, ako už bolo uvedené cez médiá a súdnou cestou?! Už mali dávno konať a nie teraz sa začať zaujímať, keď dotyční sú už v Kanade :-( ....
    jeane1976 oni to uz riesia od zaciatku tohto roku a nic sa nedeje,lebo podla PZ je vsetko v poriadku
      zbaliť

    Nemá byt,ani peniaze...

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.