Zavrieť

Porady

Stalo sa Vám niečo podobné? Zobudíte sa v noci s tým, že sa nemôžete pohnúť. Poraďťe!

Mám jeden problém. Dlhé roky som v pohode spávala v izbe. Po prvýkrát sa to stalo minulý rok. Zaspala som a v noci som sa zobudila (nemala som otvorené oči) len som podvedome vnímala, že sa niečo deje. Akoby bol niekto priamo nado mnou. Snažila som sa pohnúť, ale nešlo to. Akokoľvek som sa snažila zdvihnúť nohy, pohnúť rukami, urobiť čokoľvek, nešlo to. Strašne som sa zľakla. Otvorila som oči. Prešlo to, ale v tú noc som sa bála znovu zatvoriť oči. Keď sa mi táto situácia zopakovala znovu po niekoľkých týždňoch a ja som nemohla zbehnúť za rodičmi s týmto problémom, lebo som sa znovu nemohla ani pohnúť a taktiež sa mi zle dýchalo. Veľmi ma to vydesilo. Dokonca natoľko, že som týždeň potom spávala na gauči a po čase som zmenila izbu s tým, že mi to pomôže.

V novej izbe som v kľude zaspávala a tešila sa, že ani raz som sa nezobudila v noci. Myslela som, že to naozaj bolo zlou energiou. Nanešťastie tieto stavy sa mi začali znovu objavovať. Tentoraz však oveľa častejšie. Obávam sa, že až príliš často. Dokonca pár krát za týždeň. Vždy sa zobudím na niečo (sprevádza to nejaký úvod), nedá sa to veľmi dobre vysvetliť, niečo podvedome začnem vnímať a keď zistím, že aj na môj nátlak, že sa chcem pohnúť sa nedá. Čokoľvek robím - tlačím, snažím sa zo všetkých síl sa pohnúť, proste nepohnem sa. Vtedy sa snažím rýchlo otvoriť oči, aby to pominulo (niekedy ledva oči otvorím). Po chvíli "zápasu" to pominie a ja zatvorím oči. Ale akonáhle ich zatvorím príde tento stav znovu. Niekedy aj 3 krát za sebou.

Neviete mi poradiť čo mám robiť? Je to nepríjemné, som z toho vyčerpaná a dokonca už nerada zaspávam. Máte podobné problémy?<br>Vďaka za radu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    korela je offline (nepripojený) korela

    korela
    Už tu bolo založených niekoľko tém s týmto problémom. Kto ho zažíva, musí to byť pre neho zaťažujúce. Témy sú síce pozatvárané, našla som tento príspevok

    Abbas 14.12.12 21:35 - http://www.porada.sk/t138538-duch-al...-problemy.html

    Puyol, Venujem sa duchovnu pár rokov. neuvádzaš, kedy sa to deje. aj čas má svoj význam. ak sa to deje v čase od 2hej do 3tej hodiny, môže sa jednať o "útoky z druhého sveta". Možno je to energia, ktorej niečo chýba, čo máš ty a preto sa chce na teba napojiť, aby získala energiu na to, aby sa mohla dlhšie zdržiavať na zemi. Viem, znie to ako sci-fi alebo ako bludy, ale takto to tu funguje. Niečo podobné sa stalo asi pred rokom, mojim trom známym. Paradox, bolo to v jednu noc, tú istú hodinu ten istý priebeh. Traja ľudia, nezáväzne od seba mi to na druhý deň písali a pýtali sa, čo ďalej. Neviem, aký je tvoj vzťah k otázkam Bohu a pod., ale napríklad, ak to nie je problém zdravotný, ale práve duchovný, tak maj na sebe nejaký ochranný symbol. Či kríž, ruženec, pentagram a pod. Soľ, ktorá funguje ako špongia pri negatívnych energiách, tieto energie do seba veľmi rýchlo absorvuje a slúži ako ochranný a očistný prostriedok. Skús očistiť byt od negatívnych energií, zapálením bielej sviečky (najlepšia je dlhá) s prosbou, aby očistila byt od akýchkoľvek negatívnych nánosov. Neudialo sa niečo s tvojou babkou? nejaký konflikt a pod? Prípadne skús pred spaním poprosiť anjela strážneho o ochranu pred útokmi.
    1 0

