Zavrieť

Porady

fajčenie v byte

Ahojte, potrebujem poradiť s problémovými nájomníkmi bývajúcimi pod nami. Nedávno sa tam nasťahovali a čo mi vadí je, že fajčia v byte. Nakoľko bývame v 1-izbových bytoch bez balkónov, asi sa im nechce chodiť von, tak fajčia v kúpeľni. Nám to však cez šachtu ide všetko hore, a keď otvorím dvere na kúpeľni, ovalí ma nikotínový smrad a cítim sa, akoby som bola vo fajčiarskom kútiku v reštaurácii. Ako nefajčiarke mi to dosť prekáža a neviem, či sa dá voči tomu nejako brániť. Prosím, poraďte ako to riešiť. Za každú odpoveď ďakujem.
7 komentárov     zbaliť
jslancik Skúsila si pohľadať tu na porade? Už sa to tu riešilo, nie raz a nie tak dávno. Nič v zlom, hlúpa a ťažko riešiteľná situácia...
tia85 pozerám a googlim všetko možné, ale väčšinou sa to týka spoločných priestorov... to nie je ono
tia85 neviem, je možné privolať políciu alebo niečo s tým robiť? lebo ako googlim net, zákon na to žiadny nie je :/
buchač ...hm ...políciu ???
Privolať môžeš , ale ...????
Len dúfam , že štátnu a nie mestskú ...

Lebo štátna polícia dobehne okamžite , dotyčného zatkne za nekalú činnosť , nasadí putá a rovno do áreštu - Ilavy ...

Ja viem , že je to nepríjemné , veď komu by nebolo ?
Ale polícia nie je tá správna inštitúcia na riešenie takýchto problémov ...
kopretinka a ktorá inštitúcia to je
LukyKs šak hygienici : prídu / odmerajú / koncentrácia bude povolená / na smrad ešte nie sú normy / a keď poriadne zaplatíš, hneď ti smrad bude vadiť menej
LukyKs Vy ste fakt ako malé deti :
Na každú prkotinu by ste chceli zákon - - - presťahuj sa na Kubu / tam je aj zákon na to / aj budeš držať hubu
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

arizona je offline (nepripojený) arizona

arizona
Kazdemu nieco vadi. Jednemu cigarety, druhemu stekot susedovho psa, tretiemu hlucny sused a dalo by sa pokracovat.

Ale treba si uvedomit, ze nik nemoze zakazat niekomu,aby si vo svojom byte fajcil. Keby fajcil na balkone, vadilo by ti, ze fajci tam. A nehovoriac o spolocnych priestoroch.

Komu vadia susedia a ich prehresky, tomu bude najlepsie vo vlastnom dome,na sirokom pozemku .-)

Hlasovalo 5 pouzivatelov

Užitočné (5)
lujza.j, tictac7, not4me, avalik, marjankaj
5
marleau Nech si doma fajčia, ale nech ich dym nepreniká k susedom. Je len ich problém ako to urobia. Takže nikto nikomu nebráni, ale nech to neprekáža iným. To je vsjo.
arizona ...a ako by si riesil suseda, ktory napr.nadmieru pije alkohol, hulaka a nedodrziava hygienu,takze jeho byt tiez smrdi aj susedom ? Takychto pripadov by sa dalo uviest vela. Ked niekto byva v cinziaku, tak pocuje a citi vselico od roznych susedov. Nedavno sa tu niekto stazoval, ze ma za susedov nejakych vietnamcov, ktori vyvaraju jedla, ktore jemu, susedovi zapachaju...A co teraz? Zakazes im varit,lebo tebe ten pach prekaza? Preto som v svojom pripsevku pisala , ze vo vseobecnosti sa vzdy najde nieco, co susedom vadi...ano, suhlasim s tebou, ze cigarety smrdia,ale su aj vacsie extremy....

marleau je offline (nepripojený) marleau

marleau
Fajčiari sú najneohľaduplnejší ľudia, po nich psíčkari a potom ostatní hlupáci.
6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
Mila123 kam ty patríš?
nechodíš ráno s cigaretkou venčiť 4-nohého miláčika?
mona091 a este mnoho inych.......,

a vies co som sa naucila? ze ak nemam silu, moc alebo poziciu, musim drzat hubu ja......

