Zavrieť

Porady

Téma je uzavretá.
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Excise Duty
korela
Excise Duty
buchač
vlado 33
buchač
lujza.j
Ján P.tam zabudol priznať jedno tajomstvo....ale to sa tu ešte stále tají
Ale trt....verejné, len sa zahmlieva.

korela
O Počiatkovi viem, že sa "odtrhol" od rodičov, pracovali tuším na veľvyslanectve v Indii alebo proste v Ázii v tých končinách, už tam musel prísť k bohatším skúsenostiam ako jeho bežní rovesníci.
Fakt "odtrhol"...
Fakt "skúsenosti"...hlavne ockove...
Fakt "rovesníci"...

Izidor Počiatek, otec ministra financií Jána, pracoval za minulého režimu ako tajný spolupracovník Štátnej bezpečnosti (ŠtB) v zahraničnej rozviedke i kontrarozviedke. Uvádza to aktuálne číslo týždenníka Domino efekt (DE) s odvolaním sa na materiály ŠtB spravované Ústavom pamäti národa.
http://spravy.pravda.sk/domace/clano...racoval-s-stb/
Ty, nebude to zas nejaká novinárska kačica? Alebo rovno pštros, zametie sa pod kobereček.
Nenene...
Otvor si
http://www.cibulka.com/
zadaj Izidora a malo by vyskočiť
http://www.cibulka.com/cgi-bin/osoby.exe?code=W
Treba ísť rovno na stránku ÚPN:
http://www.upn.gov.sk/regpro/zobraz....1&zaznam=57480
Ja si myslím, že každý pracovník, ktorý sa ocitol niekde na veľvyslanectve a vôbec bol činný nejakým spôsobom v zahraničí, možno ešte aj ako upratovacia čata, musel podpísať nejakú spoluprácu. Alebo sa mýlim? A niekto tú prácu musel robiť (veľvyslancov). Ak to bolo podmienkou...? Akoby to dnes fungovalo v celom svete inak. A nielen u nás.
Od toho tam sú, teda aj. Ja ich nechcem ospravedlňovať, ale toto sa ťahá dejinami asi čo je ľudstvo ľudstvom, iba sa nevolali rozviedčíci a kontráši.
Bolo to takou samozrejmosťou, že asi nie je ani potrebné pátrať po zoznamoch.
.
To je podobné ako s prihláškou do strany. Bralo sa v pomere1:10. Pracujúca inteligencia ku 10 robot. profesií. Koľko ľudí tam chcelo vstúpiť iba kvôli kariérnemu rastu a jeho dnes šťastím je, že neprešiel a bije sa do pŕs aký je čistý. Podobne ako jeden človek z obrazovky z STV, dostal červ. knižku dva týždne pred revolúciou, potom sa hádzal hystericky v redakcii o stôl. Keby ju nedostal, je tam možno podnes.
Koľko ľudí, vrátane Pažitkovej, museli vyčistiť priestor, dnes normálne pracujú na solídnych miestach. Prednášajú na školách a pod.
Komu sa podarilo prežiť z prvej línie bola Heribanová, že sa dala ihneď na druhé tehotenstvo.
Keď sa vrátila z materskej, najhoršie prehrmelo. Bola aj ona, alebo bola čakateľka? To už dnes nikto neskúma.
No chudáčikovia, ešte ich nakoniec budeme aj ospravedlňovať a advokátov im robiť. Pri uvedenom Izodorovi je uvedená skratka Ag., teda agent. Agent bol tajný spolupracovník, ktorý plnil úlohy pri odhaľovaní, rozpracovávaní a dokumentovaní protištátnej trestnej činnosti a úlohy, ktoré mali zabrániť takejto trestnej činnosti. V registračných protokoloch je táto kategória uvádzaná aj pod skratkami TS, Ag. Jedným slovom sprostý udavač.
Z tvojich príspevkov súdim, že sme rovesníci, tak mi nevykladaj, čo bolo a ako bolo, viem svoje!
Ja si uvedomujem všetko čo si napísal, nepovažujem ho za chudáka, je jasné, že ponuku na to miesto nemusel prijať rovnako ako všetci ostatní.
Po druhé, ide o to, že každý vieme z tej doby svoje, ja toho človeka vôbec nepoznám, ale nerada generalizujem. Rovnako ako tu tvrdí BXLmiami, každý sme unikát po fyzickej stránke, ja pridám i po charakterovej, povahovej a pod. V každom spolku sa nájdu aj čestní ľudia, hoci splynú s davom.
1 2
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
vlado 33
Do kedy ešte sa budú omieľať ŠTB zoznamy. Je to smiešne, každý študovaný komunista bol v tých zoznamoch. Hanba novinárom, že také sprostosti vyťahujú. Študent s výborným prospechom, nemohol odmietnuť členstvo v KSČ.
mohol, lepšie bolo nebyť pozvaný ako odmietnuť ako sa dnes každý hrabe za peniazmi tak aj vtedy, lenže s členstvom súvisela aj vyššia funkcia a vyšší plat a iné spoločenské postavenie a to chcel každý.
Akoby dnes nesúvisela. Členstvo - miesto.
2 2
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Tonkojan, ja tu nebudem rolovať všetky príspevky, na ktoré si reagoval. Čo tu motáš, čo tu mútiš vodu? Nemeň moje výroky. Kde nabádam, aby Smer lepšie kradol? Ak ti to prekáža, máš možnosť ich na to upozorniť. No, zvolaj protestnú akciu, ty komentátor. Čo sa zmenilo oproti predrevolučnej dobe? Ak človek nie je partajník, tak sa ani dnes vyššie nedostane.
Ja keď počujem a vidím mládež KDH (dorastencov) alebo tuším aj demokrati mali alebo tiež majú svoju mlaď, tak mi je z toho nanič. Čo vedia o živote? Akurát majú z toho hneď partajné výhody.
Nikoho neospravedlňujem, čo si vymýšľaš. Chcela by som dnes vidieť človeka, čo by odmietol miesto na ktorejkoľvek našej ambasáde. Bol by hlúpy a bol by hlúpy aj v bývalom režime.
Pozri, tvoje názory vychádzajú z tvojich osobných skúseností, moje zo svojich. Pokiaľ si sa celý život nezdvihol zo stoličky energetika, máš rozhľad z tohto miesta, ja som zažila niečo iné v živote, viem, kde som sa pohybovala a medzi kým a kto mi pomohol, na moje veľké prekvapenie. Aj medzi sviňami sa nájde slušný človek. Myslím, že skutočných príbehov bolo nakrútených s touto tematikou dosť. Všade kde sa pracuje s ľuďmi, nepracujú automaty, ale živé bytosti, niektoré aj so svedomím. Tak nehádž všetkých do jedného vreca a nevyjadruj sa k veciam, o ktorých nič nevieš. Skúsenosť je neprenosná a ja ťa nemienim presviedčať.
A hodnotenie mojej povahy láskavo obchádzaj poriadne z diaľky. Nič o mne nevieš, rovnako ako ja chvalabohu o tebe. Tak ma nehodnoť. Tu som Na Porade, a nie v aréne, ani medzi svojimi.


