Zavrieť

Porady

Mafinky

Sony Sony

Sony je offline (nepripojený) Sony

.....
Chcem Vás poprosiť, nemáte niektorá vyskúšaný recept na mafinky ? Skúšam rôzne recepty, ale akosi sa mi nedaria. Ďakujem.
Usporiadat
pogy pogy

pogy je offline (nepripojený) pogy

Chcem sa opýtať, kúpila som plech na mafinky, dala do vnútra košíčky. Problém je že sa mi cesto prilepilo na tie košíčky a deti to museli z toho vyhryzovať. Neviete v čom bola chyba? Bola v recepte? Ďakujem
0 0
pogy pogy

pogy je offline (nepripojený) pogy

Neviete mi poradiť, mafinky sa mi prilepili na košíčky? Bol zlý recept?
0 0
tetrisss tetrisss

tetrisss je offline (nepripojený) tetrisss

No, niekedy ani ja neviem... ...viac
Myslim, ze skor boli nekvalitne kosicky.
0 0
Marta V Marta V

Marta V je offline (nepripojený) Marta V

Ja aj papierové košíčky vymažem troškou oleja a potom sa mi cesto neprilepí.
0 0
Julia63 Julia63

Julia63 je offline (nepripojený) Julia63

pridavam svoj receptik, vyskusany x krat, aj foto pridam, ak sa mi to podari :-)
0 0
Julia63 Julia63

Julia63 je offline (nepripojený) Julia63

slubeny recept na 24 ks :
1 šálka oleja /šálka=150 ml/, 1 šálka práškového cukru, 4 šálky polohrubej múky , 5 vajec, 2.5 dcl mlieka /aj viac - hustota cesta ako na lievance/ , 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, citronová kôra
Plnka1: 150 g posekanej čokolády na varenie
Plnka2: jablka /malé kocočky/, hrozienka /v rume/, škorica
Plnka3: čučoriedky
Plnka4: ríbezle... alebo iné.
Cukor a žĺtky vymiešať, pridať olej, múku s práškom do pečiva, mlieko, citrón. kôru, sneh z bielkov.
Do vymastenej a múkou vysypanej formy / ak nemáme formu, môžeme použiť papierové košíčky a dať ich na obyčajný plech, najlepšie riešenie je použiť mufinkovú formu, do toho papierové košíčky, odpadá prácne natieranie a vysypávanie formy/ - plniť do 2/3.
Do cesta primiešať pred pečením jednu z plniek.

Piecť na 190 stupňov 19 minút.
1 0
Julia63 Julia63

Julia63 je offline (nepripojený) Julia63

slubena fotocka, vlavo su ribezlove, vpravo cokoladove.
Kópia – P1135705.jpg  
0 0
ingah ingah

ingah je offline (nepripojený) ingah

U nás majú úspech banánové, s kúskami čokolády, neviem naspamäť, napíšem
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

pogy Pozri príspevok
Chcem sa opýtať, kúpila som plech na mafinky, dala do vnútra košíčky. Problém je že sa mi cesto prilepilo na tie košíčky a deti to museli z toho vyhryzovať. Neviete v čom bola chyba? Bola v recepte? Ďakujem
Ja by som skôr tipovala, že či sa Ti nevysušili. Vtedy sa cesto môže prilepiť na steny košíčka. Muffiny by sa mali piecť pri teplote 180, alebo v teplovzdušnej rúre o 20 stupňov menej, max. 15-20 min. Samozrejme ak sú príliš veľké tak cca 25 min. Samozrejme záleží aj na ceste. Ak cesto obsahuje málo tukovej časti oproti múke, tak by som košíček radšej vymazala olejom, alebo rozpusteným maslom.
0 0
alla66 alla66

alla66 je offline (nepripojený) alla66

Profesionáli postavili Titanic - amatéri Archu! ...viac
RECEPTY – MUFFINY:

Nektarinkové muffiny
150 g poloh.múky, ½ bal. prášku do pečiva, 1 bal.vanilkového cukru, 50 g mliečnych čokoládových vločiek (alebo strúhanú mliečnu čokoládu), 4 vajcia, 75 g roztopeného masla, ½ nektarinky – na obloženie
Zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor. Pridáme vajcia a maslo. Dobre premiešame. Nakoniec pridáme čokoládu a dôkladne ešte raz premiešame. Cesto naplníme do 12 otvorov formy na muffiny. Nektarinky umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké dieliky, ktoré vejárovito napicháme do cesta. V elektrickej rúre na 180st.C asi 25 minút horné aj dolné pečenie. Plynová rúra na stupni 2 -3 asi 25 minút.

Ananásové muffiny
200 g polohr.múky, 3 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia, 125 g rozpusteného vychladnutého masla, 125 g najemno posekanej marcipánovej masy, 12 plátkov ananásu-ozdobenie
Zmiešame múku a prášok do pečiva, pridáme cukor a vanilk.cukor, premiešame. Pridáme vajcia, maslo a opäť premiešame. Naplníme do 12 otvorov formy na muffiny. Ananás nakrájame na plátky a vložíme do každého otvoru. Vrch posypeme kokosovou múčkou. V elektr.rúre na 180st.C asi 35 min., horné aj dolné pečenie. V plynovej na 2-3 stupni asi 35 minút.

Čierno-biele muffiny
150 g polohr.múky, 3 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 1 bal.pudingového prášku, 125g cukru, 1 vanilkový cukor,
4 vajcia, 150 g vychladnutého masla, 1 PL kakaa, ½ PL mlieka
Múku, prášok do pečiva, puding. prášok vymiešame, pridáme cukor a vanilkový cukor, vajcia, maslo a dôkladne premiešame. Polovicu cesta vlejeme do 12 otvorov formy na muffiny. Kakao zmiešame s mliekom a pridáme do druhej polovice cesta. Pridáme na už naliate cesto vo forme.

Raňajkové muffiny
200 g polohr.múky, 3 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 1 KL cukru, 1 bal.vanilk.cukru, 60 g vychladnutého roztopeného margarínu alebo 5 PL jedlého oleja, 150 g prírodného jogurtu
Podľa chuti – 20 g pomletého maku alebo 20 g lúpaných mletých mandlí alebo 2 PL hrozienok alebo 2 PL čokoládovej ryže alebo 2 PL strúhaného syra.
Zmiešame múku a prášok do pečiva, preosejeme do uzatvárateľnej nádoby /obsah 3 litre/, primiešame cukor a
vanilk.cukor. Pridáme maslo, margarín alebo olej a jogurt. Nádobu pevne uzavrieme a viackrát potrasieme. Nakoniec cesto dôkladne premiešame šľahačom alebo varechou. Do cesta podľa chuti primiešame mak, mandle..... Cesto nalejeme do 12 vymastených formičiek na muffiny a dáme na mriežku do rúry. Pečieme cca 20-25 minút.

Muffiny s vlašskými orechmi a medom
- prísady na 12 ks
250 g hl.múky, 80 g mletých vlašských orechov, 2 a ½ ČL prášku do pečiva, ½ ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 40 g kryšt.cukru, 4 PL tekutého medu, 80 ml oleja, 120 ml orechového likéru (alebo Amareta), 200 g jogurtu s orechovou príchuťou (alebo bieleho), 2 PL kryšt.cukru na posypanie, maslo na vymastenie formy
V miske zmiešame múku s orechmi, práškom do pečiva, sódou bikarbónou.
V druhej miske vymiešame vajce s medom, cukrom, olejom, jogurtom, likérom na hladký krém. Postupne pridáme sypkú zmes ku krémovej hmote a vypracujeme cesto. Formu na muffiny vymažeme maslom, naplníme cestom a dáme piecť na 20-25 minút do rúre vyhriatej na 180st.C. Upečené muffiny posypeme kryšt.cukrom, necháme ešte chvíľu vo forme, potom ich vyklopíme na drôtenú mriežku a necháme vychladnúť.
1 0
fatinka fatinka

fatinka je offline (nepripojený) fatinka

ahojte baby chcem sa opytat,vie niekto poradit ked nechcem davat margarin ale olej,tak ako preratat mnozstvo margarinu na olej.Neviem ci chapete co myslim hadam ano
0 0
Sojka 007 Sojka 007

Sojka 007 je offline (nepripojený) Sojka 007

Bóže, toľko super receptov. Moje deti sú veľkí maškrtníci a keby mohli určite by vám za recepty každej poslali sladký božtek.Budú však ako bravčeky kým vyskúšam všetky recepty.
0 0
invest invest

invest je offline (nepripojený) invest

babenky a pečiete to len v tých papierových, alebo máte na to furmu? Lebo ja som piekla len v papierových a sa mi to "povykacovalo".
0 0
Ivana 1511 Ivana 1511

Ivana 1511 je offline (nepripojený) Ivana 1511

Pečiem len v papierových a ešte mi nevytiekli. Plním ich len asi do 2/3.
0 0
invest invest

invest je offline (nepripojený) invest

Vďaka, skúsim ešte raz.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Tana74 Pozri príspevok
Mala som jeden super recept, ktorý som niekde založila a našla iný, ktorý sa mi zdá ešte lepší a robím ich veľmi často. Formu nemám, iba do košíčkov, veľkosť volím podľa toho, na akú príležitosť pečiem. Deti by ich jedli stále.

Múku nepoužívam bielu, skôr celozrnú, špadlovú, grahamovú,... alebo kombinácie, mlieko sójové.

Čokoládové muffiny

Ingredience:
3 skleničky polohrubé mouky
1 sklenička cukru
1 sklenička mléka
1 sklenička oleje
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
čokoláda (kakao)

Tento recept je výborný pro spotřebování čokoládových mikulášů z vánoc, čokoládových vajec z velikonoc, kousků čokolády, co se doma najde.

Postup:
Všechno smícháme v misce a nakonec přimícháme nalámanou čokoládu. Kousky by neměly být úplně titěrné, je fajn, když se čokoláda jen rozpustí, ale nerozplyne se docela. Formičky neplníme úplně, těsto tak o čtvrtinu vyběhne. Pro vzácné hosty ještě zdobíme každého muffinka třeba čtverečkem bílé čokolády, kdo chce, může přidat vlašské ořechy či mandle.
tento recept je fakt super.

Akurat ja nalámanú čokoládu dávam až ked je cesto vo forme - rozdeli sa rovnomernejšie. A ked mám, pridám aj sekané alebo mleté orechy.
A v luxusnejšej verzii pridávam na vrch kyslu smotanu rozmiešanú s vanilkovým cukrom
Naposledy upravil Dáša_ : 23.06.09 at 05:50
0 0
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

cholerický drak s váhavým srdcom alebo váhavý drak s cholerickým srdcom.... ?????? ...viac
ja si kupujem mafinky v krabici čo kúpič vo večšom obchode a sú super.
0 0
cathyc cathyc

cathyc je offline (nepripojený) cathyc

pasuliatko Pozri príspevok
ja si kupujem mafinky v krabici čo kúpič vo večšom obchode a sú super.
To je dosť biedny recept. Skús priložiť lepší.
0 0
dudroš dudroš

dudroš je offline (nepripojený) dudroš

ahojte, prikladam moje recepty, no najväčší úspech majú tie TVAROHOVÉ.
1 0
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

fatinka Pozri príspevok
ahojte baby chcem sa opytat,vie niekto poradit ked nechcem davat margarin ale olej,tak ako preratat mnozstvo margarinu na olej.Neviem ci chapete co myslim hadam ano
Fatinka, keď si prečítaš tento recept
Raňajkové muffiny
200 g polohr.múky, 3 zarovnané lyžičky prášku do pečiva, 1 KL cukru, 1 bal.vanilk.cukru, 60 g vychladnutého roztopeného margarínu alebo 5 PL jedlého oleja, 150 g prírodného jogurtu.
Podľa chuti – 20 g pomletého maku alebo 20 g lúpaných mletých mandlí alebo 2 PL hrozienok alebo 2 PL čokoládovej ryže alebo 2 PL strúhaného syra.
tak je v ňom možnosť výberu margarínu alebo oleja; podľa tohto pomeru si môžeš recepty upravovať.
Aspoň to vyskúšaj a daj vedieť ako to dopadlo.
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať