Zavrieť

Porady

farbenie riflí

Dobrý den
chcela by som si zafarbiť vyblednuté rifle ,poradte mi nejaku farbu ktorá dobre prekryje ,alebo robia farbenie v čistiarni?
poradte mi.
dakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    lylyx je offline (nepripojený) lylyx

    lylyx
    Včera som farbila jedny rifle na tmavohnedo a jedny na tmavomodro. Pretože mi tieto jednoducho super sedia, nie sú drahé,tak som si kupila dvoje strednomodré a zafarbila ich. Robila som to v pračke na 60 stupnov, gumu v pračke som natrela vazelínou, takým krémom čo aj na nohy používam, v DM kupený, farbila som 2 sáčky na jedny rifle, aby to isto chytilo, farba hnedá (lanave + duha), farba modrá (2ks lanave). Farbu krásne chytilo, jednoliato, švy ostali pôvodnej farby. Pračku som potom vyčistila na 90-tke, čističom práčky po farbení lanave, treba pustiť celý cyklus. Píšem to sem, lebo tolko som sa nahladala, riešila či mám, nemám, či v pračke, či v hrnci. Pretože v pračke predsa len 3 cyklusy pustiť, kopu vody a elektriny miniete, ale zasa je istota že sa to chytí rovnomerne. A kto vie kde všade by bola farba pri farbení v hrnci ešte som zabudla, že do práčky som nasypala aj 0,5 kg soli na jeden farbiaci cyklus, tak bolo aj v návode farby. A prvý krát po farbení pre istotu dávam prať tmavé prádlo až potom bledé.
    Naposledy upravil lylyx : 01.11.14 at 08:15

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    mareko, Katy a R, mimaBe, lujza.j, avalik, Dáša_
    6

    Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

    Dáša_
    Ja pravidelne manželove čierne rifle farbím a zase sú chvíľu ako nové. Používam na to Iberiu a farbím to v práčke.
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    kvitka Dasi uz som ti pisala na art..., ze ako farbis v pracke?
    Dáša_ v zavaraninovom pohari rozrobim ciernu farbu aj so solou. Rifle dam do pračky, nalejem to na ne priamo a pustím normalne program. Ak sa da, tak 60 stupnov, ak nie, tak aspon 40. Bez prasku samozrejme. nemam skúsenosť, že by to zafarbilo pračku. Ak sa bojíš, môžeš potom pustiť samostatne aj s octom program na čo najvyššiu teplotu, už prirodzene bez rifli. A najbližšie prádlo dávam vždy tmavé
    kvitka dakujem, uz sa len opytam, aku farbu pouzivas
    Dáša_ tuším najčastejšie ibériu
    kvitka Dakujem este raz za ochotu
      zbaliť

    Xarra je offline (nepripojený) Xarra

    Xarra
    Ja so si farbila modru riflovu suknu, uz bola velmi svetlomodra , sprana a vyblednuta od slnka, s oranzovym sitim. Material 96% bavlna, 4% elastan. Pouzila som farbu Duha - namornicka modra. Len jeden sacok. Farbila som v pracke na 40°C, podla navodu som pridala 200g soli. Pred plakanim som program zrusila a dala som novy program, 20 minutovy a pridala som liter octu (ako stabilizator). Sukna bola krasna, syta tmavomodra, used efekt (vysuchany efekt) zmizol (mne sa aj tak nepaci) a sitie ostalo oranzove aj cervene nasivky znacky (Carlo Bellucci). Ten kozeny(?) stitok ktory byva nasity vzadu na pase zafarbilo tiez, tak som ho odparala, pod nim bola latka pekne zafarbena takze no problem.

    Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

    Katy a R
    Ďakujem kočky za túto témičku - som rada, že som ju objavila .
    dnes som vynovila dvoje nohavíc. paráda. Použila som čiernu DUHU - v pračke . čistá práca, bez námahy !!
    12 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Dáša_ ja tak aj obľúbené čierne tričko vylepšujem Teda už ho používam iba na cvičenie, ale zakiaľ sa nepára, ľúto mi je vyhodiť len preto, že je vyšedivené.
    Katy a R no ja som doteraz čierne a hnedé gate dávala ako "pracovné" ... aj keď boli pevné. takto ľahko zafarbiť mi ani nenapadlo ... čo sa ja tu na porade na staré kolená ešte naučím !
    afrikánka No vidíš...takéto vynovenie bežne používam. V minulosti som kupovala pánske biele tričká z tenučkej bavlny a z dvoch ušila jedno...keď prišli do módy netopierie rukávy, tie som potom farbila v DUHE. Dali sa namiešať rôzne farby, ako petrolejová, tehlová, fialová, horčicová...vzadu hlboké výstrihy, aj slzičkové, mašličky, vrecká, obťahované gombíky, zafarbené saténové tralala...našiť flitre, to bola paráda. A ešte aj kadečo z bieleho zafarbeného plátna, sukne, nohavice.Najdôležitejšie bolo, že nikto také nemal
    Dáša_ vlastne batika je aj to, čo mám pri mene - to je zafarbená plachta, sypaná batika, robené v rúre na pečenie. Čo je ťažké je ustálenie farieb tak, aby naozaj držali. Ale dnes, keď človek vlastne zoženie akúkoľvek, aj reaktívnu farbu, nie je problém. Batika patrí k mojim najobľúbenejším technikám, dokázala by som sa o tom rozprávať celé hodiny
    afrikánka Aj batikovanú sukňu po členky som zmajstrovala. To zase z gázoviny, niekoľko vrstiev, ale iba jeden pokus-kus
    lujza.j Co ta pracka po farbeni?! Otvorim dvere a je cista....
    afrikánka To sa pýtaš?
    Dáša_ vyššie popisujem, že potom zvyčajne pustím jeden cyklus s octom na vyvárku. a najbližšie prádlo je tmavé. Ale po pravde, nikdy som stopy nevidela. Ani na gumách, ani inde. A teda farbila som takto fakt x krát
    Katy a R po farbe ani "ň", aj guma čistá - veď preto si tak pochvaľujem .. čistá práca☺. Inak návod je aj na farbe (aj pre pračku)
    voľakedy sme sa babrali v lavóroch, ako píše afrikánka, aj sme batikovali ... nafŕkané všade ...
    lujza.j Ja v hrnci co ostal po plienkach....diky holky....
    afrikánka Ja som roky farbila v hrnci, ako lujza, ale prešla som na pračku. Stopy žiadne, pohoda
    vicktor Ako vyslovujete slova rifle, rifli a pod?
    Jazykovedny ustav tam pridal makcen.
    "rifle -fieľ/-flí ž. pomn.; rifľový"
    http://slovniky.juls.savba.sk/?w=rif...tf-8&oe=utf-8#
      zbaliť
    Ja mám zas s farbením riflí dobrú skúsenosť.Zafarbila som riflovú bundu a elastické rifle.Použila som farbu DUHA tmavo modrú.Vyzeralo to ako jeden komplet.

    VladoaKatka je offline (nepripojený) VladoaKatka

    VladoaKatka
    Farbenie riflí "na modro" je problematické, výsledok by bol hrozný - klasické monterky. Už ten "riflový efekt" - keprová väzba bielých a modrých priadzí - by sa stratil.
    Ak chceš vyblednuté rifle dať zafarbiť, tak doporučujem na sivú, hnedú alebo čiernú farbu a zároveň žiadať aj fixáciu farby.To sa týka 100%-nej bavlny, ak máš zmesový materiál s obsahom polyester+elastan nedoporučujem vôbec farbiť. Skús si vygoogliť "farbiareň-čistiareň", tam Ti poradia.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.