Brčo
Nandrolon
Hlasoval som, že som za povinné očkovanie, aj moju dcérku sme dali očkovať /iba to povinné/.
Kľudne by som ale to povinné očkovanie zrušil, ale ten, kto sa nedá zaočkovať proti konkrétnym chorobám a za dobu, kedy to povinné očkovanie má chrániť voči tým chorobám by danú chorobu dostal, by mal určité percento z liečby zaplatiť/ lekárska komora by dané percento vyčíslila, teda bolo by to percento úspešnosti danej vakcíny na danú chorobu/.
Napr. liečba tbc X XXX eur, schválená vakcína má preukázateľnú úspešnosť v 73% prípadoch, takže by zaplatil 73% zo sumy X XXX eur.
Myslím, že by to bolo férové.
Každá druhá matka je veľká hrdinka, ale ak jej dieťa ochorí na danú chorobu, prečo by som mal aj ja platiť za jej HRDINSTVO???
PS: odborníkovi Pánovi Taikovi na jeho dementné otázky že KTO A KTO A KTO bude rozhodovať chcem napísať len jedno - hádam máme nejakú lekársku komoru, či nie?, sme aj vo vyšších spoločenstvách či nie?? Rozhodovať by mala jednoznačne lekárska komora v spolupráci s vyššími medzinárodnými organizáciami a hlavne ľudia bez lekárskeho vzdelania by im nemali do toho mudrovať. Takto nejako sa schvaľujú a vyvíjajú na medzinárodnej pôde každoročne aj dobrovoľné vakcíny proti chrípke. Neviem, prečo by to nemohlo takto fungovať.
Velmi rad budem platit,ak si vsetci alkoholici,fajciary a obezny budu platit za svoju liecbu,,,
Zdanlivo mimo témy.
Pripúšťam prvé dve kategórie, s obezitou opatrne. Jednak každý za ňu nemôže, buď nepustí rodinný rozpočet, ľudia nemajú dobre zloženie stravy, najnovšie sa prichádza na lepok, že spôsobuje práve priberanie hlavne na bruchu, kvalita pšenice za zmenila za posledných 40 rokov. Potraviny sú nekvalitné, plné náhrad. Ja by som zo zákona zakázala predávať "šunky" pod šunkami, ale boli by to min. šunkové pochúťky. Šunka od kosti nech visí u mäsiara celá v kuse ako kedysi a bez napchatia iks éčok, modifikovanej sóje a pod. Ľuďom to už ani nepríde, čo konzumujú. Nazvať šunku s podielom mäsa cca 60% (ktovie koľko je tam vôbec svaloviny), je jednoznačné klamstvo. Dnes som si pozerala zloženie krvavničiek. Ani stopa po krvi v prvom prípade, v druhom sušená krv. Tých potravín sú plné obchody.
Ešte tu máme problémy so štítnou žľazou, niektoré ženy priberajú pár rokov ešte pred menopauzou (hormóny), počas, potom sa dá dostať aj do pôvodného stavu. Priberá sa pri mnohých dg.
Zo západu sme dostali múku pre chudobu, ktorá má zlý glyk. index, prekysľuje organizmus, zanáša cievy. A to neprebiehal vojnový stav. Mohlo sa to i inak riešiť, zdravšie, nie práve múkou, ak chceli pomôcť tejto vrstve, a znížiť následne financie poisťovniam.
Pozri sa iba na bratislavské donášky jedla. Samé pizze, vyprážané mäso, syr aj zelenina, alebo zapečená so syrmi z akcií, tučné, skoro všade slanina a údená klobáska a predovšetkým všetko neúmerne presolené. Nepomer v hlavnom jedle mäso, omáčka ale hlavne, že sú naválané knedle.
Ľutujem každého, kto je odkázaný na donášky, o dennom menu radšej ani slovo nestratím, to je vyslovene nejedlé a polievky sú na 80% teplé vody. Nemôže si každý objednať jedlo z drahšej reštaurácie denne. A ešte to zákon o stravných lístkoch podporuje. Vývarovne. Z lacných surovín, aby vyšli. Nech sa štát zamyslí, prečo je toľko obezity. Každý si nemôže odskočiť z parlamentu cez celé mesto na perifériu do najlepšej reštaurácie na sushi ako S. alebo P. a mnohí iní. Alebo do AT na obed.
Čo mi ešte prekáža? Prečo je na každom potravinovom výrobku zo zákona uvedené zloženie, ale reštauračné menu je od tohto oslobodené. Zákazník nemá možnosť zistiť či konzumuje margarín namiesto masla, aký olej sa používa, pôvod rýb, mäsa, vajec. Nakoniec, veď to vieme, čo si môžu dovoliť. Ja to pokladám za dôležité rovnako, ako pri výrobkoch.
Ešte bagety prichádzajú do úvahy ako najzdravšia alternatíva, netučné, ale ktovie ako je umytá zelenina v nej, pretože práve na nej za nachádza najviac zárodkov parazitov. Už jeden amer. lekár upozorňuje na tento fakt, burgery a bagety áno, ale bez zeleniny. A viem, že má pravdu. Detto šaláty. Zbytočne sú ochucované aj cukrom, postačí olej.
Spočítaj si éčka z iba z jednej bagety, zo syra, zo šunky, zo salámy, z vajec. Ako si s tým kokteilom dá organizmus rady? Plus nedostatočne umytá zelenina. Wow.
Každý kuchár by mal mať hygienické rukavice, rovnako ako všetci, ktorí prichádzajú s jedlom do styku.
V súčasnosti zaviedla jedna z BA nemocníc používanie rukavíc zdravotným pracovníkom, teda konzumentom, v jedálni. Nie kvôli ebole, ale hygiene. Som zvedavá, či sa to rozšíri i ďalej.
Z týchto dôvodov pokladám za vysoko nehumánne viazať stravné lístky pre zamestnancov na jedálne, a do ruky dostanú peniaze iba tí, ktorí sa preukážu potvrdením odborného lekára o svojej dg. Je to neetické, aby človek musel pracovisku oznamovať svoju dg, a po druhé, treba dg v prvom rade predchádzať a nenanucovať ľuďom jedlo, ktoré si neprajú konzumovať v záujme svojho zdravia.
Kde zostal priestor pre slobodnú vôľu človeka?