a este som sa naucila, ze chcem mat silu, moc...., aby nebola narusana moja sloboda

a mimochodom, vadia mi ovela skrytejsie formy narusania mojej slobody
betak asi začnem fajčiť
pavol54 Keby sa tak dal kúpiť spray" príšerný smrad" a zakaždým keď si na WC zapália nafúkať do stúpačky možno by ich to prešlo. Stalo sa mi že na zastávke si slečna zapálila a ja som sa obrátil na ňu a pritom ma napínalo na vracanie myslíte že riskovala že bude poblitá?
betak Podla mojich skúsenosti nefajčiarovi fajčiari nevadia .Komu vadia fajčiari sú bývali fajčiari , toto sú tí poturčenci čo nevedia čo je trocha tolerancie. Až keď im to prestane vadiť stávajú ja skutočnými nefajčiarmi. Dovtedy sú stále závislí a musia bojovať. Držím im palce.
erik555 ja som nebol nikdy fajciar a vadia mi fajciari! No, ani nie tak fajciari, ako ten dym z cigariet! Strasne mi je to neprijemne a mam zvyk sa vtedy hlboko nenadychovat, ale to uz je potom absencia kyslika a na odpadnutie. Fakt nechapem, ako nejaky dym si moze niekto tahat dobrovolne do pluc...to fakt nechapem, ako moze vobec niekto s tym zacat!
  zbaliť

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

lujza.j
...vieš...ja to tu omieľam často...treba zažiť v rámci susedských možností asi to najhoršie a fajčenie v byte pod alebo nad tebou bude pre teba "malina"...čo tak napríklad 3malé deti čo v kuse behajú a robia rámus....to má moj sused nad sebou....alebo ja donedávna.....moji susedia cigáni od 15 do 20ks...izba ktorá susedila s ich kuchynou nepoužiteľná hulákali a karaoke robili ako to na nich prišlo, decká hrali o vchodové dvere futbal a oné zábavky.....hodnota mojho bytu minimálna alebo až nepredajný......čo menila by si?asi nie..... nikdy som im nebola buchať...nie preto, že by som sa ich bála....ale preto, že aj tak by sa nich nezmenilo........
arizona Lui, zazila som na cinziaku podobne typky...mas pravdu. Lepsi 2-3 fajciaci susedia,ako jeden magor :-(
lujza.j v predchádzajúcom byte....psychiatrický pacient...pokoj bol až ked zomrela....v byte pod ňou sa až do jej smrti striedali vlastníci....

pepsikova je offline (nepripojený) pepsikova

...originál... pepsikova
..no, ak by susedia nefajčili, mohli by mať, napríklad, psíka v byte, alebo chovať škriekajúce papagáje..a vždy by bolo niečo, čo by niekomu vadilo...médiá sú plné reklám na osviežujúce prostriedky, ktoré zaručene pohltia akýkolvek puch,stačí len trochu investovať,pretože ak na suseda vybehneš s políciou,môže on na teba vytiahnuť aj tri paragrafy, ktorými zasahuješ do jeho osobných práv a slobôd...a aj tak si nepomôžeš,pretože ani fajčenie, tak , ako chov psíka v byte, zatiaľ žiadny zákon u nás nezakazuje...a nemysli si, že sused je hlupák,ktorý ti robí naprotiveň..nie..iba žije tak, ako jemu je najlepšie...mohol by byť aj horší..
3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
marleau do neba volajúca hlúpost, asi ako to, že máme byť tolerantní. Ibaže tolerancia nie je tolerovať niekomu že robí druhému zle ale že niekto NEBUDE robiť druhému zle.
Prečo ja mám investovať, aby som netrpel pre zlozvyk niekoho iného. Choré!
pepsikova ...marlo, preto, lebo čo nie je zakázané zákonom, to je dovolené...v medziach vzájomnej tolerancie...a ako tak-nemožeš nikomu zakázať fajčiť, ked ty nefajčíš a tiež nikomu nemožeš zakázať chovať psa-ked ty psov nenávidíš!..volá sa to zásah do ľudských práv, porušovanie osobnej slobody a šikana-to ak by si sa na niekom takom v tvojom okolí aj vedome vŕšil nátlakom, prípadne iným spôsobom, ktorý je tej druhej osobe proti srsti..chápeš?..
pavol54 Poznám také tabletky, páchnu po cesnaku keď sa začnú vyparovať, plyny klesajú dole používajú sa na deratizáciu chrobákov a inej hávede v obilí. Navoľno nepredajné účinok stopercetný až po prízemie v žargóne deratizérov majú názov "auswitzove tablety" (Jeden agronóm si takéto tablety vypýtal a z neznalosti hodil do obilia na povale rodinného domu ktorí obývali rodičia a ráno mal dedičstvo vyriešené - vraj nevedel že to prejde cez hlineno drevený poval) To pre odľahčenie nie že to niekto zoberie vážne
  zbaliť

erik555 je offline (nepripojený) erik555

erik555
Fajciari by vsade mali nosit velke balony natiahnute na krku a v nom si mozu fajcit az az. Vsak ani kusok dymu nazmar, tak ho treba este naspat do pluc recyklovat
14 komentáre - rozbaľ     zbaliť
betak každý sme nejakí , nik nie je dokonalí .
erik555 a co to ma spolocne s mojim prispevkom? ved nech si robia co chcu, ale iba na sebe!
betak nič , príjemne sviatky
erik555 aj tebe prijemne sviatky...a vsetkym fajciarom zelam, aby sa toho zlozvyku, ktory sa iba ich netyka (ale aj okolia), cim skor zbavili!
pepsikova ...ale prosím ťa!..vieš si predstaviť, žeby sme boli všetci nefajčiari a dokonalí?..potom na čo by sa sťažovali susedia?..
..P.S...ak nebudem fajčiť a nebudem mať psíka, umriem dokonalá a v nebi stretnem všetkých tých, ktorí už na zemi boli dokonalí a potom ma trafí šlak!..lebo budem ako oni!..a to ja nerada..
erik555 ved nemusis prestat, ale natiahni si na krk balon a v nom mozes fajcit do nemoty! Ostatni, ktori nemaju radi dym z cigariet, budu od tvojej "zaluby" oslobodeni
LukyKs A ty budeš nejaký múdry

Čo ak by mne vadil tvoj intim spray ?

Tiež by som od teba mal žiadať aby si si natiahol gumu na ftáka aby to nesmrdelo do okolia ?
erik555 ale to ti nemoze skodit Inak ak sa ti nepaci Dior Fahrenheit, tak ho uz nebudem pouzivat A vtaka si umyvam kazdy den...je tak cisty, ze mi ho mozes prist pocmulkat a nic sa ti nestane (co ine sa na tvoj prispevok dalo napisat?)
pavol54 teda ty si vulgárny, to sa hovorí "môžem ti s ním aj zuby umyť" kvôli deťom (aaaaale tie už vedia daleko viac)
LukyKs S balónmi = sprostými príspevkami si začal ty
Na vtáka (teraz pred Vianocami) využi kapra :
Kapr nekouše, kapr žužlá .
PS
Ak ti to odmieta tvoja stará, tak čosik nebude kóšer (buď fták , alebo ty (ale vyzerá to, že ty si vačší ) )
kukučka nehanbíte sa ani trochu?
LukyKs A prečo by som sa ja hambil, keď s netoleranciou začal on = iba som mu naznačil jeho intelektuálnu úroveň
erik555 Pekne Vianoce! Inak uz aka je to tolerancia od fajciarov pri nefajciaroch? A tych spakov pod logiami...! Radsej ho vyhodi z logie, ako do popolnika a potom do svojho kosa! Este raz, pekne Vianoce Ti prajem! A nezadus sa!
Palko1985 káždy mame nejakú chybyčku krásy
  zbaliť

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.