    K tejto téme sa dobre vyjadril aj jeden mužský nick, neviem si spomenúť ma meno, mám pocit že v nicku bol a maďarčina, ale nemusí to tak byť.
    snažila som sa nájsť o tom články a v niektorých sa hovorí, že sa to nazýva spánková paralýza....ale tie články sú skôr o tom ako sa to prejavuje ale ja som sa chcela opýtať že ako s tým ľudia bojujú, lebo by som sa toho chcela zbaviť :/

    74eva je offline (nepripojený) 74eva

    74eva
    Mne sa stáva toto isté, dokonca chcem kričať a búcham, kopem do priateľa a hovorím si, že ho musím zobudiť, aby ma prebral. Ale pritom zo mňa nevyjde ani hlások a ani sa nepohnem, vraj len chrčím a rýchle dýcham. Nestáva sa mi to, keď zaspávam, ani pred prebudením, ale v priebehu noci.
    Naposledy upravil 74eva : 27.11.11 at 21:21

    v.v je offline (nepripojený) v.v

    v.v
    Aj mne sa to stáva, nemôžem povedať, že pravidelne, ale bolo to už viackrát. Tak isto počas noci, nemôžem sa pohnúť, ako keby mi na hruď niekto privalil balvan, po krátkom čase to pominie, otočím sa nabok a spím ďalej. Stáva sa mi to pri spánku na chrbte. Je to nepríjemné, ale už to zvládam, viem že za tým ťažkým okamihom príde pocit úľavy, aspoň zatiaľ.
    mne sa to niekedy stáva ked spím a len tak sa strhnem zo sna alebo ešte len zaspavam a vtedy viem,že ešte nespím.. otvorim oči pozerám sa hore na stenu a nič..neviem sa absolutne pohnuť..strašne sa vtedy bojím...vždy ma prepadne hrozný strach . Ked som to hovorila otcovi, povedal mi,že v mojom okolí sa nachádza osoba,ktorá má dve duše a v noci sa snaží tá duša nájst svoje telo. a snaží sa dostať kumne..zato ma to tak tlačí do postele a neviem sa pohnuť.že sa to rozprávalo u nich na orave. neviem či to je pravda ale každopádne po poslednej takejto skusenosti som si pokropila izbu svätenou vodou a nad postel som si dala ruženček.neviem či to pomôže..dufam že ano
    Osobne som sa s týmto problémom už tiež stretla a taktiež som sa snažila prísť nato ako to funguje a čo vlastne túto "spánkovú paralýzu" vyvoláva.... Na internete som sa sa dozvedela že je to úplne normálne u ľudí, ktorí žijú rýchlo, pijú allkohol, venujú sa všetkému možnému len nie zdravému spôsobu života... Vraj to zasahuje mladých ľudí, ktorí buď študujú alebo si budujú kariéru (do 30 rokov).... Chvíľku som si myslela že so mnou nie je niečo v poriadku a zdôverila som sa pár kamarátom čo som prežívala v noci.. Vtedy mi jeden z kamarátov povedal že sa mu to stáva tiež, tak sme sa tomu začali podrobnejšie venovať.... Začala som spať pravidelne v rovnaký čas ( spánok je veľmi dôležitý ), prestala som piť, fajčiť, začala som športovať, primerane študovať a dokonca aj meditovať - a vyhýbala som sa stresovým situáciám. A už sa mi to odvtedy nestalo. Myslím si že aj keď k tomu už dôjde tak by ste hlavne nemali panikáriť, to je najhoršie čo by ste mohli spraviť. Na internete je zverejnený postup ako sa z toho pomaly dostať - čiže nesnažiť sa hýbať končatinami (tie paralýza zasauje najviac) ale skôr skúsiť rozhýbať tvár pomaly otvoriť oči a hlavne zachovať pokoj aj keby sa objavili nejaké halucinácie, či problémy s dýchaním.. dáfam, že vám to pomôže tak ako mne...

    Samuel24 je offline (nepripojený) Samuel24

    Samuel24
    Mne sa to stava skoro každy tyžden minimalne raz... začne mi piskať v ušiach a nemožem sa hybať..čo stym ???
    kopretinka 15.05.18 20:34 odstránil(a) z Porady

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.