"Škoda, že Smer robí prešľapy,
Ale osobne ja som im vďačná za jeden prístup, u nich mám záruku
Neviem pochopiť, prečo nie sú opatrnejší.
Čo som ja zažila, ani jedna strana nie je hodná chvály okrem Smeru.Preto ich od založenia volím" + "Ale prečo ich nevyzýva aby NEKRADLI, ale kradli rafinovanejšie, to fakt neviem"
Buď taký láskavý, a moje vyjadrenie odcituj v pôvodnej podobe. Toto nie sú moje slová. Poopravuj tie citácie. A nevytrhávaj vety z kontextu, ako tebe vyhovujú. Že sa nehanbíš sám pred sebou.


Jednu oblasť zvládajú tak, kde pred nimi iní iba habkali. Tak prečo by som to nemohla spomenúť?


Áno, a keď už získali takú masívnu voličskú základňu, mali by su ju udržať čo najdlhšie a nie vytvárať kauzy, na ktoré opozícia čaká. Sú neprezieraví, ak ich môžu napadnúť. Nuž, ale ľudský faktor je nevyspytateľný. Zdá sa, že sú tiež iba ľudia. Ako si zakúria, tak im bude horúco. Ich vec. Reagujem na to, že nie sú žiadnym zlepencom, tak majú väčšiu šancu s republikou pohnúť rýchlejšie.


