Zavrieť

Porady

Nové zemiaky - TOPINAMBUR

V súčasnosti sa rozšírila propagácia pestovania slnečnice hľuznatej tzv. TOPINAMBUR, alebo ľudovo židovské zemiaky. Je vhodná najmä pre cukrovkárov, ale pomáha pri tráveniu, znižuje obezitu, srdcové problémy atď. Ruský expert Nikolaj Kočnev z Moskvy vysadil na Orave nový druh, chcem sa Vás opýtať, nemá niekto skúsenosti s pestovaním. V minulosti tieto „zemiaky“ sadili najmä poľovníci pre divu zver. Pestujú ich aj na Liptove. Ak by mi niekto poradil kde by som zohnal sadenice – hľúzy bol by som veľmi rád. Myslím, že táto téma osloví viacerých poraďákov. Na internete je množstvo materiálov ohľadom tejto starej a zabudnutej novinky. Ja o tom viem len z rozprávania starej mamy, ktorá tvrdila že ich pestovali „po fronte“, ako židovské zemiaky.
Usporiadat
willma willma

willma je offline (nepripojený) willma

Krakonoš
Nie som v tomto odvetví odborník, ale všimla som si, že od 15.6. 2014 platí nová Vyhláška..o ochrane prírody a krajiny...
Máš pravdu, topinambur vypadol a miesto neho pribudla iná rastlinka a pribudla aj tabuľka s inváznymi drevinami. Otázka do pléna: Kam si môžem prísť pre sadenice?
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať