Zavrieť

Porady

Slušnosť na Porade

admin
Porada je služba, ktorá je tu preto, aby sme si vedeli vzájomne pomôcť.
Je super keď existuje miesto kde sú ľudia ochotní poradiť a pomôcť.

Ľudia sme tu rôznorodí a ja osobne mám rôznorodosť prejavu a názorov rád. Rôznorodosť nás obohacuje a posúva ďalej v našom zaškatuľkovanom zmýšľaní.

Vždy to však musí byť s rešpektom voči druhým.
Platí to pre nováčikov ale aj pre skalných členov.

Chodia tu častokrát nevďační nováčikovia, ktorí nereagujú primerane, ale tí si tento príspevok nebudú čítať, takže skôr sa obraciam na skalných používateľov.

Dnes mi (a to nie prvý krát) prišiel takýto email z ktorého citujem:
"Už niekoľkokrát som na Vašu stránku pridala otázku (väčšinou z právnej oblasti), na ktorú som potrebovala serióznu odpoveď, ale vždy sa mi dostalo hlúpych, výsmešných a bezočivých odpovedí."
...(odpovede)"nie sú mi vôbec užitočné, naopak ma zdržujú, urážajú a nebaví ma blokovať "nevhodné komentáre"

Áno nie je to úplne vyvážená reakcia, apelujem však na vás, ak nemáte čo vecné k otázke napísať, neurážajte, neosočujte. Každá aj zlá otázka sa dá zodpovedať slušne a s rešpektom.

V etikete máme napísané návod ako odpovedať:
"2. Odpovedám tak aby bola moja odpoveď užitočná, bez zbytočných a najmä kritizujúcich komentárov."
Skutočne tu nie sme preto aby sme moralizovali a odsudzovali (častokrát bez úplne poznania pozadia) človeka ktorý sa pýta . Mali by sme tu vychádzať v prvom rade z predpokladu, že ten kto sa pýta to myslí dobre a ide mu o korektné poznanie veci.

Existujú aj extrémy a otázky sú už same o sebe položené s tým že "žiadajú" návod ako obísť zákon, alebo ako poškodiť niekoho iného. V takom prípade otázku kľudne zmažeme, treba to nahlásiť.

Etiketu doplním, aby to bolo jasnejšie:
V odpovedi neodsudzujem pýtajúceho a nemoralizujem nad otázkou. Ak otázka navádza na porušenie zákona tak stačí neodpovedať, prípadne je možné nahlásiť takúto otázku ako nevhodnú, na zmazanie.

Nie je príjemné žiť v štáte kde veľa ľudí na druhých krivo pozerá a namiesto pozitívneho zmýšľania v sebe nosia negatívnu energiu ktorú šíria naokolo a kontaminujú tým celé prostredie. Neodsudzujme ľudí, to ich určite nenaučí správnemu konaniu a nielen ich, ale aj nás samých to necháva zatrpknutých. Slovensko sme my, tak sa správajme voči sebe korektnejšie. Porada sme my, tak sa správajme voči sebe korektnejšie, nech máme radosť z toho že tu na Porade môžeme byť.

Jednoducho Porada bude poradou len ak tu bude priateľská nálada. Ak sa zadusí negatívnou energiou, môžeme to tu zavrieť. Ja osobne nemám záujem prevádzkovať Poradu ak nebude slúžiť svojmu účelu - pomáhať ľuďom. A bude smutné keď takáto služba zmizne z mapy internetu a z nášho života.
Naposledy upravil Richard : 21.11.13 at 13:42
Usporiadat
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
buchač
pepsikova
..no ja teda teraz len za seba...ak niekde vchádzam po červenom koberci, budem sa chovať ako dáma...aj niekde vojdem po špinavej dlážke, prispôsobím aj správanie,pretože očividne domácemu nezáleží na vstupe...a aj tu, ak má byť inštancia s červeným kobercom a vysokou úrovňou, musí byť prispôsobený aj vstup-a o tom som písala vyššie, nedovoliť hocikomu len tak byť poRAďákom zadarmo...aj keď rady sú zadarmo..
Ako kto ku mne , ja k nemu .
Alebo
Kto do mňa kameňom , ja doň devinou ...
..

..juj, no ved ty si vyšší level!...)
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Môžem aj ja sem trochu zarýpať?
Som síce len ten nižší level (cca 2 stupne pod nositeľom deviny), ale pokiaľ sa niekto slušne opýta a ja viem (alebo si myslím, že to viem), tak dostane takú odpoveď. No ak niekto sem vychrstne nemastnú neslanú otázku-neotázku a ešte k tomu si kladie podmienky, kto mu má odpovedať, tak dostane odo mňa podobnú odpoveď-neodpoveď.
Nech sa nehnevajú, ale ak je niekto tak drzý, že tu po 1-2 príspevkov vyskakuje ako tajtrlík, budem aj ja tak k nemu správať.
(Istotne mnohí mi dajú za pravdu - zatiaľ som nas*al len cca 5-6 ľudí, no mňa nas*alo ich omnoho viac, ale nie sú to z tej starej základne, všetko noví a novší).
5 0
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Richard, slusne upozorneny a nepomaha:

http://www.porada.sk/t228725-da-sa-n...-to-nejak.html
0 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
...ešte by sm sa rada vrátila k tej slušnosti..tu na porade sa zadávateľ otázky dočká odpovede takmer okamžite,v rámci možností dáme vždy tú najlepšiu odpoveď tak "starším" členom, ako aj "novoregistrovaným, ktorí poväčšine skončia otázkou "máte s tým niekto skúsenosť?"...ale, párkrát som zabehla na iné servery, tiež ohladne rady-ale hop!..buď sa so mnou nebavili, jednoducho odignorovali,alebo ma "prehliadli", čo je vlastne to isté!..skalní členovia každej kvalitnejšej stránky, mimo porady, si držia svoju úroveň, bavia sa len medzi sebou, cudzincov pustia málokedy!..a my tu, slušno, jemne, hneď a okamžite rozdávame zadara cudzím a ešte sme aj slušní!..takže, ak má byť slušnosť pánom na porade,treba- alebo zmeniť pridávanie nových členov, alebo prístup poraďákov,alebo čo?..
..naozaj, a darmo my budeme slušní,noví si aj tak založia tri témy, lebo do minúty nedostali odpoveď!..
5 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Užívateľ si myslí, že je inteligentný, keď ako verklík opakuje "odpoveď neužitočná". Pre neho možno, pre iných užitočná. Žial, on si neuvedomil, že to skôr on je NEUŽITOČNÝ.
2 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

alebo chlapec čo sa nevie ...či lenovo či hp kúpiť....
http://www.porada.sk/t228730-aky-not...i7-3632qm.html

normálne mu napíšem a zle je...
0 0
Xanti Xanti

Xanti je offline (nepripojený) Xanti

Trošku sa zapojím i ja. Niekedy som bola denno denným prispievateľom na tejto stránke, od poslednej zmeny "faceliftu" sa toho moc zmenilo.
Iritijú ma otázky o ničom aké tu začali pribúdať, a aj nový užívatelia, kt. sú drzí a doslova arogantní a protivní. Ked čítam poniektoré vyjadrenia tak mi vrie krv v žilách, a len totálna nechuť mi nedovolí napísať štiplavý príspevok, tomu ktorému návštevníkovi stránky.

Systém otázka - odpoveď mi nie veľmi vyhovuje, pretože ako bolo spomenuté, tie najlepšie odpovede sú zbalené a napísané v komentároch. Človeku teda mne osobne sa nechce upravovať príspevok, kt. napíšem ked sa potom niekomu uráči napísať nejaké podrobnosti .
Na porade som sa strašne veľa naučila od mnohých poraďáčok a poraďákov, bavilo ma čítať dlhé témy, kde sa riešili problémy komplexnejšie. A teraz? Už ani nekliknem aby som tému otvorila, lebo tam nič nové nenájdem, nič sa nenaučím ... proste už mi táto stránka nedáva nič.
Len pocit horkosti a nechuti, ktoré som predtým nemala. Bohužial.

A čo sa týka slušnosti, som slušná na porade .. radšej nereagujem na stupidity ked na nejaké natrafím, a je mi strašne smutno, za tou poradou predtým. Za tou poradou, kt. mi toho dala veľmi veľa. Táto porada mi nedáva nič .
13 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
...odkaz pre Xanti-mojenko, nerezignuj!..nekašli na poradu,aj keď ti nič nedáva, starí kamoši tu predsa zostali,tí čo?..nemyslíš, že sú opustení bez teba?..
...nedá sa vrátiť, to, čo bolo, každý deň je iný, tu už asi len o peniazoch,ako to už v týchto časoch chodí,ale priateľstvá si treba ceniť, aj ľudí, s ktorými si bola v bande..
2 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft



Xanti - nekašli, radšej si odkašli
0 0
účtovník 007 účtovník 007

účtovník 007 je offline (nepripojený) účtovník 007

To by som aj ja chcela občas vedieť. ...viac
Nebudem kopírovať celý príspevok od Xanti, ale úplne sa s jej názorom stotožňujem. Ja sama som Poraďák, ktorý sa radí medzi tých starých, no Tu na Porade, je neradno spomínať staré časy, to sa nenosí, lebo pohľad na starú poradu, by dal po papuli mnohým novým Poraďákom.
Porada prvotne vznikla ako stránka pre účtovníkov, ekonómov a odborníkov z iných oblastí. Takou aj bola. Pozrite si kvalitu odpovedí a článkov z rokov 2005-2008. Odpovedalo sa slušne, občas šarvátka, ale vždy sme sa dohodli. Postupne tu boli hlasy za spoplatnenie porady, aj sme boli ochotní Richardovi prispievať. No Richardova predstava bola iná, je to jeho stránka, rozhodol sa on. Porada sa postupne menila na pokec - čo sa prezentoval, ako porada, kde sa radí vo všetkom a všetkým. Tu presne nastal prvý odchod poraďákov odborníkov, ktorí nám tu dodnes chýbajú. Húfne pribúdalo členov, bola založená aj táma a je nás..tisíc a jasalo sa nad dosiahnutým počtom registrovaných členov porady. S novými členmi pribúdali hašterivé nicky, nicky, ktoré sa tu išli iba odventilovať, nicky agresívne, ale i nicky nových odborníkov, ktorých však po prvej eufórii z odborných tém odradila atmosféra Porady. Jedna Poraďáčka tu presadzovala myšlienku, že radia bezplatne iba hlupáci, ona si svoje vedomosti cení, preto ich nebude len tak rozdávať. Nerozumela som jej a ďalej som sa i ja snažila radiť. Vo svojom voľnom čase som hľadala paragrafy, vyhľadávala staré príspevky, vkladala linky....No dnes už viem o čom hovorila. Hovorila o ľuďoch, akých tu máme teraz neúrekom. Napríklad i v našej účtovníckej brandži. Veď keď dokáže účtovať hentá, prečo nie aj ja. Samozrejme, všetci sme najako začínali, ale to, čoho sme tu svedkami už také štyri roky, presiahlo i moje chcenie pomáhať. Takáto osoba si nič nenaštuduje, žiadne školenia, žiadne samovzdelávanie, načo. Veď sú tu dobrosrdeční poraďáci, ktorí vyhľadajú, odpovedia, ešte aj 100 krát vysvetlia, ak nechápem, venujú svoj voľný čas a nervy....netreba žiadne úsilie. Preto sa tu začali kopiť primitívne jednoduché otázky od takýchto nových "odborníkov". A ich vďaka? Žiadna, ešte sme dostali vynadané, že kde je paragraf, veď ona/on si to nevie vyhľadať. Do ss mi začali chodiť kopy otázok. Ak som hneď neodpovedala, prípadne sa neozvala , lebo som na Porade chvíľu nebola...to čo som si našla v ss, by ste nechceli čítať. Preto už dnes rozumiem, o čom hovorila oná Poraďáčka. A presne táto skupina spôsobila odchod ďalších kvalitných odborníkov.
Richard sa rozhodol po dlhom čase začať upratovať, držím mu palce, lebo to mal urobiť už dávno. Stránka by mala možno o nejakú tisícku členov menej, ale jej kvalita, by bola na inej úrovni. Dúfam, že je ešte čas a Richardovi sa podarí pozdvyhnúť jej úroveň i kvalitu a prilákať sem opäť odborníkov, ktorí tejto stránke dajú punc Porady, takej, akú ju Richard pôvodne plánoval.
Na záver: skláňam sa pred všetkými Poraďákmi, starými i novými, ktorí i napriek tejto, nie práve prívetivej atmosfére, bezplatne,nezištne a fundovane radia v rôznych oblastiach.
Naposledy upravil účtovník 007 : 25.11.13 at 08:03
20 0
Stanislav 1975 Stanislav 1975

Stanislav 1975 je offline (nepripojený) Stanislav 1975

sorry, ale nedôvera od blízkych bolí, tam, kde ste mali byť vtedy ste neboli a to je dôvod, prečo dnes nedovolím, aby ste stáli so mnou tam, kde teraz stojím.. a nechajte si uznanie a opory, čo bolelo - prebolelo, dvere už neotvorím..
.. nech si každý sám na otázku odpovie, či chce začať s hovnom a skončit v kope hovien, ja nie, potrebujem rásť a ísť vpred.. a v zmene, ktorú nechápeš som našiel odpoveď na to, kto som, kam patrím a kde je moje miesto, ktorá z tých ciest vedie za tou mojou hviezdou, a za tým, čo robím, si stojím, a stoja za mnou mnohí,
0 0
Indeed Indeed

Indeed je offline (nepripojený) Indeed

Ja som vždy navštevoval poradu a aktivne sa zapajal , len z tohto dovodu,že bola užasne interaktívna,
čo sa týka mňa nie som ten najfundovanejší ale čomu sa rozumiem k takým témam pridám komentár..
problém porady nie je v počte odborníkov, ani v tom že to mal byť podĺa niektorých čisto učtovnícky portál...
PROBLEM je vždy v ľuďoch,
najde sa tu zopár veĺmi namyslených jednotlivcoch , ktorí NEZNESÚ aby im niekto protirečil
a vždy podráždene reaguju a tým sa zhovadila cela Porada,
malichernými osobnými škriepkami o ničom,
namiesto konštruktívnej diskusie,bez postranných umyslov, dvojzmyselneho provokovania a vysmievania sa jeden z druheho.
0 0
srska srska

srska je offline (nepripojený) srska

účtovník 007
Nebudem kopírovať celý príspevok od Xanti, ale úplne sa s jej názorom stotožňujem. Ja sama som Poraďák, ktorý sa radí medzi tých starých, no Tu na Porade, je neradno spomínať staré časy, to sa nenosí, lebo pohľad na starú poradu, by dal po papuli mnohým novým Poraďákom.
Porada prvotne vznikla ako stránka pre účtovníkov, ekonómov a odborníkov z iných oblastí. Takou aj bola. Pozrite si kvalitu odpovedí a článkov z rokov 2005-2008. Odpovedalo sa slušne, občas šarvátka, ale vždy sme sa dohodli. Postupne tu boli hlasy za spoplatnenie porady, aj sme boli ochotní Richardovi prispievať. No Richardova predstava bola iná, je to jeho stránka, rozhodol sa on. Porada sa postupne menila na pokec - čo sa prezentoval, ako porada, kde sa radí vo všetkom a všetkým. Tu presne nastal prvý odchod poraďákov odborníkov, ktorí nám tu dodnes chýbajú. Húfne pribúdalo členov, bola založená aj táma a je nás..tisíc a jasalo sa nad dosiahnutým počtom registrovaných členov porady. S novými členmi pribúdali hašterivé nicky, nicky, ktoré sa tu išli iba odventilovať, nicky agresívne, ale i nicky nových odborníkov, ktorých však po prvej eufórii z odborných tém odradila atmosféra Porady. Jedna Poraďáčka tu presadzovala myšlienku, že radia bezplatne iba hlupáci, ona si svoje vedomosti cení, preto ich nebude len tak rozdávať. Nerozumela som jej a ďalej som sa i ja snažila radiť. Vo svojom voľnom čase som hľadala paragrafy, vyhľadávala staré príspevky, vkladala linky....No dnes už viem o čom hovorila. Hovorila o ľuďoch, akých tu máme teraz neúrekom. Napríklad i v našej účtovníckej brandži. Veď keď dokáže účtovať hentá, prečo nie aj ja. Samozrejme, všetci sme najako začínali, ale to, čoho sme tu svedkami už také štyri roky, presiahlo i moje chcenie pomáhať. Takáto osoba si nič nenaštuduje, žiadne školenia, žiadne samovzdelávanie, načo. Veď sú tu dobrosrdeční poraďáci, ktorí vyhľadajú, odpovedia, ešte aj 100 krát vysvetlia, ak nechápem, venujú svoj voľný čas a nervy....netreba žiadne úsilie. Preto sa tu začali kopiť primitívne jednoduché otázky od takýchto nových "odborníkov". A ich vďaka? Žiadna, ešte sme dostali vynadané, že kde je paragraf, veď ona/on si to nevie vyhľadať. Do ss mi začali chodiť kopy otázok. Ak som hneď neodpovedala, prípadne sa neozvala , lebo som na Porade chvíľu nebola...to čo som si našla v ss, by ste nechceli čítať. Preto už dnes rozumiem, o čom hovorila oná Poraďáčka. A presne táto skupina spôsobila odchod ďalších kvalitných odborníkov.
Richard sa rozhodol po dlhom čase začať upratovať, držím mu palce, lebo to mal urobiť už dávno. Stránka by mala možno o nejakú tisícku členov menej, ale jej kvalita, by bola na inej úrovni. Dúfam, že je ešte čas a Richardovi sa podarí pozdvyhnúť jej úroveň i kvalitu a prilákať sem opäť odborníkov, ktorí tejto stránke dajú punc Porady, takej, akú ju Richard pôvodne plánoval.
Na záver: skláňam sa pred všetkými Poraďákmi, starými i novými, ktorí i napriek tejto, nie práve prívetivej atmosfére, bezplatne,nezištne a fundovane radia v rôznych oblastiach.
som mu to radil v 2011
1 0
pepsikova pepsikova

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál...
...akurát že to zobral z nesprávnej strany..
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Nechapem, co tu stale riesite prevadzkovatela tejto stranky, jeho pohnutky, ciny, zamery. Ved je to jeho stranka, na ktorej vas poziadal len o slusnost. Komu to nevyhovuje, naco tu chodi. Tolko jesitnosti.
1 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

alaya1
Nechapem, co tu stale riesite prevadzkovatela tejto stranky, jeho pohnutky, ciny, zamery. Ved je to jeho stranka, na ktorej vas poziadal len o slusnost. Komu to nevyhovuje, naco tu chodi. Tolko jesitnosti.
len to povedz aj tým novým,jednopríspevkovým..........ktorí čakajú odpoveď okamžite.....a tapetujú,keď sa im tej odpovedi hneď nedostane.......a vymazávajú.......atď
2 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

kopretinka
alaya1
Nechapem, co tu stale riesite prevadzkovatela tejto stranky, jeho pohnutky, ciny, zamery. Ved je to jeho stranka, na ktorej vas poziadal len o slusnost. Komu to nevyhovuje, naco tu chodi. Tolko jesitnosti.
len to povedz aj tým novým,jednopríspevkovým..........ktorí čakajú odpoveď okamžite.....a tapetujú,keď sa im tej odpovedi hneď nedostane.......a vymazávajú.......atď
Podla mna je to sposobene tym, ze sa nevedia na Porade orientovat, bolo narocne aj pre viacrocnych poradakov zoirientovat sa v novej uprave stranky, pisali o tom a nieto este tym, ktori na stranku natrafia prvykrat.
Ak vas toto vie vyiritovat, tak to mi je luto, co stvarate pri naozaj vaznych situaciach v zivote.
0 0
kopretinka kopretinka

kopretinka je offline (nepripojený) kopretinka

alaya1
kopretinka
alaya1
Nechapem, co tu stale riesite prevadzkovatela tejto stranky, jeho pohnutky, ciny, zamery. Ved je to jeho stranka, na ktorej vas poziadal len o slusnost. Komu to nevyhovuje, naco tu chodi. Tolko jesitnosti.
len to povedz aj tým novým,jednopríspevkovým..........ktorí čakajú odpoveď okamžite.....a tapetujú,keď sa im tej odpovedi hneď nedostane.......a vymazávajú.......atď
Podla mna je to sposobene tym, ze sa nevedia na Porade orientovat, bolo narocne aj pre viacrocnych poradakov zoirientovat sa v novej uprave stranky, pisali o tom a nieto este tym, ktori na stranku natrafia prvykrat.
Ak vas toto vie vyiritovat, tak to mi je luto, co stvarate pri naozaj vaznych situaciach v zivote.
nie je to poradou,je to dotyčným zadávateľom otázky.schválne si to všímam.úplne nový človek vie pridať otázku,dá to podstatné do otázky a rozvedie problém v popise.naproti tomu poraďák,čo je tu 4roky,tapetuje jak blázon a nakoniec,keď získa odpoveď,tak všetko vymaže..
Takže problém je v ľuďoch.Sú aj takí aj takí aj medzi starými aj medzi novými prispievateľmi.
A že to niekoho vytočí? koho by nevytočilo,keď niekomu radí,komentuje,a ten dotyčný potom zmaže otázku a svoj komentár a tým pádom aj všetky komentáre poraďákov....vlastne zničí snahu a prácu....keby tebe v práci niekto stále niečo ničil,tak čo,poďakuješ mu a ešte ho zavoláš na kávu?
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Kopretinka,- tvoj nazor ti neberiem, ale vystihla si to tymto ".keby tebe v práci niekto stále niečo ničil,tak čo,poďakuješ mu a ešte ho zavoláš na kávu?" - ja si totiz Poradu s realnym zivotom nezamienam. Kde chcem, prispejem, kde nie, nepisem. Co robia ostatni neriesim.

Cosa tyka vymazavania otazok, bolo napisane, ze sa to da vratit spat. Myslim si, ze by na to mali dohliadat moderatori, aj ked som sa nikde na Porade nedocitala, aka je ich uloha na Porade.
Ja ked som im nahlasila akykolvek neprimerany, vulgarny, zosmiesnujuci prispevok, nikdy, ho neupravili, nevymazali, dokoncva mna zablokovali na urcity cas.

Ak ti prekaza to vymazavanie otazok, mohla si navrhnut moznost, aby sa zrusila tato funkcia a nebolo mozne otazku vymazat, ani upravou textu.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať