Zavrieť

Porady

Sklokeramickú alebo indukčnú varnú dosku?

Rozhodujem sa medzi sklokeramickou a medzi indukčnou varnou doskou. Ktorú a prečo by ste odporučili? Hrnce nemám zatiaľ žiadne tak uvažujem zase aj v tých dimenziách že aj tie bude treba nakúpiť, čiže ktoré koľko stoja.. Vďaka za názor a za radu
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    10 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Indeed samozrejme,že má inak by sa nepýtal...
    Excise Duty Pre použitie v domácnostiach sa vysoké napätie znižuje na efektívnu hodnotu fázového napätia 230 V. Pre silnejšie spotrebiče sa používa združené trojfázové napätie 400 V.
    danooo25 Úprimne, prvýkrát teraz počujem že tam musí byť pripojenie na 380 V... v byte mam spravenú prípravu na kuchynskú linku, ale netuším či je tam spravené pripojenie na 380 V. To musí byť aj v prípade indukčnej a aj v prípade sklokeramickej?
    Excise Duty Aj keď nie je predpoklad, že pôjdu naraz všetky štyri platničky, čo môže niekedy predstavovať výkon až 8 kW! je treba počítať s pripojením na tých 400 voltov. V prípade, že niektorá platňa má i booster, tak len výkon tejto platne môže byť okolo 4 kW. Ak si prerábal kuchyňu, či celý byt celkom prvá mala byť prerobená elektrika. Ja osobne preferujem plynovú varnú dosku a elektrickú rúru. Nielen kvôli elektrike, niektoré jedlá mám radšej pripravované na plyne. A ak vypadne elektrika, tak si môžeš akurát mazať chleby, na plyne si aspoň polievku uvaríš (a fungujú na ňom všetky hrnce). Ak pôjdeš iba na tých 230 voltov, nikdy s tej varnej dosky ten deklarovaný výkon nedosiahneš. Nože si pozri na stránke, čo som ti napísal parametre varných dosiek. Kuchyňa sa nerobí na parádu, v prvom rade je to "dielňa", kde sa niečo vyrába, treba si ju dobre vopred premyslieť.
    A ak budete súčasne variť a aj piecť, tak to treba naozaj zvážiť, ako má byť urobená elektrika, aby ti nezhorela.
    taiko Super info. fuuha som netusil, ze je rozdiel v chuti jedla vareneho na plyne, ci elektrine. Kua zase musim daco dostudovat.
    Peggynka Že pôjdu naraz všetky štyri,je u nás bežné.Denne varím,predstav si kompletný obed:mäso+príloha+polievka+ rezance a máš štyri platne obsadené.Ja sa skôr obávam spotreby elektriny,varím na plyne a rúru mám elektrickú.Nedávno som čítala varovanie od nejakej agentúry ohľadom šetrenia el. energie na veľkú spotrebu.Treba si to dobre premyslieť.
    Excise Duty Vážený taiko, k tvojmu fuuha, kým indukcia prináša rýchly a ekonomický spôsob varenia, sklokeramika umožňuje dobre využívať zvyškové teplo, no a plyn ponúka možnosť extrémne intenzívneho ohrevu. Takže ide o techniku varenia a o prípravu niektorých špecifických jedál, teda nie o chuť jedál, ak si si všimol, ja nikomu plynovú varnú dosku nevnucujem, ja som napísal, že osobne ju uprednosťňujem. Podstata väčšiny príspevkov je upozorniť zadávateľa na potrebu patričnej elektroinštalácie, takže nebudeme sa tu baviť o varení.
    taiko Servus Excise Duty. Pozor, aby nedoslo k omylu. Nemyslel som to nijako zle ani ironicky. Naozaj ma zaujala Tvoja obsirna informacia a specialne ten vplyv plynu/elektriky na jedlo/varenie. Pisal si ze "mam radsej jedla pripravovane na plyne", takze preto ma ta chut napadla.
    Ta rychlost ohrevu mi teda na rozum neprisla.
    Mas pravdu, tema nie je o vareni, ale zadavatel sa pytal na to aku varnu dosku si ma zaobstarat. Mam zato, ze sposob varenie je platnym faktorom, ktory by mal byt pri vybere vzaty do uvahy. Mne si poskytol novu info a myslim, ze aj zadavatelovi.
    Takze aby som to uzavrel, myslim ze si len nie celkom spravne pochopil moj comment.
    Excise Duty OK. Ale ak si taiko všimneš, napísal som "niektoré jedlá...", nie iba všeobecne jedlá pripravované na plyne. Jedno slovíčko a zásadne zmenený zmysel.
    taiko To hej, pravdu mas, ale aj tak mi Tvoja info stoji za dalsi research. Den ked sa nieco nove nenaucim, je strateny
      zbaliť

    Dubak2000 je offline (nepripojený) Dubak2000

    Dubak2000
    ja doporucujem kombinaciu. Mali sme ju doma, 2*indukcna platna, 2* klasika. Vecsinou sme varili na indukcii ale ak hriec nefungoval alebo sa na varenie hodilo pomalsie zohrievanie tak sme pouzili klasiku. Mali sme Whirlpool myslim.
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    danooo25 Ďakujem za radu avšak uvažujem iba s niečim menším, teda aby to bolo iba na dva hrnce čiže si musím vybrať buď alebo...
    Dubak2000 tak potom by som bral indukciu.
    Dubak2000 KOnkretnu tuto sme mali, ale uz sa asi nepredava. Popisuju to ako indukcne platne a druhe su ako rychle... http://www.whirlpool.cz/akt-842-ba
    danooo25 Vďaka, tiež som zatiaľ viacej naklonený indukcii.
      zbaliť

    Indeed je offline (nepripojený) Indeed

    Vylúčený člen Indeed
    jednoznačne sklokeramickú, na indukčnej nepojdu všetky hrnce...
    7 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    danooo25 Hrnce nemám žiadne, čiže si ich aj tak musím kúpiť. Obával som sa iba toho, že hrnce na indukčnú platňu sú podstatne drahšie od tých určených na sklokeramickú platňu.
    arizona Dnes hrnce na indukciu kupis v rovnakej cene,ako aj ine, pokym si nepotrpis na nejake specialne. Bezne sa da pouzit vacsina smaltovych,alebo nerezovych od Tescomy. Inak, hrnce na indukciu sa kupuju s magnetom v ruke-ak chyti, tak sa da pouzit .-))))
    Excise Duty Alebo si treba otvoriť stránku niektorého z výrobcov hrncov, sú tam uvedené piktogramy, na aký druh varnej dosky sú použiteľné.
    danooo25 Paráda, vďaka za rady.
    arizona Ver, ze na mnohych hrncoch piktorgany na indukciu nie su uvedene, preto som spominala pouzitie toho magnetu. A stalo sa mi aj naopak, ze som kupila panvicu oznacenu piktogramom a na indukcii nefungovala :-(
    danooo25 Myslíte že to skúšanie magnetu je spoľahlivé? Lebo som čítal na fórach, že to nie je pravda...
    Excise Duty Ja som nepísal o hrncoch ale o webových stránkach výrobcov hrncov. Ale však nemám nič proti skúške magnetom.
      zbaliť

    mirka134 je offline (nepripojený) mirka134

    obyčajná žena, ktorá sa stará o rodinu a rada pomáha ...viac mirka134
    No ja by som ti odporučila indukčnú je šetrnejšia a určite aj rýchlejšia a ked si ideš kupovať hrnce tak nieje o čom... Mám odskúšané, že indukčná je rýchlejšia.
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Indeed zaleží na tom ??
    mirka134 no jasné ak potrebuješ rýchlo navariť a nesedieť v kuchyni celý deň tak určite nie?
    danooo25 Tak rád by som ušetril na čase strávenom pri varnej doske :_
    taiko to je naozaj taky rozdiel v rychlosti? Snad to je iba po zapnuti, ked uz sa polievka vari, tak uz je to jedno, ci?
      zbaliť
    danooo25 Ďakujem, idem si ich prečítať.

    Jana Motyčková je offline (nepripojený) Jana Motyčková

    Jana Motyčková
    Keby som nemala nakúpené hrnce, tak kúpim indukčnú dosku. Mám odskúšané. Treba ale pozrieť parametre a indukčná doska nejde potichu, aspoň tá na ktorej som robila. Ale nie je to nejaký "hukot", len treba o tom vedieť. Výhody -rýchlejšie varenie, ľahšie čistenie, neohrievate vzduch mimo hrnca, neostane doska horúca (deti sem tam čosi položia na dosku a podarilo sa už čosi pripiecť), deklaruje sa, že sa menej pripečie a mám tiež ten pocit, resp. ešte sa mi nepripieklo, ale toľko som toho na indukčnej doske nerobila. Rozdiel v cene hrncov zásadný nie je, indukčná doska dokonca funguje aj na staré plechové hrnce.
    danooo25 Takže viacerí ste sa zhodli na indukčnej... tiež nad tým uvažujem. Hrnce nemám žiadne a obával som sa toho že hrnce na indukčnú platňu budú drahšie ako obyčajné. Neviete ešte náhodou či sa aj hrnce z idnukčnej platne dajú umývať v umývačke riadu?
    Jana Motyčková kludne .

    Sklokeramickú alebo indukčnú varnú dosku?

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.