Že sa im podarilo vyhrať voľby, za to sa môžeme poďakovať predchádzajúcemu zlepencu. Tam choďte vyplakávať a obracať svoj hnev na dnešnú situáciu, nebyť ich, tak Smer nie je tam, kde je.
A to píšem objektívne, mne je jedno kto tam je, to tu píšem roky, svoje stanovisko po skúsenostiach nemením, len nech posúva republiku vpred. I keď sa budú musieť podriaďovať ako vždy niekomu, kto vládne malej krajinke.
A nech si nerobí nikto ilúzie, že nasledujúce vlády vytvoria pre obyvateľstvo lepšie podmienky pre život.
Pokiaľ sa nebudú riešiť kardinálne problémy, a veru sa budú rodiť ťažko, nakoľko budú mať i naďalej zviazané ruky. Budú rovnakými bábkami ako my všetci. A nielen my, ale väčšina sveta. Tak si v pohode snažte udržať aspoň svoje rodiny, tam nájdete šťastie, pocit domova a istotu.
3 2
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

misoft
vlado 33

Vieš buchač, brata mám lampasáka ako ty. Mal 45 rokov keď išiel do výsluhového dôchodku. To sa vám smeje........
Vieš vlado 33 - ten dôchodok sme si my zaslúžili - terajší už len dostanú, lebo zákon. I keď sa ti zdá, že sme nemakali - ty si makal 30 rokov od - do PRESNE! My sme makali - od začiatku do konca.... Ak sa povedalo, že to bude, tak to muselo byť - bez ohľadu, či máš rodinu, deti, vo dne v noci....
Neviem, ak by si sa ksichtil, až by ti nariadili na 6 mesiacov ísť makať kdesi do Hornej Dolnej bez možnosťi si cez víkend dať voľno...
Vidíte len to, že máme, ale nevidíte, čo sme robili, ako sme robili, koľko sme robili. Pre nás (starších) totiž neplatil nejaký Zákonník práce, neplatila pracovná doba, neboli odbory, nemohli sme sa sťažovať... mohli sme len splniť.....
Tak ja neviem, ja som na vojne nebola, ale moj muz by vedel rozpravat.
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

vlado 33
Do kedy ešte sa budú omieľať ŠTB zoznamy. Je to smiešne, každý študovaný komunista bol v tých zoznamoch. Hanba novinárom, že také sprostosti vyťahujú. Študent s výborným prospechom, nemohol odmietnuť členstvo v KSČ. Teda bol aj potencionálnym donášačom ŠTB.


nie je to pravda.
4 1
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
Biela vrana...stojí to za to
1 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

....a na odbornikov na velvyslanectva a ambasady ani nereagujem
0 0
Peggynka Peggynka

Peggynka je offline (nepripojený) Peggynka

mám svoj svet
Potešilo - pobavilo;podľa testu nemám ani 50 rokov a dožijem sa 88 rokov Čo tu budem tak dlho robiť
http://clovekonline.cz/wp-content/mu...praveno337.swf
0 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Peggynka
Potešilo - pobavilo;podľa testu nemám ani 50 rokov a dožijem sa 88 rokov Čo tu budem tak dlho robiť
http://clovekonline.cz/wp-content/mu...praveno337.swf
to je super test- ja mam akoze 32 a dozijem sa 93. Skoda, planovala som 96, bez plienkovania
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Len tak mimochodom, viete koho v Nórsku postrieľal ten najpodivnejší a najchránenejší masový vrah? Politický dorast na sústredení.
0 1
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

korela...KHDcka mlaď....tak to je iné kafe..to máš pravdu.....presne ako píšeš....iní dravci...budú žiť s "sterilnej bubline"mimo reality....ved ako všetci, ktorí sú "1000"rokov v politike v "sieni bohov"-parlamente.....prípadne kade-tade.....
1 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

akože 32 dožijem sa 88
1 0
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

Peggynka
Potešilo - pobavilo;podľa testu nemám ani 50 rokov a dožijem sa 88 rokov Čo tu budem tak dlho robiť
http://clovekonline.cz/wp-content/mu...praveno337.swf
tak to malo,ja 135-len som valil okale,to uz skor pravdapodobnejsie ze papezom sa stanem
2 0
Excise Duty Excise Duty

Excise Duty je offline (nepripojený) Excise Duty

ten, čo už nemusí do roboty
vlado 33
Do kedy ešte sa budú omieľať ŠTB zoznamy. Je to smiešne, každý študovaný komunista bol v tých zoznamoch. Hanba novinárom, že také sprostosti vyťahujú. Študent s výborným prospechom, nemohol odmietnuť členstvo v KSČ. Teda bol aj potencionálnym donášačom ŠTB.
Ako sa opovažuješ takúto drzosť napísať, robíš si snáď alibi a z ostatných blbečkov?
3 2
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

alaya1
....a na odbornikov na velvyslanectva a ambasady ani nereagujem
Nereaguj. Tak na čo sa ozývaš? Nechaj si svoje úvahy pre seba. Nerobíš tu v poslednej dobe nič, iba provokuješ. Z čoho si sa prebrala, že si zrazu ožila? Urobíš sama fatálnu chybu, tak sa hnevaj predovšetkým na seba, nie na druhých. Ty si myslíš, že máš prístup k informáciám iba ty, a nikto iný? Trochu detinské. Systém, ak niečo neviem, tak to radšej obídem, a v téme sa v ten deň radšej neukážem. Kde je reakcia na včerajšok? Patrilo by sa zo slušnosti odpovedať. Aby náhodou niekomu nespadol hrebeň z hlavy.
Vidím, že máš univerzálnu odpoveď na všetko, keď nevieš kam z konopí - tak si tu robte čo chcete a viac sa neobjavíš. Na tvoju profesiu dosť chabé. Túto floskulu si tu nepoužila po prvýkrát.
4 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Zelam ti korela, krasny slnecny den- a nielen na oblohe

1 3
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

drahy veriaci je nedela,tak len pozitivne prispevky-ked uz do kostola nechodite,anciasa vaseho
5 3
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
alaya1
misoft
vlado 33

Vieš buchač, brata mám lampasáka ako ty. Mal 45 rokov keď išiel do výsluhového dôchodku. To sa vám smeje........
Vieš vlado 33 - ten dôchodok sme si my zaslúžili - terajší už len dostanú, lebo zákon. I keď sa ti zdá, že sme nemakali - ty si makal 30 rokov od - do PRESNE! My sme makali - od začiatku do konca.... Ak sa povedalo, že to bude, tak to muselo byť - bez ohľadu, či máš rodinu, deti, vo dne v noci....
Neviem, ak by si sa ksichtil, až by ti nariadili na 6 mesiacov ísť makať kdesi do Hornej Dolnej bez možnosťi si cez víkend dať voľno...
Vidíte len to, že máme, ale nevidíte, čo sme robili, ako sme robili, koľko sme robili. Pre nás (starších) totiž neplatil nejaký Zákonník práce, neplatila pracovná doba, neboli odbory, nemohli sme sa sťažovať... mohli sme len splniť.....
Tak ja neviem, ja som na vojne nebola, ale moj muz by vedel rozpravat.
Vojna a či vojenčina? Nie je jedno.
Funkcia alebo zaradenie ? Nie je jedno.
Slovensko a či Čechy ? Nie je jedno, o veľa viac.
Roky 60-70-80-90 ? Nie je jedno, veru tak.

Bez diskusií.
Inak sú to rozprávky, drísty... viď http://www.porada.sk/t91613-5-delost...2-jelsava.html
2 0
alaya1 alaya1

alaya1 je offline (nepripojený) alaya1

Stribro - asi bez komentu a brat Martin.
1 2
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
trisestri
drahy veriaci je nedela,tak len pozitivne prispevky-ked uz do kostola nechodite,anciasa vaseho
Za mnou asi prídu veriaci, čo vo dvojiciach pobehujú a otravujú. Vo vedľajšom vchode býva jeden, majú slezinu. Dosť áut na parkovisku s EČV odnekiaľ od TV, SV, MI, BJ...
Dumem nad tým, akú verziu zvolím.
Slušnú alebo tú druhú.
Slušne ich pošlem do teplej ???
2 1
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať